knikarmschermen

Knikarmschermen

Knikarmschermen zijn erg geschikt als zonwering voor zowel binnen als buitenshuis! Het zonnescherm zorgt er namelijk voor dat het ’s zomers binnen niet te warm wordt en is tegelijkertijd een overkapping voor uw terras of tuin! Zodra het zonnetje in de zomer lekker staat te branden, houdt het zonnescherm het lekker koel in huis.

Bent u geïnteresseerd in knikarmschermen? Op deze pagina vindt u meer informatie over de voordelen van dit soort zonwering, de prijzen en extra opties. Wilt u verzekerd zijn van het beste aanbod? Vergelijk dan de prijzen van diverse aanbieders en bespaar tot 40%!


Voordelen van knikarmschermen

Een knikarmscherm als zonwering biedt vele voordelen. Het is één van de weinige zonneschermen die buiten voor schaduw zorgt, zonder dat deze de vrije doorloop verminderd. Bovendien is een knikarmscherm te plaatsen met een uitval tot wel 3 meter. Dit houdt in dat knikarmschermen voldoende schaduw bieden voor het complete terras! Daar komt nog bij dat het zonnescherm de warmte en de zonnestralen tegenhoudt, zodat het ’s zomers ook binnen lekker koel blijft. Vraagt u zich nog steeds af wat de voordelen van knikarmschermen zijn?

  • De zonwering zorgt voor veel schaduw buiten in uw tuin.
  • Een knikarmscherm is verkrijgbaar met een uitval tot wel 3 meter!
  • Knikarmschermen hebben een vrije doorloop.Wij zochten naar een geschikte oplossing om meer schaduw te creëren op ons terras. Onze keuze viel op een prachtig knikarmscherm! Nu gebruiken we het scherm alweer een tijdje en we zijn er heel tevreden mee. – Fam. Hendriksknikarmscherm

Prijzen knikarmschermen

Knikarmschermen worden vaak op maat gemaakt, daarom verschilt de prijs per situatie. Wel kunnen we u een indicatie van de prijzen geven. Wilt u een knikarmscherm van ongeveer 2 meter breed laten plaatsen? Dan bedragen de gemiddelde kosten €500,- tot €620,-. Laat ueen zonnescherm van maar liefst 5 meter breed plaatsen? Houd dan rekening met een prijs van ongeveer €725,- tot €1.050,-. Kiest u voor een zonnescherm dat u elektrisch kan bedienen? Dan bent u duurder uit dan bij een keuze voor handmatige bediening. Handmatige bediening kost ongeveer €35,- tot €50,- per scherm en de kosten voor elektrisch bedienen bedragen gemiddeld €50,- tot €160,- per scherm.

BreedteGemiddelde prijs, inclusief btw*
2 meter€500,- tot €620,-
3 meter€600,- tot €750,-
4 meter€650,- tot €900,-
5 meter€725,- tot €1.050,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag offertes aan om meer inzicht te krijgen in de kosten.Welke factoren beïnvloeden de prijs?

Bij de aanschaf van een zonnescherm maakt u veel keuzes die invloed hebben op de prijs. De totaalprijs wordt dus beïnvloed door vele verschillende factoren. Uiteraard speelt het formaat een rol: hoe breder de zonneschermen, des te hoger de prijs. Dit houdt namelijk in dat er een drie- of zelfs meerdere buizensysteem gebruikt moet worden, wat betekent dat de prijs verder oploopt. Voor het doek heeft u tevens meerdere keuzes. Afhankelijk van de keuze voor polyester of acryl zal de prijs ook verschillen. Beide hebben zo hun eigen voor- en nadelen.

