zonwering reparatie


Zonwering reparatie

Een goede montage van uw zonwering voorkomt problemen en beschadigingen. Is er door een constructiefout of storm toch een probleem ontstaan? Dan is een specialist in te schakelen voor een reparatie! Zo verbetert u de kwaliteit en levensduur van uw luxe zonwering!

Heeft u een beschadiging aan uw zonnescherm? Of wilt u uw rolluiken graag laten herstellen? Op deze pagina vindt u meer informatie over de mogelijke reparaties die een specialist uit ons netwerk graag voor u uitvoert. Vergelijk vrijblijvend offertes om op de reparatiekosten te besparen!


Wanneer is een reparatie nodig?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en ook met het juiste onderhoud kan er een beschadiging aan uw zonwering ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer de motor na intensief gebruik tekenen van slijtage vertoont. Of als er tijdens een najaarsstorm een rolluikblad sneuvelt. Door een beschadiging kunt u niet langer optimaal gebruik maken van uw zonneschermen. Laat de beschadigingen dan snel herstellen door één van de zonwering experts in uw regio. Hieronder staat een opsomming van de meest voorkomende reparaties:

  • Motor of bandopwinder repareren
  • Zonnescherm opnieuw afstellen
  • Rolluik repareren
  • Doek vervangenZonwering Expert is uw specialist op het gebied van repareren van screens, zonneschermen, rolluiken, markiezen, horren, jaloezieën en terrasoverkappingen.


Motor of bandopwinder vervangen

Wanneer u uw knikarmscherm of zonnescherm veel gebruikt, slijt de motor of bandopwinder na verloop van tijd . Dit betekent dat het knikarmscherm minder goed werkt. Het is belangrijk om de rolluikmotor op tijd van een reparatie te voorzien, zodat u grotere problemen voorkomt. Een vakman is ervaren, en heeft de nieuwe rolluikmotor in een mum van tijd geïnstalleerd. Is uw band geknapt of loopt de bandopwinder niet helemaal lekker meer? Dan vervangt de zonweringexpert deze tijdens de reparatie. Zijn uw handmatig bediende rolluiken nog in prima staat en is een reparatie overbodig? Als u geïnteresseerd bent in elektrische bediening, dan vervangt de expert met alle plezier het bedieningsmechanisme door een elektrisch bedieningsmechanisme!


Zonnescherm afstellen

Bij de installatie stelt de expert uw markies of knikarmscherm goed af. Dit houdt in dat het doek op de juiste hoogte hangt en dat uw screen waterpas naar beneden sluit. Door het gebruik van de rolluiken of screens komt het soms voor dat deze niet langer waterpas sluiten of begint het doek van uw zonnescherm wat naar beneden te hangen. Dit is gelukkig simpel op te lossen door de zonnewering opnieuw af te stellen. Heeft u ervaring, dan is het mogelijk om het afstellen zelf uit te voeren. Houd er wel rekening mee dat het scherm volledig waterpas moet hangen voor een lange levensduur. Een zonweringexpert stelt uw zonwering snel opnieuw af.
herstellen zonwering

Rolluik repareren

Als u uw rolluik professioneel laat plaatsen, is de kans op beschadigingen klein. Oudere rolluiken vertonen na verloop van tijd soms kleine problemen die voor grote irritaties zorgen. Misschien reageert het rolluik niet goed meer op de bediening of wellicht werkt de motor niet meer. Het kan echter ook voorkomen dat één of meerdere van de rolluikbladen tijdens een storm beschadigd raken. Als dit gebeurt, werkt het rolluik niet meer optimaal en verdwijnen de inbraakwerende en isolerende functies. Is uw rolluik erg verouderd of heeft deze grote schade opgelopen? Dan is het verstandig om deze compleet te vervangen in plaats van herstellen. Een expert geeft u hierin een persoonlijk advies.


repareren zonnewering

Zelf zonwering repareren of uitbesteden?

