screens

Screens

Wilt u graag een koele woning op warme dagen, maar nog wel goed naar buiten kunnen kijken? Dan zijn screens voor uw ramen voor u de beste oplossing. Op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden van ritsscreens en spanscreens. Daarnaast vindt u handige prijsinformatie. Ook leest u waar u op moet letten bij screens kopen. Met een specialist bent u altijd verzekerd van echt vakmanschap.

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt snel een aantal offertes die u thuis op uw gemak vergelijk. Zo ziet u snel welke screenspecialist het best bij uw wensen past. Bovendien weet u zeker dat u niet te veel betaalt! De service is geheel gratis en zonder verplichtingen.
Navigeer gelijk naarWat zijn screens?

Een screen is een zonnescherm dat strak tegen uw raam aan zit. U kunt zonnescreens vergelijken met rolluiken. Ze bewegen verticaal tussen twee geleiders naar boven en beneden. Een koordsysteem of gewicht zorgt ervoor dat het doek strak blijft hangen. Het doek is zonwerend, waardoor zonlicht wordt tegengehouden.

Een groot voordeel van zonnescreens is dat ze vrijwel geen ruimte in beslag nemen. Het blijft mogelijk om langs uw ramen te lopen. Het doek van een zonnescreen bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Dit materiaal is omhuld door een coating van pvc, dit materiaal is goed bestand tegen schimmels en eenvoudig te onderhouden. U hebt de keuze uit vele verschillende kleuren. Er is altijd een zonnescreen wat bij uw woning past.

Voordelen van screens

Bent u op zoek naar geschikte zonwering? Door screens voor uw ramen te laten plaatsen profiteert u van vele voordelen.

Waarom kiezen voor screens?

 • Zonnestralen worden al tegengehouden voordat ze uw raam bereiken. Dat zorgt ervoor dat de binnentemperatuur heerlijk koel blijft.
 • Zonnescreens zijn bestand tegen alle weersinvloeden.
 • U hoeft weinig onderhoud te plegen want de zonwering is vuilafstotend.
 • U geniet van een verhoogde privacy doordat inkijk van buiten niet meer mogelijk is.
 • Screens werken wel de zon, maar maken uw woning niet donker. U kunt nog steeds naar buiten kijken.

screens buiten

Screens buiten of binnen?

U hebt de keuze tussen screens voor binnen of voor buiten. Een screen voor buiten is ideaal om warmte tegen te gaan. Screens voor buiten weren zonnestralen namelijk voordat deze de ruit bereiken. Hierdoor blijft het een stuk koeler in uw woning tijdens een zonnige dag.

Als het onmogelijk is om screens buiten op te hangen, dan kunt u deze binnen ophangen. U hebt de keuze uit verschillende kleuren en weefpatronen, waardoor er altijd iets is wat bij uw interieur past. Een voordeel van screens voor binnen is dat ze geen last hebben van weersomstandigheden, wat de levensduur verhoogt. Dit type is bovendien iets voordeliger.

Een groot nadeel van screens aan de binnenkant van uw woning is echter dat warmte sneller wordt binnengelaten en dat het minder isolerend werkt.

Wat kosten screens?

De prijzen van screens voor buiten zijn voornamelijk afhankelijk van de grootte.

 • Een screen van 80 bij 60 centimeter kost ongeveer €300,-, inclusief montage.
 • Een screen met een grootte van 150 bij 75 centimeter heeft een gemiddelde prijs van €380,-, inclusief montagekosten.

Daarnaast moet u rekening houden met kosten voor de bediening. Elektrische bediening kost ongeveer €160,-. Wilt u er een afstandsbediening bij? Dan moet u rekenen op een gemiddelde prijs van €230,-.

Ook de montagekosten worden hoger, bij grotere screens. Dat komt omdat er dan vaak meerdere vakmensen nodig zijn. Zeker bij grote formaten zijn de onderdelen zwaar en niet door één persoon te monteren.

Screens: prijzen

Maten (hoogte x breedte) Meerprijs accessoires (gemiddeld)* Montagekosten (gemiddeld)* Gemiddelde totaalprijs, inclusief btw en montage*
80cm x 60cm Handmatige bediening: €0,- €100,- €300,-
150cm x 75cm Elektrisch: €160,- €150,- €540,-
200cm x 150cm Elektrisch, inclusief afstandsbediening: €230,- €150,- €680,-

*De genoemde prijs is een gemiddelde prijs. De exacte prijs hangt af van diverse factoren. Denk aan de exacte breedte, bediening, bovenkap en montage. Vraag gratis offertes aan voor exacte prijzen!

De levensduur van screens kan oplopen tot 20 jaar, dat is natuurlijk wel afhankelijk van het gebruik. Als u er netjes mee omgaat, het doek oprolt wanneer het stormt en de stof zoveel mogelijk droog houdt, dan gaan screens lang mee. De meeste fabrikanten geven daarom ook een lange garantie periode.
Zeker weten dat u niet te veel betaalt?

Vergelijk offertes en bespaar op de kosten van screens!

Gratis offertes vergelijken

Soorten screens voor ramen

Wanneer u screens wilt laten plaatsen, ziet u al snel dat er verschillende soorten. Iedere soort heeft eigen voordelen en is voor een speciale situatie geschikt. De beste keuze is bijvoorbeeld afhankelijk van de mate van wind op de gevel waar u de zonwering laat plaatsen. Vakman inschakelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

We onderscheiden drie soorten:

 • Standaard screen
 • Spanscreen
 • Zipscreen

Lees snel verder om meer te weten te komen over de verschillende screensoorten.

