Zonwering Expert Zutphen, kwalitatieve zonwering producten tegen scherpe prijzen!

Een keuze maken is nog nooit zo eenvoudig geweest. Vraag vrijblijvend en gratis diverse offertes aan en vergelijk deze op prijs en kwaliteit.


Zonwering Zutphen

Zonwering Zutphen

De opwarming van de aarde is ook in Nederland te merken. Omdat de zomers steeds hogere temperaturen kent, is een goede zonwering van essentieel belang. Niet alleen dragen zonneschermen bij aan de verkoeling binnenshuis of het verschaffen van schaduw voor uw terras of tuin, zij hebben tevens een positief effect op de energierekening. Onderzoek heeft aangetoond dat zonneschermen tot 12% van het energieverbruik verminderen. Bij Zonwering Expert Zutphen leveren wij verscheidene zonneschermen tegen scherpe aanbiedingen. Wij helpen u graag met het maken van de keuze uit de vele merken markiezen, screens, of rolluiken. Vul ons contactformulier in, en wij helpen u spoedig!

Naar wat voor zonwering bent u op zoek?

Tegenwoordig zijn er diverse vormen van zonbescherming op de markt. Waar vroeger in de meeste gevallen markiezen of zonneschermen werden geplaatst, is de keus nu uitgebreid met screens, rolluiken, jaloezieën en andere binnenzonwering. Welke zonneschermen het meest geschikt zijn voor u zijn afhankelijk van uw wensen. Elke vorm heeft natuurlijk eigen kenmerken, evenals voor- en nadelen. Wilt u graag een zonnescherm dat sterk inbraakwerend is? Dan kunt u het beste kiezen voor rolluiken. Heeft u behoefte aan een zonwering met klassieke uitstraling? Dan zijn markiezen een goede optie. Voor welke vorm van zonbescherming u echter ook kiest, deze kan aangepast worden op het gebied van afmeting, kleur, besturing en design. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Vraag dan een adviesgesprek aan met een medewerker van Zonwering Expert Zutphen.

Hoogwaardige kwaliteit

De bedrijven uit Zutphen die zich bij het netwerk van Zonwering Expert hebben aangesloten, leveren allen producten van zeer hoge kwaliteit. Deze worden geproduceerd met behulp van innovatieve productieprocessen en geavanceerde materialen. Het gevolg hiervan is een hoge duurzaamheid en een grote veiligheid tijdens de productie. Deze duurzame productie draagt onder meer bij aan de het grote percentage energiebesparing (tot wel 29 procent bij kantoorpanden!) van de moderne zonneschermen. Naast een hoog niveau van productie, staat ook klanttevredenheid hoog bij ons in het vaandel. Wij streven ernaar u zo goed en adequaat mogelijk van dienst te zijn. De afgelopen jaren hebben wij dan ook al vele klanten naar volle tevredenheid geholpen. Heeft u achteraf toch klachten of problemen met de aangeschafte producten? Neem dan contact met ons op, met uw hulp schaven wij onze service steeds verder bij naar een optimaal niveau. Wij horen graag van u en zijn u met alle plezier van dienst!

Vrijblijvend advies en prijsindicaties

Bent u benieuwd welke zonwering het meest geschikt is voor uw pand in Zutphen? Heeft u behoefte aan een prijsindicatie? Wilt u weten wat de exacte verschillen zijn tussen markiezen, screens en rolluiken? Wij geven u graag meer informatie en adviseren u over de diverse mogelijkheden. Door het contactformulier zo exact mogelijk in te vullen, kunnen wij u offertes op maat bieden van meerdere leveranciers uit uw regio. Vergelijk deze op basis van hun aanbiedingen en kies zo voor de zonweringexpert die het beste aan uw wensen voldoet. Hopelijk tot snel in Zutphen!

Woont u in Zutphen en bent u op zoek naar een zonweringsbedrijf, dat verschillende zonneschermenen levert tegen een aantrekkelijke prijs? De medewerkers van Zonwering Expert helpen u graag verder!

