binnenzonwering

Binnenzonwering

Binnenzonwering zorgt ervoor dat u in de zomer een aangename temperatuur in uw woning heeft. Op die manier kunt u binnen verkoeling zoeken. U hebt de keuze uit vele verschillende soorten binnenzonwering in verschillende afmetingen. Denk hierbij aan vouwgordijnen, jaloezieën en plisségordijnen. Door kleuren, accessoires en afmetingen aan te passen zorgt u ervoor dat de binnenzonwering precies bij uw interieur past. Zoekt u een vakman die de zonwering voor u kan ophangen? Wij zijn een netwerk van meerdere zonweringspecialisten. Als u het offerteformulier invult dan sturen we u gratis een aantal vrijblijvende offertes toe. Deze kunt u met elkaar vergelijken waarna u zelf een vakman kiest die bij u past. We helpen u graag!

Soorten binnenzonwering

U hebt de keuze uit vele verschillende soorten binnenzonwering. Binnenzonwering zorgt ervoor dat op zonnige dagen de zonnestralen niet te ver uw woning binnenkomen. Naast het weren van de zon heeft binnenzonwering nog een aantal andere functies. Het heeft uiteraard een decoratieve functie. Omdat u deze keuze hebt uit vele verschillende soorten is er altijd iets wat bij de inrichting van uw woning past. Zo is er bijvoorbeeld verduisterende binnenzonwering, wat ideaal is op een slaapkamer. Daarnaast zorgt zonwering ervoor dat uw woning beter geïsoleerd is. Als u het klimaat in uw woning aangenaam wilt houden dan is het plaatsen van binnenzonwering dus een goed idee.

De voordelen van binnenzonwering

Zoals u hierboven hebt gelezen biedt ieder type binnenzonwering diverse voordelen. Het grootste voordeel is dat u warme zonnestralen tegenhoudt met zonwering. Hierdoor is er binnen altijd een aangename temperatuur. Daarnaast kunt u binnen op uw computer werken zonder dat er vervelende zonnestralen op het beeld schijnen. En wist u dat zonwering zelfs een isolerende werking heeft? U geniet dus ook in de winter van een fijne temperatuur als u binnen in huis zit. Zonwering biedt dus veel voordelen voor u en uw wooncomfort. Elk type zonwering sluit aan bij andere wensen. Het is dus verstandig om helder te hebben wat u precies wilt met uw binnenzonwering. Een voordeel van binnenzonwering ten opzichte van buitenzonwering is dat binnenzonwering veelal voordeliger is omdat het niet vereist is dat deze producten bestand zijn tegen weersomstandigheden. U kunt het monteren bovendien zelf doen.

Prijzen

De prijzen van binnenzonwering hangen af van een aantal factoren. Allereerst is de soort zonwering uiteraard van invloed op de kosten. Zoals u in onderstaande tabel ziet hebt u gordijnen al vanaf €70,- terwijl shutters al gauw €600,- kosten. Uiteraard beïnvloeden de afmetingen van de zonwering ook de kosten. Hoe groter de binnenzonwering, hoe meer materiaal er nodig is en hoe hoger de prijs is.

Bediening

Daarnaast is de manier van bediening van invloed op de kosten. Wilt u bijvoorbeeld handgrepen aan uw plisségordijnen toevoegen? Dit kost circa €10,- tot €30,-. Als uw voorkeur uitgaat naar het top-down systeem dan moet u €50,- tot €80,- extra rekenen. Het is bovendien mogelijk om vouwgordijnen, plisségordijnen of jaloezieën elektrisch te bedienen met een wandschakelaar tegen een meerprijs van €200,- tot €250,-. Bedient u de zonwering liever vanaf elke plek binnen uw woning? Elektrisch met een afstandsbediening kost €300,- tot €350,-. Wilt u zeker weten dat de zonwering juist wordt gemonteerd? Dan is het verstandig om hiervoor een vakman in te huren. Als een vakman binnen zonwering ophangt dan moet u rekening houden met montagekosten tussen de €50,- en €100,-.

Prijstabel binnenzonwering

Type binnenzonwering Maten (hoogte x breedte in meters)** Gemiddelde prijs, inclusief montagekosten*
Jaloezieën 1.5 x 2 €120,- tot €160,-
Gordijnen 1.5 x 1 €70,- tot €110,-
Luxaflex 1 x 1 €150,- tot €250,-
Shutters 2.5 x 1 €600,- tot €800,-
Lamellen 2.6 x 2.5 €180,- tot €220,-

*Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De daadwerkelijke prijs hangt af van diverse factoren, denk aan het soort materiaal en de bediening. De genoemde prijzen zijn inclusief btw en montage.
**Maatwerk is mogelijk.


Plisségordijnen

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn voorzien van een geplooide, strak gevouwen stof. Plisségordijnen zijn erg praktisch. U kunst ze eenvoudig handmatig of elektrisch bedienen. U hebt de keuze uit een verduisterende, semi-transparante of een transparante stof. Het is mogelijk om plisségordijnen met het top down & bottom up systeem te kopen. Hierbij kunt u het gordijn zowel aan de bovenkant als de onderkant op en neer bewegen. Hierdoor is het een optie om het plisségordijn in het midden van het raam te laten hangen waardoor u geniet van privacy én natuurlijk lichtinval.

