somfy zonwering

Somfy zonwering

De afgelopen jaren heeft de productie van zonwering voor buiten- en binnenshuis een grote ontwikkeling gekend. In plaats van de traditionele handbediende zonwering, is tegenwoordig elektrische (of actieve) zonwering het hoogste goed. Hierbij kunt u met slechts één druk op de knop uw hele huis tegen de zon beschermen. De Somfy Groep is hier internationaal en nationaal in gespecialiseerd, en staat daarom bekend om haar bedieningen en besturingen van zonwering, garagedeuren en verlichting. De Somfy Groep biedt dan ook innovatieve besturingen aan voor buiten jaloezieën, gordijnen, rolluiken en zonwering voor ramen en terras.

De Somfy Groep

De Somfy Groep (Somfy) is een Franse onderneming die wereldwijd opereert op het gebeid van elektrische motoren, bediening en sensoren voor zonwering, tuinhekken, verlichting en alarm. In 54 landen en via 68 filialen, verspreid over vijf continenten worden de producten van Somfy geleverd. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wensen en eisen van meer dan 250 miljoen eindgebruikers. Door het innovatieve en duurzame beleid van de Somfy Groep, wordt gezorgd dat ontwerpen en ontwikkelingen bijdragen aan de verbetering van onze leefomgeving. De oplossingen van Somfy staan voor een goed klimaat en leveren een wetenschappelijke bijdrage aan energiebesparing. Het credo van de Somfy groep is dan ook: “Beter samen leven”. In de vestiging in Nederland zorgen dagelijks zo’n 60 medewerkers voor de verkoop op de Nederlandse markt.

Actieve Zonwering

Actieve zonwering staat voor het actief gebruik van elektrische zonwering en rolluiken, door deze te koppelen aan sensoren (voor zon, wind, regen of temperatuur), en tijdklokken. Deze zorgen ervoor dat de zonweringen automatisch in- of uitgaan op basis van het klimaat en de door u ingestelde waarden. Aan actieve zonwering van Somfy zijn verschillende voordelen verbonden.

    somfy zonwering

  • Bescherming van uw interieur: de verkleuring van meubilair alsmede verdroging van planten wordt voorkomen door de automatische zonwering wanneer de zon gaat schijnen. Dit gebeurt ongeacht de tijd en plaats; zelfs wanneer u thuis niet aanwezig bent zullen uw rolluiken, jaloezieën of gordijnen met een sensor aangestuurd worden.
  • Energiebesparing: Airco kosten kunnen worden verminderd doordat rolluiken automatisch in- of uitgaan. Hierdoor zal uw huis een aangename temperatuur hebben wanneer u laat terug komt van werk of studie. Door de zonwering van Somfy in te stellen op door u bepaalde waarden, zullen deze aan- of uitgaan aan de hand van licht- en warmte intensiteit. Wanneer het in huis te licht of te warm wordt stuurt Somfy uw zonwering aan. Als de temperatuur in huis onder een drempelwaarde daalt, of de lichtinval sterk verminderd, zal de zonwering automatisch weer ingaan.
  • Voorkomen schade: met een windsensor van Somfy wordt bovendien schade aan de zonwering of uw huis voorkomen. Deze ingebouwde beveiliging voorkomt dat zonbescherming uitgaat wanneer de windkracht te hoog is. Windkrachtsensoren gaan altijd boven de andere sensoren, met harde wind en felle zon zal de zonwering van Somfy daarom niet uitgaan.

Zonwering Expert doet geen loze beloftes. Wanneer u een aanvraag doet zorgen wij ervoor dat u snel meerdere reacties ontvangt!Terras zonwering

Door het installeren van elektrische terraszonwering, vergroot u uw leefruimte en wooncomfort. Het automatiseren van uw terraszonwering, zoals bijvoorbeeld een knikarm-terrasscherm, zorgt voor meer comfort, biedt beveiliging tegen de wind waardoor u de levensduur van uw zonnescherm vergroot, en beschermt beter tegen de zon door het gebruik van sensoren. Bij Somfy worden oplossingen aangeboden voor de verschillende typen terrasschermen;

  • Open knikarm scherm: door verborgen armen onder het doek bent u er van verzekerd dat uw zonneschermen altijd strak uitgerold en opgespannen zijn. Deze open constructie is met name geschikt voor zuidelijke landen.
  • Semi-cassette (half open): Type zonwering dat veel voorkomt in Nederland. Hierbij wordt de bovenste helft van het zonnescherm beschermd tegen regen, en is de onderzijde open. Deze vorm van zonwering is erg vatbaar voor vuil en vocht.
  • Cassettescherm: een gesloten systeem, waarbij verschillende knikarmen het scherm strak houden. Doordat tijdens wind en regen het doek opgerold is in de cassette, gaat dit type scherm relatief lang mee.

