markiezen prijzen

Markiezen prijzen

Een markies is een waardevolle toevoeging aan uw huis. Het houdt de warme zonnestralen buiten de deur waardoor het ’s zomers lekker koel blijft. Bovendien geven markiezen uw huis een mooie, klassieke uitstraling.

Op deze pagina leest u meer over de prijzen van verschillende markiezen. U krijgt informatie over de prijs voor het plaatsen en leest meer over de kosten voor verschillende soorten bedieningssystemen. Tot slot krijgt u goede bespaartips en leest u waar u op moet letten bij het kopen van goedkope en kwalitatieve markiezen. Meer weten over de prijzen? Vraag dan gratis offertes aan! Start nu de offerteaanvraag. Zonder enige verplichting.

Start direct uw offerteaanvraag!
Navigeer gelijk naar

Wat kosten markiezen?

De kostprijs van een markies loopt flink uiteen. De prijzen variëren namelijk van €365,- tot €800,-. De kosten zijn afhankelijk van het materiaal en de afmetingen. Naast deze materiaalkosten zitten er aan de aanschaf van markiezen ook nog andere kosten verbonden. Maakt u gebruik van een opmeetservice? Dit kost gemiddeld €30,- per markies. Voor de bediening moet u ongeveer rekening houden met prijzen tussen de €35,- tot €250,- per markies. De kosten voor de montage liggen rond de €80,- tot €150,- per markies.

Wat is de totaalprijs van een nieuwe markies?

Gemiddeld liggen de totale prijzen tussen de €510,- tot €1.230,- per markies.

Kosten markiezen inclusief plaatsen

Onderdeel Gemiddelde prijzen per markies *
Opmeetservice €30,-
Markies Van €365,- tot €800,-
Bediening Van €35,- tot €250,-
Montage markies Van €80,- tot €150,-
Gemiddelde totaalprijs Van €510,- tot €1.230,- per markies

*Deze prijzen zijn inclusief btw. Exacte prijzen weten? Vraag gratis offertes aan!

prijs markies

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Er zijn een aantal verschillende keuzes die invloed hebben op de totale prijs van de markiezen. Namelijk:

  • de keuze voor het model
  • de gewenste bediening
  • eventuele extra opties

Door bewust met deze keuzes om te gaan, houdt u de prijs van uw nieuwe markiezen zo laag mogelijk. Zo is het een optie om kwalitatieve markiezen aan te schaffen tegen de laagst mogelijke prijs! Het is natuurlijk wel belangrijk dat de markiezen ook voldoen aan het gewenste gemak en comfort. Bent u zelf niet in staat de markiezen met de hand te openen, dan is een schakelaar op de muur natuurlijk onmisbaar. Hieronder leest u meer over de kosten van deze factoren.

Prijs markiezen

De afmetingen van de markies zijn een grote invloed op de totaalprijs. Wilt u een markies van 2 meter breed aan huis? Voor een uitval van 80 centimeter betaalt u dan ongeveer €420,-. Wilt u een grotere uitval, van bijvoorbeeld 120 centimeter, houd dan rekening met gemiddelde kosten rond de €500,-.

Een markies van 1 meter breed is de meest goedkope optie. Bij een uitval van 80 centimeter kost deze markies slechts €365,-! Houd er wel rekening mee dat deze prijzen exclusief montage zijn: voor de plaatsing betaalt u een meerprijs. Wilt u een exacte prijsindicatie? Vraag dan gratis offertes aan!

Wat kost een markies?

Breedte markies Prijs bij uitval van
80 cm*
Prijs bij uitval van
100 cm*
Prijs bij uitval van
120 cm*
1 meter €365,- €380,- €400,-
2 meter €420,- €470,- €600,-
3 meter €500,- €560,- €700,-
4 meter €600,- €660,-
5 meter €700,- €750,- €800,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw, maar exclusief montage. Voor exacte prijzen vraagt u gratis vrijblijvende offertes aan.


Gemiddelde prijzen van markiezen

€400,- tot €1.050,-

(Prijzen zijn gebaseerd op een markies met een breedte van 1 tot 5 meter)

Goedkoopste optie
Vanaf €400,-

Markies van 1 meter breed
Uitval van 80 cm
Inc. handmatige bediening (€35,-)
Zelf monteren

Duurste optie
Tot €1.050,-

Markies van 5 meter breed
Uitval van 120 cm
Incl. elektrische bediening (€250,-)
Inclusief montage


Start offerteaanvraag


Kosten monteren markiezen

Wat zijn de prijzen voor het plaatsen van markiezen? Voor de montage van de eerste markies ligt de gemiddelde prijs tussen de €80,- tot €150,-. Laat u meerdere markiezen plaatsen? Dan dalen de montagekosten per markies. Hoeveel dit is, verschilt per specialist.

