rolluiken prijzen

Rolluiken prijzen

Rolluiken in huis vergroten uw wooncomfort enorm. Overweegt u de aankoop van een rolluik? Ga dan op zoek naar rolluiken met scherpe prijzen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om goedkoop én kwalitatief rolluiken te monteren.

Dat wilt u toch ook?

Op deze pagina leest u meer over de prijzen van rolluiken. U leest wat een rolluik per stuk kost en hoeveel de bediening kost. Ook krijgt u meer informatie over extra opties en wat deze precies kosten. Bent u op zoek naar goedkope rolluiken van topkwaliteit? Vraag dan snel gratis offertes aan en bespaar tot wel 40% op de totale kosten!

Start nu de offerteaanvraag.
Navigeer gelijk naar

Kosten rolluiken

Een gemiddeld rolluik kost ongeveer €90,- tot €600,-. De prijs is natuurlijk volledig afhankelijk van de afmetingen van de rolluiken. Houd er rekening mee dat hier de prijs voor de bediening nog bovenop komt. De kosten voor de bediening variëren van €10,- tot €250,- per rolluik. Hoeveel dit precies kost is afhankelijk van het soort bediening: handmatig is natuurlijk goedkoper dan elektrisch.

Tot slot betaalt u nog voor de installatie van het rolluik. Per rolluik betaalt u een prijs tussen de €200,- tot €1.050,- voor de plaatsing. Wilt u besparen op de prijzen van de installatie? Vergelijk dan gratis offertes!

Rolluiken prijzen inclusief montage

Onderdeel Gemiddelde prijzen per rolluik*
Rolluik Van €90,- tot €600,-
Bediening Van €10,- tot €250,-
Montage rolluik Van €100,- tot €200,-
Gemiddelde totaalprijs Van €200,- tot €1.050,- per rolluik

*Deze gemiddelde prijzen zijn inclusief btw. Exacte prijzen weten? Vraag gratis offertes aan!

prijzen rolluiken

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een rolluik?

Er zijn verschillende keuzes die invloed hebben op de prijzen van rolluiken. Neem bijvoorbeeld de keuze voor het materiaal: aluminium is duurder dan kunststof. Daarnaast speelt ook het soort rolluik een belangrijke rol. De installatie van een inbouw- of een opbouwrolluik is bijvoorbeeld stukken duurder dan de installatie van een voorzetrolluik. Verderop op deze pagina leest u meer over de extra kosten van deze verschillende factoren.

Deze factoren hebben een invloed op de totale prijs van uw nieuwe rolluik:

  • Afmetingen
  • Materiaal
  • Soort rolluik
  • Bediening
  • Extra opties

Prijs rolluik van kunststof en aluminium

Op zoek naar een goedkoop rolluik? Kies dan voor kunststof! De prijs van kunststof rolluiken is namelijk aantrekkelijker dan de prijzen van aluminium rolluiken. Een kunststof rolluik van 100×100 centimeter kost gemiddeld €90,-tot €150,- per rolluik. Een aluminium rolluik kost ongeveer €100,- tot €250,- per stuk.

Voor een rolluik van 200 x 200 centimeter ligt de gemiddelde prijs voor kunststof rond de €250,- tot €350,- en voor een aluminium rolluik van dit formaat betaalt u gemiddeld €350,- tot €600,-. Aluminium is misschien duurder, maar biedt ook meer veiligheid en een hogere isolatie.

Deze prijzen zijn exclusief plaatsing, hiervoor betaalt u €100,- tot €200,- per rolluik.

Prijzen rolluiken?

Materiaal en afmetingen rolluiken Afmetingen Gemiddelde prijs *
Kunststof rolluik 100 x 100 cm €90,- tot €150,-
200 x 200 cm €250,- tot €350,-
Aluminium rolluik 100 x 100 cm €100,- tot €250,-
200 x 200 cm €350,- tot €600,-

*Deze prijzen zijn inclusief btw, maar exclusief montage. Exacte prijzen weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!


