zonwering prijzen

Zonwering prijzen

Zonwering geeft u het comfort om lekker in de schaduw te zitten of om uw woning koel te houden op een zeer warme dag. Bij zonwering kunt u denken aan screens, markiezen, knikarmschermen, shutters, rolluiken en uitvalschermen. Elke optie heeft zijn voor- en nadelen en prijzen.

De ene variant zal een stuk duurder zijn dan de ander maar elk hebben ze als voordeel dat ze u het comfort bieden dat u beschermd bent van de felle zon. Elke vorm van zonwering heeft zijn eigen prijs.

Wilt u er een elektrische bediening bij, dan betaalt u daar extra voor, gemiddeld worden de prijzen met elektrische bediening €160,- hoger. De prijzen die hieronder genoemd worden zijn allemaal op basis van een handmatige bediening. Offertes op maat ontvangen? Vul dan het offerteformulier in en u ontvangt spoedig gratis en vrijblijvende offertes van zonweringsspecialisten uit uw eigen omgeving.


Prijstabel: gemiddelde prijzen zonwering

Soort zonweringGemiddelde prijzen *Eenheid
Rolluiken€100,- tot €500,-per m²
KnikarmschermenVanaf €130,-per m²
Uitvalschermen€150,- tot €300,-per strekkende meter
Screens€170,- tot €270,-per m²
Shutters€200,- tot €500,-per m²
Markiezen€340,- tot €450,-per strekkende meter

* Let op: de genoemde prijzen zijn gemiddelde prijzen inclusief btw, maar exclusief montage.

Wilt u exacte prijsopaven ontvangen? Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig meerdere vrijblijvende offertes op maat.


Gratis offertes vergelijkenWerkzaamheden (*)

Type zonwering (*)

Bediening (*)


Gewenste uitvoerdatum (*)
prijzen screens

Screens

Screens zijn een vlakhangende zonwering die ideaal is voor iedere type woning of kantoor. De screen voorkomt dat u gehinderd wordt door temperatuurstijgingen en schittering van de zon. Het scherm is transparant en laat wel de koele wind binnen.

Tevens is het scherm vrij van zicht en kunt u lekker van de buitennatuur genieten. De screens zijn te verkrijgen met verschillende besturingssystemen. Zo heeft u de keuze uit een elektrische- of een handbediening door middel van een bandopwinder of een draaistang. Tevens zijn deze screens in veel diverse kleuren te verkrijgen. De prijzen voor de screens liggen tussen de €170,- en de €270,- per vierkante meter.


prijzen uitvalschermen

Uitvalschermen

Het uitvalscherm is een standaard zonnescherm die u op de meeste plekken ziet. Het scherm bevat twee vaste armen die u kunt laten zakken. Als het scherm naar beneden is kunt u er moeilijk onderdoor lopen omdat de vaste armen laag zitten. Daarom wordt het scherm vaak geplaatst op plekken waar u er niet onderdoor hoeft te lopen. Het scherm kan tot maximaal 4 meter breed geleverd worden en dient alleen tegen bescherming tegen de zon die normaal gesproken naar binnen schijnt. Het uitvalscherm is verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven. Net als andere zonwering, is het ook mogelijk om het uitvalscherm met diverse soorten bedieningen te krijgen. De prijzen van een uitvalscherm met handmatige bediening liggen tussen de €150,- tot €300,- per strekkende meter.Markiezen

De markies is een zonnescherm die is opgebouwd door een aantal aluminium latten die door scharnieren aan elkaar verbonden zijn. Over dit frame zit een vochtbestendige en vuilafstotend doek. De markies vouwt zich in een ronde, bolle vorm uit. De markiezen zijn te verkrijgen in drie verscheidene varianten, een standaardmodel, petmodel en een klapmodel.

  • Het standaard model is geschikt voor boven uw ramen. Het standaard model is net zo hoog als dat hij diep is waardoor hij niet ver uitsteekt.
  • Het petmodel is geschikt voor plekken waar een vrije doorloop nodig is. De markies heeft een vorm van een pet, vandaar de naam petmodel. De markies valt daarom minder laag uit dan het standaard model.
  • Het klapmodel is geschikt voor plekken waar u openslaande deuren heeft want het klapmodel is dieper en minder hoog dan het standaard model.

Wilt u markiezen aanschaffen, dan moet u denken aan een prijs van €340,- tot €450,- per strekkende meter.

Rolluiken

Rolluiken hebben het totale plaatje, rolluiken bieden namelijk bescherming tegen de zon, werken isolerend, zijn inbraakveilig en werken verduisterend. De rolluiken worden boven de ramen gemonteerd en zakken voor het raam. U heeft keuze uit enkele bedieningen, handmatige of elektrische.

Met een draaistang, schakelaar of afstandsbediening laat u de rolluiken gemakkelijk zakken. Door de isolerende werking van de luiken, bespaart u ook op uw energierekening. Het is een investering maar deze verdiend zich binnen 10 jaar weer terug.

