Uitvalschermen prijzen

De prijzen van uitvalschermen lopen flink uiteen. De prijs is namelijk afhankelijk van de breedte, van de bediening die u kiest en de locatie. Zo is het bijvoorbeeld duurder om een scherm te plaatsen op de eerste verdieping dan op de begane grond. Benieuwd wat een uitvalscherm kost?

Start gratis offerteaanvraag!

Alleen dan krijgt u zo snel mogelijk tot wel 5 scherp geprijsde offertes van zonwering experts in uw regio. Kies zelf voor de beste offerte en bespaar tot 40%!

Geïnteresseerd in het plaatsen van uitvalschermen? Op deze pagina vindt u meer informatie over de prijzen. U leest waar de kosten op gebaseerd zijn en u krijgt fijne tips om te besparen.
Navigeer gelijk naarWat kosten uitvalschermen?

Wat kost een uitvalscherm? De kosten voor een uitvalscherm liggen rond de €150,- per m². Kiest u voor uitvalschermen van 2,5 meter breed dan beginnen de prijzen rond de €490,-. Heeft u een grotere uitval nodig? U betaalt ongeveer €530,- voor een uitval van 135 centimeter bij een breedte van 2,5 meter.

Natuurlijk is het ook een optie om nog bredere uitvalschermen te plaatsen. Kiest u voor een uitvalscherm van 4 meter breed dan beginnen de prijzen bij een uitval van 1 meter rond de €620,-. Deze kosten lopen op tot ongeveer €710,- bij een uitval van 135 centimeter. Dit zijn alleen de prijzen voor de uitvalschermen zelf, de kosten voor de bediening en montage komen hier nog bovenop.

Uitvalscherm: kosten

Uitval 1 meter breed 2,5 meter breed 4 meter breed
100 cm €350, €490,- €620,-
115 cm €410,- €510,- €660,-
135 cm €440,- €530, €710,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen excl. montagekosten en bediening. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten.

Factoren die de prijs beïnvloeden

De kosten voor uitvalschermen lopen flink uiteen. Er zijn namelijk een aantal keuzes die u zelf maakt die invloed hebben op de totaalprijs, dit zijn factoren zoals de bediening en het type doek.

De prijs wordt beïnvloed door deze factoren:

  • De afmetingen
  • Het type doek
  • Het soort arm
  • De bediening
  • Montagekosten
  • Overige kosten

Hieronder lees je meer over deze verschillende factoren. Wilt u weten hoeveel uw uitvalschermen gaan kosten? Start gratis offerteaanvraag!

uitvalschermen

1. Grootte

Natuurlijk speelt het formaat van het uitvalscherm een grote rol in het bepalen van de kosten. Kort gezegd: hoe groter het uitvalscherm, hoe hoger de prijs. Meestal heeft u zelf geen invloed op het formaat en is dit vooral afhankelijk van het raam.

Maar stel dat u meerdere, smalle ramen naast elkaar heeft. Het is dan zeker verstandig om te controleren wat goedkoper is: één breed uitvalscherm of meerdere kleine schermen.

2. Type doek

De tweede factor die de prijs bepaalt, is het type doek. Standaard uitvalschermen zijn gemaakt van acryl dat uit één stuk bestaat. Dit is ook de reden waarom doeken met een effen kleur vaak goedkoper zijn. Kiest u voor een type doek dat bestaat uitmeerdere kleuren, dan bestaat dit meestal uit meerdere banen die aan elkaar genaaid zijn: hiervan liggen de kosten hoger.

Een andere optie is een glasvezeldoek. Hierbij houdt u iets meer zicht nar buiten, waardoor de aanschafprijs hoger ligt.

3. Soort arm

Een grote invloed op de prijzen van uitvalschermen zijn de armen. Standaard vaste armen zijn de goedkoopste optie: deze hebben een vast draaipunt en kosten gemiddeld €50,- per stuk. Woont u in een winderige omgeving, dan is het slim om te kiezen voor stormvaste armen. Deze zijn extra stevig en zorgen ervoor dat uw uitvalschermen ook bij storm blijven hangen. Deze kosten ongeveer €150,- per stuk.

Wilt u een uitvalscherm op het balkon zonder de doorloop te verliezen? Kies dan voor een speciale balkonarm. Dit heeft een meerprijs van ongeveer €50,- per stuk.

Kosten arm uitvalscherm

Type arm Gemiddelde prijs per stuk* Omschrijving
Vaste armen €50,- Vast draaipunt.
Stormvaste armen €150,- Roestvrijstalen trekveren, extra stevig.
Glij-armen €220, Doek glijdt langs het profiel.
Valarm €250,- Doek zakt eerst verticaal en rolt daarna verder uit.
Tussenrolarm €270,- Doek rolt eerst horizontaal uit en daarna verticaal.
Balkonarm + €50,- Vrije doorloop onder de armen.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen voor uitvalscherm van 1 meter incl. btw.
Op zoek naar goedkope uitvalschermen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

4. Bediening

Ook de keuze voor de bediening heeft een grote invloed op de kosten. Wilt u besparen op de kosten dan is handmatige bediening met een oogwindwerk de beste optie. Hiermee gebruikt u een slingerstang om de uitvalschermen te openen: dit kost gemiddeld €30,- tot €50,- per stuk.