Zonneschermen

Zonneschermen zijn de meest algemene vorm van zonwering in Nederland. Met het begrip zonneschermen worden zowel markiezen, rolluiken als screens bedoeld. Toch is een zonnescherm eveneens een aparte vorm van zonbescherming, deze wordt ook wel aangeduid met de term knikarmscherm. Een knikarmscherm heeft meestal een grote uitval en flauwe hoek. Dit betekent in de praktijk dat zonneschermen ideaal zijn als terrasoverkapping, terwijl zij geen optimale verkoeling binnenshuis bieden. Een simpel knikarmscherm kunt u bij vrijwel elk zonweringsbedrijf in Zutphen bestellen, of bij de lokale bouwmarkt. Hierbij zijn er twee diverse modellen mogelijk: een knikarmscherm met een draagbuis, of met zijsteun. Hierbij is een knikarmscherm met zijsteun lichter en goedkoper, de maximale breedte van het doek is dan beperkt tot maximaal 3 meter. Schermen met een draagbuis dragen meer gewicht dragen en beslaan daardoor ook een grotere breedte.

Wanneer is een knikarmscherm een geschikte keuze?

Wij horen van diverse klanten uit Zutphen dat zij niet weten of zij moeten kiezen voor een knikarmscherm, of markiezen. Het eenvoudige antwoord hierop is dat wanneer u behoefte heeft aan schaduw in uw tuin of terras, u moet kiezen voor een knikarmscherm. Een markies is meer geschikt voor het filtreren van zonlicht, waardoor het binnenshuis goed koel blijft. Voordelen van zonneschermen zijn dat deze schaduw bieden, terwijl u nog wel vrij uitzicht en een vrije doorloop heeft. Het nadeel is dat er wel genoeg ruimte moet zijn voor het knikarmscherm. Doordat deze in uiterste gevallen vrijwel horizontaal wordt opgehangen, dient daarvoor een brede ruimte beschikbaar te zijn om uw huis in Zutphen. Bent u bang dat de wind een te grote invloed zal hebben op het knikarmscherm? Voeg dan windsensoren toe, wij adviseren u graag.Prijzen

Een knikarmscherm hoeft niet heel duur te zijn. Wanneer u kiest voor één van de merken van uw lokale zonweringsbedrijf, dan blijven de prijzen beperkt tot zo’n €500,-. Wilt u graag gegarandeerd een lange levensduur en hoge kwaliteit, dan bent u toch al snel aan hogere kosten verbonden. De minimale prijs voor een knikarmscherm met draagbuis van 2×2 meter is dan €750,-. Wilt u het nieuwste van het nieuwste op het gebied van elektronische bediening, dan zullen de prijzen verder stijgen. Om kosten te besparen kunt u ervoor kiezen om de zonneschermen zelf op te hangen. Dit vereist wel enige kennis en tijd, maar het is goed mogelijk. Zorg er dan voor dat u goed de handleiding leest. Mocht u tijdens het ophangen van het knikarmscherm toch problemen ondervinden, dan staan de medewerkers van Zonwering-expert Zutphen altijd voor u klaar. Wilt u nog extra besparen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan van specialisten uit uw regio. U kunt ze dan vergelijken op basis van prijs en aanbod. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt.

Breedte: Uitval: Gem. prijzen:
200 cm 200 cm €650,-
300 cm 200 cm €850,-
300 cm 250 cm €900,-
400 cm 250 cm €1.100,-
400 cm 300 cm €1.200,-
500 cm 300 cm €1.250,-

Rolluiken

Rolluiken worden in Zutphen zeer vaak verkocht. Dit komt doordat rolluiken vele voordelen hebben. De grootste hiervan is de hoge inbraakpreventie die de luiken met zich mee brengen. Andere voordelen zijn een grote warmte- en geluidsisolerende werking, een goede verduistering, privacy bescherming en weerbestendigheid. Rolluiken zorgen in de winter voor een vermindering van de stookkosten en in de zomer voor een heerlijke verkoeling. Dankzij het verduisterende effect worden rolluiken voornamelijk veel geplaatst bij gezinnen met kleine kinderen. Het nadeel van rolluiken is het gebrek aan vrij uitzicht, u kunt hier doorheen niet naar buiten kijken. Daarentegen staat dat u bij vrijwel elk zonweringsbedrijf uit Zutphen zelf de dikte van de lamellen kan bepalen, evenals de afmeting, kleur en besturing.

