buitenzonwering

Buitenzonwering

Buitenzonwering verhoogt uw wooncomfort. Het zorgt namelijk voor meer privacy, een betere isolatie en in sommige gevallen zelfs een grotere inbraakveiligheid! U kunt kiezen uit verschillende soorten buitenzonwering, zoals rolluiken, screens en markiezen. Benieuwd naar de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt daarna zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende zonwering experts in uw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Hier leest u alles over buitenzonwering. U leest over de mogelijkheden, de prijzen en informatie over de montage. Tot slot leest u ook handige tips zodat u weet waar u bij de aankoop op moet letten.
Navigeer gelijk naarWaarom buitenzonwering plaatsen?

Er zijn verschillende redenen waarom het plaatsen van buitenzonwering een goed idee is. De voornaamste reden is een aangenamere binnentemperatuur. Het dempt het warme zonlicht, waardoor het binnen een stuk koeler blijft. Kiest u bovendien voor rolluiken, dan profiteert u van een verhoogde inbraakveiligheid: de rolluiken schrikken potentiële inbrekers af. Daarbij is inbreken een stuk lastiger, omdat inbrekers de rolluiken niet zomaar omhoog kunnen tillen.

Dit zijn de grootste voordelen van buitenzonwering:

 • Een aangenamere binnentemperatuur.
 • In sommige gevallen een verhoogde inbraakveiligheid.
 • Het verhoogt de privacy in huis.
 • Het is een stijlvolle toevoeging aan uw huis.

buitenzonwering markiezen

Wat kost buitenzonwering?

De prijzen van buitenzonwering hangen nauw samen met het type zonwering. Wilt u rolluiken laten plaatsen? Afhankelijk van de keuze voor het materiaal en het bedieningsmechanisme ligt de gemiddelde prijs tussen de €100,- tot €500,- per m².

Wilt u buitenzonwering dat ook het terras overdekt? Kies dan voor een knikarmscherm. De prijs hiervoor start vanaf €130,- per m². Een alternatief is een uitvalscherm, de prijs hiervoor ligt gemiddeld tussen de €150,- tot €300,- per strekkende meter.

Houd er rekening mee dat de prijzen enorm uiteenlopen. Wilt u graag een exacte prijsindicatie, start dan nu uw gratis offerteaanvraag.

Buitenzonwering: prijzen

Type zonwering Gemiddelde prijs*
Rolluiken €100,- tot €500,- per m²
Knikarmschermen Vanaf €130,- per m²
Uitvalschermen €150,- tot €300,- per strekkende meter
Screens €170,- tot €270,- per m²
Shutters €200,- tot €500,- per m²
Markiezen €340,- tot €450,- per strekkende meter

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw, maar excl. montagekosten. Vraag gratis offertes aan voor meer informatie.
Besparen op de kosten van uw buitenzonwering?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Gratis offertes vergelijken

Soorten buitenzonwering

Er zijn veel verschillende soorten buitenzonwering. Als u overweegt om buitenzonwering te plaatsen, dan is het slim om u te oriënteren in de verschillende opties. Vraag uzelf af wat uw wensen zijn en kies voor een model dat hieraan voldoet. Vindt u een verhoogde privacy belangrijk, dan zijn screens een goede keuze. Vindt u het belangrijk dat de inbraakveiligheid ook stijgt, dan zijn juist rolluiken een betere keuze.

Hieronder leest u meer over de verschillende opties. Benieuwd naar de prijzen? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar tot wel 40%!

Screens

Screens plaatst u vlak voor het raam langs. Doordat er tussen de buitenzonwering en het raam maar weinig ruimte zit, isoleert dit uitstekend. Hiermee houdt u het in de zomer dus lekker koel in huis!

Er zijn in principe drie verschillende soorten screens waar u uit kunt kiezen:

 • Standaard screens
 • Windvaste screens
 • Zipscreens

Meestal voldoen standaard screens, maar woont u op een plek waar het hard waait, dan zijn windvaste- of zipscreens een betere optie.

Rolluiken

Een andere optie zijn rolluiken. Ook deze buitenzonwering plaatst u vlak voor het raam langs. U hebt de keuze uit verschillende materialen, maar vooral kunststof en aluminium zijn populair. Het isoleert uitstekend en verhoogt uw privacy enorm, omdat buitenstanders niet meer zo maar naar binnen kunnen kijken.

