zonneschermen

Zonneschermen

Plaats zonneschermen en geniet van veel schaduw en privacy. Wilt u bijvoorbeeld de felle zon weren uit uw tuin en in de schaduw op uw terras zitten? Kies dan voor een prachtig knikarmscherm! Of kies voor de goedkopere uitvalschermen boven uw ramen, zodat uw woning minder snel opwarmt. Zonneschermen zorgen er ook voor dat u minder inkijk hebt van buitenaf of van uw buren.

Bespaar op de kosten! Start nu de offerteaanvraag.

U ontvangt snel een aantal gratis offertes. Zonder verdere verplichtingen! Vergelijk de aanbiedingen van zonweringsspecialisten uit uw regio en kies eenvoudig de specialist die het beste bij u past. U weet bovendien zeker dat u niet te veel betaalt!

Zonnescherm kopen? Gratis offertes aanvragen!

Bent u van plan om nieuwe zonneschermen te kopen? Dan is het verstandig om gratis offertes te vergelijken. U krijgt dan inzicht in de exacte prijzen voor de zonneschermen, maar weet ook zeker dat u niet te veel betaalt. Dat is fijn! Via het offerteformulier ontvangt u meerdere gratis offertes van een aantal zonweringsspecialisten uit uw regio.

De voordelen? Dit zijn de belangrijkste redenen om gebruik te maken van de offerteservice:

  • De offerteservice is geheel gratis en zonder verdere verplichtingen.
  • U kiest eenvoudig en snel de beste specialist uit uw regio.
  • Bespaar op de prijzen voor zonneschermen door offertes te vergelijken.
Navigeer gelijk op deze pagina naarWelk zonnescherm kies ik?

U hebt de keuze uit verschillende soorten zonneschermen. De bekendste zonneschermen zijn een uitvalscherm en een knikarmscherm. Om schaduw te creëren boven uw tuinterras, raden wij u een knikarmscherm aan. Deze zonneschermen hebben namelijk een vrije doorloop. Met twee armen worden de zonneschermen namelijk horizontaal uitgeklapt.

Een uitvalscherm heeft twee armen aan de zijkant van het zonweringsdoek. Deze armen klappen naar beneden, waardoor het zonweringsdoek uitgerold wordt. Een uitvalscherm is ideaal als zonwering boven ramen.

zonneschermen prijzen

Zonneschermen prijs

De prijs voor uw nieuwe zonnescherm is voornamelijk afhankelijk van het type scherm dat u kiest en de grootte. Een uitvalscherm van 1 meter kost bijvoorbeeld gemiddeld €650,-. Een groter uitvalscherm van 2 meter kost gemiddeld €425,-. Een knikarmscherm met dezelfde afmeting, 2 meter, kost ongeveer €650,-.

Naast de prijzen voor de aanschaf van de zonneschermen, moet u ook nog rekening houden met de montagekosten en de prijzen voor de bediening. U hebt de keuze uit een handmatige of een elektrische bediening voor zonneschermen. Een elektrisch bedieningssysteem is duurder, maar geeft u wel meer gebruiksgemak.

Wat kost een zonnescherm?

Breedte van het uitvalscherm* Gemiddelde prijs***
1 meter €200,-
2 meter €425,-
3 meter €500,-
4 meter €600,-
Breedte van het knikarmscherm**
2 meter €650,-
3 meter €750,-
4 meter €900,-
5 meter €1.250
6 meter €1.300

*Het gaat hier om een zonnescherm met een uitval van 1 meter.
**Het gaat hier om een zonnescherm met een uitval van 3 meter.
***Let op: dit is een gemiddelde prijs, inclusief btw en exclusief montage. Exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan.


Gemiddelde prijzen zonneschermen

€425,- tot €650,-

(De prijzen zijn gebaseerd op een zonnescherm van 2 meter breed)

Uitvalscherm
Vanaf €425,-

Bij een breedte van 2 meter
Uitval van 1 meter
Inclusief btw, exclusief montage

Knikarmscherm
Vanaf €650,-

Bij een breedte van 2 meter
Uitval van 3 meter
Inclusief btw, exclusief montage


Start de offerteaanvraag


Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Een aantal factoren beïnvloeden de prijzen voor uw nieuwe zonneschermen. De belangrijkste factoren zijn het type zonnescherm, de afmetingen en de bediening. Uiteraard hebt u ook nog te maken met de montagekosten. Het is verstandig om een specialist in te schakelen voor de montage. Buitenzonwering is erg zwaar en vereist een vakkundige montage.

