isoleren met zonwering

Isoleren met zonwering

Is het ’s zomers ook zo warm bij u in huis? Met de juiste zonwering is het mogelijk om uw woning nog beter te isoleren. Zo houdt u de warmte van de zon buiten de deur en blijft het binnen een aangename temperatuur! Veel mensen denken dat het plaatsen van zonneschermen of screens voornamelijk effect heeft op het tegenhouden van zonlicht, maar ze weren de warmte ook!

Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden van isoleren met zonwering? Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten buiten- en binnenzonwering die uw woonkamer ’s zomers goed isoleren. Vergelijk offertes van diverse specialisten om zo tot wel 40% op de kosten te besparen!


Belangrijkste functies van zonwering

Er is de keuze uit ontzettend veel verschillende soorten zonwering. Elk soort zonnewering heeft zo z’n eigen voor- en nadelen. De meest belangrijke functie is waarschijnlijk het weren van de zon. Dit zorgt ervoor dat u geen last heeft van vervelende schitteringen op bijvoorbeeld uw computer. Het isoleert echter ook uitstekend. Knikarmschermen bijvoorbeeld, weren de warmte waardoor het in huis een aangename temperatuur blijft. Dit zijn de belangrijkste functies:

  • Het weert de felle zonnestralen.
  • Het helpt bij het isoleren van uw woning.
  • Het draagt bij aan het vergroten van uw privacy.

Een goede isolatie loont

Het isoleren van uw woning heeft meerdere belangrijke voordelen. Allereerst verhoogt dit uw wooncomfort enorm! In de winter blijft de warmte beter binnen hangen en ’s zomers houdt de isolatie de warmte juist buiten. Zo is het binnen het gehele jaar door een aangename temperatuur. Maar wist u dat u hiermee ook flink bespaart op uw stookkosten? Doordat u ’s winters minder hoeft te stoken, daalt uw energierekening. Dit houdt in dat u de investering in de goed isolerende zonwering na verloop van tijd weer terugverdiend! Voor een optimale isolatiewaarde is het verstandig om de zonnewering te combineren met isolerende kozijnen en glazen.Specialisten van hebben bij ons een tweetal screens geplaatst. Wij zijn erg tevreden over de prijs en de verleende service. Wij kunnen deze service dan ook van harte aanraden! – Familie De Vrieszonwering isoleren

Isoleren met binnenzonwering

Doorgaans heeft u de keuze uit isoleren met buitenzonwering en binnenzonwering. Binnenzonwering bestaat uit alle zonwering die u aan de binnenkant van uw woning laat plaatsen. Denk aan bijvoorbeeld gordijnen en jaloezieën. Het voordeel hiervan is dat dit tevens dient als decoratie én dat de akoestiek in huis verbetert. Daarnaast vergroot het de privacy in huis en kunt u hiermee de warmte van de zonnestralen (gedeeltelijk) weren. Als u een beperkt budget heeft is dit een goede optie, omdat dit een stuk voordeliger is dan het plaatsen van bijvoorbeeld knikarmschermen of rolluiken. Als u juist een zo hoog mogelijke besparing wilt behalen is het verstandiger om voor een zonnescherm buiten te kiezen.
Gordijnen

Gordijnen zijn al jarenlang erg populair. Deze dienen vooral ter decoratie en het vergroten van de privacy, maar kunnen ’s zomers ook bijdragen aan het isoleren van de woonkamer. Door de gordijnen ’s nachts gesloten te houden, zorgt u er bovendien voor dat de warmte in huis langer blijft hangen. Zo hoeft u ’s ochtends de verwarming minder hoog te zetten! Gordijnen zijn verkrijgbaar in vele verschillende soorten materialen, kleuren en designs zodat er altijd een geschikte keuze is.

Jaloezieën

Naast gordijnen, behoren ook jaloezieën tot de binnenzonwering. Jaloezieën zijn ook wel bekend als shutters en zijn verkrijgbaar in een breed assortiment aan stijlen, materialen en kleuren. De meest bekende soort jaloezieën is waarschijnlijk luxaflex. Jaloezieën geven een groot gevoel van privacy. Dit komt omdat inkijk van buiten wordt geblokkeerd, zonder dat de lichtinval verloren gaat. Daarbij hebben jaloezieën een stijlvolle uitstraling die bijdraagt aan uw interieur.

