zonnescreens

Zonnescreens

Indien de zon op uw ramen schijnt kan het soms behoorlijk warm worden in huis. Daarnaast zorgt de laaghangende zon er soms voor dat deze recht in uw ogen schijnt terwijl u op de bank zit. Met screens voorkomt u dit en bepaalt u zelf wanneer de zon bij u naar binnen schijnt. Zonnescreens zijn ideaal om zonnestralen tegen te gaan, zodat ze niet uw woning of pand in kunnen komen. Er zijn verschillende screens op de markt. De meest bekende soorten zijn het zipscreen, spanscreen en de standaard screen. Daarbij hebt u keuze uit allerlei kleuren en verschillende soorten bedieningen. De specialisten van Zonwering Expert leveren screens in alle soorten en maten, bovendien tegen aantrekkelijke prijzen. Vraag gerust een offerte aan via het offerteformulier, indien u benieuwd bent naar de mogelijkheden. Na uw vrijblijvende aanvraag ontvangt u per mail meerdere offertes.

Standaard screen

Een zonnescreen is een doek dat tussen twee geleiders strak naar beneden en omhoog gaat. Het werkt ongeveer hetzelfde als een rolluik. Tussen twee geleiders zakt het doek, deze geleiders worden aan de buitenzijden van het kozijn gemonteerd. Er zit een ruimte tussen het materiaal en de geleiders, deze laten warme lucht door dat tussen het doek en het raam wordt opgebouwd. Door deze spleet is het niet mogelijk om de screens bij een storm te laten zakken. Bij stromachtige of harde wind kunnen er scheuren in het stof ontstaan.

Zipscreen

Een zipscreen is het zelfde als een standaard screen maar hier is de opening aan de zijkant van het doek weggewerkt. Nu kan de warme lucht niet ontsnappen, maar bij storm kunt u de zipscreens laten zakken en dicht houden. Het systeem kan namelijk tot windkracht 14 weerstaan. Dit is ideaal voor smalle ramen en grote oppervlakten. Bij grote oppervlakten kan de wind namelijk het doek inscheuren, een ritssysteem zet het dak aan de geleiders vast waardoor er geen luchtcirculatie achter het scherm kan komen.

Spanscreen

Wilt u geen last hebben van een wapperend doek door luchtcirculatie? Dan is een spanscreen iets voor u. Zoals het woord al zegt, het doek is gespannen, waardoor het strak staat. Storm heeft weinig effect op deze screens. Als het hard waait, kan de zonwering echter niet gespannen worden, daardoor bestaat er een kans dat het materiaal kan scheuren. Een zipscreen is wel tegen hardere windvlagen opgewassen doordat er geen wind achter kan komen.

Het doek

Een voordeel van screens is dat het zonlicht tegenhoudt, maar het u toch de gelegenheid geeft om naar buiten te kijken. Uw woonkamer is op deze manier niet helemaal verduisterd, maar toch blijft de warmte buiten de deur. De zonnescreens worden bewerkt met een speciale coating die waterafstotend is. Rol het systeem echter niet in als alles nat is, dit kan namelijk gaan schimmelen en plekken veroorzaken.

screens

Levensduur van screens

De levensduur van de zonnescreens kan oplopen tot 20 jaar, dat is natuurlijk wel afhankelijk van het gebruik. Gaat u er netjes mee om en rolt u het doek op wanneer het stormt, en laat u het stof niet onnodig nat worden, dan kan hij erg lang mee gaan. De meeste fabrikanten geven daarom ook een lange garantie periode.


Bent u benieuwd naar de prijzen van een zipscreen, spanscreen of standaard model naar uw keuze? Vul dan gerust het offerteformulier in. U ontvangt spoedig diverse offertes in uw mailbox.

Bedieningen van zonnescreens

Er zijn een aantal soorten bedieningen die u bij uw screen kan laten monteren. Standaard zit er een handmatige bedingen bij het systeem, dit is een draai ijzer of een band. Wilt u wat meer luxe, dan kunt u ook kiezen voor een elektromotor die bediend wordt met een knop aan de wand. Het motortje kan ook bediend worden met een afstandsbediening, zo kunt u vanaf de bank of bed de schermen laten zakken. Daarnaast zijn er ook systemen die zelf het klimaat in de gaten houden en dus automatisch openen en sluiten.

Kema-keur

Het Kema-keur keurt het product op zijn werking en kijkt of het aan de juiste veiligheidseisen voldoet. Hierbij is het eventuele motortje dat in uw screen is gemonteerd gekeurd. Zit er op uw zonnescreen een Kema-keur, dan weet u dat alles aan de veiligheidseisen voldoet. Dit keurmerk is een onafhankelijke partij dat jaarlijkse inspecties uitvoert en aanvullende beoordelingen doorvoert bij bedrijven. Kies dus voor een screen met een Kema-keur, u weet dan zeker dat u een veilig product koopt. Daarnaast garandeert het keurmerk een probleemloze werking.

prijzen screens

Onderhoud

Het onderhouden van de zonnescreens en het ophangsysteem is erg eenvoudig. Met een lauwwarm water, afwasmiddel en een zachte borstel maakt u het materiaal schoon. Maak echter geen gebruik van agressieve schoonmaak middelen, deze kunnen de waterafstotende laag van het stof aantasten. Krijgt u het doek niet schoon met een lauwwarm water en een sopje, vraag dan bij een specialist een ander schoonmaakmiddel voor screens. Ga ook nooit schoonmaken in de volle zon, dit kan lelijke plekken veroorzaken in het stof.

Screens prijzen

De prijzen voor een zonnescreen ligt ergens tussen de €170,- en de €300,- per vierkante meter in. Dit heeft namelijk te maken met de variant die u kiest, neemt u een standaard-, rits- of een spanscreen. Daarnaast heeft het bedieningssysteem ook invloed op de prijs. Kies een zonnescreen dat het beste bij u past en binnen uw budget ligt. Bent u benieuwd naar de prijs van zonnescreens die u voor ogen heeft? Doe gerust een offerteaanvraag door het formulier in te vullen. U ontvang spoedig reactie. Zit er geen geschikt aanbod tussen? Dan is dat jammer, maar geen probleem. Uw aanvraag is namelijk geheel vrijblijvend en kosteloos!

Onze kwaliteiten

De specialisten van Zonwering Expert bieden een groot assortiment van zonweringproducten aan. Er zijn een aantal redenen die ons succes verklaren.

  • Alleen zonwering van hoge kwaliteit
  • Scherpe prijzen gegarandeerd
  • Afspraak is ook echt afspraak
  • Ontvang snel meerdere offertes
  • Uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos

Onze voordelen zijn niet onopgemerkt gebleven. Niet voor niets zijn onze zonneschermen, markiezen, rolluiken, screens en horren daarom medebepalend voor het straatbeeld bij u in de regio!


Specialisten van Zonwering Expert hebben bij ons een tweetal screens geplaatst. Wij zijn erg tevreden over de prijs en de verleende service. Wij kunnen Zonwering Expert dan ook van harte aanraden! – Familie De Vries