Hoewel gezorgd kan worden voor de automatisering van elk type zonwering, adviseren de professionals bij Somfy te kiezen voor een compleet cassettescherm. Deze wordt dan uitgerust met een Sunea of Orea RTS motor. Hierbij wordt uw doek extra goed beschermd en de levensduur verlengd.

Uitbreiding

Bij Somfy kunt u niet alleen kiezen voor de automatisering van uw zonwering. Wij bieden ook automatische verlichting, alarmen, garagedeuren en raamdecoratie. Daarnaast kunt u uw zonbescherming en andere producten ook uitbreiden met TaHoma. Dit betekent dat alles met één centraal bedieningspaneel te besturen is, en u alles ook vanaf uw smartphone, tablet of PC bedienen kunt. Overweegt u om nieuwe zonwering aan te schaffen, of bent u van plan deze te automatiseren? Vraag vrijblijvend offertes aan!

somfy zonwering offerte


Raam zonwering

Tegen vervelende lichtinval zijn verschillende mogelijkheden van zonwering mogelijk. Zo kunt u kiezen voor zonwering binnen en buitenshuis, die handmatig of elektrisch bedienbaar zijn. Onderzoek heeft uitgewezen dat zonwering het meest wordt gebruikt wanneer deze draadloos bedienbaar is. Bij Somfy bieden wij daarom verschillende opties voor het elektriseren van uw markiezen, screens en uitvalschermen, zoals draadloze schakelaren, sensoren of afstandsbedieningen. Met deze draadloze bediening hoeft er geen hek- of breekwerk worden uitgevoerd en heeft u zelfs geen bedrading nodig. De Somfy rolluikmotor wordt bijvoorbeeld ingebouwd in een buis, waarbij het rolluik zich uitrolt en gevoed wordt via een 230V voeding.

Buiten Jaloezieën

Buiten jaloezieën bieden een uitkomst bij fel zonlicht dat rechtstreeks uw woning binnenschijnt. Rechtstreeks zonlicht geeft harde schaduwen en ongewenste reflecties op uw beeldscherm of televisie. Met de elektrische buiten jaloezieën van Somfy wordt de intensiteit van het zonlicht beheerst door middel van één druk op de knop of zelfs volledig automatisch. Hierdoor houdt u het daglicht en eventuele ongewenste blikken buiten. Daarnaast houdt u met de jaloezieën van Somfy de temperatuur binnenshuis heerlijk laag.

Gordijnen

Hoewel u wellicht niet direct denkt aan gordijnen als directe zonwering, zijn elektrische gordijnen een zeer adequaat middel tegen ongewenst zonlicht en een hoge temperatuur binnenshuis. Het automatiseren van uw gordijnen door Somfy kent verschillende voordelen: het is comfortabel, geruisloos, koppelbaar aan andere automatiseringen in huis, en u kunt nog steeds zonder beschadiging handmatig uw gordijnen openen of sluiten. De elektrische gordijnrail Glydea die door Somfy geleverd wordt heeft een 230V of 240V motor en railgeleiding, kent een instelbare snelheid en wordt bestuurd via een schakelaar, afstandsbediening of smartphone. Doordat de besturing gekoppeld kan worden aan andere geautomatiseerde producten in huis, zoals buiten zonnebescherming, of verlichting, bieden elektrische gordijnen een extra inbraakbeveiliging. U kunt hiermee namelijk simuleren dat er altijd iemand aanwezig is, zelfs wanneer u niet aanwezig bent.

Gemiddelde prijzen

Bij Somfy worden verschillende producten geleverd die betrekking hebben op actieve zonwering. Zo bestaat het assortiment onder meer uit motoren die verschillende maten en merken zonwering aansturen, alsmede wind- , zon-, regen- en temperatuursensoren, een verscheidenheid aan bedieningspanelen en extra accessoires. De prijzen voor de producten is afhankelijk van het gekozen zonwering materiaal, en de verschillende functies van het product. Over het algemeen gelden de volgen prijsgrenzen:

Product Minimum prijs Maximum prijs
Afstandsbedieningen RTS € 49,00 € 259,00
Wandbedieningen RTS € 45,00 € 199,00
Besturingen (sensoren) RTS € 39,00 € 369,00
Ontvangers RTS € 119,00 € 199,00
Overige opties en onderdelen € 16,00 € 599,00

Gratis offertes