Wel of niet verduisterend?

Bij het uitzoeken van binnenzonwering hebt u de keuze tussen wel of niet verduisterend. Als binnenzonwering verduisterend is, dan laat deze geen zonlicht door. Het zorgt ervoor dat de ruimte helemaal donker is. De verduisterende optie is hierdoor erg geschikt voor de slaapkamer. Een verduisterend gordijn is een minder goede optie voor de woonkamer. Hierbij is het eventueel mogelijk om een semi-transparante stof te kiezen. Deze laat wel licht door maar u hebt hierbij vrijwel geen inkijk.


luxaflex

Luxaflex

Een veel gebruikt type zonwering is luxaflex. Luxaflex is gemakkelijk te monteren en is voor iedere ruimte geschikt. De binnenzonwering is in alle afmetingen en veel kleuren te verkrijgen. Doordat luxaflex in veel materialen te verkrijgen is, bestaat er nagenoeg altijd een materiaal dat aansluit bij uw wensen. De prijs van luxaflex kan sterk variëren. Dit komt doordat het in veel uitvoeringen te verkrijgen is. Luxaflex is al verkrijgbaar vanaf €40,00, maar het is ook verkrijgbaar in de prijsklasse rond de €100,00.

Shutters

Tegenwoordig is het erg populair om shutters te plaatsen, door ze te plaatsen in uw woning creëert u een moderne uitstraling. Witte shutters maken een ruimte optisch groter en zorgen voor een lichtere ruimte. Als u bruine of zwarte shutters plaatst, dan zorgt u voor een warme uitstraling. Het is dus mogelijk om meerdere sferen te creëren. De prijzen van shutters liggen ongeveer gelijk aan de prijzen voor luxaflex. De prijs is afhankelijk van het materiaal, de kleur en de afmetingen. Houd rekening met een prijs tussen de €50,00 en €150,00.

Jaloezieën

Jaloezieën

Een jaloezie heeft horizontale, verstelbare lamellen. Het plaatsen van een jaloezie biedt uitkomst als u een ruimte snel wilt verduisteren of licht wilt creëren. Met een stokje aan de zijkant draait u de jaloezie open of dicht. U regelt zelf de lichtinval. Een voordeel van jaloezieën is dat u binnen geniet van privacy en tegelijkertijd van natuurlijk licht. Met het touwtje kunt u eventueel de jaloezieën in zijn geheel omhoog te trekken. Jaloezieën zijn erg sfeervol en passen goed bij een landelijke inrichting.

Lamellen

U ziet tegenwoordig steeds minder lamellen in huizen. Lamellen worden vooral gebruikt binnen bedrijfspanden en kantoorpanden. Doordat lamellen recht naar beneden vallen is de lengte van de lamel bepalend voor het verduisterende gedeelte. Hierdoor is een groot raam gemakkelijk te voorzien van binnenzonwering. Daarnaast is de dikte van de stof bepalend voor de mate van verduistering. Lamellen kunt u half open zetten, waardoor u zicht hebt maar toch van privacy geniet, of helemaal dicht draaien. Als u wilt kunt u de lamellen met behulp van een koord naar één kant van uw raam bewegen. Hierdoor hebt u vrij zicht door het raam. Een lamel is al vanaf €0,80 te verkrijgen, maar dan moet u er rekening mee houden dat het hele bevestigingsysteem ook aangeschaft moet worden.


binnenzonwering prijzen

Vouwgordijnen

Een groot voordeel van vouwgordijnen is dat ze uitwasbaar zijn in de wasmachine of met de hand. Hiervoor kunt u stof en vliegen makkelijk uit het gordijn halen. Doordat een vouwgordijn in alle afmetingen te verkrijgen is kunt u het makkelijk voor ieder raam hangen. Als u het doek naar beneden haalt ziet u een geheel, het is dus ook mogelijk om te kiezen voor een vouwgordijn met patroon. De prijzen van een vouwgordijn variëren sterk. Wanneer u standaard vouwgordijnen wilt, dan hebt u deze al vanaf €30,00. Op maat gemaakte vouwgordijnen hebben een hogere kostprijs. Houd dan rekening met prijzen vanaf €140,00.

Besparen? Offertes vergelijken!

Wilt u binnen in huis vouwgordijnen, plisségordijnen of andere zonwering laten plaatsen? En zoekt u hiervoor een vakman? Zoek dan niet verder. Bij ons bent u verzekerd van vakwerk én bespaart u op de prijzen. Hoe? Door offertes te vergelijken! Ons netwerk bestaat uit meerdere specialisten op het gebied van zonwering. Vul direct het offerteformulier in, dan sturen we gratis en vrijblijvend meerdere (max. 5) offertes toe. U vergelijkt hiervan de voorwaarden en prijzen en kiest vervolgens zelf welke vakman de klus komt uitvoeren. Voordat u het weet zit u binnen altijd in een fijne temperatuur dankzij zonwering!

Gratis offertes