Heeft u kluservaring? En weet u zeker wat de oorzaak van het probleem met uw zonwering is? Dan is het een optie om zelf de reparatie uit te voeren. Kleine beschadigingen, zoals verkeerd afgestelde rolluiken of een bandopwinder die niet goed loopt voert u relatief eenvoudig zelf uit. Is uw doek beschadigd geraakt of wilt u graag een ander doek gebruiken? Ook deze reparatie kunt u eventueel uitvoeren zonder de hulp van een expert. Wanneer u hier geen ervaring mee heeft, is het altijd aan te raden om hiervoor de hulp van een vakman in te schakelen. Deze repareert de kapotte onderdelen snel en vakkundig, en bespaart u een hoop tijd, energie en frustraties.

Het zonweringdoek vervangen

Het doek is eerste wat omstanders zien, het doek is daarentegen ook het eerste wat vuil wordt. Door weersomstandigheden zal het doek van knikarmschermen, markiezen of een zonnescreens snel vervuilen. Het doek is een onderdeel wat het gemakkelijkste zelf te vervangen is. Het is wel een klus die u met twee personen moet aanpakken. U hebt bij deze klus ook enkel een schroevendraaier nodig. Voor u in een aantal stappen beschreven hoe u het doek van uw scherm vervangt. Indien u zelf de reparatie wilt verrichten adviseren wij u om u goed te verdiepen in het onderstaande stappenplan.Stap 1. Doek opmeten

Met een meetlint meet u de breedte van uw scherm op. Deze maat is belangrijk om te weten voor als u een nieuw zonweringdoek gaat aanschaffen voor uw knikarmscherm. Bij een specialist, of op het internet schaft u een nieuw doek aan met dezelfde afmetingen als uw vorige. Kies een kleur of patroon die het beste bij u past, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Stap 2. Demontage

Is het nieuwe zonweringdoek voor uw zonnescherm binnen gekomen, dan moet de oude er eerst af. Draai het scherm helemaal uit, zodat het oude doek slap komt te hangen. Draai daarna het lagerblok los aan de kant waar de bediening niet zit en verwijder ook de zijkap aan de voorkant.

Stap 3. Verwijder het doek

Doordat u het lagerblok en de zijkap hebt verwijderd, kan het zonweringdoek er nu gemakkelijk uitgeschoven worden. Trek vervolgens de plastic of aluminium doekpezen eruit.

Stap 4. Pezen plaatsen

Rol uw nieuwe zonneschermdoek over de oude en schuif de pezen in de zomen. De pezen zorgen ervoor dat het zonneschermdoek op zijn plaats blijft zitten in de constructie. Indien u deze stap heeft doorlopen bent u bijna aan het einde van een succesvolle reparatie.

Stap 5. Nieuwe doek monteren

Het nieuwe doek kan op de plek van de oude in het frame worden geschoven. Daarna hoeft alleen het lagerblok en de zijkap weer op het zonnescherm gemonteerd te worden. Nu hebt u weer 10 jaar plezier van uw knikarmscherm met een nieuw zonnedoek. Hulp nodig? Vraag offertes aan!
Onderhoud

Met goed onderhoud verkleint u de kans op een noodzakelijke reparatie én verlengt u de levensduur! Maar hoe voorziet u uw rolluiken of zonnescreens van het juiste onderhoud? Allereerst is het belangrijk om het doek of de rolluikbladen goed schoon te houden. Het zonweringdoek reinigt u met lauwwarm water en een speciaal schoonmaakmiddel. Voorkom kringen op het doek door deze niet in de felle zon te reinigen. Na het schoonmaken moet u het doek volledig laten opdrogen voordat u het weer inrolt, anders ontstaat er schimmelvorming. Voor de rolluiken gebruikt u een mild sopje. Gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen omdat dit het oppervlak juist beschadigd! De armen van het knikarmscherm houdt u soepel door de bewegende delen eens per jaar te smeren of te oliën.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Voordat u een reparatie uit laat voeren wilt u natuurlijk weten wat dit u gaat kosten. Vraagt u zich af wat het vervangen van een rolluikblad kost? Of wenst u meer informatie over de prijzen van een reparatie aan de motor of bandopwinder? Ons netwerk bestaat uit experts uit het hele land die uw zonwering graag van een reparatie voorzien. Doet u bij ons een offerteaanvraag dan ontvangt u niet één, maar tot wel 6 offertes van specialisten uit uw eigen regio! Vergelijk de prijzen en kies zo eenvoudig voor de vakman met het beste aanbod.

Gratis offertes