Standaard screen

Een standaard zonnescreen is een scherm dat tussen twee geleiders strak naar beneden en omhoog gaat. Het werkt ongeveer hetzelfde als een rolluik. Tussen twee geleiders zakt het scherm, deze geleiders worden aan de buitenzijden van het kozijn gemonteerd.

Er zit een ruimte tussen het materiaal en de geleiders, deze laten warme lucht door dat tussen het doek en het raam wordt opgebouwd. Door deze spleet is het onmogelijk om de screens bij een storm te laten zakken. Bij stromachtige of harde wind kunnen er scheuren in het stof ontstaan.

Spanscreen

Wilt u geen last hebben van wapperende buitenzonwering door luchtcirculatie? Dan is een spanscreen iets voor u. Bij een spanscreen is, zoals het woord al zegt, het scherm gespannen waardoor deze strak staat. Storm heeft weinig effect op een spanscreen. Als het hard waait, is het echter onmogelijk de buitenzonwering te spannen omdat hierdoor een kans bestaat dat het materiaal scheurt.

Een zipscreen is in tegenstelling tot een spanscreen wel tegen hardere windvlagen opgewassen omdat er geen wind achter dit scherm kan komen.

screen zonwering

Zipscreen

Een zipscreen is hetzelfde als een standaard screen maar hier is de opening aan de zijkant van het doek weggewerkt. Een ritssysteem zet het dak aan de geleiders vast waardoor er geen luchtcirculatie achter het zipscreen kan komen.

Nu kan de warme lucht niet ontsnappen, maar bij storm kunt u een zipscreen laten zakken en dicht houden. Bij grote oppervlakken is het denkbaar dat de wind een scherm inscheurt. Een zipscreen kan echter tot windkracht 14 weerstaan. Dit maakt een het systeem ideaal voor smalle ramen en grote oppervlakken.

Het doek: wel of niet verduisterend?

Een voordeel van (standaard) screens is dat het zonlicht tegenhoudt, maar het u toch de gelegenheid geeft om naar buiten te kijken. Uw woonkamer is op deze manier niet helemaal verduisterd, maar toch blijft de warmte buiten de deur. Het is echter mogelijk dat u bij uw slaapkamer zonwering wenst welke verduisterend is.

Gelukkig is het een optie om een verduisterend screen te plaatsen. Een dergelijk scherm is voorzien van een verduisterende coating. De coating is helaas niet bestand tegen alle weersomstandigheden. Een verduisterend screen kunt u daarom alleen maar aan de binnenkant van een woning plaatsen. Als u buitenzonwering wilt plaatsen dan is een verduisterend screen dus geen optie.

Lees hier meer over het plaatsen van screens.
Een uitstekende zonwering en een verhoogde privacy!

Door screens te plaatsen profiteert u van vele voordelen.

Gratis offertes vergelijken

Bediening zonnescreen

U hebt de keuze uit een aantal soorten bedieningen die u bij zonnescreens kunt laten monteren. Standaard zit er een handmatige bedingen bij het systeem, dit is een draai ijzer of een band. Wilt u wat meer luxe, dan kunt u ook kiezen voor een elektromotor die bediend wordt met een knop aan de wand.

Het motortje kan ook bediend worden met een afstandsbediening, zo kunt u vanaf de bank of bed de schermen laten zakken. Daarnaast bestaan er ook systemen die zelf het klimaat in de gaten houden en dus automatisch openen en sluiten.

Screens kopen: een aantal aandachtspunten

Wanneer u kiest voor handmatige of elektrische screens is het altijd verstandig om voor de montage een vakman in te schakelen. Dan weet u zeker dat de plaatsing op de juiste manier gebeurt en dat er geen schade ontstaat aan het screen of aan uw woning.

Zoekt u een vakman om screens te monteren? Wanneer u via onze service offertes vergelijkt, is het verstandig om niet alleen op de prijs te letten.

Waar let u nog meer op bij offertes vergelijken?

 • Kijk altijd of de specialist een keurmerk heeft. Ook de screens zelf kunnen een keurmerk hebben. Met een keurmerk bent u altijd verzekerd van een uitstekende kwaliteit. DEKRA verzorgt verschillende keurmerken. Op dekra-certification.nl vindt u meer informatie.
 • Controleer of de totaalprijs inclusief of exclusief btw is.
 • Kijk ook of u garantie krijg en of die dan geldt op de screens of ook op de montage.
 • Wilt u graag een zonwering langs het raam die uw woning volledig verduistert? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van rolluiken.

screens monteur

Besparen op screens? Vergelijk gratis offertes!

Met screens tegen de zon profiteert u van vele voordelen. De zonwering neem geen ruimte in beslag, uw woning blijft koel en licht en inkijk vanaf buiten is niet meer mogelijk.

Door uw screens te laten monteren door een vakman, bent u altijd verzekerd van een uitstekende service. Vakkundige én betaalbare expert uit de buurt gezocht?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Deze service is geheel gratis en zonder verplichtingen. Door het aanbod van verschillende specialisten te vergelijken, krijgt u inzicht in de prijzen van screens laten plaatsen. Zo krijgt u altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!Gratis offertes