zonwering prijzen

Zonwering prijzen

Bent u benieuwd naar zonwering prijzen? Op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden van verschillende types zonwering en de bijbehorende kosten. Ook vindt u informatie over hoe u een goede en betaalbare vakman inschakelt. Daarnaast zijn er handige bespaartips!

De eerste krijgt u alvast. Door offertes te vergelijken, weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor uw zonweringspecialist. Met een vakman bent u altijd verzekerd van een topservice en een goede kwaliteit. Dit draagt bij aan de levensduur en het gebruiksgemak van uw nieuwe zonwering.

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt eenmalig een aantal offertes van zonweringsexpert bij u uit de buurt. Deze service is geheel gratis en zonder verplichtingen.
Navigeer gelijk naarWat kost zonwering?

De prijs van zonwering is afhankelijk van het type zonwering. Rolluiken hebben een gemiddelde prijs vanaf €100,- per m². Een knikarmscherm koopt u vanaf €130,- per m². Screen hebben een vanafprijs van €170,- per m² en schutters schaft u aan vanaf €200,- per m².

Benieuwd naar meer zonwering prijzen?

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van alle prijzen van zonwering buiten. Zo ziet u bijvoorbeeld dat markiezen ongeveer €340,- tot €450,- per strekkende meter kosten. Omdat iedere situatie anders is, is het moeilijk om hier exacte prijzen te geven. Wilt u die wel graag weten? Vergelijk gratis en zonder verplichting offertes!

Zonwering buiten: prijzen

Type zonwering Gemiddelde prijs*
Rolluiken €100,- tot €500,- per m²
Knikarmschermen Vanaf €130,- per m²
Uitvalschermen €150,- tot €300,- per strekkende meter
Screens €170,- tot €270,- per m²
Shutters €200,- tot €500,- per m²
Markiezen €340,- tot €450,- per strekkende meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar excl. montagekosten. Vraag gratis offertes aan voor meer informatie.

Kosten zonwering: welke factoren beïnvloeden de prijs?

Wat kost buitenzonwering? Zoals eerder genoemd, is de prijs van zonwering buiten voornamelijk afhankelijk van het zonweringstype dat u kiest. Daarnaast zijn er echter nog een aantal factoren van invloed op de prijs. Door slimme keuzes te maken, kunt u de kostprijs zo laag mogelijk houden.

Welke factoren bepalen zonweringsprijzen?

  • Type zonwering
  • Grootte van zonwering
  • Bediening
  • Montagekosten
  • Extra opties


Lees snel verder voor meer informatie over deze prijsfactoren!

1. Type zonwering

U heeft een ruime keuze uit verschillende soorten zonweringen, die elk een eigen prijs hebben. Zo zijn uitvalschermen bijvoorbeeld goedkoper dan markiezen, maar zorgen markiezen voor een betere zonwering.

De juiste keuze voor hangt af van uw wensen en van de gewenste uitstraling. Wilt u bijvoorbeeld voorkomen dat felle zonnestralen uw woning in schijnen? Of wilt u buiten een beschut terras creëren met een zonnescherm? Afhankelijk van uw wensen is er altijd een zonnescherm dat bij die wensen past. Een specialist geeft u desgewenst deskundig en persoonlijk advies.

2. Grootte van zonwering

Natuurlijk bepaalt ook de grootte van het zonnescherm wat de prijs is. Logischerwijs geldt: hoe groter de zonwering, hoe hoger de prijs.

Er is bij grotere zonwering meer materiaal nodig, waardoor de prijs hoger ligt. Bij grote zonneschermen of rolluiken werken specialisten altijd met meerdere personen. Een groot rolluik bijvoorbeeld is alleen bijna niet te tillen, zeker wanneer deze op een verdieping geplaatst moet worden. Dan zijn er meerdere mensen nodig.

zonwering prijs

3. Bediening

Bij de bediening heeft u ten eerste keuze uit handmatige bediening of elektrische.

Handmatige bediening is de goedkoopste optie. De mogelijkheden zijn vaak een slinger of een koordopwinder.

Elektrische bediening is erg gemakkelijk in gebruik. U heeft keuze uit bediening via een wandschakelaar, afstandsbediening of via een app op uw smartphone of tablet. U kunt instellen dat u meerdere zonneschermen in één keer bedient. Ook kunt u de bediening automatiseren. Dan sluit de zonwering bijvoorbeeld automatisch bij harde wind of wanneer de zon ondergaat.