Vindt u een groot gebruikersgemak belangrijk, kijk dan eens naar elektrische bediening. De goedkoopste optie kost €50,- tot €150,- per stuk, hierbij bedient u de uitvalschermen met een wandschakelaar. Voor optimaal comfort bedient u de schermen met een app op uw telefoon: zo hoeft u de bank niet eens te verlaten! Dit kost ongeveer €250,- tot €400,- per stuk.

Kosten bediening uitvalscherm

Type bediening Gemiddelde prijzen* Omschrijving
Oogwindwerk €30,- tot €50,- Handmatige bediening via slingerstang.
Elektrische bediening €50,- tot €150,- Wandschakelaar.
Tijdschakelaar €50,- tot €200,- Tijden instellen op timer.
Domotica €130,- tot €350,- Openen en sluiten automatiseren.
Afstandsbediening €200,- tot €250,- Overal openen en sluiten met afstandsbediening.
Bediening via app €250,- tot €400,- Bediening via smartphone of tablet.

*Let op: dit zijn richtprijzen. Vraag gratis offertes aan om te besparen.

5. Montagekosten

Houd er rekening mee dat de genoemde prijzen nog exclusief montagekosten zijn. Gemiddeld betaalt u voor de montage ongeveer €150,- tot €250,- per stuk. Elke vakman bepaalt zijn eigen tarief, waardoor de montagekosten per zonweringsbedrijf enorm kunnen verschillen. We raden u altijd aan om meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken, zodat u verzekerd bent van de laagste montagekosten.

De hoogte van de montagekosten is ook afhankelijk van de bediening en de locatie van de uitvalschermen. Hoe complexer de montage, des te hoger de prijs.

Laat u uitvalschermen plaatsen op de eerste of tweede verdieping? Houd dan rekening met een meerprijs! Op de eerste verdieping betaalt u ongeveer €30,- per uitvalscherm extra en op de tweede verdieping loopt de meerprijs op tot €70,- per stuk. Dit heeft te maken met extra materialen die worden gebruikt, zoals een steiger of hoogwerker.

6. Overige kosten

Bij de aanschaf van uw uitvalscherm heeft u ook de keuze uit extra mogelijkheden. Denk aan het bedrukken van het doek of de keuze voor aluminium muurstrips voor een stijlvolle afwerking. Natuurlijk hebben deze extra opties ook invloed op de kosten. Houd ook rekening met eventuele voorrijkosten: deze zijn het laagst als u kiest voor een vakman bij u in de buurt.
Uitvalscherm laten plaatsen door een vakman? Bespaar tot 40%!

Vind snel en eenvoudig de vakman bij u in de buurt met het beste aanbod.

Gratis offertes aanvragen

Waarop letten bij uitvalscherm kopen?

We snappen dat u niet elke week een nieuw uitvalscherm koopt. We raden u daarom aan om goed onderzoek te doen zodat u weet waar u op moet letten.

Kijk eerst eens naar wat u nodig hebt. Stormvaste armen zijn een investering, maar wel heel belangrijk als er veel wind is waar u woont. Zeker als u woont in een open en vrije omgeving of in een appartement dan is het slim om stormvaste armen te overwegen.

We raden u ook aan om na te denken over de montage: het is slim om dit uit te besteden aan een vakman, zodat er geen beschadigingen aan uw gevel ontstaan. Neem ook de garantievoorwaarden door van de verschillende specialisten. Misschien vindt u het juist fijn om iets meer te investeren in een vakman die een garantie biedt van 5 jaar op materiaal én montage.

Hier leest u meer over uitvalschermen.

Besparen op de kosten? Handige bespaartips!

Zelfs met een klein budget is het mogelijk om uitvalschermen te plaatsen! Hieronder geven we u een paar handige bespaartips, zodat u weet hoe u de kosten zo laag mogelijk houdt.

  • Kies voor een eenvoudig doek in een goedkope kleur, meestal zijn zwart of antraciet de meest goedkope opties.
  • Ga voor handmatige bediening om op de kosten te besparen. U kunt er later eventueel nog voor kiezen om het bedieningsmechanisme te vervangen.
  • Kies altijd voor een specialist in uw eigen regio, om zo te besparen op de voorrijkosten.
  • Vergelijk de prijzen van meerdere bedrijven en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

uitvalscherm prijzen vakman

Uitvalscherm laten plaatsen? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u de prijs voor uw uitvalscherm laten berekenen? Vraag dan gratis offertes aan! Zo krijgt u een duidelijke prijsindicatie voor uitvalschermen voor uw woning. Vind bovendien gemakkelijk een vakman in uw regio, zodat u verzekerd bent van een snelle en vakkundige montage.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk tot wel 5 offertes van zonwering experts in uw regio! Vergelijk de verschillende prijzen en kies voor de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs! Geen zorgen, want deze offerteaanvraag is helemaal vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast!Gratis offertes