terrasoverkapping

Terrasoverkapping

Zodra de eerste zonnestralen zich aantonen, maakt heel Nederland de tuin klaar voor de zomer! Wilt u deze zomer optimaal genieten van uw tuin? Laat dan een terrasoverkapping plaatsen! Door zonwering te gebruiken voor een terrasoverkapping creëert u voldoende schaduw voor het hele gezin. En mocht uw zomerse barbecue onverhoopt toch in het water vallen, dan beschermd uw overkapping u tegen de regen!

Overweegt u het plaatsen van zonwering om een overkapping te creëren? Op deze pagina vindt u meer informatie over de mogelijkheden van zonneschermen en knikarmschermen. Vergelijk vrijblijvend de prijzen van verschillende experts uit uw regio zodat u verzekerd bent van het beste aanbod!

Voordelen terrasoverkapping

In de zomer is er niets mooiers dan hele dagen doorbrengen in uw tuin. In de felle zon loopt de temperatuur alleen flink op. Een parasol biedt een klein beetje schaduw maar lang niet voldoende als u met het hele gezin lekker buiten wilt eten. Buitenzonwering zoals een overkapping van zonwering biedt schaduw aan uw complete terras en biedt voldoende doorloop zodat u geen ruimte hoeft op te offeren. Ideaal voor iedere grote en kleine tuin! Hieronder staan de belangrijkste voordelen van een terrasoverkapping:

  • De overkapping biedt veel schaduw in uw tuin.
  • U zit ook beschut in de tuin als het toch gaat regenen.
  • U hoeft geen ruimte op te offeren, in tegenstelling tot het gebruik van een parasol.

Zonneschermen

Zonneschermen zijn een vorm van zonwering die in Nederland veel gebruikt worden als overkapping. Zonneschermen maken gebruik van een val-systeem, waardoor deze schuin naar voren aflopen. Het voordeel van deze schermen is dat u ze kunt plaatsen tot een breedte van maar liefst 5 meter! Wilt u liever een breder zonnescherm laten plaatsen? Neem dan via ons netwerk contact op met één van de specialisten uit uw regio. Hij zal u persoonlijk adviseren. Een doek is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en dessins, zodat u de keuze heeft voor iets dat goed bij uw woning past.

Knikarmschermen

Knikarmschermen zijn vergelijkbaar met zonneschermen. Beide systemen maken gebruik van een doek, alleen het aluminium mechanisme verschilt. Zoals de naam al doet vermoeden maakt een knikarmscherm gebruik van kunststof knikarmen. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van standaard zonneschermen: allereerst zorgt dit systeem ervoor dat de zonneschermen veel verder uitgeklapt kunnen worden. Knikarmschermen zijn aan te schaffen met een uitval tot wel 3 meter. Dit biedt voldoende beschutting voor uw tuin! Een tweede voordeel van knikarmschermen, is dat u deze bijna horizontaal afstelt. Door vrije doorloop hoeft u zich geen zorgen te maken dat u uw hoofd stoot!kunststof terrasoverkapping

Wilt u meer weten over de prijzen voor uw terrasoverkapping? Vul het offerteformulier in en ontvang spoedig een aantal gratis offertes met scherpe prijzen!Onderzonwering

Heeft u al een mooie glazen overkapping in de tuin staan? Dit is de ideale plek om ’s zomers te vertoeven. Het enige nadeel is dat het onder de glazen terrasoverkapping aardig warm wordt, zeker als de zon er fel op schijnt. Wist u dat dit eenvoudig op te lossen is met onderzonwering? Onderzonwering laat u onder de glazen tuinoverkapping plaatsen. Door een breed aanbod aan kleuren en stijlen is het mogelijk de onderzonwering volledig aan te passen aan het uiterlijk van uw terrasoverkapping. De experts uit ons netwerk maken uw onderzonwering volledig op maat, zodat dit perfect aansluit op uw terrasoverkapping.

Elektrische of handmatige bediening?

Bij de aanschaf van zonwering heeft u de keuze uit handmatige of elektrische bediening. Heeft u een beperkt budget of vindt u het prima om de overkapping zelf te openen, kies dan voor handmatige bediening. Dit houdt in dat u de zonwering met behulp van een draaistang opent en sluit. Houd er wel rekening mee dat, hoe groter de overkapping hoe zwaarder het opendraaien is. Elektrische bediening is dus niet altijd een overbodige luxe. Bij elektrische bediening bedient u de overkapping met behulp van een schakelaar op de muur of een afstandsbediening. Het is zelfs mogelijk om de zonwering te automatiseren. Zware regen of wind? Zelfs als u niet thuis bent sluit de zonwering dan vanzelf!

Wat kost een terrasoverkapping?

Als u geïnteresseerd bent in de aanschaf van een terrasoverkapping, dan valt het u ongetwijfeld op dat de prijzen flink uiteenlopen. Dit heeft grotendeels te maken met de montagekosten. Door de prijzen van diverse aanbieders met elkaar te vergelijken bent u verzekerd van de scherpste prijzen! Voor een indicatie van de materiaalkosten verwijzen wij u naar de tabel hieronder. Het zonnescherm zelf is tot een breedte van 5 meter verkrijgbaar vanaf gemiddeld €170,- tot €1.050,-. Kiest u voor een handmatige bediening, dan betaalt u hiervoor ongeveer €35,- tot €50,- per zonnescherm. Voor elektrische bediening liggen de prijzen ongeveer tussen de €50,- en €160,- per zonwering.

Zonwering Prijs, inclusief BTW* Breedte
Zonnescherm €170,- tot €1.050,- 1-5 meter
Knikarmscherm €650,- tot €1.050,- 4-5 meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag offertes aan om meer inzicht te krijgen in de kosten.

Montagekosten

De montagekosten zijn een groot onderdeel van de totaalprijs. Toch raden wij u aan om de montage uit te besteden aan een vakman, zeker als u hier geen ervaring mee heeft. Hij bevestigt de cassette stevig tegen de gevel en stelt de zonnewering op de juiste manier af. Voor de montage kunt u rekening houden met een gemiddelde prijs van €170,- tot €300,- per zonnescherm. Wilt u de zonwering op een eerste of tweede verdieping laten plaatsen? Dan wordt er doorgaans een meerprijs van €20,- tot €75,- gerekend. Wilt u de onderzonwering of zonneschermen vooraf laten inmeten? Hiervoor liggen de kosten gemiddeld tussen de €30,- en €50,- per scherm.

Besparen? Offertes vergelijken!

Wilt u graag meer weten over het gebruik van zonnewering als terrasoverkapping? Of vraagt u zich af of knikarmschermen of zonneschermen de beste optie zijn? Maak dan gratis gebruik van onze service. Via het offerteformulier doet u met één druk op de knop eenvoudig een offerteaanvraag bij maximaal 6 specialisten uit uw regio. Vergelijk het aanbod, de prijzen en de voorwaarden en kies zo gemakkelijk voor een specialist die bij u past! Deze service is gratis en geheel vrijblijvend. Zit er geen geschikt aanbod tussen? Maakt u zich dan geen zorgen, u zit nergens aan vast.

Gratis offertes