De prijzen die u voor een rolluik kwijt bent beginnen bij een bedrag van €100,- en lopen op tot een bedrag van €500,- per m².

Ze zijn ook te verkrijgen met een elektrische bediening waar u €160,- extra voor kwijt bent.
knikarmscherm prijzen

Knikarmschermen

Een knikarmscherm wordt met twee armen, die recht vooruit knikken, uitgeklapt. Door het grote doekoppervlak is het belangrijk dat de constructie op voldoende punten wordt gemonteerd. Het scherm is maximaal te verkrijgen van 10 meter breed en met 4 meter uitval.

Het knikarmscherm beschermt u tegen de felle zon en biedt u de gelegenheid om toch lekker buiten te zitten in de schaduw.

Het grootste voordeel is dat u er gemakkelijk onderdoor kunt lopen. Wat bij een standaard uitvalscherm niet het geval is. Een knikarmscherm is ook te verkrijgen met diverse kleuren doek.

De prijzen voor een knikarmscherm bedragen €130,- per m² en wilt u hier een elektrische bediening bij, dan betaalt u een meerprijs van ongeveer €160,-.


prijzen shutters

Shutters

Shutters zijn luiken met verstelbare horizontale lamellen. Deze lamellen zijn te verstellen om zo het zonlicht tegen te houden. De shutter wordt zowel al decoratie en als zonwering gebruikt. Shutters zijn te verkrijgen in aluminium en verschillende soorten hout zoals vurenhout, lindenhout, red cedar, polywood en hardhout. Standaard shutters worden binnen voor de ramen worden geplaatst voor decoratie en als zonwering. Een shutter wordt ook vaak in de badkamer gebruikt, deze zijn dan van polywood gemaakt omdat dit materiaal vochtbestendig is. In de badkamer worden ze vaak gebruikt voor de privacy. Als laatste optie kunt u de shutter buiten voor de ramen plaatsen voor decoratie, zonwering en inbraakpreventie. Daarom worden deze shutters gemaakt van hardhout of aluminium, om inbrekers buiten de deur te houden. Deze luiken geven uw huis een extra mooie uitstraling. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €200,- en €500,- per m².Bedieningen

Alle soorten zonwering die hierboven zijn genoemd op de shutters na, zijn te verkrijgen met diverse bedieningen. Kiest u voor een handmatige- of een elektrische bediening? De keuze is aan u, de handmatige bediening is daarin tegen wel een stuk goedkoper dan de elektrische bediening. De handmatige bediening kunt u krijgen met een afrolband of een slinger. De elektrische bedieningen komen met een afstandsbediening of een wandschakelaar. De elektrische bedieningen bieden u wel een stuk meer comfort, het kost u veel minder moeite om de zonwering open en dicht te doen. Wilt u nog een stapje verder gaan? Dan is een automatische bediening wellicht interessant.

Keurmerken

De verscheidene zonwering hebben ook keurmerken, die aangeven of een product veilig en duurzaam is. Dat zijn keurmerken zoals het SKG- en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Deze factoren geven u de zekerheid dat het product dat u aanschaft ook daadwerkelijk goed is. Door de keurmerken zullen de prijzen van de diverse producten wel hoger liggen dan de prijzen van producten zonder keurmerk. Koopt u zonwering met bovenstaande keurmerken? Dan weet u zeker dat u een kwaliteitsproduct heeft aangeschaft.

Onderhoud

Heeft u een mooi zonnescherm aangeschaft, dan wilt u deze natuurlijk mooi schoon houden. Hier enkele tips waarmee u dit goed schoon houdt. Het is van belang dat u het doek niet nat oprolt, zo behoudt u de kwaliteit. Verder is het ook van belang om het doek goed schoon te houden. Gebruikt u geen schoonmaakmiddelen, hiermee haalt u de bescherming tegen water en vuil van het doek af. Wilt u het toch grondig schoonmaken, schaft u dan een speciaal schoonmaakmiddel aan. Maakt u het doek nat bij het schoonmaken en laat het dan goed drogen voordat u het weer binnenhaalt. Laat het niet opdrogen in een te felle zon, hierdoor kunnen er vlekken ontstaan.

Offerte aanvragen

Heeft u interesse in één van deze soorten zonwering? Vraagt u dan eens geheel vrijblijvend een offerte op maat aan bij Zonwering Expert. U ontvangt kosteloos en vrijblijvend diverse offertes. Op die manier krijgt u een perfect beeld van de prijzen en mogelijkheden voor de zonwering van uw keuze. Het is aan u om de offertes op uw gemak naast elkaar te leggen en tot een goede keuze te komen. Bevalt het aanbod u niet? Geen probleem, u bent nergens toe verplicht. Wij horen graag waar wij u van dienst mee mogen zijn!

Gratis offertes

Gratis zonwering offertes vergelijken?