zonnescreens

Screens

Als de zon op uw ramen schijnt kan het behoorlijk warm worden in huis. Daarnaast zorgt de laaghangende zon er soms voor dat deze recht in uw ogen schijnt terwijl u op de bank zit. Met screens voorkomt u dit en bepaalt u zelf wanneer de zon bij u naar binnen schijnt. Zonnescreens zijn ideaal om zonnestralen tegen te gaan, zodat ze niet uw woning of pand in kunnen komen. U hebt de keuze uit verschillende screens. De meest bekende soorten zijn het zipscreen, spanscreen en het standaard screen. U vindt hier meer informatie over deze verschillende soorten binnen- en buitenzonwering, daarnaast komen de opties zoals het verduisterend maken en de bijbehorende prijzen voorbij. Wij zijn een netwerk van meerdere specialisten op het gebied van binnen- en buitenzonwering. Vul het offerteformulier in, dan sturen wij u gratis en vrijblijvend meerdere (max. 5) offertes toe. Deze vergelijkt u met elkaar waarna u zelf kiest welke vakman bij u langskomt.

Wat zijn screens precies?

Een screen is een zonnescherm wat strak tegen uw raam aan zit. U kunt zonnescreens vergelijken met rolluiken. Ze bewegen verticaal tussen twee geleiders naar boven en beneden. Een koordsysteem of gewicht zorgt ervoor dat het doek strak blijft hangen. Het doek is zonwerend, waardoor zonlicht wordt tegen gehouden. Een groot voordeel van zonnescreens is dat ze vrijwel geen ruimte in beslag nemen. Het blijft mogelijk om langs uw ramen te lopen. Het doek van een zonnescreen bestaat veelal uit polyester of glasvezel. Dit materiaal is omhuld door een coating van PVC, dit materiaal is goed bestand tegen schimmels en eenvoudig te onderhouden. U hebt de keuze uit vele verschillende kleuren. Er is altijd een zonnescreen wat bij uw woning past.

Optimale zonwering & privacy

Dankzij zonnescreens geniet u van optimale zonwering en privacy. Zonnestralen worden tegengehouden voordat ze bij uw raam aankomen wanneer de screens zich aan de buitenkant van uw woning bevinden. Het glas van uw ruiten warmt hierdoor niet op. Het resultaat is een woning met een fijne binnentemperatuur. De zon beweegt zich gedurende de dag voort. Met zonnescreens hebt u hier geen last van omdat het hele ruit is bedekt. Het screen reflecteert de zonnestralen, is vuilafstotend en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Een groot voordeel is daarnaast dat u geniet van privacy. Het is namelijk mogelijk om door de screens naar buiten te kijken. Voorbijgangers en uw buren kunnen echter niet naar binnen kijken. Gemiddeld houden zonnescreens maximaal 85% van het zonlicht tegen, afhankelijk van het type scherm. Hierbij geldt: hoe beter de zonwering, hoe slechter het zicht naar buiten.

Screens voor binnen of buiten?

U hebt de keuze tussen screens voor binnen of voor buiten. Een screen voor buiten is ideaal om warmte tegen te gaan. Ze weren zonnestralen namelijk voordat deze het ruit bereiken. Hierdoor blijft het een stuk koeler in de woning tijdens een zonnige dag. Als het onmogelijk is om buiten zonnescreens op te hangen, dan kunt u deze binnen ophangen. U hebt de keuze uit verschillende kleuren en weefpatronen, waardoor er altijd iets is wat bij uw interieur past. Een voordeel van screens voor binnen is dat ze geen last hebben van weersomstandigheden, wat de levensduur verhoogt. Dit type is bovendien iets voordeliger. Een groot nadeel van screens aan de binnenkant van uw woning is echter dat warmte sneller wordt binnen gelaten en dat het minder isolerend werkt.

