screens plaatsen

Screens plaatsen

Het plaatsen van screens is een klus die zorgvuldig gedaan moet worden, om beschadigingen aan uw gevel én aan uw nieuwe zonwering te voorkomen. Bent u een handige klusser dan is het eventueel mogelijk om ze zelf te monteren, maar voor een snelle en correcte montage is het slim om een vakman in te schakelen. Op zoek naar een specialist in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven om te vergelijken. Kies het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Wilt u screens laten plaatsen? Op deze pagina leest u op welke manieren dit mogelijk is. Er zijn namelijk verschillende montagemogelijkheden! Natuurlijk leest u ook wat het monteren kost als u hiervoor een vakman inschakelt en krijgt u tips als u ze zelf gaat monteren.
Navigeer gelijk naarWaar screens installeren?

U kunt screens plaatsen op verschillende plekken in en rond uw huis. Veel mensen laten een screen plaatsen op de benedenverdieping, om zo de privacy en isolatie te verbeteren.

Maar dat is niet de enige optie!

Wat dacht u van screens voor uw dakraam? Hierbij zit de zonwering dicht tegen het raam aan, en is het gewoon mogelijk om het raam te openen en sluiten. Dit is een goede optie voor bijvoorbeeld zolderkamers, om het ’s zomers heerlijk koel te houden.

Ook serres warmen in de zomer door de grote raampartijen snel op. Het is zeker mogelijk om screens te monteren om de warmte zoveel mogelijk te beperken. Bij nieuwbouwhuizen is het mogelijk om tijdens de bouw direct de zonwering te plaatsen, maar het is ook mogelijk om screens achteraf te plaatsen.

Screens monteren: de mogelijkheden

Wat betreft de montage zijn er verschillende opties: in de dag, op de dag en tussen de muur. Welke methode de beste optie is, is helemaal afhankelijk van uw kozijn en raam. Twijfelt u hoe u uw screens moet plaatsen? Vraag dan advies aan een zonwering specialist. Deze kan de montage ook uit handen nemen, als u dit zelf niet ziet zitten. Hieronder leest u meer over de verschillende opties.

In de dag

‘In de dag’ monteren houdt in dat u het screen in het kozijn hangt. Het voordeel van deze methode is dat het er strak en netjes uitziet, omdat het scherm in dat geval strak tegen het raam aanhangt. Ook komt er vaak minder wind onder. Woont u in een winderige omgeving dan is het slim om de screens op deze manier te monteren.

Let op: laat u screens monteren in de dag, dan is het belangrijk dat de afmetingen precies kloppen. Als het scherm net iets te breed is, dan past het niet meer op het kozijn.

screens installeren

Op de dag

Een tweede mogelijkheid is montage ‘op de dag’. Dit betekent dat u de screens monteert op het kozijn of op de muur. Het voordeel van deze methode is dat de afmetingen minder van belang zijn. Het scherm valt over het kozijn heen, dus het geeft niet als deze iets te groot is. Dit maakt het ook mogelijk om te kiezen voor een screen in een standaardafmeting, wat een stuk goedkoper is.

Deze methode is niet geschikt voor montage op dakramen of ramen die je met zonwering nog wilt kunnen openen.

Tussen de muur

U kunt er ook voor kiezen om de screens tussen de muur te plaatsen. Deze methode is vergelijkbaar met installatie in de dag, alleen worden de beugels hierbij bevestigd aan de zijkanten van de muur in plaats van op het kozijn.

Het voordeel hiervan is dat u geen gaten hoeft te boren in uw kozijn. Zo kunt u de zonwering in de toekomst ook nog vervangen of zelfs verwijderen zonder dat het kozijn er beschadigd uitziet.
Screens laten plaatsen door een vakman?

Vind snel een specialist in uw regio en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Zelf screens plaatsen: stappenplan

Wilt u de screens zelf monteren? Met een goede voorbereiding en het juiste gereedschap is dit zeker mogelijk. Hieronder hebben we een handig stappenplan voor u opgesteld. Bij het opmeten hebt u al bepaald op welke manier u de screens wilt plaatsen: op de dag, in de dag of tussen de muur.