Een groot voordeel van rolluiken, is dat deze ook de inbraakveiligheid vergroten. Een rolluik maakt inbreken een stuk lastiger, waardoor inbrekers uw huis liever links laten liggen.

buitenzonwering knikarmschermen

Knikarmschermen

Een knikarmscherm zorgt voor verkoeling in huis én op het terras. Door het handige mechanisme opent een knikarmscherm praktisch horizontaal. Hierdoor gaat er in tegenstelling tot uitvalschermen geen loopruimte verloren. U kunt een knikarmscherm plaatsen met een uitval tot maar liefst 3 meter! Dat biedt dus voldoende bescherming tegen de zon op uw terras.

Kiest u voor een knikarmscherm, dan bent u verzekerd van een tijdloze uitstraling. U kunt kiezen uit verschillende kleuren en designs, zodat u gemakkelijk een stijl kiest die bij uw huis past.

Uitvalschermen

Een uitvalscherm valt schuin naar beneden open. Hieronder is geen loopruimte en door de schuine hoek is dit vooral geschikt voor ramen en deuren die niet naar buiten toe openen.

In tegenstelling tot een knikarmscherm, wordt een uitvalscherm juist vooral gebruikt om de zon uit huis te weren. Door de hoek van uitvalschermen biedt dit ook bescherming bij een laagstaande zon, wat een knikarmscherm weer niet biedt. Ook bij uitvalschermen heeft u de keuze uit kleuren en designs. Het is ook een optie om het scherm te laten bedrukken.

Markiezen

De markies is misschien wel de meest klassieke vorm van buitenzonwering. U herkent ze aan de halfronde vorm en sfeervolle volants. Wilt u graag een iets modernere uitstraling? Markiezen zijn ook verkrijgbaar in effen kleuren zonder volants of franjes, waardoor ze er een stuk strakker uitzien.

Er zijn drie verschillende soorten markiezen waar u uit kunt kiezen:

 • Standaard markiezen: de hoogte en de uitval is even groot.
 • Klapmodel: heeft een grotere uitval, waardoor het nog steeds mogelijk is om deuren en ramen te openen.
 • Petmodel: het doek valt lager waardoor u de vrije doorloop op uw terras behoudt.

Shutters

U kunt aan de buitenkant van uw huis ook shutters plaatsen om de zon te weren. Dit zijn luiken voor het raam, met verstelbare horizontale jaloezieën. Sluit de shutters om de zon te weren zodat het ’s zomers heerlijk koel blijft binnen. Opent u de shutters, dan heeft u genoeg lichtinval in huis, maar is het van buitenaf nog steeds niet mogelijk om zomaar naar binnen te gluren. Shutters zijn dus een hele goede optie als u uw privacy heel belangrijk vindt.

Meer informatie over:
Pergola zonwering
Verandazonwering
Terrasoverkapping
Zonwering voor dakkapellen
Verhoog uw wooncomfort en privacy met kwalitatieve buitenzonwering!

Vergelijk gratis offertes en kies de expert met het beste aanbod.

Gratis offertes vergelijken

Buitenzonwering op maat: voordelen

Veel buitenzonwering is in standaard afmetingen te koop. U kunt ook buitenzonwering op maat laten plaatsen. Het voordeel hiervan is dat u zeker weet dat het doek perfect aansluit op uw raam. In het geval van knikarmschermen kunt u ook kiezen hoe diep en hoe breed het scherm moet zijn, zodat u zelf bepaald in welke mate uw terras overdekt is.

Kiest u voor zonwering op maat dan heeft u bovendien de keuze uit heel veel verschillende opties. Denk bijvoorbeeld eens na over het plaatsen van verlichting in een knikarmscherm of het bedrukken van markiezen. Dit laatste wordt veel gedaan bij de buitenzonwering van bedrijvenpanden.

Handmatige of elektrische bediening?

Er zijn verschillende manieren om uw buitenzonwering te bedienen: handmatig en elektrisch. Handmatige bediening is absoluut de goedkoopste optie. Hiermee krijgt u een draaistang om de buitenzonwering te openen en sluiten. Heeft u een klein budget? Dan is handmatige bediening een goede manier om op de kosten te besparen.

Handmatig bedienen kan wel zwaar zijn, zeker bij grotere zonwering zoals knikarmschermen. Vindt u een hoog gebruikersgemak belangrijk, dan is elektrische bediening een waardevolle investering. Hiermee bedient u uw buitenzonwering met een afstandsbediening of met uw eigen smartphone. Het is zelfs mogelijk om de buitenzonwering volledig te automatiseren, zodat ze automatisch openen en sluiten.

buitenzonwering screens

Binnenzonwering of buitenzonwering?