Voorzet-, opbouw- of inbouwrolluiken?

Heeft u van de verschillende soorten zonwering gekozen voor rolluiken? Dan moet u nu nog de keuze maken uit inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Deze keus is grotendeels afhankelijk van de staat van uw woning, en de vorm van ophanging die u prefereert.

  • Inbouwrolluiken zijn met name geschikt voor nieuwbouwwoningen. Hierbij wordt in de gevel een gat gemaakt, de inbouwrolluiken geplaatst en daarna wordt de steen weer ingezet. Het grote voordeel hiervan is dat de inbouwrolluiken onzichtbaar zijn wanneer zij ingerold zijn.
  • Onze medewerkers monteren ook opbouwrolluiken voor u. Deze zijn met name geschikt als inbouwrolluiken bouwtechnisch niet monteerbaar zijn. Met opbouwrolluiken blijft het gevelaanzicht vrijwel gelijk, al zal er een kleine verstoring optreden.
  • Tot slot zijn ook voorzetrolluiken een optie. Deze kunt u eenvoudig zelf monteren, wat een beperking van de kosten inhoudt. Voorzetrolluiken zijn bij vrijwel elk zonweringsbedrijf te bestellen, tegen relatief lage kosten.

Prijsindicatie

In vergelijking met andere vormen van zonwering zijn rolluiken niet heel duur. Toch bent u ook voor een rolluik van één van de A-merken minimaal €125,- per vierkante meter kwijt. De uiteindelijk uitgaven zijn onder meer afhankelijk van de afmeting, ophanging, kleur en het besturingssysteem. U begrijpt dat een volledig geautomatiseerde bediening hogere prijzen met zich meebrengt dan een handmatige besturing. Hierdoor ontstaan prijsverschillen van zo’n €100,-. Om de prijzen enigszins te minimaliseren adviseren de specialisten van ons zonweringsbedrijf rolluiken aan te schaffen van een huismerk. Daarmee levert u wel in op de levensduur van de luiken evenals op de isolerende werking. U profiteert echter nog steeds van een goede verduistering en geluidsisolatie. De besparing op de initiële investering zult u door de verminderde isolerende werking wel deels kwijtraken aan stookkosten. Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs uit Zutphen middels het contactformulier.

Breedte: Hoogte: Gem. prijzen:
100 cm 100 cm €100,-
120 cm 120 cm €120,-
160 cm 140 cm €160,-
200 cm 200 cm €230,-
260 cm 200 cm €300,-
300 cm 260 cm €450,-
Markiezen

Dankzij de klassieke uitstraling geven markiezen een nostalgisch gevoel. Dankzij de overkapping aan zowel boven- als zijkanten, levert een markies zeer veel schaduw. Markiezen zijn daarom bij uitstek geschikt voor het behouden van de koelte in uw bedrijfspand of woning. Een markies wordt met behulp van een houten of aluminium lattenconstructie vormgegeven, meestal in een ronde stijl. Dankzij deze vormgeving passen zij zowel bij traditionele als moderne panden. Over de lattenconstructie wordt gekleurd doek geplaatst. Dit doek is gemaakt van polyacrylaat. Deze stof is goed bestand tegen UV-straling, en zijn (door een chemische bewerking) ook goed bestand tegen vuil en water. In de meeste gevallen rolt het doek zich door een elektronische of automatische bediening op om de eigen as. De afmeting van de as is afhankelijk van uw keuze, hoe kleiner de diameter, hoe groter de kans is op doorbuiging. Vraag één van de adviseurs van ons zonweringsbedrijf te Zutphen eventueel om hulp.

Standaardmodel, petmodel of klapmodel?