Screens prijzen

Denkt u erover na om binnen of buiten uw woning screens te plaatsen? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de prijzen! De prijzen hangen af van verschillende factoren zoals de afmetingen en bediening. Uiteraard geldt: hoe groter de screens, hoe hoger de prijzen. In onderstaande tabel vindt u een aantal prijsvoorbeelden. Handmatige bediening met bijvoorbeeld een handslinger is de meest goedkope optie en heeft veelal geen meerprijs. Elektrische bediening met een wandschakelaar al gauw €50,- tot €160,- kost. Wilt u tijdgestuurde bediening waarbij de zonwering open en dicht gaat op ingestelde tijden? Dan kost dit €50,- tot €200,-. Draadloze bediening met een afstandsbediening kost €200,- tot €250,- en voor het ultieme gemak, draadloze bediening via een app, betaalt u circa €270,- tot €400,-. Uiteraard bent u ook kosten kwijt voor de montage. De montagekosten bedragen circa €100,- tot €150,- per screen. Gaat het om een eerste of tweede verdieping? Dan komt er een meerprijs van €20,- tot €75,- bovenop.
Prijstabel: gemiddelde prijzen van screens

Maten (hoogte x breedte)Meerprijs accessoires (gemiddeld)*Montagekosten (gemiddeld)*Gemiddelde totaalprijs, inclusief btw en montage*
80cm x 60cmHandmatige bediening: €0,-€100,-€300,-
150cm x 75cmElektrisch: €160,-€150,-€540,-
200cm x 150cmElektrisch, inclusief afstandsbediening: €230,-€150,-€680,-

*De genoemde prijs is een gemiddelde prijs. De exacte prijs hangt af van diverse factoren. Denk aan de exacte breedte, bediening, bovenkap en montage.


screens

Standaard screen

Een standaard zonnescreen is een scherm dat tussen twee geleiders strak naar beneden en omhoog gaat. Het werkt ongeveer hetzelfde als een rolluik. Tussen twee geleiders zakt het scherm, deze geleiders worden aan de buitenzijden van het kozijn gemonteerd. Er zit een ruimte tussen het materiaal en de geleiders, deze laten warme lucht door dat tussen het doek en het raam wordt opgebouwd. Door deze spleet is het onmogelijk om de screens bij een storm te laten zakken. Bij stromachtige of harde wind kunnen er scheuren in het stof ontstaan.

Zipscreen

Een zipscreen is hetzelfde als een standaard screen maar hier is de opening aan de zijkant van het doek weggewerkt. Een ritssysteem zet het dak aan de geleiders vast waardoor er geen luchtcirculatie achter het zipscreen kan komen. Nu kan de warme lucht niet ontsnappen, maar bij storm kunt u een zipscreen laten zakken en dicht houden. Bij grote oppervlakken is het denkbaar dat de wind een scherm inscheurt. Een zipscreen kan echter tot windkracht 14 weerstaan. Dit maakt een het systeem ideaal voor smalle ramen en grote oppervlakken.


zipscreen

Spanscreen

Wilt u geen last hebben van wapperende buitenzonwering door luchtcirculatie? Dan is een spanscreen iets voor u. Bij een spanscreen is, zoals het woord al zegt, het scherm gespannen waardoor deze strak staat. Storm heeft weinig effect op een spanscreen. Als het hard waait, is het echter onmogelijk de buitenzonwering te spannen omdat hierdoor een kans bestaat dat het materiaal scheurt. Een zipscreen is in tegenstelling tot een spanscreen wel tegen hardere windvlagen opgewassen omdat er geen wind achter dit scherm kan komen.

Het doek: wel of niet verduisterend?

