unilux zonwering

Unilux zonwering

Sinds 1900 werken we bij Unilux Screening Pioneers aan het ontwikkelen van nieuwe initiatieven op het gebied van schermen, zon en insectenwering. Tot op de dag van vandaag zoeken medewerkers naar nieuwe oplossing voor problemen, of werken aan het verbeteren van bestaande oplossingen. Door ons internationaal te richten op de screening markt, en open te staan voor samenwerking, hebben we bij Unilux de beschikking over wereldwijde kennis en de nieuwste innovaties voor zonwering en insectbestrijding. Door middel van profilering op de internationale beurs probeert Unilux de ontwikkelde producten bekend te maken over een steeds breder afzetgebied. Bij Unilux geven wij onze importeurs een open range in de strategie richting klanten, en wordt duidelijk gecommuniceerd over inkoopprijzen en logistiek. Ondanks de grote internationale afzet en de verscheidenheid aan leveranciers, garanderen wij dat de levertijd zeer kort is. Om de kwaliteit van de producten te waarborgen wordt bij Unilux gewerkt met verschillende vakkundige leveranciers, die in elke regio de producten op goede manier kunnen installeren. Daarnaast worden monteurs van Unilux producten door onszelf opgeleid en getraind, opdat ze de klanten zo snel en vakkundig mogelijk van dienst kunnen zijn. Dit alles heeft ertoe geleid dat Unilux in 2014 de award ‘leverancier van het jaar’ heeft gewonnen.

Topspin: Zonwering van Unilux

Unilux’ innovatieve oplossing voor zonwering heet Topspin, en is uitermate geschikt voor zonwering van bijzondere bouwvormen. U kunt hierbij denken aan zonbescherming van een koepel, serre, lichtstraat of glasfaçade. Hoewel Topspin speciaal gecreëerd is voor gebogen en ingewikkelde oppervlakten, is het ook geschikt voor ‘huis, tuin, en keukenzonwering’. De unieke vorm van Topspin licht- en zonbescherming is tevens een duurzame vorm van warmteregulering binnen uw bedrijf. Afhankelijk van uw wens, kan met Topspin eindeloos gevarieerd worden in techniek, toepassing, kleur, vorm, grootte en richting. Zo zijn er verschillende doektoepassingen en kleuren mogelijk. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verduisterend doek, of voor doek dat brandvertragend werkt. Verder zijn alle kleuren binnen het RAL spectrum beschikbaar, waardoor u elke gewenste kleur, passend bij uw interieur of bedrijfskleuren kunt aanvragen.

Techniek

Het Topspin systeem van Unilux bestaat uit verschillende doekbuizen die een zekere geleidervorm volgen in rechte of gebogen vorm. Het tussenliggende doek wordt met veermotoren in de buizen automatisch uit- en ingerold. Het bedieningssysteem van Unilux zonwering kan op verschillende plaatsen aan de zonwering bevestigd worden, of zelfs volledig ingebouwd. Of het bedieningssysteem nu aan de buiten- of binnenzijde wordt geplaatst, door de hoogwaardige kunststof onderdelen blijft een lange levensduur gegarandeerd. Zonwering van Topspin wordt daarnaast verend opgesteld, waardoor het niet onder invloed staat van weer en wind. Dit zorgt ervoor dat Topspin juist geschikt is voor buiten gebruik. Bijkomend voordeel hiervan is dat de warmte-invloed tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast raakt door Unilux Topspin regen en hagel niet meer rechtstreeks het dak, waardoor het geluid van de bui aanzienlijk wordt beperkt. Door toevoeging van wind, zon, en regensensoren kan het gebruik van de zonwering volledig geautomatiseerd worden, hierdoor heeft u zonder enige moeite van uw kant, een heerlijk verkoelde werkplek heeft.

unilux maten

Unilix, pioneer op het gebied van schermen, zon en insectenwering!


Vormen en maten

Unilux zonewering kan in verschillende vormen en maten toegepast worden. De maximale lengte van een Topspin segment is 3 meter, echter door de koppelingstechniek kunnen verschillende segmenten naadloos met elkaar verbonden worden. Dit zorgt ervoor dat u ongelimiteerd kunt uitbreiden met de zonwering. Het Topspin systeem wordt verder aangeboden in verschillende vormen:

  • Gebogen: De meest innovatieve vorm van Unilux Topspin is het gebogen systeem. Ideaal voor het weren van hinderlijk zonlicht en het laag houden van de temperatuur in huis en op uw werkplek. De gebogen zonwering kan van halfrond tot licht gebogen worden toegepast. Dit gebeurt door de geleiders, afhankelijk van uw vraag, in de gevraagde radius te walsen.
  • Diagonaal: De diagonale zonwering van Unilux is uitermate geschikt voor schuine glasplaten, op uw dak of serre. Door de unieke Topspin techniek kunt u de zonwering van boven naar beneden of van beneden naar boven laten geleiden. Dit systeem heeft als bijkomend voordeel dat u het tot anderhalve meter extra kunt laten doorlopen, waardoor u uw terras in één moeite ook van een zonbescherming kunt voorzien. De diagonale zonwering van Unilux kan zowel op kunststof als glasonderdelen van uw serre of dak worden bevestigd, waardoor er ook voor uw locatie altijd een toepassing is.
  • Horizontaal: Topspin zonwering kan ook toegepast worden in horizontale vorm. Deze methode wordt over het algemeen gebruikt voor het dempen van lange lichtstralen in lichtstraten. Bij deze toepassing wordt de Unilux zonwering aan de binnenzijde geplaatst, waarbij het doek van brandvertragend of vlammendovend materiaal is gemaakt. Natuurlijk kan de horizontale Topspin techniek ook buiten worden toegepast, en is het uitermate geschikt voor de zonwering op uw terras.
  • Verticaal: Unilux zonwering is ook beschikbaar in een verticaal systeem. Dankzij het unieke koppelingsysteem kan een maximale lengte van 15 meter worden bereikt. Het Topspin systeem zorgt ervoor dat de doeken zich oprollen tot een minimale grootte. De doeken kunnen vervolgens verborgen worden achter een vals boeiboord. Hierdoor wordt het aanzicht van uw bedrijf of huis esthetisch niet beïnvloed. Hoewel de zonwering van Unilux aan zowel buiten- als binnenzijde kan worden toegepast, adviseren wij de verticale vorm van Topspin aan de buitenzijde te monteren. Hierdoor beperkt u zoveel mogelijk de warmte-invloed.
  • Speciaal: Ondanks de grote variatie in hierboven beschreven toepassingen, kan het zijn dat u zonwering zoekt in beweegbare vorm, of andere alternatieven. Hierbij kunt u denken aan zonwering voor zwembaden en tennisvelden, of werkschermen voor timmermannen en schilders. Onze medewerkers kijken graag met u naar de verschillende mogelijkheden en toepassingen. Wanneer u hebt gekozen voor een unieke oplossing, dan zullen wij in eigen fabriek een proefstellage bouwen, zodat u zeker bent van een perfecte zonwering zonder problemen.

Gratis offertes