Montagekosten

Tot slot zijn vooral de montagekosten van het zonnescherm een groot onderdeel van de totaalprijs. Deze beïnvloeden de totaalprijs enorm. Elke zonwering expert hanteert z’n eigen tarief, daarom verschillen de kosten per specialist. Als u er zeker van wilt zijn dat u de laagste prijs betaalt, is het aan te raden om meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Gemiddeld bedragen de montagekosten ongeveer €200,- tot €300,- per knikarmscherm. Wilt u de knikarmschermen op een eerste of tweede verdieping laten plaatsen? Dan rekenen de meeste experts een meerprijs. Voor de eerste verdieping is dat ongeveer €20,- tot €50,- en voor de tweede verdieping is dit ongeveer €70,- tot €75,-.Soorten bediening

Bij de aanschaf van zonwering maakt u een keuze uit handmatig of elektrisch bedienen. Handmatige bediening is geschikt voor klanten met een beperkt budget of die het geen probleem vinden om de zonwering met een draaistang te bedienen. Handmatige bediening is wel een stuk zwaarder dan elektrisch, daarom is dit niet altijd de meest geschikte optie. Zeker niet als u een knikarmscherm met 3 meter uitval wil openen. Elektrisch bedienen zorgt voor optimale luxe. Vanaf uw stoel opent u het zonnescherm met slechts één druk op de knop. Een andere optie is het automatiseren van de knikarmschermen. Wind en regen worden dan gedetecteerd en ook als u niet thuis bent sluit de zonwering automatisch.

Welk buissysteem?

Knikarmschermen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: een twee buissysteem, een driebuissysteem of een meerdere buizensysteem. Welke uitvoering voor u de meest geschikte keuze is, is afhankelijk van de gewenste breedte van uw zonnescherm. Het twee buissysteem is geschikt voor een breedte van maximaal 5 meter. Hierbij is het systeem bevestigd aan twee zijsteunen. Wilt u een breder scherm? Tot 7 meter breedte is het drie buissysteem de meest geschikte keuze. Naast de twee zijsteunen, wordt het scherm ondersteund door een derde steun in het midden. In het geval van het meerdere buizensysteem is er sprake van meerdere steunen. Hiermee is het mogelijk om een scherm tot een breedte van 15 meter te laten plaatsen.Doekmateriaal

Qua uitstraling heeft u bij het doek volop de keuze uit kleuren en patronen. Daarnaast krijgt u de keuze uit twee verschillende materialen: acryl en polyester. Beide stoffen hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Zowel polyester als acryl zijn geproduceerd met synthetische vezels. Polyester biedt een hoge weerstand tegen scheuren omdat het weefsel enorm elastisch is. Ook heeft het een hoge uv-bestendigheid en is het vuilafstotend. Acryl is erg geschikt voor buiten, omdat het onderhoudsvriendelijk is en goed bestand is tegen vlekken. Het heeft een hoge waterdichtheid en houdt de warmte van de zon erg goed tegen.

Extra opties

Om uw knikarmscherm de gewenste uitstraling te geven, heeft u de keuze uit verscheidene extra opties. Woont u in een stormachtig gebied, dan zijn stormvaste armen wellicht geen overbodige luxe. Deze kosten ongeveer €35,- per stuk en zorgen ervoor dat de zonwering ook in een storm perfect blijft hangen. Wilt u de zonwering laten bedrukken? Ook dit kan! Per letter of teken betaalt u gemiddeld €25,-. Tot slot kunt u de schermen aanpassen naar uw persoonlijke smaak. Laat bijvoorbeeld volants bevestigen voor ongeveer €25,- tot €40,- per stuk. Wilt u ’s avonds graag gezellig buiten onder uw zonnescherm kunnen zitten? Door verlichting of zelfs verwarming toe te voegen creëert u een fijne terrasoverkapping.

Vrijblijvend offertes vergelijken

Bent u geïnteresseerd in zonwering en vraagt u zich af of knikarmschermen voor u de beste optie zijn? Of wenst u meer informatie over de kosten voor een elektrisch bediend zonnescherm? Wilt u ook zoveel mogelijk besparen op uw nieuwe buitenzonwering? Maak dan vrijblijvend en gratis gebruik van onze service! Met één druk op de knop ontvangt u tot wel 6 offertes van specialisten uit uw regio. Vergelijk de kosten en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs! Een expert in zonwering helpt u graag met het vinden van de meest geschikte zonneschermen!


Gratis offertes

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?