shutters

Shutters

Shutters zijn houten binnenluiken met verstelbare lamellen. Ze zijn ooit bedacht door de oude Grieken. Vandaag de dag bieden shutters u een mooie manier om te spelen met het licht bij u in huis. Het geeft u woning een mooie uitstraling. Er bestaan diverse keuzemogelijkheden, dat komt omdat de shutters op maat gemaakt worden. Door de verschillende materialen die worden gebruikt kunt u ze helemaal naar uw smaak maken. Hierdoor variëren de prijzen. In dit artikel meer informatie over de diverse opties en de gemiddelde prijzen. Direct vrijblijvende offertes op maat ontvangen? Vul dan het offerteformulier in.

Verschillende materialen

Shutters zijn te verkrijgen in diverse materialen. Ieder materiaal heeft zijn eigen prijs, voor- en nadelen en uitstraling. Al deze varianten zijn te verkrijgen in bijna elke gewenste kleur. De meest gangbare materialen zijn:

  • Lindenhout is voor binnenshuis ideaal. Het is een zachte houtsoort wordt vaak voor binnen gebruikt omdat het sterk en licht is van gewicht is.
  • Polywood is voor de badkamer zeer geschikt. Het is een kunststof van gerecycled materiaal. Het materiaal heeft veel voordelen, het is vochtbestendig, vlamvertragend, vormvast en UV-bestendig.
  • Composiet is niet duur, maar biedt minder mogelijkheden. Het is samengeperst hout van houtvezels. Een nadeel is dat u bij dit hout soort uit minder veel kleursoorten kunt kiezen.
  • Hardhout is erg populair omdat ze een natuurlijke uitstraling hebben maar ook omdat ze erg sterk zijn en in alle kleuren geleverd kunnen worden.
  • Aluminium is zeer weerbestendig en enorm sterk. Het wordt vaak voor buiten gebruikt doordat het weerbestendig is. Aluminium heeft een strakke en moderne uitstraling.

De keuze is aan u, het is maar net wat er bij uw huis en stijl past en wat uw budget is.

Variërende prijzen

De prijzen van schutters worden berekend in m2 en in de verschillende materialen. De prijzen van Lindenhout en Composiet hout zijn nagenoeg het zelfde. De prijs met m2 zit tussen de €200,- en de €300,- in. Polywood is wat duurder van prijs omdat het vele voordelen heeft. De prijs van Polywood ligt tussen de €350,- en de €450,-. Vervolgens komen de aluminium shutters die de zelfde prijs hebben als de Polywood shutters. Met kop en schouders steekt hardhout er bovenuit. Deze shutters zijn het duurste maar dat komt omdat hardhout een dure grondstof is. De prijzen van hardhout shutters liggen tussen de €400,- en de €500,-. Indien u hiervoor kiest dan heeft u wel beschikking over zonwering die zeer duurzaam is en waar u dus lang plezier van zult hebben.

Eventuele extra kosten

Naast de standaard kosten voor de shutters heeft u ook nog keuze voor extra opties. Zo betaalt u wat extra voor als u een kleur wilt hebben, daar betaalt u €50,- per m2 voor. Wilt u er ook nog een bediening bij voor de lamellen? Dan betaalt u daar nog eens een €25,- per m2 voor. Voor uw shutters kunt u ook een railsysteem laten plaatsen zodat u de shutters ook open en dicht kunt schuiven. De prijzen daarvan bedragen ongeveer €100,- per meter in de breedte. Als laatste optie is het ook mogelijk om uw shutters is een afwijkende vorm bestellen. Voor de speciale vormen betaalt u 30 tot 50% meer.

Alternatief

Vindt u de shutters te duur? Dan kunt u overwegen om screens te plaatsen. Dit zijn schermen die buiten voor uw ramen worden geplaatst. Deze kunt u laten zakken en geven u een goede bescherming tegen de zon en hoge tempraturen in huis. Naast de bescherming tegen de zon kunnen buitenstaanders niet naar binnen kijken en is uw privacy gegarandeerd. De prijzen van screens liggen een stuk lager in vergelijking tot de prijs van de shutters.

Gratis offertes