4. Montagekosten

Wanneer u zonwering laat plaatsen moet u ook rekening houden met montagekosten. Deze liggen gemiddeld tussen de €50,- en €200,- per zonwering. De prijs per zonnescherm wordt wel lager wanneer u meerdere tegelijkertijd laat plaatsen. De vakmensen kunnen dan efficiënter werken, waardoor ze ook sneller gaan.

Het is altijd verstandig om een specialist in te schakelen. Wanneer u zelf gaan klussen is er kans dat u de zonwering beschadigd of dat u schade aanbrengt aan de buitenkant van uw woning.

5. Extra opties

Ook bij zonnewering heeft u keuze uit een aantal extra opties, die natuurlijk de prijzen voor zonwering buiten beïnvloeden.

Welke opties heeft u?

U heeft bijvoorbeeld keuze om verlichting in de zonwering aan te laten brengen. Dat heeft een gemiddelde prijs van €200,- tot €450,-. Verwarming kost ongeveer €300,-. Daarmee kunt u altijd buiten zitten. Ook kunt u het zonnedoek laten bedrukken met bijvoorbeeld uw bedrijfsnaam. Dat kost ongeveer €25,- per letter of teken. In de volgende prijstabel vindt u meer prijsvoorbeelden van extra opties.

Extra opties: kosten

Extra optie Meerprijs*
Bedrukken doek €25,- per letter of teken
Casette €200,-
Stormvaste armen €35,- per stuk
Volant €30,- tot €40,- per stuk
Aluminium muurstrips €100,- per stuk
Kabel voor motor €15,-
Verlichting €200,- tot €450,-
Verwarming €300,-
Speciale kleur of design + 30%
Zijgeleiding €20,- per stuk

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Exacte prijs weten? Vraag gratis offertes aan.
Bespaar op de kosten van zonwering!

Vergelijk gratis en zonder verplichting offertes.

Gratis offertes vergelijken

Kosten elektrische zonwering

Kiest u voor het gemak van elektrische zonwering? U moet er rekening mee houden dat de prijzen voor het bedieningssysteem bovenop de prijzen voor de zonwering komen.

Wat is de prijs van elektrische zonwering?

Elektrisch bedienen met een wandschakelaar kost ongeveer €100,- tot €150,-. Wilt u daarbij een wind- en zonautomaat? Dan moet u rekening houden met een meerprijs van gemiddeld €200,-. De kostprijs van een afstandsbediening ligt tussen de €180,- en €250,-. Bediening via smartphone of tablet heeft een gemiddelde prijs van €250,- tot €500,-, maar die is dan wel voor alle zonwering te gebruiken.

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van alle richtprijzen van verschillende bedieningssystemen.

Elektrische zonwering: prijzen

Type bediening Gemiddelde prijzen*
Handmatig (slingerstang of oogwindwerk) €30,- tot €50,-
Elektrisch (wandschakelaar) €100,- tot €150,-
Tijdschakelaar €50,- tot €200,-
Wind- en zonautomaat €200,-
Elektrische afstandsbediening €180,- tot €250,-
Bediening via smartphone of tablet €250,- tot €500,- (voor alle zonwering)

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw, maar excl. montagekosten en kosten zonwering. Vraag gratis offertes aan en bespaar.

kosten zonwering

Zonwering plaatsen: kosten

Wanneer u zonwering gaat plaatsen, moet u naast de aanschafkosten van het zonnescherm ook rekening houden met montagekosten. In de volgende prijstabel vindt u gemiddelde montageprijzen. Zonwering laten plaatsen begint met opmeten. Dat kost ongeveer €30,- tot €50,-. Daarna wordt de zonnewering geplaatst.

Het monteren van screens kost ongeveer €150,- per stuk. Een uitvalscherm monteren heeft een gemiddelde prijs van €200,-. Een markies plaatsen kost gemiddeld €200,-. Wilt u een terrasoverkapping laten monteren? Dan moet u rekening houden met gemiddelde montagekosten van €800,-.

Wat kosten zonneschermen inclusief montage? Om de totaalprijs te berekenen telt u de montagekosten op bij de aanschafkosten van de zonwering.

Wilt u zonwering op een verdieping plaatsen? Dan moet u rekening houden met hogere montagekosten. Voor de eerste verdieping ligt de meerprijs tussen de €20,- en €50,- extra. De meerprijs voor de tweede etage of hoger ligt op €75,-. Deze meerprijs betaalt u omdat er een steiger of hoogwerker gehuurd moet worden.

