Zonneschermen

Tegenwoordig wordt het in Nederland steeds gebruikelijker om zonwering te installeren bij woningen. Zonneschermen zorgen voor meer verkoeling binnenshuis dan standaard gordijnen, en kunnen bovendien ook schaduw bij uw terras of tuin creëren. Er zijn diverse vormen van zonneschermen op de markt. Er bestaat bijvoorbeeld het verticale zonnescherm of screen. Een dergelijke vorm van zonwering biedt veel verkoeling, maar geen schaduw. Daarnaast is het ook mogelijk om horizontale of knikarm zonneschermen te kopen. Deze knikarm variant is zeer populair en kent vele voordelen. Op deze pagina vindt u meer informatie over knikarm schermen, zoals de maximale uitval, de mogelijk prijzen en de verschillen tussen een elektrisch of handmatig bediend scherm. Wilt u een knikarm zonwering kopen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij helpen u met alle plezier.

Knikarm zonnescherm

Een elektrisch of handmatig bediend zonnescherm is zeer geschikt voor bij uw tuin of terras. Een dergelijk zonnescherm heeft twee armen die wanneer het doek is uitgerold, recht vooruit knikken. Bij menig zonweringspecialist zijn zonneschermen verkrijgbaar met een doek breedte van 10 meter en een uitval van 4 meter. Doordat het doek met zo’n grote uitval zeer zwaar wordt, is het van belang dat u, wanneer u zonneschermen gaat kopen, de installatie hiervan overlaat aan professionals. Deze zullen het knikarm scherm met de juiste technieken stevig aan de gevel bevestigen. De prijzen voor een knikarmscherm kunnen zeer hoog zijn, een overzicht vindt u onder het kopje prijzen. Denkt u dat de kosten voor een knikarmscherm te hoog worden? ? U kunt ook kiezen voor een uitvalscherm. Een uitvalscherm is in principe een eenvoudig zonnescherm zonder knikarm, maar met twee vaste armen. Het nadeel hiervan is dat het zonnescherm vrij laag hangt, het is dan ook niet mogelijk hier vrij onder door te lopen. Wij helpen u desgewenst graag aan meer informatie hierover.

knikarm zonnescherm

Voor- en nadelen

Een knikarm zonnescherm heeft als primair doel het verminderen van de inkomende zonnestralen. Het doek absorbeert of reflecteert het licht zodat de zon geen vrij spel meer heeft en u heerlijk kan genieten in de schaduw. Zonneschermen werken dan ook ideaal als terrasoverkapping. Het doek heeft dankzij de knikarm een zeer flauwe hoek, waardoor de oppervlakte en loopruimte onder het zonnescherm een stuk groter is dan bij andere soorten zonwering, zoals markiezen. De uitval kan oplopen tot enkele meters, het hele gezin kan dus in de schaduw zitten! Andere voordelen van deze zonneschermen zijn dele vele designs die voor het doek beschikbaar zijn, het op maat kunnen maken van de schermen, en de blijvende mogelijkheid voor ventilatie binnenshuis. Natuurlijk kent een doek met knikarm ook nadelen. Zo is deze gevoeliger voor invloed van de wind dan bijvoorbeeld markiezen of rolluiken. Omdat dit model een grotere uitval heeft komt er meer spanning te staan op het frame. Deze spanning wordt beter verdeeld door een verlengde kapsteun. Om te voorkomen dat uw zonnescherm beschadigd raakt door weer- en wind is het mogelijk sensoren te installeren, die het doek inrollen zodra het begint te regen. U beschermt het knikarmscherm tevens met een stevige omkasting.

Handmatige of elektrische bediening

Zonneschermen met knikarm kunnen zowel elektrisch als met de hand worden in- en uitgerold. Het grote voordeel van een handmatige bediening is dat hier zeer lage prijzen aan zijn verbonden, waardoor u sneller de schermen kunt kopen. Bij zeer grote schermen is een handmatige besturing echter niet een optie. Dit komt doordat het doek te zwaar is om met de hand te bedienen. In een dergelijk geval is een elektrisch aangestuurde bediening noodzakelijk. Een elektrisch besturingssysteem kan in een zeer simpele variant worden aangeleverd. Denk bijvoorbeeld aan een klikschakelaar. Een elektrisch systeem kan echter ook zeer uitgebreid zijn. Zo kunnen wij deze aanvullen met een besturing op afstand of een volledig gecentraliseerd systeem. Kiest u voor de toevoeging van sensoren aan uw elektrisch bedieningssysteem , dan zult u zelf vrij weinig te hoeven doen. De zonneschermen zullen zichzelf dan in- en uitrollen naar gelang het weer. De kosten voor een elektrisch systeem zijn aan de hoge kant. Wij bieden u desgewenst graag een vrijblijvende offerte aan.zonwering