De prijs voor nieuwe zonneschermen wordt ook nog beïnvloed door het zonweringsdoek waar u voor kiest. Denk aan een traditioneel doek met een strepenpatroon of een UV-werend doek. Er zijn verschillende dessins waar u een keuze uit kunt maken.

zonnescherm montage

Montagekosten zonnescherm

De montagekosten worden onderverdeeld in verschillende categorieën. De montage bestaat namelijk uit het inmeten van de zonwering, de montage van de zonwering op de muur en de voorrijkosten. De gemiddelde voorrijkosten liggen tussen de €30,- tot €50,-. Door te kiezen voor een specialist uit uw regio, bespaart u op deze voorrijkosten.

Het inmeten van de zonwering kost gemiddeld €30,- tot €50,-. Inmeten is belangrijk voor een op maat gemaakt zonnescherm te monteren. De montage van een uitvalscherm kost ongeveer €170,- tot €250,- per scherm en een knikarmscherm kost gemiddeld €200,- tot €300,- per scherm. Knikarmschermen zijn iets duurder, omdat ze zwaarder zijn.

Bekijk de prijstabel voor nog meer prijsvoorbeelden.

Wat kost het monteren van zonneschermen?

Opties montagekosten Gemiddelde montagekosten*
Zonwering inmeten + €30,- tot €50,-
Uitvalschermen €170,- tot €250,- per scherm
Knikarmschermen €200,- tot €300,- per scherm
Plaatsen op 1e verdieping + €20,- tot €50,-
Plaatsen op 2e verdieping + €70,- tot €75,-
Voorrijkosten + €30,- tot €50,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Het gaat hier om een meerprijs, bovenop de prijs van het knikarmscherm zelf. Exacte montagekosten? Vraag gratis offertes aan!
Besparen op de prijs voor uw zonnescherm?

Vraag dan gratis offertes aan. Vergelijk en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

bediening zonnescherm

De bediening van zonneschermen

Uw zonneschermen bedienen? Dat kan handmatig of juist elektrisch. Voor een budgetvriendelijke optie is het verstandig om te kiezen voor een handmatig bedieningssysteem. Dit is namelijk een stuk goedkoper dan elektrisch bedieningssysteem. Wilt u echter profiteren van meer wooncomfort? Kies dan voor een elektrisch zonnescherm.

Lees verder om meer te weten te komen over de opties.

Een goedkope optie: handmatige bediening

Uw zonneschermen handmatig bedienen doet u met een koord, band of met een slingerstang. Hiervoor moet een oogwindwerk aangebracht worden. De prijs begint vanaf €35,-. De monteur installeert het bedieningssysteem voor u en zorgt ervoor dat alles perfect werkt. De montage van een handmatig systeem is eenvoudiger dan een elektrisch systeem.

Alhoewel handmatig bedienen goedkoper is dan elektrisch, moet u er wel rekening mee houden dat het erg zwaar kan zijn. Vooral bij grote zonneschermen is het oprollen zwaar.

Een gemakkelijke optie: elektrische bediening

Wilt u de zonneschermen bedienen met één druk op de knop? Schakel dan een zonweringsspecialist in voor het installeren van een elektrisch systeem. Hiervoor hebt u een motor nodig. De prijs voor een motor begint vanaf 50,-. Houd rekening met een meerprijs voor bedienen via domotica, afstandsbediening of een app op uw smartphone.

Waarom een elektrisch bedieningssysteem?

Elektrische zonneschermen sluit u eenvoudig en snel. U hoeft hiervoor geen zwaar werk te doen. Belangrijk is wel dat u de zonneschermen goed laat afstellen bij de montage.

Wat kost de bediening van een zonnescherm?

Bediening Gemiddelde prijs*
Oogwindwerk Vanaf €35,-
Elektrische bediening met motor Vanaf €50,-
Tijdgestuurd: zonnescherm gaat open en dicht op vooraf ingestelde tijd Vanaf €100,-
Domoticasysteem: zonwering opent en sluit bij zon, regen en wind Vanaf €125,-
Draadloze bediening met afstandsbediening Vanaf €200,-
Draadloze bediening met een mobiele app Vanaf €270,-

*Let op: dit zijn gemiddelde vanafprijzen, inclusief btw en exclusief plaatsen. Voor exacte prijzen vraagt u kosteloos offertes aan.

Welke extra opties zijn er?

Wanneer u een nieuw zonnescherm gaat kopen, hebt u de keuze uit een aantal extra opties. Wilt u bijvoorbeeld op uw terras zitten wanneer het kouder is? Sluit dan een heater voor verwarming. Of plaats mooie verlichting onder de zonwering, voor meer licht wanneer het donker is. Meestal wordt er gekozen voor LED-verlichting. LED is namelijk energiezuinig en u hoeft de lampen niet steeds te vervangen.

Een andere optie om een volant te plaatsen. Een volant? Dit is een doek dat op de voorlijst van de zonwering geplaatst wordt. Door deze naar beneden te laten, profiteert u van nog meer privacy. Daarnaast blokkeert het de laagstaande zon.