  • Stap 1: de eerste stap is het maken van de boorgaten. Het is slim om dit vooraf dubbel te checken, zodat u zeker weet dat u op de juiste plek gaat boren. U tekent de boorgaten in de geleiders af en plaatst deze daarna in de kast. Houd de omkasting daarna tegen de muur op de juiste plek, en teken de boorgaten op de muur af. Boor de gaten in de muur en plaats hier de pluggen in.
  • Stap 2: daarna boort u een gat voor de bediening van uw screen. Hoe groot dit moet zijn is helemaal afhankelijk van het type bediening dat u installeert.
  • Stap 3: hierna plaatst u het screen op de muur. Controleer nogmaals of alles waterpas hangt en schroef dan de bekisting en de geleiders vast aan de muur. Trek ook kabel voor de bediening naar binnen.
  • Stap 4: verwijder nu al het overgebleven beschermingsmateriaal en stel het screen af, zodat deze soepel opent en sluit.
  • Stap 5: nu volgt alleen nog de montage van de bediening. Deze is afhankelijk van het soort bediening.

Montage screens: zelf doen of uitbesteden?

Hoe zit het: is het mogelijk om zelf screens te plaatsen, of is het slimmer om dit uit te besteden aan een vakman. Als u een ervaren klusser bent en beschikt over de juiste gereedschappen, dan is het zeker mogelijk om de screens zelf te monteren.

Heeft u weinig ervaring, dan raden we u aan een vakman in te schakelen.

Het boren in uw gevel of kozijn kan flinke beschadigingen opleveren als dit niet op de juiste manier gedaan wordt. Om hoge herstelkosten te besparen is het slim om direct een vakman in te schakelen. Daarnaast bespaart het inhuren van een specialist u gewoon veel tijd, energie en frustraties en weet u zeker dat u snel geniet van uw nieuw screens.

screens montage

Wat kost het monteren van screens?

Overweegt u de screens te laten monteren door een vakman? Houd dan rekening met montagekosten tussen de €100,- tot €150,- per stuk. Let op: bij de montage van meerdere schermen dalen de kosten per scherm!

Bij montage op de eerste of tweede verdieping geldt een meerprijs. Op de eerste verdieping betaalt u een meerprijs van ongeveer €20,- per scherm en bij plaatsing op de tweede verdieping is deze meerprijs ongeveer €75,-. U betaalt een meerprijs omdat de eerste of tweede verdieping lastiger te bereiken is, en de vakman hier extra materialen voor moet gebruiken. Wilt u ook gebruik maken van de inmeetservice? De prijzen hiervoor starten rond de €25,-.

Houd er rekening mee dat de montagekosten ook afhankelijk zijn van het soort bediening: hoe complexer de installatie, des te hoger de kosten. Het plaatsen van handmatig bediende screens is dus goedkoper dan de montage van elektrische of zelfs automatische screens.

Screens laten plaatsen: kosten

Werkzaamheden Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Montagekosten €100,- tot €150,- Bij meerdere screens dalen de montagekosten per screen.
Plaatsing op de 1e verdieping + €20,- Meerprijs per screen.
Plaatsing op de 2e verdieping + €75,- Meerprijs per screen.
Inmeetservice Vanaf €25,- De ervaren monteur neemt de exacte maten op.
Voorrijkosten en bezorgkosten €30,- tot €50,-

*Let op: dit zijn gemiddelde montagekosten. Vraag gratis offertes aan om te besparen.

Meer informatie over de prijzen voor screens.

Handige tips!

Gaat u screens plaatsen? Hieronder vindt u een aantal handige tips voor als u zelf aan de slag gaat.

  • Kies voor handmatig bediende screens: de installatie is een stuk eenvoudiger dan met een elektrische bediening. Bovendien is het een stuk goedkoper!
  • Kijk naar de garantievoorwaarden. In sommige gevallen vervalt de garantie als u ze zelf gaat monteren: het is slim om hier vooraf rekening mee te houden of om eventuele toch een vakman in te schakelen als u uw garantie wilt behouden.
  • Schakel altijd hulp in als u screens gaat plaatsen: twee paar ogen zien immers meer dan één. Zo weet u zeker dat u de zonwering waterpas plaatst.
  • Toch hulp nodig? Vergelijk dan gratis offertes om tot wel 40% op de kosten te besparen!

screens plaatsen vakman

Screens laten plaatsen? Bespaar op de kosten!

Wilt u de screens toch liever laten plaatsen? Dat bespaart u heel veel tijd en waardevolle energie. Bovendien is uw screen snel en vakkundig geplaatst, waardoor u profiteert van een optimale isolatie en een hoge privacy. Daar komt nog bij dat specialisten vaak garantie gevel op materiaal én montage! Op zoek naar een vakman in uw regio?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes. Kies zelf voor de vakman met de beste prijs om tot wel 40% op de kosten te besparen! De offertes ontvangt u gratis en helemaal vrijblijvend, u zit dus helemaal nergens aan vast.Gratis offertes