Verschillende soorten zonwering

Zonwering wordt om allerlei verschillende redenen gebruikt. De een wil het huis koel houden, een ander heeft last van de laaghangende zon. Een derde mogelijkheid is om zonwering in te zetten als inbraakpreventie, geluidswering of isolatie. Voor alle wensen is er een geschikte oplossing. Om de zon buiten het huis te houden, zijn er zonneschermen. Eenmaal uitgerold, bieden ze veel bescherming. Een knikarmscherm geeft u ook buiten een plek om de koelte op te zoeken. Naast de knikarmschermen, zijn er veel andere soorten zonwering zoals markiezen, screens, of rolluiken. Iedere vorm van zonwering heeft zijn eigen kenmerken. Met een rolluik heeft inbraakwerende en isolerende eigenschappen, met een markies houdt u de zon uit uw kamer en creëert en geeft u uw woning een nostalgische uitstraling. Onderstaand verschillende soorten zonwering voor u op een rijtje. Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Vraag gratis offertes aan!

Knikarmscherm

De knikarmscherm is een zonnescherm dat bestaat uit een groot doek dat wordt uitgerold door twee grote armen onder het scherm die uitklappen. Op deze manier hebt u een vrije doorloop onder het scherm. Dit is bij een uitvalscherm niet het geval, deze heeft voor de stevigheid nog twee buizen aan de zijkant van het zonnescherm. Deze buizen belemmeren een vrije doorloop en u zult moeten bukken wilt u er onderdoor willen lopen. Bij een knikarmscherm is dit niet het geval, waardoor een vrije doorloop mogelijk is. Het scherm ik aan de passen op uw wensen, het doek is in verschillende uitvoeringen en groottes te verkrijgen. De maximale grootte voor het scherm is 18 meter breed met een uitval van 4 meter, over het algemeen wordt dit bijna niet aangevraagd. De kosten voor een knikarmscherm ligt rond de €130,- per vierkante meter.

knikarmscherm

Markiezen

Markiezen zijn een blikvanger en een sieraad voor uw woning. Het zijn schermen die uitermate geschikt zijn om de zon buiten de deur te houden, mede doordat de zijkanten van de schermen ook dicht zijn. De markiezen zijn gemaakt om over de ramen en deuren geïnstalleerd te worden om de zon buiten te houden. U hebt verschillende varianten, zo hebt u ook markiezen die boven het raam, maar ook boven een deur geplaatst kunnen worden. Doordat de markiezen boven een deur een ander model hebben, is het mogelijk om de deur te openen en er onderdoor te lopen. Daarnaast is het frame in verschillende uitvoeringen te verkrijgen, naaldhout, hardhout en aluminium. Hout geeft een warme en authentieke uitstraling, maar aluminium is onderhoudsarm en hebt u geen omkijken naar in de winter. De prijzen voor een markies liggen tussen de €350,- en de €450,- per meter breed.

markiezen

Zonwering Expert is uw specialist op het gebied van screens, zonneschermen, rolluiken, markiezen, horren, jaloezieën en terrasoverkappingen.
screens

Screens

Een zonnescreen is een doek dat strak voor het raam zakt om de zon tegen te houden. Het werkt praktisch het zelfde als een rolluik, alleen is het doek van glasvezel of polyester gemaakt. Hierdoor is het minder bestand tegen een inbraak. Het doek is in verschillende kleuren en patronen verkrijgbaar om ze aan te passen aan de rest van uw woning. Het mechanisme wordt net als bij de markiezen, rolluiken, knikarmschermen en de uitvalschermen boven het kozijn gemonteerd. Wilt u graag een screen laten plaatsen, dan zal u ongeveer op een prijs tussen de €170,- en de €270,- in liggen.


rolluiken

Rolluiken

De rolluiken lijken qua opbouw veel op een screen, het materiaal is echter anders. Doordat het scherm van een screen van licht materiaal is gemaakt bied het alleen bescherming tegen de zon. De rolluiken laten nagenoeg geen zonlicht door, zorgen voor een betere isolatie en houden inbrekers buiten de deur. De luiken kunnen als opbouw en als inbouw gemonteerd worden. laat u het mechanisme in uw kozijnen bouwen, dan ziet u weinig terug van het luik en alles is mooi afgewerkt. De opbouw variant zorgt echter voor meer isolatie en beschermt u woning beter. De prijzen voor een rolluik liggen rond de €100,- en de €220,- in per m².uitvalscherm

Uitvalscherm

Een uitvalscherm is een scherm dat voorheen erg populair was. Het werkt in principe net zoals een knikarmscherm alleen werkt dit scherm niet met knikarmen, maar met zijsteunen. Deze zijsteunen belemmeren uw doorgang onder het scherm door. Dat kan lastig zijn indien u het uitvalscherm boven het terras plaatst en u een vrije doorgang wenst te hebben. Uw terras en woning is daarentegen wel beschermd tegen de felle zon. Ook tijdens de warmste dagen van het jaar zit u aangenaam buiten. De prijzen voor een uitvalscherm liggen rond de €150,- per m².

