zonwering monteren

Zonwering plaatsen

Zonwering plaatsen is een klus die voorzichtig uitgevoerd moet worden, om beschadigingen aan de zonwering en aan de gevel te voorkomen. Een verkeerde plaatsing zorgt voor vroegtijdige slijtage en kan zelfs lekkageproblemen veroorzaken in de gevel. Laat de zonwering dus plaatsen door een vakman met ervaring!

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende zonwering experts. Laat uw zonwering plaatsen tegen de scherpste prijs en bespaar tot 40% op de kosten!

Op deze pagina leest u meer over zonwering plaatsen. U leest hoe u een zonnescherm kunt ophangen en wat zonwering laten monteren ongeveer kost.
Navigeer gelijk naarZonwering plaatsen, wat kost dat?

Wat kost zonwering plaatsen? De montage kost ongeveer €50,- tot €200,- per zonnescherm. De prijs is afhankelijk van het soort zonnescherm dat u laat plaatsen. Bovendien daalt de prijs per scherm als u meerdere zonneschermen laat ophangen.

De montage van een screen kost gemiddeld €150,- per stuk en een rolluik plaatsen ook. Voor de montage van een markies of een uitvalscherm liggen de montage kosten iets hoger, rond de €200,-. Wilt u een terrasoverkapping plaatsen? Houd dan rekening met gemiddeld €800,-.

Voordat u de zonwering laat plaatsen is het slim om de zonneschermen in te meten. Hiervoor starten de prijzen rond de €25,-.

Zonwering plaatsen kosten

Welke zonwering plaatsen? Gemiddelde montagekosten (per stuk, inclusief btw, exclusief zonwering) Omschrijving
Montagekosten van zonwering €50,- tot €200,- De montagekosten zijn afhankelijk van het soort zonwering dat u buiten laat plaatsen.
Screen €150,-
Rolluik €150,-
Markies €200,-
Uitvalscherm €200,-
Knikarmscherm €300,-
Terrasoverkapping €800,-
Inmeten van zonwering Vanaf €25,- Dit verschilt per zonwering montagebedrijf.
Zonwering laten plaatsen?

Vind eenvoudig en snel een montagebedrijf in zonwering en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken

Binnen- of buitenzonwering plaatsen?

U heeft natuurlijk de keuze uit het plaatsen van binnenzonwering of buitenzonwering. Bij binnenzonwering gaat het meestal om gordijnen, jaloezieën of rolgordijnen. In veel gevallen is het mogelijk om binnenzonwering zelf te plaatsen.

Kan ik buitenzonwering zelf plaatsen?

Ja, u kunt zelf uw buitenzonwering plaatsen. Wel vereist dit een goede voorbereiding. U wilt natuurlijk voorkomen dat er beschadigingen aan de muur of aan het zonnescherm ontstaan. Doe dit alleen als u al enige kluservaring heeft en u zonwering monteren ziet als een leuke uitdaging. Heeft u hulp nodig? Schakel dan een zonwering montageservice in. Een montage bedrijf heeft uw zonwering snel en vakkundig geplaatst.

buitenzonwering plaatsen

Stappenplan: zonwering plaatsen

Wilt u zelf uw zonwering monteren? Bereid u dan goed voor en zorg dat u de juiste materialen en gereedschappen in huis hebt. Zo is de kans op problemen of beschadigingen zo klein mogelijk.

Wat heeft u nodig:

 • Boorhamer
 • Waterpas
 • Rolmaat
 • Gehoorbescherming
 • Ladder
 • Zonnescherm
 • Keilbouten
 • Schroeven

Gaat u zelf uw Velux zonwering monteren? Volg dan het stappenplan hieronder. Neem het stappenplan goed door voordat u aan de slag gaat, zodat u weet wat u te wachten staat. Heeft u toch nog hulp nodig bij de montage van uw zonwering? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag.

1. Plaats van ophangen bepalen

U moet eerst bepalen waar u de zonwering wilt plaatsen. Zorg dat het zonnescherm op het laagste punt nog minimaal 2 meter boven de grond hangt. Zo houdt u vrije doorgang. Bij een zonnescherm van 2,5 meter lang moet u de cassette van het zonnescherm op 2 meter en 30 centimeter hoogte hangen.

2. Aftekenen en boren

Zodra u de juiste positie heeft bepaald, is het tijd om dit op de muur af te tekenen. Gebruik een potlood om de positie van de steunen af te tekenen. Controleer met een waterpas of dit op één lijn zit. Om deze stap gemakkelijker te maken kunt u een laserwaterpas gebruiken.