Wilt u de markiezen op een bovenliggende verdieping laten plaatsen, houd dan rekening met een meerprijs van gemiddeld €30,-. Dit komt omdat verdiepingen lastiger te bereiken zijn. Vaak zetten vakmannen hier een steiger voor in.

Daarnaast is het verstandig om gebruik te maken van de opmeetservice. Deze komt bij u langs om de ramen en deuren op te meten, zodat u zeker weet dat u de juiste maten doorgeeft. Dit kost gemiddeld €30,-.

Montagekosten van markiezen

Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
Montage 1ste markies** €80,- tot €150,-
Opmeetservice + €30,-
Montage op een verdieping + €20,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor een exacte prijs vraagt u gratis offertes aan.
**Dit is de gemiddelde prijs voor één markies. Bij meerdere markiezen daalt de prijs per markies.

prijzen markies

Goedkope markiezen

Er worden steeds vaker goedkope markiezen verkocht. Toch vinden veel mensen goedkoop, duurkoop. Kunt u echt goedkope markiezen aanschaffen en nog steeds profiteren van kwaliteit?

Ja: dat kan!

Wel is het belangrijk is dat u goed oplet wat u precies koopt. Is de prijs inclusief plaatsing of moet u dit zelf doen? In dat geval is het verstandig extra geld uit te geven, zodat u zeker weet dat uw gevel en markies niet beschadigd raken. Vaak gaat het bij hele goedkope prijzen om standaardafmetingen. Zijn deze geschikt voor uw woning? Of heeft u markiezen op maat nodig?

Als u de goedkope prijzen niet vertrouwd is het altijd een goed idee om gratis offertes te vergelijken. Zo kiest u gemakkelijk een ervaren vakman die bij u past en weet u zeker dat u niets te veel betaalt!

Kosten bedieningssysteem voor markiezen

Wilt u een goedkope markies? Kies dan voor bediening met de hand. Dit kost iets meer inspanning maar is wel veel goedkoper. De gemiddelde prijs voor de bediening ligt rond de €35,- per markies. In de meeste gevallen bedient u de markiezen met een speciale draaistang.

Is bedienen met de hand geen optie? Bedienen met een schakelaar kan al vanaf slechts €50,-! Hierbij gaat het om een standaard schakelaar op de muur. Wilt u de markiezen automatiseren of met een afstandsbediening openen? Dan lopen de prijzen verder op tot gemiddeld €250,-.

Wat kost een bedieningssysteem voor markiezen?

Soort bediening Gemiddelde prijzen *
Handmatige bediening €35,-
Elektrische bediening €50,- tot €250,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor een exacte prijs vraagt u gratis offertes aan.

Markiezen kopen? Bespaar op de kosten!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot maar liefst 40%!

Gratis offertes!
Kosten van een omkapping voor markiezen

Een omkapping beschermt uw markies als deze is opgevouwen. Deze zorgt er dus voor dat de markiezen van goede kwaliteit blijven! Omkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Hout is een relatief goedkope optie, dit kost gemiddeld €110,- per markies.

Woont u in een moderne woning, dan past een aluminium kap waarschijnlijk beter. Deze kost ongeveer €320,- per markies. De precieze prijs is natuurlijk afhankelijk van de afmeting van de kast.

Prijsoverzicht omkapping markiezen

Soort omkapping Gemiddelde prijzen *
Houten omkapping €110,-
Aluminium omkapping €320,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw. Voor een exacte prijs vraagt u gratis offertes aan.

Markiezen kopen; bespaartips!

Nieuwe markiezen kunnen een grote investering zijn, zeker als u meerdere markiezen laat plaatsen. Maar er zijn gelukkig verschillende manieren om de prijzen zo laag mogelijk te houden. Meet de markiezen bijvoorbeeld zelf in en haal de markies op bij de leverancier. Zo bespaart u al snel tot €50,- op de bezorgingskosten!

Zo bespaart u op de aankoop van nieuwe markiezen:

  • Markiezen vervangen? Verwijder dan zelf uw oude markies
  • De prijs per markies daalt bij de aankoop van meerdere markiezen
  • Meet de nieuwe markies zelf in en bespaar op inmeetkosten
  • Door de markies zelf op te halen, bespaart u op de bezorgingskosten

kosten markiezen kopen

Wilt u markiezen? Vergelijk gratis offertes!

Bent u op zoek naar zonwering die past bij de stijl van uw woning én van opzij beschermt tegen zonnestralen? Kies dan voor markiezen. Door het ruime aanbod in verschikkende markiesdoeken, weet u zeker dat de markies goed bij uw huis past.

Betaal niet te veel voor uw nieuwe markiezen!

Vergelijk gratis de prijzen van meerdere specialisten bij u in de buurt! Kies zelf voor de vakman met het beste aanbod en bespaar tot maar liefst 40% op de totale prijs! Dat wilt u toch ook? Geen zorgen: het vergelijken van offertes is helemaal vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast! Start nu de gratis offerteaanvraag.


Start offerteaanvraag

Gratis offertes