Markiezen worden geleverd in drie verschillende varianten. Deze hebben elk hun eigen kenmerken en toepassing. Hieronder vindt u een klein overzicht van de verschillen:

  • Petmodel: het petmodel bevat een unieke lattenconstructie, waardoor de standaard bolvorm verandert in een petvorm. Dit betekent dat u bij een markies met petmodel meer vrij uitzicht krijgt, en dat ook een vrije doorloop mogelijk is. Dit is met name geschikt bij hotels die wel een klassieke uitstraling willen behouden, maar hun gasten van al het comfort willen voorzien.
  • Standaardmodel: Markiezen met een standaardmodel lijken het meest op de markiezen die in de jaren vijftig ook al werden geplaatst. Door bij het standaardmodel te kiezen voor de traditionele groen/witte banen, zult u een klassieke sfeer creëren. Wilt u een modernere uitstraling? Maak dan de keuze voor antraciet of zwart.
  • Klapmodel: Ook het klapmodel heeft een aangepaste lattenconstructie. Deze maakt het mogelijk dat de uitval bij het klapmodel veel groter is. Dankzij deze grote uitval kunnen markiezen met het standaardmodel makkelijk boven openslaande deuren en ramen worden geplaatst. Zo behoudt u schaduw in huis, terwijl ook frisse lucht binnenkomt.Prijzen

Markiezen zijn geen goedkope vorm van zonwering. Door de unieke opbouw en de speciale componenten van het doek is de prijs voor één vierkante meter minimaal €350,- voor het standaardmodel. Hier wordt per extra meter uitval €50,- en per extra meter breedte €100,- aan toegevoegd. Dan komen er nog de kosten voor de overkapping, besturing en eventuele sensoren bij. U zult dus rekening moeten houden minimale prijzen van €550,- voor het eenvoudigste model. Dit zijn dan wel de kosten voor een markies van één van de bekendste merken. Stelt u minder hoge eisen aan de kwaliteit van het markiesdoek, en hoeft u geen elektronische bediening? Dan is een huismerk van uw lokale zonweringsbedrijf ook een optie. Dit scheelt algauw een goede €100,- of meer. Gekeken naar de mogelijke besturingssystemen, dan is het natuurlijk mogelijk om te kiezen voor een handmatige besturing. Daarnaast is een elektronische bediening mogelijk. U krijgt de keuze uit een wandschakelaar of zelfs een draadloze afstandsbediening. Door sensoren toe te voegen hebt u hier helemaal geen omkijken meer naar. De prijs voor een dergelijk technisch hoogstandje is zo’n €400,-.
 
Prijs = (breedte + uitval) x materiaal + (overkapping x materiaal) + besturingssysteem.

1 m breed: 2 m breed: 3 m breed:
Uitval:
80 cm €350,- €450,- €550,-
100 cm €420,- €520,- €600,-
120 cm €450,- €550,- €650,-
Materiaalsoort:
Naaldhout: €110,- €140,- €170,-
Aluminium: €130,- €180,- €230,-
Hardhout: €220,- €270,- €320,-Screens

In de laatste jaren is aan het assortiment zonwering een nieuwe vorm toegevoegd. Deze zonneschermen, dikwijls aangeduid als screens, vallen onder vlakhangende zonbescherming. Desalniettemin zijn er tegenwoordig ook bedrijven in Zutphen die zipscreens als terrasoverkapping leveren. Het grote voordeel van screens is dat deze – evenals rolluiken – een goede privacy bieden. In tegenstelling tot de luiken kunt u door een screen nog steeds naar buiten kijken. Deze combinatie van eigenschappen maakt dat screens veel geplaatst worden bij bedrijven. Hoewel een screen redelijk gevoelig is voor de wind, kan met een uniek ritssysteem deze spanning worden ondervangen. Dit maakt dat screens zowel stevig als functioneel zijn. Ondanks deze hoge functionaliteit hoeft een screen geen lelijke blikvanger te zijn. Bij de meeste leveranciers zijn doeken in vele kleuren en designs verkrijgbaar.

Standaard screen, ritsscreen of spansysteem?

