verandazonwering

Verandazonwering

Heeft u een veranda, maar wordt het daar in de zomer erg warm? Met zonwering voor een veranda maakt u gemakkelijk een koele plek in de schaduw. Op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden van verandazonwering en informatie over hoe deze geplaatst wordt. Ook vindt u handige prijsinformatie. Voor het beste resultaat schakelt u altijd een vakkundige specialist in. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn.

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Door offertes te vergelijken op basis van prijs en aanbod ziet u snel welke vakman het meest bij uw wensen past. Zo krijgt u altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!
Navigeer gelijk naarVoordelen van verandazonwering!

Met verandazonwering profiteert u van meerdere voordelen:

 • U heeft op warme dagen altijd een plek waar u beschut kunt zitten. Wilt u toch in de zon zitten? Dan rolt u het scherm weer in.
 • Het zonnescherm is in een mum van tijd in- of uitgeklapt.
 • Er is altijd een variant naar uw smaak: er is ruime keuze in maten, kleuren en materialen.
 • Met elektrische bediening regelt u het in- en uitschuiven heel gemakkelijk. Ook bediening op afstand is mogelijk.
 • Een vakman heeft de veranda zonwering snel geplaatst.
 • Zonwering voor veranda is ook geschikt voor serre’s en als terrasoverkapping.

Soorten verandazonwering

Ten eerste heeft u keuze voor zonwering boven of onder het dak van uw veranda of terrasoverkapping. Aan de bovenkant heeft als voordeel dat lichtinval en warmte geweerd worden voordat ze uw terras bereiken. Ten tweede heeft u keuze uit twee soorten zonwering voor uw veranda.

Gewone verandazonwering herkent u aan het strakke doek. Het doek rolt uit vanaf uw woning langs het dak van uw veranda. U heeft keuze uit verschillende kleuren doek, maar ook uit verschillende dessins. Waar vroeger gestreepte patronen heel populair waren, kiest men tegenwoordig vaak voor een effen klaar.

Daarnaast heeft u ook keuze uit plissé verandazonwering. Zoals de naam al zegt, heeft deze niet een strak doek, maar heeft het de kenmerkende vouwen.Verandazonwering

In deze video ziet u hoe verandazonwering werkt!Hoe werkt een verandazonwering?

U kunt verandazonwering aan de bovenkant of aan de onderkant van uw veranda laten plaatsen. De beste keuze is aan de bovenkant. Dan worden warme zonnestralen namelijk al geweerd voordat ze uw veranda bereiken. Zo haalt u het meeste rendement uit de zonwering.

De verandazonwering opent vanaf het hoogste punt en beweegt dan langs het dak van uw veranda naar het eind. Het doek rolt vanuit de casette via zijgeleiders naar beneden. De zijgeleiders zorgen ervoor dat het doek altijd strak gehouden wordt. U zit in een mum van tijd in de schaduw!

Geleiders

Het systeem van verandazonwering werkt met geleiders. Het doek van de buitenzonwering wordt via de geleiders over bijvoorbeeld het dak van de veranda getrokken. Dit kan elektrisch, dus met een motor, maar ook handmatig.

Door de speciale constructie wordt het doek continu strak gehouden. Er zit nog ruimte tussen het doek en het glas van de veranda of serre, waardoor er gezorgd wordt voor een goede circulatie van de lucht. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur aangenaam blijft. De geleiders en andere onderdelen van de zonwering zijn goed vormgegeven, waardoor u nauwelijks iets ziet van de geleiders en het systeem.

verandazonwering zonwerende doeken

Zonwerende doeken

Het doek van de terrasoverkapping of zonneluifel is beschikbaar in vele varianten. Vaak wordt hetzelfde materiaal gebruikt voor het doek, waardoor deze eigenlijk altijd geschikt is voor de Nederlandse weersomstandigheden en bestendig is tegen de wind en regen.

Op het gebied van kleuren en motieven voor het doek van de verandazonwering, knikarmschermen of uitvalschermen is er ontzettend veel keuze. Zo past het doek van de zonneluifel altijd bij uw woning en hoeft u niet te kiezen uit een beperkt aantal kleuren.

