knikarmschermen

Knikarmschermen

Knikarmschermen zijn erg geschikt als zonwering voor zowel binnen als buitenshuis! Het zonnescherm zorgt er namelijk voor dat het ’s zomers binnen niet te warm wordt en is tegelijkertijd een overkapping voor uw terras of tuin! Zodra het zonnetje in de zomer lekker staat te branden, houdt het zonnescherm het lekker koel in huis.

Bent u geïnteresseerd in knikarmschermen? Op deze pagina vindt u meer informatie over de voordelen en kenmerken van dit soort zonwering. Wilt u verzekerd zijn van het beste aanbod? Vergelijk dan de prijzen van diverse aanbieders en bespaar tot 40%!


Voordelen van knikarmschermen

Een knikarmscherm als zonwering biedt vele voordelen. Het is één van de weinige zonneschermen die buiten voor schaduw zorgt, zonder dat deze de vrije doorloop verminderd. Bovendien is een knikarmscherm te plaatsen met een uitval tot wel 3 meter. Dit houdt in dat knikarmschermen voldoende schaduw bieden voor het complete terras! Daar komt nog bij dat het zonnescherm de warmte en de zonnestralen tegenhoudt, zodat het ’s zomers ook binnen lekker koel blijft. Vraagt u zich nog steeds af wat de voordelen van knikarmschermen zijn?

  • De zonwering zorgt voor veel schaduw buiten in uw tuin.
  • Een knikarmscherm is verkrijgbaar met een uitval tot wel 3 meter!
  • Knikarmschermen hebben een vrije doorloop.
Navigeer gelijk naar

Wij zochten naar een geschikte oplossing om meer schaduw te creëren op ons terras. Onze keuze viel op een prachtig knikarmscherm! Nu gebruiken we het scherm alweer een tijdje en we zijn er heel tevreden mee. – Fam. Hendriks


knikarmscherm bediening

Handmatige of elektrische bediening?

Uw knikarmschermen kunt u handmatig of elektrisch bedienen. Handmatig bedienen voor buitenzonwering is het goedkoopste, maar elektrisch bedienen is gemakkelijker. Het kan namelijk erg zwaar zijn om de grote knikarmschermen weer op te halen. Er zijn verschillende opties voor de bediening. Welke? Dat leest u hieronder.

Knikarmscherm met handmatige bediening

Een knikarmscherm met een handmatig bedieningssysteem heeft een oogwindwerk nodig. U opent en sluit de knikarmschermen met een band, koord of een slingerstang. Bij knikarmschermen zien we voornamelijk slingerstangen.

Houd er wel rekening mee dat de meeste handmatige bedieningssystemen aan de buitenzijde geplaatst worden. Het is dus niet mogelijk om een knikarmscherm binnenshuis uit te rollen.

Niet alleen zijn de aanschafprijzen voor een handmatig bedieningssysteem lager, maar ook het plaatsen is eenvoudiger.

Knikarmscherm elektrisch

Het meeste gebruiksgemak hebt u met elektrische knikarmschermen. U hebt de keuze uit verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld een draaischakelaar aan de wand. Eventueel kunt u ook de tijd instellen wanneer de knikarmschermen buiten geopend of gesloten moeten zijn. Bedienen met een afstandsbediening of een mobiele app is uiteraard ook een optie. Bedien uw knikarmschermen dan vanaf elke plaats in uw woning.

Wilt u nog meer gemak? Kies dan voor een automatisch systeem. De knikarmschermen openen en sluiten dan automatisch, bijvoorbeeld wanneer de zon schijnt.

Benieuwd naar de prijzen per bedieningssoort? Bekijk dan deze pagina.Wat is er mogelijk bij een knikarmscherm?

Bekijk de korte video en ontdek de mogelijkheden van een knikarmscherm.Knikarmschermen op maat

Knikarmschermen zijn verkrijgbaar in allerlei standaardformaten. Voor veel woningen, bedrijfspanden of restaurants is er wel een knikarmscherm verkrijgbaar in de juiste afmetingen, maar het kan ook voorkomen dat het niet past. In dat geval moet u kiezen voor een knikarmscherm op maat.

Op maat gemaakte knikarmschermen voor buiten zijn ook zeer geschikt voor wanneer u veel wilt aanpassen naar uw wensen en eisen. Denk aan de kleur van de armen, het zonweringsdoek en eventuele extra opties.

Houd er wel rekening mee dat op maat gemaakte knikarmschermen duurder zijn dan standaardmodellen. Het knikarmscherm wordt namelijk speciaal voor u gemaakt.
Besparen op de prijzen van een knikarmscherm?

Vergelijk gratis en zonder verplichting offertes én bespaar op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Welk buissysteem kies ik?

Het buissysteem voor knikarmschermen wordt gemaakt van verschillende materialen. Meestal kiest men voor aluminium. Aluminium is namelijk zeer sterk en dat is nodig bij deze grote zonneschermen. Een ander voordeel van aluminium is dat het een licht materiaal is. Hierdoor worden de knikarmschermen niet onnodig zwaar. Hierdoor is er geen extra stevig bevestigingsmateriaal nodig.

Een ander soort materiaal is kunststof. Kunststof is geschikt voor kleinere knikarmschermen, maar heeft een kortere levensduur dan aluminium.

Knikarmschermen kiezen: welk doekmateriaal?

Wanneer u nieuwe knikarmschermen gaat kopen, moet u ook een zonweringsdoek uitkiezen. Het doek wordt van verschillende materialen gemaakt, bijvoorbeeld acryl, polyester of een combinatie. De kwaliteit van het zonweringsdoek wordt bepaald door de samenstelling van het materiaal, de dikte en het merk.