De mogelijkheden van screens ontwikkelen zich steeds verder door. Zo wordt bijvoorbeeld het productieproces steeds duurzamer. Wanneer u zoekt naar een screen als zonwering, dan hebt u de keus uit twee verschillende modellen: een standaardscreen, of een ritsscreen (zipscreen).

  • Standaardscreens zijn eenvoudige vlakhangende screens, die nog steeds relatief vatbaar zijn voor weer en wind. Het is dan ook van groot belang dat op tijd in- en uitgerold wordt. De standaardscreens zijn maximaal drie meter breed, en hebben een opbouwkast van ongeveer 75mm. Standaardscreens zakken door middel van een verzwaarde onderlijst.
  • Ritsscreens hebben extra ritsen aan de zomen, waardoor zij een grotere breedte kunnen bedragen. Dit leidt ertoe dat zij voor bedrijven zeer geschikt zijn. Ritsscreens werken tevens uitermate goed als insectenwering.

Overzicht prijzen

Globaal gezien kunnen de prijzen voor screens opgedeeld worden in drie categorieën. De eerste omvat standaardscreens van een eenvoudig design en zonder toegevoegde elementen zoals een spansysteem of elektronische besturing. De prijzen hiervoor komen op maximaal €550,- ( afhankelijk van de gekozen afmeting). De tweede categorie omvat screens met meer opties in kleur, design, besturing en materiaal. Ook de maximale afmeting is hierbij mogelijk. De kosten voor dergelijke zonneschermen komt tussen de €550,- en €900,- te liggen. Tot slot is er de hoogste categorie, hierbij moet u denken aan screens met een spansysteem en een volledige draadloze besturing inclusief wind- en zonsensoren. Hiervoor kunnen de uitgaven oplopen tot wel €1700,-.

Huismerk

De prijzen zijn tot slot afhankelijk van de vraag of u voor een huismerk of één van de bekendere merken als Verosol of Heroal kiest. Wilt u screens die zeer goed bestand zijn tegen de invloed van de wind? Kies dan voor een additioneel spansysteem.

Hoogte: Breedte: Gem. prijzen:
80 cm 60 cm €200,-
150 cm 75 cm €230,-
200 cm 150 cm €300,-
Bedieningsoort: Gem. prijzen:
Oogwindwerk €30,-
Elektrisch €160,-
Elektrisch met afstandsbediening €230,-
Zonwering merken

Merken

Voor de verschillende soorten zonwering bestaan er meerdere merken. Hoewel wij ze hier niet allemaal voor u op een rijtje kunnen zetten, lichten wij een aantal merken voor u uit, zodat u een idee krijgt van de mogelijkheden. Hebt u behoefte aan uitgebreidere informatie over de merken? Neem dan contact op met ons zonweringsbedrijf via het contactformulier. Eén van de medewerkers helpt u graag verder. Eén van de bekendere zonnescherm merken is Weinor. Dit bedrijf produceert diverse soorten buitenzonwering tegen aantrekkelijke prijzen. Vergelijkbaar met Weinor zijn de producten van Stobag. Voornamelijk de diverse terrasoverkappingen van dit merk vinden gretig aftrek. Bent u specifiek geïnteresseerd in markiezen? Kijk dan eens naar de aanbiedingen van Schappi. Zij leveren al jaar en dag markiezen door het gehele land.Keurmerken

Net als voor elk ander product, zijn er tevens op zonwering diverse keurmerken van toepassing. Het bekendst van de Nederlandse keurmerken is het SKG keurmerk voor zonbescherming. SKG staat voor de Stichting Kwaliteit Gevelbouw, de kwaliteitseisen voor de zonwering zijn in samenwerking met Romazo (één van de zonnescherm merken) opgesteld. De schermen worden uiteindelijk geklasseerd op basis van de energetische eigenschappen, en ingedeeld in ofwel de HR ofwel HR+ klasse. Eén van de andere bekende keurmerken is het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Deze wordt met name toegepast op rolluiken, inzake de mate van inbraakwerendheid.Vraag vrijblijvend offertes aan

Zonwering Expert voegt de daad bij het woord. Wij zorgen voor een snelle afhandeling van uw aanvraag, de leveranciers overtuigen u met een scherp aanbod.

