zonwering dakkapel

Zonwering voor uw dakkapel

Wanneer u uw zolder hebt verbouwd en hebt verbeterd met een dakkapel, dan hebt u veel extra natuurlijk licht in de zolderkamer. In de zomer wilt u de warme zonnestralen niet uw kamer hebben, deze kunnen uw ruimte tot onaangename temperaturen verwarmen. Tevens is het niet fijn om van de vroege zomerzon wakker te worden. Daarom is het verstandig om zonwering te plaatsen op uw dakkapel. Dit kan op verschillende manieren, zo hebt u voor buiten rolluiken en screens. Binnen hebt u ook veel verschillende mogelijkheden die gemakkelijk op te hangen zijn. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan!

Voordelen van zonwering

Niets is zo vervelend als vroeg wakker worden op een vrije dag. Zonder zonnewering komt er veel natuurlijk licht naar binnen. Met zonnewering kunt u dit licht weren en de ruimte verduisteren. De buitenzonwering heeft twee voordelen, het werkt verduisterend, maar zorgt ook voor een betere isolatie.

Rolluiken en screens

Rolluiken werken verduisterend, maar zorgen ook voor een betere isolatie, omdat er aan de binnenzijde van de lamellen isolerend schuim zit. Screens dienen meer als zonwering en zijn minder verduisterend. Beide varianten zijn te verkrijgen met een handmatige of een elektrische bediening. Met de elektrische bediening laat u uw zonwering gemakkelijk met een afstandsbediening vanaf bed zakken. U hoeft dan niets handmatig te laten zakken. Die optie is er wel en zal ook een stuk goedkoper zijn, maar het is wel minder gemakkelijk.

Zonwering voor binnen

Naast de rolluiken en screens die u als zonwering kunt gebruiken op uw dakkapel, hebt u ook keuze uit zonwering voor binnen. Denk hierbij aan gordijnen, jaloezieën, of lamellen. Voor de ramen van uw dakkapel werken deze ook uitstekend om zonlicht te blokkeren. Daarnaast laten ze ook minder warmte binnen, toch werkt een rolluik of een screen beter omdat zij het zonlicht beter tegenhouden.

binnenzonwering dakkapel

Montage

Een voordeel van binnenzonwering is, dat het gemakkelijker is om te installeren. In de meeste gevallen kunt u dit zelf monteren wanneer alles op maat is gemaakt. Met buitenzonwering is het een ander geval, al helemaal wanneer het op uw dakkapel is. Dit moet u vaak aan de expert overlaten die het voor u monteert. Dit is al helemaal het geval wanneer er ook nog elektra aangelegd moet worden voor een elektrische draaiknop om het rolluik of het screen te laten zakken. Dit hebt u bij zonwering voor binnen vaak niet.

Expert inschakelen

Voor de zonwering op uw dakkapel hebt u vaak een expert nodig die dit voor u kan monteren. Zonweringspecialisten doen dit vaker en weten precies wat ze doen, daarbij komt kijken dat het niet geheel ongevaarlijk is. Schakel daarom voor het installeren van zonwering een expert in die u kan helpen.

Gratis offertes

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?