Zonwering Brunssum


Zonwering Brunssum

Nu de zomers in Nederland steeds warmer worden, is goede zonwering in Brunssum onmisbaar. Zonneschermen zorgen voor beschutting op het terras en houden de warmte buiten de deur. Zo blijft het binnen heerlijk koel! Bovendien vergroten rolluiken de inbraakveiligheid en verhoogt u met screens de privacy in huis!

Start gratis offerteaanvraag!

Benieuwd naar de soorten buitenzonwering?

Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten buitenzonwering. U leest over de voordelen van een rolluik, screen en andere soorten zonwering buiten. Natuurlijk vindt u ook een indicatie van de gemiddelde zonwering prijzen én leest u hoe u gemakkelijk op de prijzen van zonwering bespaart.

Besparen op de kosten van zonwering!

Besparen op de prijs van zonwering? Vergelijk offertes! Hiermee bespaart u gemakkelijk tot wel 40% op aankoop en montage.

Zo werkt het:

 • U ontvangt de prijsopgaven van meerdere zonweringsbedrijven in Brunssum.
 • Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor de expert met het beste aanbod.
 • Bespaar zo tot wel 40% op uw nieuwe zonneschermen!
 • Het vergelijken van offertes is gratis en u zit helemaal nergens aan vast.

Gratis offertes vergelijkenHoogwaardige kwaliteit zonwering in Brunssum voor buiten

Wilt u besparen op buitenzonwering zonder in te leveren op de kwaliteit? Dat is geen enkel probleem met het vergelijken van offertes. U ontvangt prijsopgaven van zonweringsbedrijven in Brunssum en kiest zelf het beste aanbod uit. Alle zonwering monteurs zijn jarenlang ervaren en gespecialiseerd in de montage van veel verschillende soorten goedkope zonwering.

Waarom een zonwering expert uit Brunssum inschakelen?

Een vakman geeft u een persoonlijk advies met betrekking tot het soort zonwering, de exacte plaats en de montage. Zo weet u zeker dat uw nieuwe zonwering buiten aan al uw wensen voldoet. Start direct uw gratis offerteaanvraag en profiteer van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs.


Wat kost zonwering?

U wilt zonwering laten plaatsen. Wat kost dit? De prijs van zonwering is volledig afhankelijk van het type zonwering dat u laat plaatsen. Heeft u een beperkt budget? Dan is een rolluik een aantrekkelijke keuze. De prijs van dit type zonwering voor buiten ligt rond de €100,- tot €450,-. Hierbij gaat het om een rolluik van 1 bij 3 meter groot. Ook een screen is relatief voordelig: dit kost gemiddeld €200,- tot €300,- voor 1 bij 3 meter.

Voor een markies van 1 bij 3 meter liggen de kosten hoger. De buitenzonwering kost in dat geval gemiddeld €350,- tot €650,-. Voor zonneschermen liggen de prijzen rond de €700,- tot €1.150,-. Kies voor extra beschutting op het terras een overkapping. Voor een terrasoverkapping van 3 bij 15 meter betaalt u gemiddeld €800,- tot €1.300,-.


Prijzen zonwering buiten 2024

Type buitenzonwering Breedte in meters Gemiddelde prijzen* (excl. montagekosten)
Rolluiken 1m x 3m €100,- tot €450,-
Markiezen 1m x 3m €350,- tot €650,-
Screens 1m x 3m €200,- tot €300,-
Zonneschermen (knikarmscherm) 3m x 5m €700,- tot €1.150,-
Terrasoverkapping 3m x 15m €800,- tot €1.300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. De exacte prijs hangt af van diverse factoren zoals afmetingen, materialen en bediening. De genoemde gemiddelde prijs is exclusief montagekosten

Wat zijn de montage- en bedieningskosten?

Houd rekening met ongeveer €50,- tot €100,- aan montagekosten. De montagekosten zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • Het soort buitenzonwering dat u laat plaatsen.
 • De afmetingen van de zonneschermen, het rolluik of de screen.
 • De hoeveelheid zonwering dat u laat monteren: de prijs per stuk daalt naarmate u meer zonneschermen laat monteren.
 • De locatie van de te plaatsen zonwering: op een eerste verdieping betaalt u meer montagekosten dan op de begane grond.