Gemiddelde prijzen rolluiken

€250,- tot €600,-

(De prijzen zijn gebaseerd op een rolluik van 200 x 200 cm)

Kunststof rolluik
Van €250,- tot €350,-

Goedkoopste materiaal
Exclusief montage

Aluminium rolluik
Van €350,- tot €600,-

Duurste materiaal
Exclusief montage


Start offerteaanvraag


Wat kost handmatige en elektrische bediening?

De keuze voor de bediening heeft een grote invloed op de prijs. Wilt u goedkope rolluiken kopen? Kies dan voor een rolluik met handbediening. Bedienen met behulp van een slingerstang is de goedkoopste mogelijkheid: hiervoor betaalt u een meerprijs van ongeveer €10,- per rolluik. Een band of koord kost gemiddeld €20,- per rolluik.

Wilt u een groter gebruiksgemak, dan is elektrisch bedienen de beste keuze. Een draaischakelaar op de muur kost gemiddeld €80,- per rolluik. Laat de rolluiken automatiseren met een tijdschakelaar: dit kost ongeveer €200,- per rolluik. Liever bedienen met een afstandsbediening? De prijs hiervoor ligt rond de €250,- per rolluik.

Handmatige bediening

Handmatig bedienen is een goede manier om te besparen op de kosten van uw rolluik. U profiteert wel van de voordelen van rolluiken, zonder de extra hoge prijzen! Handmatig bedienen kan door middel van een slingerstand of met behulp van een band of koord. Beide soorten bediening zijn eenvoudig te installeren, zo de kosten voor het plaatsen blijven zo laag mogelijk. Een slingerstang kost ongeveer €10,- inclusief plaatsing en voor een band of koord ligt de prijs rond de €20,-.

prijs elektrische bediening rolluik

Elektrische bediening

Elektrisch bedienen is de beste optie voor iedereen die houdt van gemak. Met een draaischakelaar aan de muur hoeft u geen inspanning te leveren op de rolluiken te openen of sluiten. Dit kost ongeveer €80,- per rolluik. Wilt u liever vanaf de bank de rolluiken sluiten? Kies dan voor bediening via een afstandsbediening. Dit kost ongeveer €250,- per rolluik. Hiermee gebruikt u een afstandsbediening of een app op uw telefoon om de rolluiken te openen. Voor bediening met een tijdschakelaar liggen de prijzen rond de €250,-.

De prijzen van de bedieningsvorm

Soort bediening Bedieningsvorm Gemiddelde prijzen*
Handmatig Slingerstang €10,-
Met band of koord €20,-
Elektrisch Draaischakelaar €80,-
Tijdschakelaar €200,-
Afstandsbediening €250,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor een exacte prijs vraagt u gratis offertes aan.

Op zoek naar goedkope én goede rolluiken? Vergelijk offertes!

Bespaar tot wel 40% op de prijs van kwalitatieve rolluiken!

Gratis offertes!
Rolluiken plaatsen kosten

Na de aanschaf van nieuwe rolluiken is het natuurlijk nog belangrijk om ze te laten installeren. Maar wat zijn de prijzen van het plaatsen ongeveer? Laat u de rolluiken plaatsen door een vakman, reken dan op een gemiddelde prijs van €100,- tot €200,- per rolluik. De prijs is afhankelijk van het formaat van de rolluiken en het bedieningsmechanisme.

Ik wil de rolluiken op een hogere verdieping installeren, wat nu?

Omdat hogere verdiepingen lastiger te bereiken zijn, is er vaak een steiger of ander hulpmiddel nodig. Dit zorgt ervoor dat de prijs voor het plaatsen iets hoger ligt. Reken op een gemiddelde meerprijs van ongeveer €30,- per rolluik.

Wat kost het monteren van een rolluik?

Montage per rolluik Gemiddelde prijs *
Montage per rolluik €100,- tot €200,-
Montage op een verdieping + €30,-

*Deze prijzen zijn inclusief btw. Exacte prijzen weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!

montagekosten rolluiken

Extra opties van rolluiken; wat zijn de kosten?

Voor extra luxe, veiligheid of gemak is het mogelijk om de rolluiken uit te rusten met extra opties. Maar hier zit natuurlijk wel een meerprijs aan vast. Maar welke opties zijn mogelijk en wat is de prijs hiervan? Hieronder leest u meer over de mogelijkheden én de bijbehorende prijzen.

