screens prijzen

Screens prijzen

Benieuwd naar de screens prijzen? De prijs van screens verschilt enorm en is afhankelijk van onder meer de breedte, het soort bediening en natuurlijk de montage. Op zoek naar een vakman voor de montage van uw nieuwe zonnescreens?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de verschillende prijzen van screens als zonwering. Vergelijk de zonnescreens prijzen en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Op deze pagina geven we een indicatie van screens prijzen. U krijgt ook een idee van de kosten voor de montage en de prijzen van de verschillende soorten bediening. We geven een handig prijsvoorbeeld: wat zijn de totale prijzen van een screen van 3 meter breed? En natuurlijk vindt u hier ook tips om te besparen op de screens prijs.
Navigeer gelijk naarWat kosten screens?

Wat kosten screens? Deze prijs is afhankelijk van heel veel verschillende factoren. De screens prijs wordt onder meer bepaald door de breedte. De screens prijzen variëren van €150,- tot €270,- bij een breedte van 1 tot 3 meter. Voor de bediening van de screens variëren de prijzen van €35,- tot €360,-, afhankelijk van handmatige of elektrische bediening. De kosten voor de bovenkap liggen rond de €0,- tot €40,- en voor de montage moet u rekening houden met ongeveer €100,- tot €150,-.

Wat kosten screens totaal?

De gemiddelde totaalprijs van een eenvoudig screen ligt rond de €285,-. Kiest u voor een luxe, elektrisch screen dan loopt de prijs op tot ongeveer €820,-.

Screens buiten: prijzen

Optie van buitenscreen Gemiddelde prijs per screen, inclusief btw* Toelichting
Breedte €150,- tot €270,- 1 tot 3 meter breed.
Bediening €35,- tot €360,- Handmatige bediening tot volledig elektrisch.
Bovenkap €0,- tot €40,- Standaard of speciaal model bovenkap.
Montage €100,- tot €150,-
Totaal €285,- tot €820,- Eenvoudige screen tot luxe elektrische screen.

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen van screens, die per zonwering specialist verschillen. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.
Besparen op de prijzen van screens?

Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Screens prijzen per breedte

Hoe lang en hoe breed uw screens zijn heeft invloed op de prijs. Wat kosten screens per vierkante meter? De screens prijs ligt rond de €150,- tot €190,- per m². Voor een screen van 2 meter breed betaalt u ongeveer €190,- tot €250,- per meter lengte en voor een breedte van 3 meter liggen de screens prijzen rond de €210,- tot €270,- per meter lengte.

Breedte Gem. prijs per 1 meter lengte *
1 tot 3 meter €150,- tot €270,-
1,0 meter €150,- tot €190,-
2,0 meter €190,- tot €250,-
3,0 meter €210,- tot €270,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom gratis en zonder verplichtingen offertes aan.

Screens prijzen: bediening

Met de keuze voor het type bediening heeft u ook invloed op de screens prijzen. Op zoek naar goedkope screens? Kies dan voor een handmatig screen als zonwering, de prijzen liggen hiervoor tussen de €35,- tot €50,-. U bedient uw screens in dat geval met een (afneembare) handslinger of draaistang.

Iets meer luxe?

Kies een screen die u elektrisch kunt bedienen, de prijs voor elektrische bediening varieert van €50,- tot €160,-. Hierbij krijgt u een wandschakelaar op de muur. Natuurlijk zijn er nog meer opties. Kies bijvoorbeeld voor draadloze bediening met een app! Dit bedieningsmechanisme kost ongeveer €270,- tot €360,-.

Wat? Gemiddelde prijs per screen* Toelichting
Bediening Van €35,- tot €360,- Keuze uit handmatig, elektrisch op afstand of via app.
Oogwindwerk €35,- tot €50,- Met (afneembare) handslinger of een draaistang aan de binnenkant.
Elektrische bediening €50,- tot €160,- Wandschakelaar met elektrische motor.
Elektrische, tijdgestuurde bediening €50,- tot €200,- Elektrisch. De zonwering wordt op een vooraf ingestelde tijd automatisch geopend en gesloten.
Domoticasysteem €125,- tot €350,- Screens openen of sluiten automatisch bij zon, regen en wind, door gebruik van sensoren.
Draadloze bediening met afstandsbediening €200,- tot €250,- Aan de hand van een draadloze afstandsbediening kunnen de screens gemakkelijk geopend en gesloten worden.
Draadloze bediening met een mobiele app €270,- tot €360,- Met de app open en sluit je de screens. Op deze app kan ook andere apparatuur worden aangesloten, zoals de verlichting.