Zonneschermen buiten plaatsen: wat zijn de mogelijkheden?

De meeste mensen laten zonneschermen plaatsen om meer schaduw te creëren in de tuin. Wat denkt u bijvoorbeeld van een extra groot zonnescherm boven uw terras. Heerlijk buiten zitten in de warme zomermaanden, maar geen last van de felle zon. Bovendien zijn de meeste zonweringsdoeken UV-werend, waardoor u ook beter bescherm wordt.

Zonneschermen buiten zijn ook ideaal om de felle zonnestralen te weren uit uw woning. Uw woning wordt dan minder snel warm. Daarnaast hebt u geen last meer van de zonnestralen op uw tv of computerscherm.

Zonnescherm terras

Voor schaduw op het tuinterras is een knikarmscherm het meest geschikt. Dit type zonwering wordt namelijk horizontaal uitgerold en is daarnaast verkrijgbaar in vele afmetingen. Het is zelfs mogelijk om een zonnescherm tot 10 meter te monteren! Een uitvalscherm monteren is dan niet handig, want door de geleidingsarmen hebt u geen vrije doorloop.

Plaats ook verlichting voor meer sfeer in de avonduren of een behaaglijke heater voor warmte. U geniet extra van uw tuinterras met mooie zonwering.

zonnescherm voor in de tuin

Zonnescherm tuin

Voor zonwering in de tuin hebt u de keuze uit verschillende opties. Wat denkt u bijvoorbeeld van pergola-zonwering? Het zonweringsdoek wordt dan gespannen tussen vier palen. Het voordeel van dit type zonnescherm is dat u de constructie overal kunt neerzetten. Het schaduwdoek wordt namelijk niet bevestigd aan de muur.

Of kies juist voor een lamellendak. Met deze tuinoverkapping opent of sluit u de lamellen om te bepalen hoeveel zon u wilt doorlaten.
Wilt u een nieuw zonnescherm kopen?

Betaal niet te veel door gratis offertes te vergelijken!

Gratis offertes vergelijken

De opties bij een zonneschermdoek

De keuze voor het zonnescherm doek is erg belangrijk, want het bepaalt de uitstraling van uw zonwering. De meeste zonweringsdoeken worden gemaakt van acrylvezel. Dit materiaal is namelijk erg sterk.

Wat bepaalt de kwaliteit van het zonweringsdoek?

Het is verstandig om een zonweringsdoek van hoge kwaliteit te kopen. Hoogwaardige doeken hebben namelijk een lange levensduur en blijven lang mooi. De kwaliteit wordt bepaald door het gewicht van de stof, de waterdichtheid, UV-werend en de duurzaamheid.

Het belang van regelmatig onderhoud

Uw zonweringsdoek blijft langer mooi door het regelmatig te onderhouden. Maak vlekken schoon met een zachte doek en wat water. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want deze beschadigen de stof. Zorg er daarnaast voor dat het zonweringsdoek helemaal is opgedroogd, voordat u het weer gaat oprollen. Maak daarnaast af en toe de geleiders schoon, zodat ze goed blijven werken.

Zijn er keurmerken voor een zonnescherm?

Ja! Er zijn keurmerken voor zonneschermen. Let bij de aanschaf en het monteren van zonneschermen op keurmerken en of een specialist lid is van een brancheorganisatie. Een lidmaatschap bij een brancheorganisatie geeft vaak extra zekerheid, zoals garantie of voordelige voorwaarden. Een keurmerk geeft aan dat het product voldoet aan de gestelde eisen.

Een keurmerk is bijvoorbeeld het Romazo-keurmerk. Met dit keurmerk krijgt u vijf jaar garantie en bent u verzekerd van een perfecte service. Op romazo.nl staat meer informatie. Het SKG-IKOB is een organisatie dat het KOMO-certificaat uitgeeft. Het KOMO-certificaat wordt alleen gegeven aan producten die voldoen aan de strenge eisen op het gebied van kwaliteit, service en betrouwbaarheid. Op skgikob.nl leest u hier meer over.

zonnescherm plaatsen

Zonnescherm kopen? Bespaar op de kosten door te vergelijken!

Wilt u profiteren van meer schaduw in uw tuin? Of wilt u de felle zon weren? Plaats dan een zonnescherm (op maat)! Wat denkt u bijvoorbeeld van een mooi groot knikarmscherm voor meer schaduw boven uw tuinterras. Of juist een uitvalscherm om de zon uit uw woning te weren. Wist u dat uw woning dan minder snel opwarmt?

Besparen op de kosten? Geen probleem!

Vergelijk gratis offertes, en kies de beste zonweringsspecialist uit de regio. Door te vergelijken weet u bovendien zeker dat u niet te veel betaalt!Gratis offertes