Een zonweringexpert komt graag bij u langs om meer te vertellen over verandazonwering en de opties voor het doek.

Bediening zonwering voor veranda

Voor de bediening van de diverse soorten zonwering, heeft u de keuze uit een elektrisch of handmatig. Alle soorten buitenzonwering hebben de optie om te kiezen voor zowel elektrisch als handmatig als bediening. Het is maar net wat u wilt. Vaak is een bediening die elektrisch is voor zonwering, zoals bijvoorbeeld uitvalschermen, wel wat duurder dan één die handmatig is.

Als u kiest voor elektrische bediening kiest u voor gemak. Hierdoor is de bediening voor de diverse soorten zonwering die elektrisch is ook erg in trek. Voor gemak bij uw veranda kiest u voor een elektrisch besturingssysteem voor uw zonnescherm.
Verlangt u naar koele schaduw op uw veranda?

Vergelijk offertes en betaal niet te veel voor verandazonwering!

Gratis offertes vergelijken

Wat kost verandazonwering?

De prijzen van verandazonwering zijn van verschillende factoren afhankelijk. Dat maakt het lastig om hier een exacte kostprijs te geven. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan voor de exacte prijs!

Van welke factoren is de verandazonwering prijs afhankelijk?

 • Geleiders: heeft u een recht dak, of zit er een knik in? Verandazonwering is ook mogelijk wanneer er een knik in het dak zit, maar dan worden de kosten wel wat hoger.
 • Type doek: meestal wordt gekozen voor een combinatie van verschillende materialen, zoals pvc en polyester. De pvc zorgt ervoor dat het doek waterdicht is en de polyester is een zeer sterke stof. U heeft een ruime keuze uit kleuren en dessins.
 • Grootte: hoe groter de verandazonwering, hoe hoger de prijs. Het voordeel van deze zonwering is dat het een grote breedte kan overspannen.
 • Bediening: handmatige bediening is de goedkoopste optie. Elektrische bediening biedt echter meer gebruiksgemak. U kiest zelf voor een schakelaar of afstandsbediening.

Zonwering veranda plaatsen

Hoe gaat de montage van verandazonwering te werk?

 • De vakman begint met het inmeten van de zonwering. Dit gebeurt voor het bestellen van de benodigde onderdelen. Zo weet u zeker dat u de goede maat bestelt.
 • Op de dag van de montage tekent de specialist eerst af op de gevel of op de terrasoverkapping waar de veranda zonwering precies geplaatst wordt.
 • Vervolgens boort hij kleine gaten om de cassette en de zijgeleiders te plaatsen.
 • Dan plaatst hij eerst de cassette en vervolgens de zijgeleiders.
 • Als laatste sluit hij de bediening aan en zorgt hij ervoor dat alles goed werkt.

Verandazonwering zelf maken?

In plaats van te kiezen voor verandazonwering van gerenommeerde merken, kunt u er ook voor kiezen om zelf zonwering te maken. Dat is uiteraard goedkoper. Het is echter niet eenvoudig.

Zo moet u zelf een systeem maken waarbij het zonnedoek in- en uitgeschoven kan worden. Ook moet u zelf zorgen voor een goed doek, dat bestand is tegen uv-straling en regen.

Wilt u zeker weten dat u kwalitatieve zonwering plaatst? Het is altijd verstandig om een vakman in te schakelen. Dan weet u zeker dat uw zonwering juist geplaatst wordt, zodat u er jaren van geniet.

verandazonwering montage

Verandazonwering plaatsen? Bespaar op de kosten!

Met verandazonwering zit u op warme dagen heerlijk koel. Ook kunt u in een glazen veranda zonwering laten plaatsen. Met een specialist bent u altijd van een uitstekende montage en service verzekerd. Hoe vindt u een betaalbare vakman uit de buurt?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt eenmalig een aantal offertes die u thuis op uw gemak vergelijkt. Deze offerteservice is geheel gratis en zonder verplichtingen. Door te vergelijken kiest u snel en gemakkelijk de zonweringsexpert met het beste aanbod. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt!Gratis offertes