Diverse vormen van zonwering

Wanneer u zonwering gaat kopen, dan zult u een keuze moeten maken uit zeer veel verschillende soorten. Naast zonneschermen zijn er onder meer ook markiezen, rolluiken, screens, en diverse vormen van binnenzonwering verkrijgbaar. Welk soort zonbescherming het beste is, is afhankelijk van uw wensen. Zo zijn zonneschermen ideaal als terrasoverkapping met vrije doorloop, terwijl markiezen zorgen voor een uitstekende verkoeling binnenshuis, en rolluiken een volledige verduistering bieden. Bent u benieuwd of een zonnescherm met knikarm de meest geschikte vorm van zonbescherming is voor u? Hebt u vragen over de mogelijkheden? Wij geven u graag meer informatie en beantwoorden al uw vragen via het contactformulier.prijzen knikarmscherm

Onderhoud

Om de kwaliteit van uw zonneschermen optimaal te houden, is het van belang dat u deze regelmatig van het juiste onderhoud voorziet. Het belangrijkste onderdeel hierbij is het reinigen van het schermdoek. Ten eerste raden onze specialisten aan om het doek niet op te rollen wanneer deze nat is. Zo kunnen schimmel en gaten ontstaan. Ten tweede dient u het schermdoek schoon te houden. Omdat de meeste doeken een vuil- en waterafstotende laag hebben, wordt hierbij het gebruik van schoonmaakmiddelen af te raden. Borstel of zuig stofvlekken weg, en gebruik een vochtige spons voor andere vlekken. Wilt u er zeker van zijn dat uw zonneschermen geen beschadigingen hebben opgelopen? Laat deze dan tweejaarlijks controleren door een specialist.


Zonwering Expert is uw specialist op het gebied van screens, zonneschermen, rolluiken, markiezen, horren, jaloezieën en terrasoverkappingen.

Prijzen knikarmscherm

De prijzen voor een knikarmscherm zijn afhankelijk van diverse factoren. Hierbij kunt u uitgaan van een gemiddelde basisprijs van €135 per vierkante meter. Deze basisprijs wordt echter wel beïnvloed door de uitval en breedte van het knikarm scherm. Voor de gemiddelde prijzen van knikarmschermen met standaardafmetingen verwijzen wij u graag naar de onderstaande tabel. Dit zijn de basiskosten. De prijzen variëren door de keuze voor een open of gesloten cassette en de vorm van bediening waar u voor kiest. Een standaard elektrisch besturingssysteem zorgt voor een meerprijs van €110, terwijl een volledig geautomatiseerde variant wellicht oploopt tot prijzen rond de 500 euro. Daarnaast zitten er nog kosten verbonden aan de levering en montage van de zonneschermen. Vraag voor een exacte prijsindicatie één of meerdere offertes aan via ons contactformulier.

Breedte (cm)Uitval (cm)Basisprijs
200200€ 600
300200€ 810
400250€ 1050
500300€ 1200

Vrijblijvende zonnescherm offertes

Wilt u graag een zonnescherm kopen, maar weet u niet zo goed wat de geschikte afmetingen qua uitval en breedte zijn? Hebt u vragen over de mogelijkheden voor vrije doorloop bij een zonnescherm, of bent u benieuwd naar de exacte kosten? Vul vandaag nog bij ons contactformulier zo nauwkeurig mogelijk uw wensen voor een zonnescherm in, en wij sturen u spoedig enkele (maximaal vijf) offertes toe van leveranciers uit uw regio. Deze vergelijkt u zelf op basis van aanbiedingen en opties. Zo zult u altijd een zonnescherm kopen die aan al uw eisen voldoet. Wij zijn u graag van dienst!zonnescherm offerte

Gratis offertes

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?