3. Keilbouten en montagebeugels plaatsen

Controleer nogmaals of u alles op de juiste plek heeft afgetekend: als de keilbouten eenmaal in de muur zitten krijgt u deze er namelijk niet meer uit. Zonnescherm ophangen met pluggen? Keilbouten zijn een betere keuze, omdat deze in de muur verankeren en dus een stuk sterker zijn.

Wilt u het zonnescherm ophangen in baksteen? Boor dan in de stenen zelf en niet in de voegen. De voegen hebben namelijk minder draagkracht, dus dan bestaat er de kans dat de zonwering na de montage naar beneden valt.

Nu volgt de montage van de beugels van het zonnescherm. Draai de bouten nog niet helemaal vast, zodat er nog enigszins bewegingsruimte is.

4. Cassette plaatsen

Plaats de cassette zonder het zonnescherm erin. Zo voorkomt u dat het scherm tijdens de montage vies wordt of beschadigd raakt. Plaats nu de cassette in de beugels aan de muur. Dit moet u met twee personen doen, omdat u de cassette gelijktijdig moet plaatsen.

Als de cassette aan de muur hangt draait u de moeren en ringen helemaal vast, zodat deze goed op z’n plek blijft zitten. Daarna volgt de montage van het zonnescherm doek. Schuif deze terug in de cassette.

5. Afstellen van de zonwering

Tot slot moet u de zonwering nog goed afstellen. Dit zorgt ervoor dat de zonwering na het monteren soepel opent en sluit. Zo voorkomt u slijtage. Het afstellen doet u aan de hand van de bouten aan de zijkanten. Door deze losser te draaien is het mogelijk om de hoogte bij te stellen. Let wel altijd op dat het scherm waterpas hangt! Plaats daarna de kapsteun van het zonnescherm terug zodat het doek goed beschermd is tegen wind en regen.

zonwering plaatsen monteur

Tips bij het ophangen van een zonnescherm

Gaat u zelf uw zonnescherm ophangen? Bereid u goed voor! Hieronder geven we een aantal handige tips, zodat u weet waar u aan moet denken bij de montage van uw zonnescherm.

 • Zorg dat u met twee personen bent. Zeker bij brede zonneschermen is het onmogelijk om in uw eentje de cassette waterpas te monteren.
 • Kies een rustige dag uit en neem uw tijd. Zo voelt u zich niet gehaast en maakt u geen snelheidsfouten.
 • Zorg voor het juiste bevestigingsmateriaal voor het zonnescherm. Met pluggen of een chemisch anker komt alles muurvast te zitten.
 • Gebruik goed gereedschap. Dit maakt het monteren een stuk gemakkelijker en sneller.
 • Check alles dubbel! Zo voorkomt u kleine foutjes en weet u zeker dat u het zonnescherm waterpas monteert.
 • Plaatst u het zonnescherm binnen 5 rijen stenen onder de dakgoot? Boor dan niet in de steen! Dit veroorzaakt onherstelbare schade aan de gevel. Gebruik hiervoor een verlengde muurstrip.

Zonwering zelf monteren, of uitbesteden aan montagebedrijf?

Met het stappenplan op deze pagina is het mogelijk om zelf uw zonwering te monteren. Toch is dit een ingewikkelde klus die correct uitgevoerd moet worden. U wilt natuurlijk voorkomen dat er beschadigingen ontstaan aan de muur of aan de zonwering.

In het stappenplan gaan we uit dat u de zonwering wilt plaatsen op een sterke, gemetselde muur. Maar hoe zit het als u een zonnescherm op een zwakke muur wilt monteren? En wat als u het zonnescherm wilt bevestigen aan een boeiboord? Een vakman weet precies hoe hij de zonwering plaatst zodat deze stevig hangt. Twijfelt u of weet u niet zeker hoe u het zonnescherm moet ophangen, schakel dan zeker een vakman in.

De grootste voordelen:

 • U bespaart tijd en energie.
 • U bent verzekerd van een snelle en vakkundige montage
 • U krijgt garantie op materiaal en plaatsing.

zonwering plaatsen door montagebedrijf

Zonwering laten plaatsen? Gratis offertes vergelijken!

Hulp nodig bij het plaatsen van uw zonwering? Schakel dan zeker een zonwering montagebedrijf in. Zo weet u zeker dat er geen beschadigingen ontstaan aan de muur en dat uw zonnescherm snel en vakkundig hangt. Op zoek naar een bedrijf in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijzen van verschillende zonwering montagebedrijven. Vergelijk de offertes en kies de zonwering montage service met de scherpste prijs. Zo weet u zeker dat u een eerlijke prijs betaalt. Bovendien loopt uw besparing zo op tot wel 40% op de totaalprijs!Gratis offertes