Wilt u de zon uit huis houden dan zijn er twee opties: binnen- en buitenzonwering. Wat is de beste optie?

Denk bij binnenzonwering aan gordijnen, jaloezieën, lamellen of rolgordijnen. Dit heeft voornamelijk een decoratieve functie. Het isoleert veel minder dan buitenzonwering, maar verhoogt wel de privacy. Een groot voordeel van binnenzonwering is dat het vaak een stuk goedkoper is.

Wilt u echt de warmte uit huis houden, dan is het slimmer om de zonwering aan de buitenkant van uw huis te plaatsen. Dit zorgt ook voor een mooie waardevermeerdering. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden, zodat er voor elk budget een geschikte optie is.

Buitenzonwering montage: schakel een vakman in!

We raden u altijd aan om een vakman in te schakelen voor de montage van uw buitenzonwering. Het plaatsen van zonwering moet namelijk correct gebeuren om beschadigingen aan uw gevel én aan uw buitenzonwering te voorkomen.

Hoe verloopt de montage?

Dat verschilt uiteraard per model. Rolluiken worden ander geplaatst dan markiezen.

In grote lijnen doorloopt een vakman deze stappen:

 • De eerste stap is het opnieuw opmeten van de zonwering. Zo weet de vakman dat deze past én waar hij de gaten in de muur moet boren.
 • De tweede stap is het boren van de gaten. De vakman plaatst daarna de keilbouten: deze zijn extra sterk ten opzichte van gewone bouten.
 • De vakman plaatst daarna de beugels in de muur en zet deze stevig vast. Daarna volgt de montage van de cassette of rolluikkast.
 • Tot slot volgt het afstellen van de zonwering. Dit zorgt ervoor dat alles soepel loopt en voorkomt vroegtijdige slijtage.
Buitenzonwering plaatsen? Schakel een specialist in!

Vind snel en eenvoudig een vakman in uw regio en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Gratis offertes aanvragen

Regelmatig onderhouden: verleng levensduur!

Met goed onderhoud behoudt u de kwaliteit van uw buitenzonwering én verlengt u de levensduur. Geen zorgen, u hoeft niet veel onderhoud uit te voeren. Het grootste onderhoud bestaat uit de zonwering schoonmaken. Meestal volstaat het om met een zachte doek en een milde sop het doek of de lamellen te reinigen.

Let op: gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit het doek kan aantasten. Twijfelt u of het schoonmaakmiddel geschikt is, dan raden we u aan om het eerst op een klein stukje uit te testen.

Merkt u dat uw buitenzonwering niet meer goed opent of sluit? Of heeft u een probleem met het bedieningsmechanisme? Schakel dan een vakman in voor een zonwering reparatie. De vakman zorgt ervoor dat alles weer soepel loopt.

Waarop letten bij kopen buitenzonwering?

Buitenzonwering kopen is waarschijnlijk niet iets dat u dagelijks doet. Het is daarom belangrijk om u goed in te lezen in de mogelijkheden en aandachtspunten. Hieronder geven we u een aantal tips een aandachtspunten om rekening mee te houden als u buitenzonwering wilt kopen.

 • Er zijn veel verschillende merken waar u uit kunt kiezen. Heeft u een beperkt budget, kijk dan naar een huismerk: deze bieden vaak goede kwaliteit voor een lagere prijs.
 • Houd rekening met uw budget: er zijn heel veel verschillende mogelijkheden, en de keuze voor het type buitenzonwering heeft een grote invloed op de totaalprijs.
 • Buitenzonwering wordt op maat geplaatst. Het is dus heel belangrijk dat u de juiste afmetingen doorgeeft. Ziet u het niet zitten om het zelf op te meten, laat dan een specialist komen om de buitenzonwering in te meten.
 • De montagekosten verschillen per specialist. Met het vergelijken van offertes vindt u eenvoudig de vakman met het beste aanbod.

buitenzonwering plaatsen vakman

Buitenzonwering laten plaatsen? Bespaar op de kosten!

Wilt u ook genieten van een hogere privacy en een betere isolatie? Kijk dan zeker naar de mogelijkheden van buitenzonwering! Zo kiest u gemakkelijk voor iets dat zowel stijlvol als praktisch is en dat voldoet aan al uw wensen. Laat u persoonlijk informeren door een vakman in uw regio. Op zoek naar een expert?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt zo snel mogelijk prijsopgaven van verschillende specialisten in uw regio. Kies de zonwering expert met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%! Deze offerteaanvraag is bovendien helemaal vrijblijvend, dus u weet zeker dat u nergens aan vast zit!Gratis offertes