* Let op: het gaat hier om gemiddelde prijzen. Ontdek de scherpe prijzen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

screens kosten

Screens prijzen: bovenkap

De keuze voor de bovenkap heeft invloed op de uitstraling van uw zonwering. Standaard hebben screens een afgeschuinde bovenkap, hier betaalt u niets extra’s voor. Misschien wilt u uw screen een moderne uitstraling geven? Kies dan voor een vierkante bovenkap. Voor een vierkante bovenkap liggen de kosten rond de €20,- per screen.

Liever een afgeronde bovenkap? Dit geeft de screens een meer klassieke uitstraling. Een afgeronde bovenkap kost ongeveer €40,- extra per screen.

Bovenkap Gemiddelde prijs per screen, incl. btw* Bijzonderheden
Bovenkap €0,- tot €40,- Standaard of speciaal model bovenkap.
Afgeschuinde bovenkap €35,- tot €360,- Standaard inbegrepen
Vierkante bovenkap €20,- Meerprijs per screen
Afgeronde bovenkap €40,- Meerprijs per screen

*Let op: het gaat om gemiddelde prijzen.

Screens prijzen: montage

De prijzen van screens zijn voor een groot deel afhankelijk van de montage. De montagekosten liggen gemiddeld tussen de €100,- tot €150,- per screen. Hoe meer screens u laat plaatsen, des te lager de montagekosten per screen!

De locatie van het screen heeft invloed op de montagekosten. Op de eerste verdieping betaalt u bijvoorbeeld een meerprijs van ongeveer €20,- per screen. Plaatst u de screens op de tweede verdieping dan betaalt u een meerprijs van ongeveer €75,- per screen. Daarnaast liggen de voorrijkosten vaak tussen de €30,- tot €50,- en betaalt u voor het inmeten vanaf €25,-.

Wat? Gemiddelde prijs per screen* Toelichting
Montagekosten €100,- tot €150,- Bij meerdere screens dalen de montagekosten per screen.
Plaatsing op de 1e verdieping + €20,- Meerprijs per screen.
Plaatsing op de 2e verdieping + €75,- Meerprijs per screen.
Inmeetservice Vanaf €25,- De ervaren monteur neemt de exacte maten op.
Voorrijdkosten en bezorgkosten €30,- tot €50,-

*Let op: dit zijn gemiddelde montagekosten, die per specialist kunnen verschillen. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.
Screens laten monteren?

Vind eenvoudig een voordelige vakman in uw regio!

Gratis offertes ontvangen

Prijsvoorbeelden screens

De zonnescreen prijs is heel erg afhankelijk van de keuzes die u maakt. Kiest u buiten voor elektrische screens dan liggen de prijzen natuurlijk hoger dan wanneer u kiest voor handmatige screens.

Hieronder geven we u drie prijsvoorbeelden van goedkope, gemiddelde en duurdere screens.

  • Goedkope screens: voor kleine zonwering screens buiten van 1 vierkante meter liggen de prijzen rond de €310,-, inclusief plaatsen. U kiest in dit geval voor handmatige bediening en een standaard bovenkap.
  • Gemiddelde screens: wilt u screens van 2 meter breed plaatsen buiten, dan liggen de prijzen gemiddeld rond de €430,- per screen. Voor deze prijzen laat u buiten elektrische screens plaatsen en profiteert u dus van iets meer luxe.
  • Duurdere screens: dit zijn screens van 3 meter breed, met een speciale afgeronde bovenkap. U kiest voor draadloze bediening met een afstandsbediening. De prijzen voor screens liggen rond de €910,-.

screens prijs

Screens prijzen: verschillen per model

Ook het model van de screens hebben invloed op de prijzen. Voor standaard screens liggen de prijzen het laagst. Maar het plaatsen van windvaste of zipscreens heeft ook veel voordelen. Voor windvaste screens zijn de prijzen gemiddeld en de prijzen van zip screens zijn hoger. De hogere kosten van een ritsscreen hebben vooral te maken met het mechanisme en de duurdere montage.

