prijzen knikarmschermen

Prijzen knikarmschermen

Op dagen dat de temperatuur hoog is en de zon volop schijnt is het tijd dat de zonneschermen weer omlaag gaan. Heeft u nog geen zonnescherm maar wilt u graag een zonnescherm aanschaffen? In dit artikel vertellen wij u meer over de voordelen en prijzen van een knikarmscherm. U krijgt zo een goed beeld over de zonneschermen.

Wat is een knikarmscherm?

Een knikarmscherm is een zonnescherm met alleen twee knikarmen die praktisch tegen het doek aan zitten. U heeft op deze manier geen last van de ophanging van het scherm. Het is geen probleem om onder het scherm door te lopen en u zult uw hoofd niet snel stoten tegen het scherm. De knikarmschermen zijn te verkrijgen in allerlei verschillende maten en kleuren en de prijzen variëren. Ze zijn te verkrijgen van 2 tot 4 meter breed en wel van 2 tot 2,5 meter uitval. De schermen zijn zowel handig op uw woning als op uw winkelpand. U kunt namelijk gemakkelijk onder de schermen door lopen.

Prijzen

De schermen zijn in verschillende maten te verkrijgen en hebben elk hun eigen prijs. Een klein scherm van 2 bij 2 meter kost ongeveer €600,- tot €700,-. Voor elke halve meter extra uitval betaalt u €50,- extra en voor elke meter extra breedte betaalt u €200,- extra. Dan heeft u alleen het scherm. U heeft ook nog keuze uit extra opties. Zo heeft u keuze uit drie verschillende soorten bedieningen. Voor een standaard elektrische bediening betaalt u ongeveer €100,- tot €120,-. Voor een stapje luxer liggen de prijzen rond de €220,-, dan heeft u variant met een elektrische bediening en afstandsbediening. De laatste optie is een bediening die automatisch openen en zichzelf sluiten op basis van het weer. Schijnt de zon, dan zal het zichzelf openen. Gaat het hard waaien, dan sluit het scherm weer automatisch. De prijzen zijn dus afhankelijk van uw wensen.

Open of gesloten cassette?

De cassette van een knikarmscherm is de bak waar het doek in zit. Per type knikarmscherm verschilt de constructie van de cassette. U heeft keuze uit drie opties, een open, semi-open of een gesloten cassette. De open cassette is het voordeligst maar het doek zal wel snel minder worden. Daarom is de open cassette alleen geschikt voor plekken waar geen regen bij het doek kan komen. De semi- open cassette geeft bescherming aan de voor- en bovenkant. De regen kan zo minder goed bij het doek komen. Als laatste is er de gesloten cassette en die bied bescherming aan alle kanten. Deze cassette is daarom ook gemiddeld €200,- duurder dan de gemiddelde cassette. Uw doek is er wel beter in beschermd.

knikarmscherm cassette

Voordelige zonnescherm

De prijs voor een knikarmscherm ligt relatief hoger vergeleken met een normaal zonnescherm. Een uitvalscherm is goedkoper in de aanschaf maar is minder geschikt voor plekken waar u onder het scherm door wilt lopen. De schermen zijn een stuk eenvoudiger en daarom ook een stuk goedkoper ten opzichte van het knikarmscherm.

Montage

Wilt u uw knikarmscherm laten monteren door een specialist dan kost dit vaak extra geld. De montage voor het zonnescherm liggen tussen de €150,- en de €300,-. In sommige gevallen is deze prijs bij de totaal prijs inbegrepen. Het kan daarom voorkomen dat u bij de ene leverancier meer moet betalen voor een scherm dan bij de ander. Gaat u het scherm zelf monteren? Dan komen er wel extra materiaalkosten bij kijken voor de montage. Er wordt namelijk een bedrag gerekend voor de montagematerialen die u nodig heeft. De kosten voor het bezorgen van een knikarmscherm bedragen ongeveer €50,-.

Een prijsopgave op maat

Dit artikel van Zonwering Expert geeft een globaal inzicht in de prijzen en mogelijkheden. De definitieve prijs is afhankelijk van uw wensen en situatie. Wilt u een voorstel op maat ontvangen? Vult u dan eens geheel vrijblijvend het formulier in. U ontvangt de prijsopgaven voor uw nieuwe knikarmscherm op korte termijn toegestuurd.

Gratis offertes

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?