gordijnen binnenzonwering

Gordijnen als binnenzonwering

Gordijnen worden over het algemeen gezien als sfeerverhogende, decoratieve elementen binnenshuis. Daarnaast hebben gordijnen echter ook een zeer praktische functie als binnenzonwering. Binnenzonwering duidt op artikelen die zorgen voor koelte en schaduw binnenshuis, die zich aan de binnenzijde van het pand bevindt. Hierbij moet u onder andere denken aan jaloezieën, shutters, en luxaflex. Gordijnen vallen tevens binnen deze categorie. Op deze pagina vindt u enige informatie over gordijnen, en de diverse modellen waarvoor u kunt kiezen.

Gordijnstoffen

Wanneer u overgaat tot de aanschaf van een gordijn als zonwering, dan heeft u de keuze uit diverse stoffen en modellen. Dit varieert van een zware stof, die totaal ondoorzichtig is, tot een lichte stof, waardoor u nog steeds (deels) naar buiten kunt kijken. De ideale stof is volledig afhankelijk van uw wensen. Heeft u behoefte aan veel schaduw en koelte in huis, dan is een zware stof de beste keuze. Wilt u tijdens de zomerdagen uw woning van schaduw voorzien, maar tevens ventileren met de ramen open, dan vormt een lichte stof een goed alternatief. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van gordijn modellen.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn vergelijkbaar met rolgordijnen. Het verschil is dat bij het optrekken van het gordijn, de stof wordt opgevouwen. Vouwgordijnen kunnen zowel handmatig als elektrisch worden bediend, en zijn leverbaar in lichtdoorlatende stoffen of blinderend materiaal. In vele soorten kleuren en materialen. Bij diverse leveranciers zijn ook vouwgordijnen van hout beschikbaar. Door een vouwgordijn creëert u in elke ruimt een warme sfeer, waar een ieder zich thuis in voelt.

Silhouettes

Silhouettes zijn een goede alternatief voor horizontale jaloezieën. In praktijk komt het erop neer dat er bij silhouettes stof over de lamellen of baleinen wordt geplaatst. Hierdoor verandert een vrij kille jaloezie in een sfeerverhogend en decoratief element in uw huis. Functionaliteit (binnenzonwering) en uitstraling worden dan beide bereikt. Het nadeel van silhouettes is dat het lastig is deze schoon te maken. Vraag eventueel een professional om advies, bijvoorbeeld over het stomen van een gordijn.

Paneelgordijnen

Een paneelgordijn bestaat uit diverse banen stof, die u zowel aan de onder- als bovenkant aan een rails kan vastmaken. Het grote voordele hiervan is dat ze zowel als raamdecoratie, en als kamerscheiding kunnen dienen. Het nadeel is dat er altijd minimaal één paneelbreedte voor het raam staat. Paneelgordijnen worden dan ook in de meeste gevallen geplaatst voor zeer brede ramen. Dankzij de verschillende stoffen zijn zij ook uitermate geschikt als binnenzonwering, of als privacybeschermer.

paneelgordijnen

Ophangen en bedienen

Gordijnen worden meestal bevestigd aan een rails boven het raam. Rolgordijnen en silhouettes worden daarbij in het kozijn geplaatst. Dankzij nieuwe technieken is het tegenwoordig mogelijk om een continue rails aan het plafond te bevestigen, en kunt u tevens de gordijnen elektrisch bedienen. Met behulp van een afstandsbediening of per tablet, hoeft u niet eens meer in de kamer te zijn om de gordijnen te openen of sluiten. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan eens contact op via ons contactformulier. Wij adviseren u graag, en bieden u desgewenst een geheel gratis en vrijblijvende offerte. We hopen u spoedig van dienst te kunnen zijn!


Zonwering Expert voegt de daad bij het woord. Wij zorgen voor een snelle afhandeling van uw aanvraag, de zonwering leveranciers overtuigen u met een scherp aanbod.

Gratis offertes