Hoe zit het met … Standaard, goedkope screens Windvaste screens Zipscreens
Verschillen Onderlijst wordt naar beneden gehouden door een kabelsysteem in de geleiding. Onderlijst wordt naar beneden gehouden door een kabelsysteem in de geleiding, maar met een extra veer die het geheel strak trekt. Onderlijst wordt naar beneden gehouden door een kabelsysteem in de geleiding en de zijkanten worden “dichtgeritst” in de zijgeleiders.
Lichtinval De zijkanten zijn open, waardoor er een lichtstreepje via de zijkanten kan optreden. Dit kan beperkt worden met een extra lip. De zijkanten zijn open, waardoor er een lichtstreepje via de zijkanten kan optreden. Dit kan beperkt worden met een extra lip. Bedekt het volledige raam.
Bediening Handmatig en elektrisch is mogelijk. Handmatig en elektrisch is mogelijk. Handmatig en elektrisch is mogelijk.
Vormvast Nee, het doek gaat met de tijd soepeler worden. Ja, het doek wordt door kabel en veren op spanning gehouden. Ja, het doek wordt door het ritssysteem aan alle kanten strak afgesloten.
Klapperen van onderlijst Kan optreden bij veel wind. Nee. Nee.
Insectwerend Nee, er zitten kleine kieren aan de zijkanten. Nee, er zitten kleine kieren aan de zijkanten. Ja, systeem omsluit alle zijkanten. Is dus naadloos.
De prijzen Voordelig. Gemiddeld. Duurder.

Screens of rolluiken: wat is het prijsverschil?

Natuurlijk zijn screens niet de enige optie als het aankomt op zonwering. Een andere populaire keuze zijn rolluiken. Bij de keuze voor rolluiken of screens moet u zich vooral afvragen wat uw voorkeuren zijn. Welke zonwering past het beste bij uw huis en welke soort sluit het beste aan bij uw wensen? Ook is het slim om hierbij rekening te houden met uw budget.

Wat is het verschil in prijs tussen screens en rolluiken?

Voor een screen van 1 vierkante meter betaalt u gemiddeld €150,- tot €190,-. Voor een kunststof rolluik van 1 vierkante meter liggen de prijzen rond de €90,- tot €150,-. Kiest u voor een aluminium rolluik, dan variëren de prijzen van €100,- tot €250,-.

Wanneer kiest u voor screens en wanneer is een rolluik de beste optie? Kies een rolluik als u de inbraakveiligheid wilt verbeteren. Vindt u een stijlvolle uitstraling belangrijk, dan zijn screens de betere optie.

Tips om te besparen op de prijzen van screens

Waarom zijn screens zo duur? Dat heeft onder meer te maken met de hoge kwaliteit van screens. Doordat ze dicht tegen het raam zitten isoleren ze uitstekend en zijn ze bovendien goed bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Er zijn gelukkig verschillende manieren om de kosten van screens zo laag mogelijk te houden. Hieronder geven we u een aantal bespaartips.

Zo bespaart u op de kosten van uw screens:

  • Kies voor een vakman bij u in de buurt. Veel specialisten brengen binnen een bepaald aantal kilometers geen voorrijkosten in rekening. Door te kiezen voor een vakman in de regio weet u zeker dat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn!
  • Ga voor handmatige bediening. Handmatige screens zijn namelijk een stuk voordeliger. U kunt op een later moment de bediening altijd nog vervangen door een elektrisch mechanisme als u dat wilt.
  • Wilt u meerdere screens? Laat deze dan in één keer plaatsen. Hoe meer screens u laat plaatsen, hoe lager de montagekosten per screen. Zo bespaart u uiteindelijk op de kosten.
  • Vergelijk de prijzen van verschillende experts. Kies de vakman met het beste aanbod om zo tot wel 40% op de kostprijs te besparen!

screens prijzen montage

Screens prijzen vergelijken? Gratis offertes ontvangen!

Benieuwd naar de prijzen om buiten verduisterende screens te plaatsen? Of wilt u juist meer weten over de kostprijs van een elektrisch screen op de eerste verdieping? Vraag gratis offertes op maat aan en u weet precies hoeveel uw screens gaan kosten.

Start nu uw gratis offerteaanvraag en u ontvangt zo snel mogelijk de prijzen van meerdere specialisten in de regio. Kies zelf de vakman met de beste prijs en bespaar zo tot wel 40% op de kosten!Gratis offertes