Anti-optilveren

Anti-optilveren vergroten de veiligheid in huis. Door het gebruik van stugge, sterke veren is het praktisch onmogelijk om de rolluiken op te tillen. Met de anti-optilveren verkleint u de kans op een inbraak. Voor de prijs hoeft u het niet te laten, anti-optilveren laat u al installeren vanaf €5,- per stuk.

Rolluik met bandvertrager

Bedient u uw rolluik handmatig? Dan is de installatie van een bandvertrager een goed idee. Een bandvertrager maakt het ophalen van een rolluik ongeveer de helft minder zwaar, afhankelijk van het soort bandvertrager. Dit is vooral belangrijk bij grote rolluiken, omdat deze redelijk zwaar zijn. Een bandvertrager kost ongeveer €40,-.

Rolluiken met hor

Ramen open in de zomer? Als de rolluiken niet strak tegen het kozijn aan zitten, is er nog steeds de kans dat er vliegen of andere insecten naar binnen komen. Dit voorkomt u met de installatie van een hor! De hor trekt u zelf gemakkelijk naar beneden als u het raam opent. Dit kost gemiddeld €75,- per stuk.

Rolluik met zonnesensoren

Laat uw rolluiken automatiseren met behulp van zonnesensoren. Deze sluiten de rolluiken automatisch op het moment dat de zon op het raam schijnt. Dit gebeurt ook als u niet thuis bent: zo bent u altijd verzekerd van een koele binnentemperatuur. De zonnesensoren kosten gemiddeld €180,- per stuk.

Rolluik met bewegingsmelder

Automatiseren kan ook met behulp van een bewegingsmelder. Zodra de bewegingsmelder ongebruikelijke bewegingen oppikt, sluiten de rolluiken. Dit maakt de kans op een inbraak weer veel kleiner! Bewegingsmelder zijn verkrijgbaar vanaf €250,- per stuk.

Wat kosten extra opties bij rolluiken?

Extra optie Gemiddelde prijs per stuk*
Anti-optilveren Vanaf €5,-
Bandvertrager Vanaf €40,-
Hor Vanaf €75,-
Zonnesensoren Vanaf €180,-
Bewegingsmelder Vanaf €250,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijzen van de extra opties voor een rolluik? Vergelijk gratis offertes!

Besparen op de kosten van uw nieuwe rolluiken?

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes!
Op zoek naar goedkope rolluiken?

Rolluiken vergroten het wooncomfort enorm. Bij veel ramen is het wel een grote investering: maar gelukkig zijn er een aantal manieren om de prijzen zo laag mogelijk te houden. Kies bijvoorbeeld voor een goedkoop materiaal, zoals kunststof, en ga voor een basismodel zonder extra’s. Zo heeft u toch de voordelen van goede rolluiken tegen een lage prijs!

Zo bespaart u op de prijs van nieuwe rolluiken:

  • Kies voor een goedkoop materiaal en een goedkope bediening
  • Regel eventueel een kwantumkorting: bijvoorbeeld als uw buren ook rolluiken willen
  • Rolluik vervangen? Verwijder dan zelf uw oude rolluik om te besparen op de kosten

prijzen plaatsen rolluik

Rolluiken kopen en laten monteren? Vraag gratis offertes aan!

Bent u de warme temperatuur in huis zat? Of zoekt u een manier om de privacy en veiligheid in huis te vergroten? Dan zijn rolluiken een heel geschikte keuze! Een rolluik is verkrijgbaar in verschillende materialen en komt met een aantal opties, zodat u gemakkelijk iets kiest dat bij u past.

Besparen op rolluiken? Dat kan!

Vraag snel gratis offertes aan en vergelijk de prijzen van meerdere specialisten. Zo is het voor u direct duidelijk welke vakman u het beste aanbod doet! Zo koopt u een rolluik van topkwaliteit, tegen de laagste prijs: dat wilt u toch ook? Het vergelijken van prijsopgaven is helemaal vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast!


Start offerteaanvraag

Gratis offertes