zonwering dakkapel

Zonwering dakkapel

Met zonwering op uw dakkapel weert u de felle zonnestralen, verhoogt u de privacy en voorkomt u dat uw woning snel opwarmt. Op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden voor zonwering op dakkapellen, de gemiddelde kosten en de montage. Wat denkt u bijvoorbeeld van veilige rolluiken? Of juist moderne screens?

Niet te veel betalen? Vergelijk gratis offertes!

Start nu de offerteaanvraag. U ontvangt spoedig een aantal scherpe aanbiedingen. Geheel gratis en vrijblijvend, dus zonder verdere verplichtingen. Vergelijk deze prijsoffertes en kies eenvoudig de beste specialist uit.

Waarom kiezen voor zonwering bij uw dakkapel?

Hebt u een mooie dakkapel op uw woning? Dan profiteert u van veel extra lichtinval. Toch kan dat soms vervelend zijn, vooral wanneer de kamer erg snel opwarmt of wanneer u last hebt van de felle zonnestralen. In dat geval is zonwering erg prettig, want dit weert de felle zon. Naast zonwerend, verhoogt het ook uw privacy. De buren of mensen vanaf de straat kunnen niet meer gemakkelijk naar binnen kijken.

De belangrijkste voordelen:

  • De felle zonnestralen worden geweerd
  • U verhoogt de privacy van uw woning
  • Uw woning warmt minder snel op
Navigeer gelijk naarZonwering buitenkant dakkapel

Zonwering wordt aan de buitenkant van de dakkapel gemonteerd. Dit is dus niet hetzelfde als binnenzonwering, zoals gordijnen, luxaflex of rolgordijnen. Eén van de voordelen van zonwering aan de buitenkant van het raam is dat de zon al geweerd wordt voordat die op het raam kan schijnen. Hierdoor warmt uw woning een stuk minder snel op in de warme zomermaanden.

Hieronder leest u meer over de opties voor zonwering op een dakkapel. Benieuwd naar de prijzen? Bekijk dan deze pagina.

Dakkapel met rolluik

Een rolluik biedt u niet alleen verduistering en zonwering, maar ook meer veiligheid. Meestal kiest men voor voorzetrolluiken, omdat dit type rolluik op elke dakkapel past. Het rolluik wordt op de muur geplaatst of op het kozijn. Een plaatsing op het kozijn is alleen mogelijk wanneer het kozijn sterk genoeg hiervoor is.

Behalve van zonwerende kwaliteiten en een verbeterde inbraakbeveiliging, profiteert u nog van meer voordelen als u een rolluik laat plaatsen op uw dakkapel. Een rolluik is namelijk ook isolerend en geluidswerend. De omgevingsgeluiden zoals een drukke weg, spelende kinderen of vliegtuigen worden gedempt. Daarnaast verhoogt u uw privacy. Geen last meer van glurende buren.

Rolluik op nieuwe of bestaande dakkapel?

Voor een bestaande dakkapel kiezen de meeste mensen voor voorzetrolluiken. Opbouwrolluiken zijn ook een optie, deze vormen één geheel met het raam, maar deze rolluiken alleen geschikt wanneer u ook het raam laat vervangen.

Rolluiken op een nieuwe dakkapel?

Gaat u een nieuwe dakkapel laten plaatsen? Bespreek dan de mogelijkheden om de zonwering direct te laten monteren. Wat denkt u bijvoorbeeld van een inbouwrolluik. Het mooie van dit rolluiktype is dat de rolluikkast helemaal is weggewerkt in de constructie. Prefab dakkapellen zijn vaak verkrijgbaar met een rolluik.

bediening zonwering voor dakkapel

Rolluik op dakkapel: welke bediening?

Wij raden u aan om te kiezen voor elektrisch rolluiken. Deze rolluiken bedient u eenvoudig en snel via een wandschakelaar, een afstandsbediening of via een app op uw mobiele telefoon. Voor een elektrisch rolluik is een motor nodig, dit noemen we een buismotor.

Budgetvriendelijke bediening?

Kies dan voor handmatige bediening voor uw rolluiken. Alhoewel een elektrisch rolluik u meer wooncomfort geeft, is het niet goedkoop. Een manueel bedieningssysteem met een handslinger, band of een koord is goedkoper. Houd er wel rekening mee dat een groot of zwaar rolluik erg zwaar is om omhoog te tillen.

