markiezen

Markiezen

Markiezen zijn al jarenlang populair als zonwering. Met hun klassieke uiterlijk passen ze goed bij traditionele woningen, maar ook bij winkelpanden en restaurants! Geef uw markies de gewenste uitstraling met een markiesdoek naar keuze: effen of met een printje.

Op deze pagina leest u meer over markiezen en de vele verschillende mogelijkheden. Zo krijgt u informatie over de verschillende modellen, de soorten bediening en u krijgt inzicht in de kostprijzen Wilt u besparen op uw nieuwe markiezen? Vergelijk dan gratis de offertes van meerdere specialisten bij u in de buurt. Zonder enige verplichting.

Start nu de offerteaanvraag.
Navigeer gelijk naar

Voordelen van markiezen!

Markiezen zijn een populaire vorm van zonwering. Dat is niet gek, want met de klassieke uitstraling, is een markies geschikt voor praktisch elke woning. U kiest zelf het gewenste markiesdoek, waarmee u de uitstraling van de markiezen beïnvloedt. Daarbij beschermt een markies niet alleen van voren, maar ook van opzij. Hiermee voorkomt u felle zonnestralen én verkleuringen in uw interieur!

De voordelen van markiezen op een rij:

  • Markiezen hebben een mooie, traditionele uitstraling
  • Een markies beschermt ook tegen de zon van opzij
  • Markiezen bieden ruimte voor veel verschillende typen ramen
  • Personaliseer de markies met een markiesdoek naar keuze

voordelen markies

Wat kost een markies?

Hoeveel een nieuwe markies kost, is afhankelijk van de breedte en de uitval. Stel u wilt een markies van 2 meter breed. Bij een uitval van 80 centimeter liggen de materiaalkosten rond de €420,-, voor een uitval van 100 centimeter betaalt u gemiddeld €470,- aan het materiaal en een uitval van 120 centimeter kost u gemiddeld €500,-. Deze prijzen zijn inclusief btw, de montagekosten komen hier nog overheen.

Een markies: welk model kies ik?

U heeft de keuze uit verschillende soorten markiezen. Welk model de beste keuze is, is natuurlijk afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur én de gewenste locatie van de markies. Waar het ene model juist geschikt is voor gebruik bij openslaande deuren, is een ander model de beste keuze bij ramen. Hieronder leest u meer over de verschillende modellen.

Standaardmodel

De meest standaard keuze is het standaardmodel. Hierbij is de uitval en de hoogte van de markies dezelfde afmeting. Dit model is geen geschikte keuze voor boven ramen en deuren die wijd naar buiten toe openen. Bij een draai-kiepraam die naar binnen valt is het wel een goede keuze.

Klapmodel

Wilt u uw openslaande deuren en ramen wel kunnen blijven openen? Dan is het klapmodel de beste optie. Dit model heeft namelijk een grotere uitval. Dit zorgt voor ruimte genoeg om uw deuren te openen. Houd er wel rekening dat u hiermee meer ruimte in uw tuin inlevert.

Petmodel

Bij een petmodel valt het doek van de markies een stuk minder laag dan bij de andere modellen. Het voordeel hiervan is dat u de vrije doorloop behoudt en toch profiteert van zonbescherming. Een petmodel is dan ook de beste keuze als u een kleine tuin heeft.

Welke bediening kiezen?

Er zijn twee verschillende manieren om een markies te openen en sluiten: handmatig of elektrisch. Handmatig bedienen is de goedkoopste optie. De kostprijzen liggen in dit geval een stuk lager dan voor elektrisch bedienen. Maar is het ook praktisch? Als u meerdere markiezen wilt sluiten op hetzelfde moment, dan is het wel zo makkelijk om dit met een schakelaar of afstandsbediening te doen. Zo bespaart u uzelf een hoop inspanning.

Bespaar tot wel 40% op uw nieuwe markiezen!

Vergelijk gratis offertes van specialisten bij u in de buurt en kies het beste aanbod!

Gratis offertes!
Markiezen monteren; zelf doen of uitbesteden?

U heeft nieuwe markiezen aangeschaft: en nu? In principe is het verstandig om het plaatsen uit te besteden aan een vakman. Alleen dan bent u verzekerd van een correcte plaatsing en weet u zeker dat er geen beschadigingen ontstaan aan de markies of uw gevel. Bovendien weet u zeker dat u optimaal beschermd bent tegen de felle zonnestralen.

Meer weten over het plaatsen van zonwering? U leest het hier.

Markiezen op maat

Natuurlijk is maatwerk een mogelijkheid! Bij markiezen op maat gaat het onder andere om de afmetingen: dit maakt markiezen ook erg geschikt voor huizen met ramen met een afwijkend formaat. Maar daarnaast is het ook mogelijk om de uitstraling van de markiezen te personaliseren, zodat deze goed bij uw huis passen. Denk aan de kleur en design van het markiesdoek: wilt u een effen doek of juist een leuk printje? En kiest u voor een houten of metalen frame?

Markiezen kopen: waar rekening mee houden?

Gaat u markiezen kopen? Stel uzelf dan vooraf een aantal vragen, zo weet u direct waar u op moet letten.

  • Welk model markies wilt u?
  • Welk bedieningssysteem is de beste keuze?
  • Welke kleur of design moet het markiesdoek hebben?
  • Hoe hoog zijn de montagekosten?

markiezen kopen

Markiezen laten repareren

Mijn markies is beschadigd, kan ik deze repareren? Afhankelijk van het soort beschadiging is een reparatie mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een beschadigd markiesdoek. Door het doek te vervangen bespaart u de kosten van een compleet nieuwe markies. Bij grotere problemen, zoals een kapot frame of bedieningssysteem, is het soms zelfs goedkoper om de markies te vervangen dan te repareren.

Bespaar op de kosten van markiezen. Vergelijk gratis offertes op maat!

Zijn markiezen voor u de ideale vorm van zonwering? De klassieke uitstraling en het ruime aanbod aan kleuren en designs maken markiezen geschikt voor praktisch elke woning. Het is de enige soort zonnewering die niet alleen van voren, maar ook van opzij beschermt tegen zonnestralen en verkleuringen in uw interieur!

Betaal niet te veel voor uw markiezen!

Vergelijk gratis offertes van verschillende specialisten in uw regio. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot maar liefst 40% op de totaalprijs! Het vergelijken van offertes is helemaal vrijblijvend. Met andere woorden: u zit nergens aan vast! Start vandaag nog met vergelijken en bespaar!


Start offerteaanvraag

Gratis offertes