rolluiken

Rolluiken

Rolluiken zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden als zonwering. Dankzij deze grote vraag is de variatie in het rolluiken aanbod ook sterk vergroot en is menig rolluikenfabriek opgestart. Wilt u elektrische rolluiken plaatsen? Dan kunt u bijvoorbeeld kiezen uit inbouw-, opbouw, en voorzetrolluiken, hebt u de keus tussen handmatige en elektronische bediening, en u kiest uit één van de diverse designs. U dient tevens een keuze te maken tussen de verschillende beschikbare merken en de variëteit in kwaliteit en levensduur dat daaruit voortkomt. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze merken, de voordelen van rolluiken, en de minimale eisen aan reparatie en onderhoud. Wilt u meer weten over het plaatsen en de prijzen voor een rolluik? Aarzel dan niet en vul ons contactformulier in. Wij bieden u met alle plezier enkele offertes aan van menig rolluikenfabriek uit uw regio voor de beste zonwering.

Voordelen rolluik

De rolluiken die bij een erkend rolluikenfabriek worden gemaakt, bieden niet alleen een goede zonwering voor buiten, zij brengen tevens andere voordelen met zich mee. Laat u niet afschrikken door de prijzen. De investering in rolluiken is zeker de moeite waard. Bijkomende voordelen zijn onder andere de volgende:

  • Geluidsisolatie
  • Verkoeling in de zomer
  • Verduistering
  • Privacybescherming
  • Inbraakpreventie

Voorzet-, opbouw of inbouwrolluiken?

Bij een rolluikenfabriek bestaan drie soorten zonwering, namelijk voorzetrolluiken, opbouwrolluiken en inbouwrolluiken. Een Voorzetrolluiken is het meest populair en eenvoudig te plaatsen op elke woning. Deze zonwering wordt namelijk aan de buitenkant van het raamkozijn gemonteerd. Zo gaan de lamellen voor het raam open en dicht. Opbouwrolluiken worden buiten bovenop het raam geplaatst. Dit is geschikt voor woningen waar er buiten boven het raam niet genoeg ruimte is voor zonwering. Dit wordt vaak gecombineerd met het vervangen of het plaatsen van een nieuw raam. Bij nieuwbouw woningen zijn inbouwrolluiken heel populair. Inbouwrolluiken worden buiten boven het raam achter de buitengevel geplaatst. Hierdoor wordt de zonwering weggewerkt achter de muur.

Elektrische rolluiken

Naast handmatige bediening kunt u ook rolluiken met elektrische bediening plaatsen. Elektrische rolluiken beschikken over een buismotor. De bekendste manier om elektrische rolluiken in werking te zetten gebeurd middels een schakelaar. Daarnaast is het tegenwoordig ook mogelijk om uw elektrische zonwering op afstand te bedienen. Bestuur uw elektrische rolluiken door middel van een afstandsbediening of zelfs met uw smartphone. Steeds meer bedrijven ontwikkelen applicaties zodat u uw elektrische rolluiken via uw smartphone kan besturen. Tevens is het mogelijk om een timer in te stellen. De soorten besturing verschillen in prijzen.

Veiligheid & isolatie

Twijfelt u nog over het aanschaffen van elektrische rolluiken? Hier nog een aantal voordelen! Ten eerste biedt het meer veiligheid. Een inbreker heeft niet meer de mogelijkheid om vanaf buiten naar binnen te kijken. Door elektrische rolluiken wordt de kans op inbraak veel kleiner. Mochten ze toch een poging doen dan is het intikken van een raam veel lastiger aangezien er zonwering zit. Daarnaast bieden voorzetrolluiken of opbouwrolluiken als zonwering een goede isolatie. In de zomer houdt de zonwering de warmte buiten en tijdens de winterdagen houdt de zonwering de warmte binnen. Tevens biedt de zonwering naast warmte-isolatie ook geluidsisolatie.