Vrijblijvend contactZonwering schoonmaken

Als u de zonbescherming in optimale staat wilt houden, en de levensduur wil vergroten, dan moet u deze regelmatig goed schoonmaken. Dit is geen lastige klus, mits het op tijd en op de juiste manier gebeurt. Daarom geven wij hier enige informatie die u ondersteuning biedt bij het reinigen van de zonneschermen. Voor deze klus moet u in ieder geval een emmer lauw water, droge doeken, afwasmiddel en een borstel klaarleggen. De meeste schermen neemt men af met een vochtige doek en een heel klein beetje afwasmiddel. Tip! Doe dit niet in de volle zon, zo ontstaan juist vlekken. Voor het reinigen van de aluminium of houten delen geldt hetzelfde. Zijn er hardnekkige vlekken, of wilt u verzekerd zijn van een perfect resultaat? Koop dan een speciale schoonmaak set bij uw lokale zonweringsbedrijf. Wij adviseren u tenslotte om het scherm goed te laten drogen voordat u het weer inrolt. Zo voorkomt u roestvlekken of andere beschadigingen.

Buitenzonwering

Zonwering die buiten hangt wordt vies. Vogelpoep, mos en regen van een plotselinge bui kunnen het doek smerig maken. U kunt zelf proberen het doek schoon te maken door met een zachte borstel en wat lauw water te gaan deppen. Mochten de vlekken er niet uit gaan dan heeft u twee opties. Het doek van de zonwering vervangen of een specialist inschakelen om het doek te reinigen. U heeft een probleem als het hard regent en u bent vergeten de knikarmscherm van uw huis in Zutphen naar binnen te doen. Deze wordt nu nat. Regen bevat bovendien allerlei vuilstoffen die nu ook in uw zonnescherm komen. Als het weer droog is moet u uw zonnescherm uithangen en laten drogen. Daarna kunt u kijken hoe erg de schade is. Als u het doek niet laat drogen heeft u kans dat het gaat broeien en schimmelen als deze ineenvouwen is.
Offerte aanvragen

Wanneer u bij ons het contactformulier invult, en aangeeft dat u graag een offerte zou ontvangen voor de aanschaf van zonneschermen, dan zenden wij deze aanvraag direct door naar enkele zonwering leveranciers uit Zutphen. Deze zullen voor u een speciale offerte op maat maken, waarna wij u de volgende dag tot wel vijf offertes kunnen aanbieden. Deze kunt u geheel gratis en vrijblijvend op budget, merken en kwaliteit vergelijken.


screens prijzen


Zonwering tegen scherpe prijzen? Wij bieden rolluiken, markiezen en menig knikarmscherm van verschillende merken tegen een lage prijs. Kijk, vergelijk en bespaar tot wel 25% op uw investering!

Bij u in de regio

Onze uitbreiding naar een landelijke dekking bracht tevens een vergroting van het aantal betrokken bedrijven met zich mee. Wij werken momenteel samen met meer dan 200 bedrijven, en het aantal groeit gestaag door! Ook in Zutphen is menig zonweringsbedrijf aangesloten bij ons netwerk. De kans is dus groot dat u al vaker een knikarmscherm, markies of rolluik van onze hand heeft gezien. Hebt u behoefte aan een overzicht van de grootste vestigingen uit uw regio? Kijk dan in onderstaand overzicht.

Landelijk netwerk

In de voorbije jaren is Zonwering Expert steeds verder uitgegroeid. Waar wij begonnen als lokaal project, breidden onze diensten zich in 2002 al uit tot de gehele Randstad. In 2010 hebben wij tot slot de stap gemaakt naar een volledig landelijke dekking. Bij ons zonweringsbedrijf profiteert u dan ook niet alleen van de hoge kwaliteit in producten en de sterke klantvriendelijkheid, maar eveneens van de kunde en kennis van experts over heel Nederland. Selecteer in onderstaande lijst uw provincie, of vul het contactformulier in. Wij zorgen voor de rest.