Montagekosten zonwering

Type zonwering Gemiddelde montagekosten*
Inmeten zonneschermen €30,- tot €50,-
Buitenjaloezieën €75,- tot €120,-
Markiezen €200,-
Screens €150,-
Uitvalschermen €200,-
Knikarmschermen €300,-
Terrasoverkapping €800,-

*Dit zijn gemiddelde montagekosten. Exacte prijs weten? Vul het offerteformulier in.
Vakman gezocht voor zonwering?

Vergelijk offertes en bespaar op de kosten van een zonnescherm.

Gratis offertes vergelijken

Wat kost binnenzonwering?

Naast buitenzonwering heeft u ook keuze uit binnenzonwering. Binnenzonwering heeft naast de zonwerende functie ook een decoratieve functie. Wat kost binnenzonwering? Shutters zijn tegenwoordig zeer populair en kosten ongeveer €300,- tot €1.400,- per stuk. Jaloezieën zijn zeer effectief als zonwering en hebben een gemiddelde prijs van €90,- tot €600,-.

Ook rolgordijnen zijn een veel gekozen type binnenzonwering. Deze hebben een prijs van ongeveer tussen de €60,- en €250,-. Voor plisségordijnen moet u rekening houden met een prijs tussen de €50,- tot €300,-. In de volgende prijstabel vindt u meer prijsvoorbeelden.

Kosten binnenzonwering

Type binnenzonwering Gemiddelde prijs*
Shutters €300,- tot €1.400,-
Jaloezieën €90,- tot €600,-
Lamellen €50,- tot €200,-
Rolgordijnen €60,- tot €250,-
Vouwgordijnen €120,- tot €300,-
Plissegordijnen €50,- tot €300,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw.

Waarop letten bij zonwering kopen?

Hoe kiest u een goede zonweringsspecialist? U let bij het vergelijken natuurlijk op de totaalprijs. Daarnaast is het ook verstandig om op keurmerken te letten. Deze kunnen van toepassing zijn op de zonwering of de vakman en verzekeren u van kwaliteit. Het ontbreken van een keurmerk wilt echter niet zeggen dat u geen kwaliteit krijgt.

Er zijn verschillende keurmerken voor zonwering. Het Romazo Garant Keurmerk staat voor vakkundige specialisten. De experts zijn allemaal goed opgeleid en u krijgt 5 jaar garantie. Voor de zonwering zelf zijn er ook keurmerken. Een daarvan is het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit keurmerk laat zien dat bijvoorbeeld rolluiken inbraakwerend zijn en de veiligheid van uw woning verhogen. Het KOMO-keurmerk is zowel op producten als bedrijven van toepassing en staat voor een uitstekende kwaliteit die objectief getoetst wordt door deskundigen.

Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de garantievoorwaarden. Mocht er toch iets fout gaan, dan is het fijn wanneer de kosten vergoed worden. Controleer daarom bij iedere offerte of en hoe lang u garantie krijgt. Kijk ook of de garantie gegeven wordt op de zonwering of ook op de montage.

Besparen op kosten zonwering? Handige tips!

Hoe houdt u de prijzen van zonwering zo laag mogelijk?

De meeste bedrijven geven korting wanneer u in één keer meerdere zonweringen te laten plaatsen. Heeft u zelf niet veel zonneschermen nodig? Vraag dan bij uw buren of zij interesse hebben in het plaatsen van zonwering.

Ook kunt u besparen door zelf kleine klussen te doen. Te denken valt aan het opmeten van de juiste grootte zonnewering of het ophalen van zonneschermen bij de leverancier.

Tenslotte is het altijd verstandig om gratis offertes te vergelijken. Zo krijgt u inzicht in de prijzen van specialisten in uw regio en kiest u gemakkelijk die met het beste aanbod.

montagebedrijf zonwering

Zonwering aanschaffen? Vergelijk gratis offertes!

Met zonwering houdt vervelende zonnestralen buiten en zorgt u ervoor dat uw woning koel blijft op warme dagen. Het is altijd verstandig om een specialist in te schakelen, want die zorgt voor een juiste plaatsing en een goede afstelling. Daarmee geniet u langer en met optimaal gebruiksgemak van uw nieuwe zonwering.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt snel een aantal gratis én vrijblijvende offertes van zonweringsspecialist bij u uit de buurt. Deze vergelijkt u thuis op uw gemak. Zo ziet u gemakkelijk bij welke vakman u de beste deal krijgt. Door te vergelijken krijgt u altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!Gratis offertes