rolluiken

Rolluiken

Heeft u last van de zon in huis? Of wilt u graag meer privacy in de woonkamer? Een rolluik is dan een uitkomst! Rolluiken vergroten de veiligheid, de privacy én zorgen voor verkoeling in de warme zomermaanden.

Op deze pagina leest u meer over de voordelen van rolluiken. Ook krijgt u natuurlijk meer informatie over de prijzen en leest u welke bedieningsmogelijkheden u heeft: elektrisch en handmatig. Ook krijgt u meer informatie over de montage van rolluiken én waar u bij de koop van een rolluik op moet letten. Besparen op uw nieuwe rolluik? Vergelijk dan gratis offertes!

Start direct uw offerteaanvraag!
Navigeer gelijk naar

Voordelen van rolluiken

Een groot voordeel van rolluiken is dat ze felle zonnestralen in huis voorkomen. Dit betekent ook dat een rolluik het ’s zomers lekker koel houdt in huis. Maar wist u dat een rolluik ook ’s winters extra isoleert? U verliest namelijk minder warmte via het raam! Een ander belangrijk voordeel is de hogere inbraakveiligheid. De rolluiken zijn heel sterk, wat het inslaan van een raam praktisch onmogelijk maakt.

De voordelen op een rij:

  • Rolluiken verhogen de inbraakveiligheid
  • Een rolluik biedt ’s zomers en ’s winters extra isolatie
  • U heeft met een rolluik geen last meer van de felle zon in huis

kosten rolluiken

Wat kosten rolluiken?

Wat kost een rolluik precies? Voor een kunststof rolluik van 100×100 centimeter, betaalt u gemiddeld €90,- tot €150,-. Voor een rolluik van 200×200 centimeter betaalt u ongeveer €250,- tot €350,-. Wilt u liever een aluminium rolluik? Hiervan liggen de kostprijzen iets hoger. Dat komt omdat het materiaal iets duurder is. Voor een rolluik van 100×100 centimeter betaalt u gemiddeld €100,- tot €250,- en een rolluik van 200×200 centimeter kost u ongeveer €350,- tot €600,-.

Bespaar op de kosten: start direct uw offerteaanvraag!

Soorten rolluiken

Bij de aankoop van een nieuw rolluik heeft u de keuze uit verschillende soorten rolluiken. Welk rolluik geschikt is, is vooral afhankelijk van uw woning. Voorzetrolluiken zijn altijd geschikt, inbouw- en voorzetrolluiken zijn vooral geschikt bij nieuwbouw of bij een grote renovatie.

  • Inbouwrolluiken: worden ingebouwd in de muur.
  • Voorzetrolluiken: worden op de buitenmuur gemonteerd.
  • Opbouwrolluiken: vormt één geheel met het kozijn

Soorten bediening

De meest goedkope manier van bedienen, is handmatig. Hierbij gebruikt u een draaistang om het rolluik te openen en sluiten. Voor meer comfort, is het ook een optie om de rolluiken elektrisch te bedienen. Hierbij gebruikt u een draaischakelaar op de muur. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk de rolluiken te automatiseren. Dit houdt in dat ze automatisch sluiten op ingestelde tijden. Ook maakt automatiseren het mogelijk om de rolluiken met een app op uw telefoon te bedienen.

Rolluiken op maat

De rolluiken worden volledig op maat voor u gemaakt. Heeft u ramen met een afwijkende afmetingen? Of wilt u graag een rolluik voor uw schuifpui of buitendeur? Geen zorgen: de rolluiken worden speciaal voor u gemaakt. Zo weet u zeker dat het rolluik precies past, ook bij grote of kleine ramen!

Een rolluik plaatsen: hoe gaat de vakman te werk?

Hoe verloopt de montage van een rolluik eigenlijk? De vakman bepaalt eerst waar het rolluik precies komt te hangen, dit doet hij uiteraard in overleg met u. Hierna monteert hij de geleiders aan beide zijkanten. Deze zorgen ervoor dat het rolluik soepel naar beneden valt. Wilt u het rolluik elektrisch bedienen? Dan installeert hij tot slot de schakelaar.

Rolluiken plaatsen? Bespaar op de totaalkosten!

Vergelijk zonwering-experts en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes!
Rolluiken; extra opties

Bij de aankoop van rolluiken heeft u de mogelijkheid om extra opties aan te schaffen. Deze vergroten de veiligheid, het comfort of het gemak. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van een vliegenhor of bewegingsmelder. Hieronder leest u meer over de extra opties die u bij een rolluik kan aanschaffen.

Anti-optilveren

Wilt u de inbraakveiligheid van uw woning vergroten? Kies dan voor anti-optilveren. Anti-optilveren zijn veel sterker en steviger dan de standaardveren. Ook hebben ze een speciale vorm die het praktisch onmogelijk maakt om de rolluiken omhoog te tillen. Dit maakt een potentiële inbraakpoging praktisch onmogelijk.