Uiteraard hebt u de keuzes uit verschillende designs. Wat denkt u bijvoorbeeld van een traditioneel gestreept patroon of juist een moderne antraciet kleur?

knikarmscherm monteren

Knikarmscherm monteren

Een knikarmscherm monteren is vaak niet eenvoudig. Meestal zijn er twee mensen nodig voor het plaatsen. Een knikarmscherm is namelijk groot en zwaar, waardoor het niet mogelijk is om de cassette met hierin het opgerolde zonweringsdoek met één persoon te plaatsen.

De vakman begint altijd met het bepalen van de plaats van de cassette en de armen voor het uitrollen van het zonweringsdoek. Hij boort een aantal gaten in de muur, nooit in de voeg want die zijn te kwetsbaar, en gebruikt speciaal bevestigingsmateriaal voor de montage.

Ook boort hij een gat in de buurt voor het naar binnen brengen van de bediening. Wilt u het knikarmscherm niet binnen bedienen, maar buiten? Dan is dit niet nodig. Vervolgens gaat de vakman verder met het afstellen van het zonnescherm.

Op deze pagina leest u meer over het plaatsen van zonwering.

Knikarmschermen afstellen

De laatste stap in het montageproces is het afstellen van de knikarmschermen. Dit is zeer belangrijk en moet zeker niet overgeslagen worden. Met de afstelling zorgt de vakman er namelijk voor dat het knikarmscherm precies ver genoeg uitrolt en niet te ver inrolt. Foutief of niet afstellen kan zorgen voor onnodige beschadigingen.

Bij de afstelling hoort ook het instellen van het bedieningssysteem. Zowel een handmatig- als een elektrisch systeem moet ingesteld worden. Bediening via een koord? Dan mag bijvoorbeeld het koord niet loshangen.

Welke merken zijn er?

Wanneer u op zoek naar een nieuw knikarmscherm, merkt u meteen dat er veel verschillende zonweringsmerken zijn. Wij geven u graag meer informatie over een aantal bekende merken. Wilt u er meer over weten? Uw zonweringsspecialist geeft u graag deskundig advies, zodat u gemakkelijk een keuze kunt maken.

Knikarmscherm Somfy

Somfy heeft geen eigen zonwering, maar is een merk voor buismotors voor knikarmschermen. Met een motor van Somfy haalt u kwaliteit in huis. Bovendien heeft dit merk allerlei innovatieve snufjes, waardoor het bedienen van de zonneschermen nog eenvoudiger wordt. De motors van Somfy kunnen gecombineerd worden met elk merk zonwering.

Knikarmscherm Verano

Verano staat bekend om de uitstekende kwaliteit en hoogwaardige materialen. Zo gebruikt het merk duurzaam aluminium voor de geleiders. Dit materiaal is erg sterk en licht. Zonweringsdoeken van Verano zijn beschermd tegen schadelijke UV-straling. Zo bent u beter beschermd als u in uw tuin zit, maar de kleuren van het zonweringsdoek vervangen ook minder snel. U krijgt altijd vijf jaar garantie op uw zonnescherm.

Knikarmscherm Dickson

Of ga voor een zonweringsdoek van Dickson! De zonweringsdoeken van Dickson hebben een uitstekende kwaliteit en gaan zeer lang mee. Door het speciale productieproces en de hoogwaardige materialen, weet u zeker dat uw knikarmschermdoek lang mooi blijft. Zo vervagen de kleuren van het doek bijvoorbeeld niet snel. Bij Dickson hebt u de keuze uit vele dessins. Van een traditioneel strepenpatroon tot een modern design.

knikarmscherm zonwering

Hoe kies ik het beste knikarmscherm?

Op zoek naar een nieuw knikarmscherm, maar weet u niet waar u op moet letten? Wij hebben nog een aantal tips voor u. Begin allereerst met het bepalen van de grootte die u nodig hebt. Voor het inmeten kunt u ook een specialist inschakelen. Daarnaast moet u bepalen of u een elektrisch- of een handmatig bediensysteem wilt. Deze keuze is niet alleen afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, maar ook van het beschikbare budget.

Uiteraard moet u ook bepalen welke kleur en design u wilt voor uw zonweringsdoek. Dit bepaalt voor een groot deel de uitstraling van het zonnescherm. Belangrijk dus om er goed over na te denken.

Wij raden aan om altijd een zonweringsspecialist in te schakelen voor de montage. Dit is namelijk niet eenvoudig, omdat knikarmschermen groot en zwaar zijn.

Belangrijke keurmerken bij knikarmschermen

Keurmerken of een lidmaatschap bij een brancheorganisatie geven vaak extra zekerheid. Zonweringsspecialisten met het Romazo-keurmerk geven bijvoorbeeld tot vijf jaar garantie na de montage van het knikarmscherm. De specialisten voldoen aan de strenge eisen op het gebied van kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Op romazo.nl leest u hier meer over.

Een andere brancheorganisatie is VMRG. Bedrijven die lid zijn van deze organisatie zijn gespecialiseerd in het leveren van zonwering. Ieder bedrijf wordt gekeurd op kwaliteitseisen en leveren uitstekende service. Ga naar vmrg.nl voor meer informatie.

Gratis knikarmscherm offertes vergelijken

Bent u geïnteresseerd in zonwering en vraagt u zich af of knikarmschermen voor u de beste optie zijn? Of wenst u meer informatie over de kosten voor een elektrisch bediend zonnescherm? Wilt u ook zoveel mogelijk besparen op uw nieuwe buitenzonwering? Maak dan vrijblijvend en gratis gebruik van onze service! Met één druk op de knop ontvangt u tot wel 6 offertes van specialisten uit uw regio.

Vergelijk de prijzen en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs! Een expert in zonwering helpt u graag met het vinden van de meest geschikte zonneschermen!Gratis offertes