Soorten bedieningen

De verschillende zonnescreens komen met 4 verschillende soorten bedieningen. Er is een handmatige bediening en verschillende elektrische bedieningen. Dit zal de prijs van het zonnescherm wel beïnvloeden. De prijzen die op deze pagina genoemd zijn, zijn inclusief een handmatige bediening. Wilt u graag wat meer comfort, dan biedt een elektrische bediening uitkomst. Onze zonweringsleveranciers geven u standaard een meerprijs voor diverse opties als de montage en dergelijke. Op deze manier kunt u exact zien hoeveel u per onderdeel kwijt bent. De keuze is aan u!

Handmatige bediening

Schaft u een zonnescherm aan, dan zit hier standaard een handmatige bediening bij. Er zijn verschillende soorten handbedieningen, er zijn systemen die worden bediend met een band, of met een slinger. In een mum van tijd hebt u het scherm uit gedraaid, of laten zakken. In de meeste gevallen bevindt de handmatige bediening zich buiten langs de muur.elektrische bediening

Elektrische bediening

Wilt u wat meer luxe en gemak bij het laten zakken van het scherm, dan is een elektrische bediening wat voor u. Met een wandschakelaar dat binnen aan de muur is bevestigd, laat u alles met een druk op de knop zakken. Met deze draaiknop draait u ook alles weer binnen als de zon is verdwenen. Voor een €150,- extra hebt u er elektrische bediening met een draaiknop erbij.

Afstandsbediening

Er zijn ook luxe bedieningen, die u met een druk op de knop kan laten zakken. Wilt u de eerste zonnestralen naar binnen laten schijnen, dan drukt u op een knop van uw afstandsbediening om de zonneschermen op te rollen. Dit kan vanuit uw bed, luie stoel of waar dan ook in huis. Deze extra luxe brengt natuurlijk wel meerwaarde met zich mee. Voor €200,- extra hebt u er een elektrische bediening met afstandsbediening bij.

Onderhoud voorkomen

Om het doek zo lang mogelijk mooi te houden, dan is het verstandig om hem bij harde wind en regen binnen te draaien. Zo voorkomt u dat er vieze plekken in het doek komen. Is het doek toch vochtig geworden, draai het dan gelijk weer uit wanneer het is opgeklaard om het doek te laten drogen. Doet u dit niet, dan kan er schimmel op het doek komen.

Zonwering Expert doet geen loze beloftes. Wanneer u een aanvraag doet zorgen wij ervoor dat u snel meerdere reacties ontvangt!
Schoonmaken

Is het doek door het weer toch aangetast, maak dit dan niet schoon met agressieve middelen. Deze kunnen het doek aantasten en lelijke plekken achterlaten. In de meeste gevallen volstaat lauw water prima. Hebt u er echter een plekje opzitten dat er niet met water afgaat, dan kunt u speciale schoonmaak spullen gebruiken die speciaal geschikt zijn voor het doek. In een zonwering winkel kunt u dit aanschaffen. Het schoonmaken kan gewoon met een zachte borstel, hiermee kunt u zowel de binnen als de buitenzijde van het doek reinigen. De kast waar het doek in wordt opgerold, kan met lauwwarm water worden gereinigd worden. Is het doek zodanig beschadigd of vervuild dat u het niet meer schoon krijgt? Dan is het aan te raden om aan te vragen wat het kost om het doek te vervangen. Bij een zonweringspecialist kunt u terecht voor de mogelijkheden. Dit is tevens de gelegenheid om een nieuw doek uit te zoeken.

Levensduur

Zonwering gaat gemiddeld 10 á 20 jaar mee. Dat uw systeem beschadigd of erg vervuild is, is dit vaak een teken dat hij aan vervanging toe is. Hebt u het scherm al erg lang, dan kan het voordeliger en praktischer zijn om een nieuw zonnescreen aan te schaffen.


Besparen? Vraag vrijblijvend offertes aan

Heeft u voorkeur voor een bepaalde soort zonwering en bent u benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen? Vraag dan gerust een offerte aan bij onze specialisten. Wij garanderen hoogwaardige zonwering tegen scherpe prijzen. Indien u het offerteformulier invult ontvangt u op korte termijn diverse offertes. Aan u om ze op uw gemak te vergelijken, zonder dat u verder ergens aan vast zit. Dat is de service die u van ons mag verwachten!

zonwering offerte

Gratis offertes