kleur zonwering

Het belang van de kleuren van uw zonwering

Wanneer u een zonwering uitkiest, is het belangrijk om stil te staan bij het kleurgebruik. U zult er misschien niet direct aan gedacht hebben, maar het kleurgebruik is bepalend voor het veiligheidsniveau van uw zonwering. Wij leggen u alles uit over het kleurgebruik van uw zonwering.

Kleur zonwering en uw woning

Zonwering is te koop in diverse kleuren. Natuurlijk is het om te beginnen belangrijk om een zonwering in een kleur aan te schaffen die perfect aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren en wensen. Bedenk voor uzelf wat uw favoriete kleuren zijn en bekijk ook of deze kleuren aansluiten bij uw woning. Hiervoor kijkt u naar het steengebruik van uw huis en naar de kleur van de kozijnen.

Veiligheid van de kleur

Daarnaast is het kleurgebruik zeer belangrijk voor het beschermingsniveau van de zonwering tegen UV-straling. Indien u kiest voor een zonwering met lichte kleuren, zal deze sneller UV-licht doorlaten dan als u kiest voor een model met donkere kleuren. Donkere kleuren weren de UV-stralen zelfs even goed als zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor. Wij raden u dan ook aan om te kiezen voor een zonwering met donkere kleuren, zodat u automatisch kiest voor een hogere veiligheid.

Rustige of krachtige kleuren?

De meeste buitenzonwering maakt gebruik van rode met witte, groen met witte en blauw met witte strepen. Dit zijn rustige kleuren, die een gevoel van comfort en luxe uitstralen. Kiest u echter voor krachtigere kleuren, dan kunt u uw terras een vrolijk tintje geven. Met de kleur blauw geeft u uw terras een extra fris gevoel, en met de kleur geel verwarmt u de kleur van het licht, waardoor u een gevoel van warmte creëert.

Meer kleurideeën

Er zijn momenteel veel kleurencombinaties mogelijk. We kennen allemaal de klassieke streepmotieven, maar wat momenteel erg trendy is, is het neoklassieke streepdessin. Hierbij worden diverse gekleurde strepen in verschillende breedtes gecombineerd. Daarnaast kunt u gaan voor een effen kleur of voor fantasiestrepen volgens een patroon naar eigen smaak. Via Zonwering Expert vindt u een specialist die u perfect bij kan staan met betrekking tot de kleurkeuze van uw zonwering.

Wij hebben via Zonwering Expert een offerte aangevraagd voor vier rolluiken. De offerte was zo scherp dat wij de rolluiken hebben laten plaatsen door Zonwering Expert. Goede service, kortom een aanrader! – Familie Boersma


Onze kwaliteiten

Zonwering Expert biedt een groot assortiment van zonweringproducten aan. Er zijn een aantal redenen die ons succes verklaren.

  • Alleen zonwering van hoge kwaliteit
  • Scherpe prijzen gegarandeerd
  • Afspraak is ook echt afspraak
  • Uw aanvraag is geheel vrijblijvend
  • Geen addertjes onder het gras

Onze voordelen zijn niet onopgemerkt gebleven. Niet voor niets zijn onze zonneschermen, markiezen, rolluiken, screens en horren daarom medebepalend voor het Nederlandse straatbeeld!

Zonwering Merken

zonwering merken

Gratis offertes