Een voordeel van (standaard) screens is dat het zonlicht tegenhoudt, maar het u toch de gelegenheid geeft om naar buiten te kijken. Uw woonkamer is op deze manier niet helemaal verduisterd, maar toch blijft de warmte buiten de deur. Het is echter mogelijk dat u bij uw slaapkamer zonwering wenst welke verduisterend is. Gelukkig is het een optie om een verduisterend screen te plaatsen. Een dergelijk scherm is voorzien van een verduisterende coating. De coating is helaas niet bestand tegen alle weersomstandigheden. Een verduisterend screen kunt u daarom alleen maar aan de binnenkant van een woning plaatsen. Als u buitenzonwering wilt plaatsen dan is een verduisterend screen dus geen optie.


Bent u benieuwd naar de prijzen van een zipscreen, spanscreen, een verduisterend of standaard model naar uw keuze? Vul dan gerust het offerteformulier in. U ontvangt spoedig diverse offertes van binnen- en buitenzonwering in uw mailbox.

Bediening zonnescreen

U hebt de keuze uit een aantal soorten bedieningen die u bij zonnescreens kunt laten monteren. Standaard zit er een handmatige bedingen bij het systeem, dit is een draai ijzer of een band. Wilt u wat meer luxe, dan kunt u ook kiezen voor een elektromotor die bediend wordt met een knop aan de wand. Het motortje kan ook bediend worden met een afstandsbediening, zo kunt u vanaf de bank of bed de schermen laten zakken. Daarnaast bestaan er ook systemen die zelf het klimaat in de gaten houden en dus automatisch openen en sluiten.

Kema-keur

Het Kema-keur keurt het product op de werking en kijkt of het aan de juiste veiligheidseisen voldoet. Hierbij is het eventuele motortje dat in uw screens is gemonteerd gekeurd. Zit er op uw zonnescreen een Kema-keur, dan weet u dat alles aan de veiligheidseisen voldoet. Dit keurmerk is een onafhankelijke partij dat jaarlijkse inspecties uitvoert en aanvullende beoordelingen doorvoert bij bedrijven. Kies dus voor screens met een Kema-keur, u weet dan zeker dat u een veilig product koopt. Daarnaast garandeert het keurmerk een probleemloze werking.

prijzen screens

Onderhoud

Het onderhouden van de zonnescreens en het ophangsysteem is erg eenvoudig. Met een lauwwarm water, afwasmiddel en een zachte borstel maakt u het materiaal schoon. Maak echter geen gebruik van agressieve schoonmaak middelen, deze kunnen de waterafstotende laag van het stof aantasten. Krijgt u het doek niet schoon met een lauwwarm water en een sopje, vraag dan bij een specialist een ander schoonmaakmiddel voor screens. Ga ook nooit schoonmaken in de volle zon, omdat hierdoor lelijke plekken kunnen ontstaan in de stof.

Levensduur van screens

De levensduur van de zonnescreens kan oplopen tot 20 jaar, dat is natuurlijk wel afhankelijk van het gebruik. Als u er netjes mee omgaat, het doek oprolt wanneer het stormt en de stof zoveel mogelijk droog houdt, dan gaan screens lang mee. De meeste fabrikanten geven daarom ook een lange garantie periode.

Onze kwaliteiten

De specialisten van ons netwerk bieden een groot assortiment van zonweringproducten aan. Er zijn een aantal redenen die ons succes verklaren.

  • Alleen zonwering van hoge kwaliteit
  • Scherpe prijzen gegarandeerd
  • Afspraak is ook echt afspraak
  • Ontvang snel meerdere offertes
  • Uw aanvraag is geheel vrijblijvend en kosteloos

Onze voordelen zijn niet onopgemerkt gebleven. Niet voor niets zijn onze zonneschermen, markiezen, rolluiken, screens en horren daarom medebepalend voor het straatbeeld bij u in de regio!


Specialisten van Zonwering Expert hebben bij ons een tweetal screens geplaatst. Wij zijn erg tevreden over de prijs en de verleende service. Wij kunnen Zonwering Expert dan ook van harte aanraden! – Familie De Vries

Gratis offertes

Gratis zonwering offertes vergelijken?