Rolluik met bandvertrager

Een bandvertrager vergroot het gebruikersgemak van de rolluiken. Dit is een kleine bandschijf die ervoor zorgt dat het rolluik niet zomaar ineens naar beneden valt. Een bandvertrager maakt het handmatig bedienen dus een stuk gemakkelijker. Hoeveel een rolluik met bandvertrager kost, verschilt per situatie.

Rolluik met bewegingsmelder

Om de veiligheid te vergroten is het ook een optie een bewegingsmelder te installeren. Een bewegingsmelder detecteert beweging in de buurt van uw raam. Als de melder ongebruikelijke bewegingen signaleert, sluit hij de rolluiken automatisch. Dit is een tweede manier om een inbraak te voorkomen. De prijs voor een bewegingsmelder varieert.

Rolluiken met hor

Het is ook mogelijk een rolluik met een geïntegreerde hor te installeren. Deze maakt het mogelijk uw ramen te openen zonder bang te zijn voor vliegen en andere insecten in huis. Vooral draai-kiepramen zijn erg geschikt voor rolluiken met een geïntegreerde hor. De hor opent u door de onderlijst naar beneden te trekken. Een hor voegt u al toe vanaf €75,-.

Rolluik met zonnesensoren

Door de rolluiken te automatiseren geniet u van het grootste gemak. Zodra de zon begint te schijnen wordt dit door de zonnesensoren opgepikt en sluiten de rolluiken. Op deze manier voorkomt u dat het te warm wordt in huis en heeft u geen last van de felle zonnestralen! Hoeveel dit kost is afhankelijk van verschillende factoren.

rolluik merken

Welk rolluik merk kiezen?

Bij de aankoop van rolluiken heeft u de keuze uit verschillende kwalitatieve merken. Een vakman adviseert u graag over de verschillende voor- en nadelen van sommige merken, welke het beste bij uw budget past en welk merk aansluit bij uw wensen.

Vraag gratis offertes aan bij rolluikenspecialisten uit uw regio!

Somfy

Somfy streeft ernaar het gebruik van rolluiken zo gemakkelijk mogelijk te maken. Somfy is gespecialiseerd in kwalitatieve rolluikmotors. Bij somfy koopt u, naast rolluiken, ook kwalitatieve screens, markiezen en andere zonwering. Met deze zonwering houdt u de temperatuur in huis een stuk lager. Met de app van somfy bedient u de rolluiken bovendien met gemak.

Heroal

Heroal is van oorsprong een Duits merk. Intussen is dit in Nederland één van de meest bekende merken. De producten die Heroal aanbiedt zijn innovatief en duurzaam. Ook besteedt dit merk veel aandacht aan het uiterlijk van haarproducten. Naast kwaliteit moet de zonwering natuurlijk ook aansluiten bij uw woning.

Velux

Velux staat in Nederland vooral bekend om haar dakramen, maar u bent bij dit merk aan het juiste adres voor kwalitatieve rolluiken. Zoekt u rolluiken voor uw dakramen? Kijk dan eens naar de producten van Velux. Velux streeft bovendien naar duurzame producten.

Wilt u ook besparen op goedkope rolluiken?

Vergelijk offertes en bespaar tot maar liefst 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes!
Rolluiken kopen: waar nog meer op letten?

Wie rolluiken gaat kopen, moet rekening houden met een aantal factoren. Vraag uzelf eerst af welk materiaal de rolluiken moeten zijn. Kunststof is voordeliger, maar aluminium biedt een extra isolatie. Wilt u het rolluik handmatig bedienen of juist elektrisch? En welke extra opties wilt u installeren? Deze keuzes hebben stuk voor stuk invloed op het gebruikersgemak.

Gaat u rolluiken aanschaffen? Stel uzelf dan de volgende vragen:

  • Welk materiaal heeft het rolluik?
  • Hoe wilt u de rolluiken bedienen?
  • Welke extra opties wilt u installeren?

rolluiken montage

Rolluiken vervangen of repareren?

Is uw rolluik beschadigd geraakt? Dan is het verstandig om deze te laten repareren of vervangen. Het is afhankelijk van de soort beschadiging of een reparatie mogelijk is. Heeft u een probleem met de rolluikmotor of is zijn er rolluikbladen beschadigd geraakt? In dat geval is vervangen vaak de beste optie. Heeft u een handmatig bediend rolluik en is deze kapot? Laat deze dan direct vervangen door een rolluik met elektrische of zelfs automatische bediening! Zo vergroot u het gebruikersgemak van uw rolluiken.

Wilt u rolluiken? Vraag gratis offertes aan, vergelijk & bespaar!

Geïnteresseerd in rolluiken? Dat is een uitstekende keuze. U vergroot het comfort in huis, doordat het ’s zomers lekker koel blijft en ’s winters juist heerlijk warm. Daarnaast vergroot het de veiligheid en voorkomt u een potentiële inbraak.

Beperkt budget? Besparen op uw rolluiken is heel gemakkelijk!

Vergelijk gratis de offertes van meerdere specialisten en kies zelf de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs! Dat wilt u toch ook? Geef snel uw wensen door en start vandaag nog met vergelijken!


Start offerteaanvraag

Gratis offertes