Isoleren met buitenzonwering

Zonwering heeft binnen een belangrijke decoratieve functie, maar als u de zonwering wilt gebruiken om optimaal te isoleren dan is buitenzonwering de beste keuze. Buitenzonwering plaatst u aan de buitenzijde van uw gevel. Er zijn diverse soorten verkrijgbaar, denk aan zonneschermen, knikarmschermen of markiezen. Binnen is zonwering in de meeste gevallen relatief eenvoudig zelf te bevestigen, maar in het geval van zonneschermen is het belangrijk om de montage uit te besteden aan een vakman. Dit voorkomt beschadigingen aan uw zonwering én uw gevel en zorgt ervoor dat uw zonneschermen optimaal isoleert.

isolatie zonneschermen

Zonneschermen

Zonneschermen worden ook wel knikarmschermen genoemd, en zijn één van de meest bekende soorten buitenzonwering. Knikarmschermen worden boven het kozijn geplaatst en klappen uit boven uw terras. Hiermee creëert u voldoende schaduw en isolatie, zonder dat u de lichtinval volledig blokkeert. De bediening kan zowel elektrisch als handmatig geregeld worden. Elektrisch door middel van een schakelaar op de muur of een afstandsbediening, maar het is ook een optie om de knikarmschermen met een draaistang te openen en sluiten.


buitenzonwering markies

Markiezen

Markiezen zijn al jarenlang erg populair. Dit type zonwering heeft een bijzondere uitstraling, die erg goed past bij landelijke of authentieke woningen. Een nadeel van markiezen is dat deze lager hangen dan zonneschermen. Hierdoor is er minder loopruimte rondom uw gevel. Ook zorgen deze niet voor voldoende schaduw zodat u op het terras kunt zitten. Wel blokkeren markiezen de zon en zorgen ze voor veel privacy in huis. Er is de keuze uit vele verschillende designs en patronen, waardoor u gemakkelijk iets kiest dat goed bij uw huis past.

Zonwering in de winterperiode

Zonneschermen hebben een belangrijke isolerende functie, die ’s zomers goed van pas komt. Maar wist u dat het ook in de winter kan bijdragen aan een prettige temperatuur in huis? Sommige soorten zonneschermen of screens zorgen er namelijk voor dat de warmte ’s winters goed binnen in huis blijft hangen. Zo kan de verwarming een paar graden lager en hoeft u minder te stoken, wat uiteindelijk een mooie besparing op de energiekosten oplevert. Als u de zonwering ook graag ’s winters wilt gebruiken, dan zijn onder andere screens en rolluiken een goede optie!
Screens

Screens zijn zonneschermen die buiten recht langs het raam naar beneden hangen. Dit zorgt voor een extra isolerende laag én vergroot uw privacy in huis enorm. Tegenwoordig zijn er ook screens verkrijgbaar waarbij de warmte wordt tegengehouden, maar het zonlicht niet. Doordat de screens recht tegen het raam aanzitten, zorgen deze voor een optimale isolatiewaarde in zowel de zomer als de winter. U heeft eveneens de keuze uit handmatige en elektrische bediening.

Rolluiken

Ook rolluiken worden buiten aan het kozijn bevestigd. Er zijn vele verschillende soorten rolluiken: opbouw-, inbouw- en voorzetrolluiken. Inbouwrolluiken zijn voornamelijk geschikt voor nieuwbouwwoningen. Heeft u een bestaand huis? Dan zijn voorzet- of opbouwrolluiken een betere keuze. De rolluiken bieden een uitstekende akoestische en warmte-isolatie. Een bijkomend voordeel van isolerende rolluiken, is dat deze inbraakwerend zijn. Rust de rolluiken uit met bijvoorbeeld anti-optilveren voor een optimale veiligheid in huis.

Energiebesparing

Als u de screens of zonneschermen in de winter ’s avonds en ’s nachts gesloten houdt, dan blijft de warmte in huis hangen. Doordat u de verwarming ’s ochtends minder hoog hoeft te zetten, bespaart u op de energierekening! Ook met zonwering binnen is het mogelijk om een energiebesparing te behalen. Hierbij is het wel van belang dat u de raambekleding niet voor de verwarming hangt, omdat dit de warmtetoevoer belemmert. Goede zonneschermen brengen elk seizoen een mooie energiebesparing met zich mee. Laat u daarom goed informeren over isoleren met zonwering.

Besparen? Vergelijk offertes!

Er is een breed aanbod aan zonneschermen en knikarmschermen. Welke type het meest geschikt is in uw situatie is afhankelijk van uw persoonlijke wensen en voorkeuren. Een specialist uit ons netwerk voorziet u met alle plezier van persoonlijk advies! Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van zonwering? Doe dan met één druk op de knop een vrijblijvende offerteaanvraag bij meerdere specialisten uit uw regio. Vergelijk de prijzen en bespaar tot wel 40% op de totale kosten! Zo bent u altijd verzekerd van de scherpste prijs. Het vergelijken van offertes is vrijblijvend en kosteloos, dus u zit helemaal nergens aan vast!


Gratis offertes