Reparatie en onderhoud

Hebt u eenmaal elektrische rolluiken aangeschaft, dan dient u deze natuurlijk goed te onderhouden om een onnodige reparatie te voorkomen. Meestal heeft het in- en uitrolsysteem een reparatie nodig. Dankzij goed oliën is deze reparatie in de meeste gevallen met enkele jaren uit te stellen of zelfs helemaal te voorkomen. Maak de luiken regelmatig schoon met een vochtige doek. Ook dit beïnvloed de levensduur van uw elektrische rolluiken. Hebt u behoefte aan een periodiek onderhoud of eenvoudige reparatie op uw zonwering? Sluit dan een onderhoudscontract af met een medewerker van een rolluikenfabriek of uw lokale leverancier.rolluiken plaatsen

Rolluiken plaatsen

Wilt u uw rolluiken zelf plaatsen? Dat kan, maar het vereist wel enige kennis. De allerbelangrijkste stap is de voorbereiding. Neem voor u zelf goed door waar u rekening mee moet houden en welk materiaal u nodig heeft. Zelf de zonwering plaatsen vergt precisiewerk aangezien het vaak maatwerk betreft. Zorg ervoor dat de geleiders, latjes en de omkasting goed bevestigd zijn. Daarna kunt u het elektrische rolluik plaatsen. Vervolgens sluit u de omkasting en doet u een test. Controleer bij elektrische rolluiken of de lamellen op de juiste wijze op en neer gaan.rolluiken prijzen

Rolluiken prijzen

Over het algemeen liggen de elektrische rolluiken (1×1 m) prijzen tussen de €90,- en €600,-. De afmeting en het materiaal beïnvloedt de prijs. Denk hier aan kunststof of aluminium. De prijzen voor elektrische bediening beginnen bij €70,- en lopen op tot €250,-. Wilt u het plaatsen van uw elektrische zonwering laten uitbesteden? Reken erop dat de montage tussen de €100,- en €200,- kost. In totaal kan de montage (inclusief rolluik) tussen de €200,- en €1.050,- kosten. Vergelijk offertes van specialisten uit uw regio en kies zelf voor de beste prijzen en kwaliteit.Diverse merken

Wanneer u zoekt naar elektrische rolluiken als zonwering, dan zult u geconfronteerd worden met een grote variëteit aan merken en prijzen. Al deze merken hebben zo hun eigen focuspunten tijdens de productie, en kennen daarom vaak verschillende prijzen voor rolluiken met dezelfde afmeting. Zo is men bij de Smits rolluikenfabriek met name gefocust op een elegante en unieke vormgeving. Hiervoor werken zij samen met onder meer vormgever Jan des Bouvries. Bij andere merken zoals rolluikenfabriek Verano zijn de ontwerpers in de rolluikenfabriek meer gericht op comfort realiseren in combinatie met duurzaamheid. Uw specifieke wensen bepalen welk van deze merken het beste aan uw eisen voor een zonwering voldoet. Overigens bent u bij Zonwering Expert ook aan het juiste adres voor de installatie van zonnescreens, markiezen of een knikarmscherm. Neem gerust contact met ons op indien u benieuwd bent naar de prijzen en mogelijkheden wat betreft elektrische zonwering. Wij sturen u op korte termijn vrijblijvend meerdere offertes toe.

Besparen? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u meer weten over de kosten voor een reparatie van uw rolluiken? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het aanschaffen van nieuwe luiken, en hebt u behoefte aan een indicatie van de prijzen? Wij helpen u graag. Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Onze medewerkers zullen uw vraag of offerteaanvraag doorsturen naar menig rolluikenfabriek uit uw regio. Op korte termijn ontvangt u vrijblijvend meerdere offertes (maximaal 5). Via deze methode vergelijkt u zelf de offertes aan kiest u de vakman die bij uw opdracht past. Op deze manier kunt u tot wel 40% besparen op uw zonwering!

Gratis offertes

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?