markiezen

Markiezen

Zoekt u elegante en stijlvolle zonwering? Wellicht passen markiezen dan bij u. Wanneer u een markies met een traditioneel doek kiest (groen met witte strepen) dan creëert u buiten een authentieke uitstraling, terwijl u met een caramel of donkergrijs doek juist een zeer moderne aanblik bewerkstelligt. Op deze pagina vindt u meer informatie over de prijzen van markiezen, de diverse modellen, het opnieuw bekleden en de voordelen van een elektronisch of handmatig besturingssysteem. Hebt u behoefte aan een offerte op maat? Vul hiervoor het contactformulier in en ontvang gratis en vrijblijvend meerdere offertes (maximaal 5) uit uw regio. Vergelijk de offertes en kies de markiezen expert die bij uw opdracht past.

Diverse markies modellen

De meeste zonweringleveranciers leveren drie verschillende markies modellen. Alle zonwering modellen hebben voor- en nadelen, en daardoor ook eigen ideale toepassingen. Zoekt u naar een markies met brede overkapping voor uw tuin of terras? Kies dan een klapmodel. Hieronder vindt u diverse kenmerken en toepassingen wat betreft de modellen.

  • Standaardmodel. Markiezen met een standaard vorm worden het meest verkocht. Deze bieden een goede verkoeling en verduistering binnenshuis. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar tegen aantrekkelijke prijzen.
  • Petmodel. Bij een markies in deze variant is een vrije doorloop mogelijk. Dankzij een speciale lattenconstructie valt het doek minder ver uit, waardoor het petmodel uitstekend geschikt is als zonwering bij winkels en bedrijven.
  • Klapmodel. Markiezen in het klapmodel passen door hun unieke vormgeving boven uitslaande deuren en ramen. Dit betekent dat u terwijl de zonwering uitgeklapt is, u nog steeds kunt profiteren van een heerlijk briesje.

Manuele of elektrische bediening?

De prijs voor een markies is afhankelijk van het gekozen besturingssysteem. Maak hierbij een keuze tussen drie varianten: een handmatige (manuele) bediening, een standaard elektronische bediening of een zeer extensieve elektronisch besturingssysteem. In de eerste variant zult u zelf wat werk moeten verrichten, maar bespaart u aanzienlijk op de uiteindelijke investering. In de tweede variant drukt u op een knop om de markiezen te laten zakken, hiervoor zijn de aanschafkosten zo’n €200,- hoger. De derde variant maakt gebruik van een besturingssysteem op afstand, en diverse sensoren voor onder meer licht en wind. De prijzen hiervoor liggen rond de €250,-.
manuele of elektrische bediening markiezen

Zonwering Expert is uw specialist op het gebied van screens, zonneschermen, rolluiken, markiezen, horren, jaloezieën en terrasoverkappingen.

Materiaalsoorten

De markiezen omkapping bestaat meestal uit een houten of aluminium frame. Bij het houten frame heeft u de keuze uit verschillende houtsoorten, zoals hardhout of vurenhout. Hout past goed bij een klassieke gevel waardoor de markies bijdraagt aan de authentieke uistraling. Nadelig aan hout is dat het meer onderhoud vereist dan bij aluminium markiezen. Aluminium is duurzamer en onderhoudsvriendelijk. Aluminium materiaal is meer geschikt als zonwering bij moderne woningen. Markiezen zijn goed inzetbaar als zonwering. Daarnaast is de markies windveilig. Een markiesdoek is erg sterk en wordt gemaakt van polyacryl. Dit zorgt ervoor dat uw markies geen warmte doorlaat en waterafstotend is.

Markiezen op maat

Wilt u markiezen op maat laten maken? Maak eerst uw keuze uit de modellen, namelijk een standaard model, petmodel of klapmodel. Vervolgens kiest u een doek dat bij uw zonwering past. Groen met witte strepen creëert een authentieke uitstraling. Wilt u een moderne look? Kies dan een karamel of donkergrijs doek. Daarnaast kiest u het materiaal wat bij uw zonwering past. Over het algemeen kunt u kiezen uit aluminium of hout. Tevens kiest u uit een handmatig of elektronisch besturingssysteem voor uw zonwering. De materiaalkeuze, het doek en de bediening beïnvloedt de prijs voor uw markies op maat.


Markiezen plaatsen

Wilt u uw markies zelf plaatsen? Dat is mogelijk. Het is aangeraden om ervoor te zorgen dat u een goede voorbereiding treft en de juiste materialen verzamelt. Dan loopt u hier niet tegenaan tijdens de montage. Daarnaast moet u de juiste markies afmetingen weten. Het vergt vaak maatwerk. Echter wordt het markies zelf plaatsen vaak afgeraden. Denk bijvoorbeeld aan het besturingssysteem, die is heel zwaar en vereist precisie. Wij helpen u graag met het vinden van de juiste zonwering expert. Vul het offerteformulier in en ontvang op korte termijn vrijblijvend meerdere offertes (maximaal 5). U krijgt altijd offertes uit uw regio.

Markiezen opnieuw bekleden

Zijn uw markiezen doeken vaal en af? Tijd voor een nieuwe look! Een markies doek is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Kies een klassieke look met strepen of ga voor een moderne kleur zoals donkergrijs. Markiezen opnieuw bekleden gaat vrij eenvoudig. Daarbij is markiezen op maat maken altijd mogelijk. Bestelt u een markies online? Dan kunt u zelf kiezen of u uw zonwering zelf plaatst of laten uitbesteden. Als u online bestelt zijn er vaak een katrol, nieuw koord, volant en afbiesband bij de prijs inbegrepen. Tevens kunt u uw doek via een webshop bestellen en vervolgens opnieuw laten bekleden door een expert.

markiezen prijzen

Prijzen

De markiezen prijzen liggen relatief hoog. Dit komt doordat zonwering zowel verduistering als verkoeling biedt, en de pandwaarde verhoogt door de authentieke dan wel elegante uitstraling. De exacte prijs is met name afhankelijk van de markies afmetingen, maar worden tevens bepaald door het besturingssysteem en een eventuele beschermlaag voor het doek. Bent u benieuwd naar de prijzen voor een markies naar uw wensen? Dien een offerteaanvraag in voor een prijsindicatie. Wij helpen u desgewenst graag met het maken van een keuze.


markiezen plaatsen

Offertes vergelijken

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor markiezen? Heeft u vragen over het onderhoud van het doek, of wilt u meer weten over de prijzen? Wij zijn een netwerk van zonwering specialisten, werkzaam in heel Nederland. Wij helpen u graag om een markies expert te vinden. Vul ons contactformulier in of doe een offerteaanvraag. Wij sturen u gratis en vrijblijvend meerdere offertes (het maximum is 5) van zonwering specialisten uit uw regio. Door deze zelf op basis van prijs en kwaliteit te vergelijken bespaart u al snel tot 40% op de investering!

Gratis offertes

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?