Montage rolluik op dakkapel

Meestal is het nodig om op het dak te staan voor de montage van rolluiken. Dit komt omdat de rolluiken aan de buitenkant van de dakkapel geplaatst wordt. Vaak kan dit niet vanaf de binnenkant. Het is verstandig om hiervoor een monteur in te schakelen. Een monteur heeft namelijk veel ervaring en kennis, en beschikt bovendien over al het gereedschap en andere hulpmiddelen. Denk hierbij aan een veiligheidsharnas met anti-valbescherming.

Eerst wordt er een klein gat gemaakt voor het bedieningssysteem van de rolluiken. Uiteraard wordt het gat netjes afgewerkt, zodat u er later niets meer van ziet. Daarna plaatst de vakman de rolluikkast en de geleiders. Vervolgens stelt hij de rolluik en het bedieningssysteem goed in.
Meer privacy of verduistering?

Kies voor zonwering voor de dakkapel. Bespaar door gratis offertes te vergelijken!

Gratis offertes vergelijken

screens voor dakkapel

Screens voor dakkapel

Soms denken mensen dat screens en rolluiken hetzelfde zijn, maar dit is zeker niet het geval. Wanneer een rolluik geopend is, kunt u niet meer naar buiten kijken. Dit is wel het geval bij screens. Het zonweringsdoek voorkomt dat mensen naar binnen kunnen kijken. Daar tegenover staat dat screens minder inbraakveilig zijn dan rolluiken.

Screens zijn zeer geschikt voor zonwering, verduistering en het verhogen van uw privacy. Er zijn verschillende soorten screens, namelijk een standaardscreen en een ritsscreen (ook wel een zipscreen genoemd). Ritsscreens zitten vast met een rissysteem in de geleiders. Hierdoor zijn ze windvast en klapperen ze niet wanneer het hard waait.

Zonwering binnenkant dakkapel

Uiteraard is het ook een optie om zonwering aan de binnenkant van uw dakkapel te laten plaatsen. Voorbeelden van zonwering aan de binnenkant zijn gordijnen, plissé-gordijnen, luxaflex en rolgordijnen. Een voordeel van binnenzonwering is dat dit goedkoper is dan zonwering aan de buitenkant en de montage vaak eenvoudiger is.

Wanneer u kiest voor zonwering aan de binnenzijde van uw dakkapel, wil dat niet zeggen dat u geen screens of rolluiken meer kunt plaatsen. Binnen- en buitenzonwering kunt u uitstekend combineren.

Zonwering voor dakkapel: hoe werkt de montage?

De montagemethode is voornamelijk afhankelijk van het type zonwering dat u laat plaatsen. De montage van zonwering aan de binnenkant is vaak niet erg ingewikkeld. Hierdoor zijn de montagekosten ook een stuk lager dan bij zonwering voor buiten.

Buitenzonwering moet via de buitenzijde aangebracht worden. Dit betekent dat de monteur op het dak moet staan. Gelukkig heeft hij hier veel ervaring in en weet hij precies waar hij op moet letten. Omdat buitenzonwering zwaarder is dan binnenzonwering, is er speciaal bevestigingsmateriaal nodig.

Zelf zonwering dakkapel plaatsen of uitbesteden?

Twijfelt u nog of u zelf uw zonwering zoals screens gaat plaatsen op uw dakkapel of dat u een monteur gaat inschakelen. Wij raden aan om altijd een zonweringsspecialist in te schakelen. De specialist heeft namelijk beschikking over het benodigde gereedschap. U hoeft dan zelf geen duur gereedschap aan te schaffen.

Met een zonweringsspecialist weet u ook zeker dat de zonwering op de juiste manier is geplaatst op uw dakkapel. Dit is niet alleen belangrijk voor de levensduur en het voorkomen van onnodige beschadigingen, maar ook voor uw gebruiksgemak. Goed geplaatste zonwering sluit en opent namelijk soepel, zonder dat het ergens vastloopt.

zonwering dakkapel plaatsen

Zonwering voor uw dakkapel plaatsen? Schakel een zonweringspecialist in!

Wilt u zonwering op uw dakkapel laten plaatsen? Met zonwering zorgt u ervoor dat uw woning minder warm wordt en u hebt geen last meer van de felle zonnestralen. Plaats bijvoorbeeld screens voor verduistering en meer privacy of juist rolluiken voor een verbeterde inbraakbeveiliging. Schakel altijd een zonweringsspecialist in voor de montage van de zonwering.

Besparen op de kosten? Start direct uw offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in en ontvang een aantal scherp geprijsde offertes. Uiteraard zonder verdere verplichtingen. U hoeft u dus niet zorgen te maken dat u ergens aan vast zit. Vergelijk de aanbiedingen van specialisten uit de regio en bespaar op de kosten.Gratis offertes