zonwering reparatie

Zonwering reparatie

U wilt zo lang mogelijk van uw zonwering kunnen genieten, dan is een goede montage van groot belang. Na de montage is het vervolgens van groot belang dat u uw zonwering goed onderhoud. Doet u dit niet, dan kan het scherm kapot gaan en zult u het moeten repareren. Dit kan natuurlijk ook door ouderdom gebeuren, daarom kan het verstandig zijn om het zonnescherm na een geruime tijd te vervangen. Op deze pagina maken wij inzichtelijk hoe u zelf de reparatie van uw zonwering verricht. Heeft u behoefte nodig aan hulp van een specialist? Maak gerust gebruik van het contactformulier. Zonwering Expert is u graag van dienst!

Motor of bandopwinder vervangen

De motor of de bandopwinder van knikarmschermen, markiezen of een zonnescreens, kunnen op den duur minder worden en minder goed hun werk doen. Daarom is het mogelijk om dit te laten vervangen. Een vak man heeft er snel een nieuw motortje in gemonteerd. Dit kunt u echter ook zelf doen, alleen is dit bij elk scherm weer anders. Kijk daarom in de gebruiksaanwijzing van uw scherm of zonnescreen om zelf het motortje of de bandopwinder te vervangen. Vervolgens kunt u bij de specialist of op het internet het nieuwe onderdeel bestellen.

Scharnieren en schroefjes

Doordat een scherm veel gebruikt wordt, kunnen scharnieren en schroefjes gaan slijten. Dit kan een oorzaak zijn van een defect scherm. Zoek het onderdeel op dat aan- of vastloopt en zoek een gelijk schroefje of scharniertje op. Het is ook goed om deze scharnierpunten te onderhouden met een beetje olie. Scharnieren slijten op deze manier minder snel en bewegen weer soepel.

Onderhoud

Om het zonnedoek van uw markiezen, zonnescreens of knikarmschermen mooi te houden en defecten en mogelijke reparatie te voorkomen is het goed om deze te onderhouden en schoon te maken. Het doek van zonnescreens is van ander materiaal, maar kunt u op de zelfde manier schoonmaken. Met lauwwarm water en speciaal schoonmaakmiddel voor het reinigen van een zonweringdoek. Maak niet schoon in de volle zon, maar ook niet als het regent. In de volle zon kunnen er kringen ontstaan. Na de schoonmaak moet het doek opdrogen voordat u het weer in kan rollen.

Defect zonnescherm

Hebt u defecte markiezen, zonnescreens of knikarmschermen en kunt u de oorzaak maar niet vinden? Dan is het verstandig om een Zonwering Expert in te schakelen om het probleem op te zoeken. De gelieerde zonwering specialisten kennen de verschillende zonneschermen als geen ander en weten precies hoe ze in elkaar zitten. Mocht er zich een probleem voordoen dat u zelf niet kunt repareren, neem dan gerust contact met ons op. U ontvangt spoedig advies of een gespecificeerde offerte voor de reparatie.
zonweringdoek vervangen

Het zonweringdoek vervangen

Het doek is eerste wat omstanders zien, het doek is daarentegen ook het eerste wat vuil wordt. Door weersomstandigheden zal het doek van knikarmschermen, markiezen of een zonnescreens snel vervuilen. Het doek is een onderdeel wat het gemakkelijkste zelf te vervangen is. Het is wel een klus die u met twee personen moet aanpakken. U hebt bij deze klus ook enkel een schroevendraaier nodig. Voor u in een aantal stappen beschreven hoe u het doek van uw scherm vervangt. Indien u zelf de reparatie wilt verrichten adviseren wij u om u goed te verdiepen in het onderstaande stappenplan.

Stap 1. Doek opmeten

Met een meetlint meet u de breedte van uw scherm op. Deze maat is belangrijk om te weten voor als u een nieuw zonweringdoek gaat aanschaffen voor uw knikarmscherm. Bij een specialist, of op het internet schaft u een nieuw doek aan met dezelfde afmetingen als uw vorige. Kies een kleur of patroon die het beste bij u past, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Stap 2. Demontage

Is het nieuwe zonweringdoek voor uw zonnescherm binnen gekomen, dan moet de oude er eerst af. Draai het scherm helemaal uit, zodat het oude doek slap komt te hangen. Draai daarna het lagerblok los aan de kant waar de bediening niet zit en verwijder ook de zijkap aan de voorkant.

Stap 3. Verwijder het doek

Doordat u het lagerblok en de zijkap hebt verwijderd, kan het zonweringdoek er nu gemakkelijk uitgeschoven worden. Trek vervolgens de plastic of aluminium doekpezen eruit.


Stap 4. Pezen plaatsen

Rol uw nieuwe zonneschermdoek over de oude en schuif de pezen in de zomen. De pezen zorgen ervoor dat het zonneschermdoek op zijn plaats blijft zitten in de constructie. Indien u deze stap heeft doorlopen bent u bijna aan het einde van een succesvolle reparatie.

Stap 5. Nieuwe doek monteren

Het nieuwe doek kan op de plek van de oude in het frame worden geschoven. Daarna hoeft alleen het lagerblok en de zijkap weer op het zonnescherm gemonteerd te worden. Nu hebt u weer 10 jaar plezier van uw knikarmscherm met een nieuw zonnedoek. Hulp nodig? Vraag offertes aan!

Zonwering Expert is uw specialist op het gebied van repareren van screens, zonneschermen, rolluiken, markiezen, horren, jaloezieën en terrasoverkappingen.