De montagekosten verschillen enorm per zonweringsbedrijf. Door de prijzen van verschillende bedrijven te vergelijken bent u verzekerd van de scherpste prijs: start direct uw gratis offerteaanvraag.

buitenzonwering Brunssum

Zelf zonwering plaatsen of uitbesteden?

U heeft nieuwe goedkope zonwering gekocht. En nu? Voor optimaal gebruik is het belangrijk dat u het zonnescherm goed laat monteren.

Kan ik zelf mijn buitenzonwering plaatsen?

Als u enige kluservaring heeft en het plaatsen van zonneschermen ziet als een uitdagende klus, dan zou u het zonnescherm zelf kunnen proberen te monteren. Toch raden wij u altijd aan om hiervoor een zonwering expert uit Brunssum voor in te schakelen.

Waarom?

Omdat u dan verzekerd bent dat er geen schade aan uw gevel en goedkope zonwering ontstaat. Bovendien weet u zeker dat de zonneschermen correct geplaatst zijn en er geen problemen ontstaan door een verkeerde montage. In contact komen met een zonweringspecialist is gratis en vrijblijvend. Vergelijk gratis offertes!

zonneschermen BrunssumZonneschermen Brunssum

Zonneschermen zijn enorm populair in Brunssum. Dat is ook niet gek, want naast warmtewering in huis zorgen sommige zonneschermen ook nog voor beschutting op uw terras. Zo zit u buiten uit de zon en altijd droog.

Dat wilt u toch ook?

Als u zonneschermen overweegt, dan heeft u de keuze uit twee verschillende soorten zonneschermen:

 • Knikarmschermen
 • Uitvalschermen

Zonneschermen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en designs. Kies een doek met streepjes voor een klassieke uitstraling of ga voor een effen zonnedoek voor een moderne look. U heeft bovendien de keuze uit verschillende soorten bediening: handmatig, elektrisch of zelfs volledig automatisch!

Geïnteresseerd in zonneschermen? Start hier de offerteaanvraag!

Voordelen zonneschermen

 • Zonneschermen zorgen voor warmtewering in huis en op het terras.
 • Geen last van felle zonnestralen in huis, waardoor de tv of het computerscherm goed te zien is.
 • Met zonneschermen voorkomt u verkleuring in het interieur.


Knikarmscherm

Bij een knikarmscherm heeft het zonnescherm twee of drie armen, afhankelijk van de breedte, die bij het in- en uitklappen opvouwen. Dit maakt het mogelijk om zonneschermen bijna volledig horizontaal te plaatsen.

Wat is het voordeel van een horizontaal zonnescherm?

Allereerst behoudt u hiermee vrije doorloop. Daarnaast creëert u ook extra beschutting op uw terras: u gebruikt het knikarmscherm dus ook als overkapping! Zo zit u op regenachtige dagen toch droog in uw tuin.

Uitvalscherm

Bij een uitvalscherm valt het zonnescherm naar beneden. Dit verhoogt de privacy en zorgt ervoor dat het binnen minder warm wordt, maar echt ruimte om onder een uitvalscherm te zitten is er niet. Het creëert ook geen schaduw op uw terras.

Daar staat tegenover dat een uitvalscherm wel de meest eenvoudige én goedkope optie is. Het mechanisme is simpel, waardoor ook het monteren van het zonnescherm relatief eenvoudig is. Hierdoor is een uitvalscherm één van de meest goedkope zonwering die u kunt aanschaffen.

Uitvalscherm vervangen door knikarmscherm

Heeft u in het verleden gekozen voor een uitvalscherm maar blijkt nu dat een knikarmscherm beter bij u past? Geen zorgen! U kunt uw zonnescherm laten vervangen door één van de buitenzonwering experts in Brunssum.

Zij zorgen ervoor dat uw knikarmscherm op dezelfde plek bevestigd wordt, zodat er geen nieuwe boorgaten nodig zijn. Dit is belangrijk, omdat dit schade aan de gevel beschadigt.

Wanneer kunt u een uitvalscherm vervangen door een knikarmscherm:

 • Als u vrije doorloop onder het zonnescherm wilt hebben.
 • Wanneer het uitvalscherm flink verouderd is en aan vervanging toe is.
 • Als u extra beschutting op het terras wilt realiseren.

Zonnescherm plaatsen in Brunssum

Het plaatsen van zonneschermen gebeurt over het algemeen met twee personen. De vakmannen komen bij u langs, en controleren eerst waar het zonnescherm komt te hangen.

Laat u uw zonnescherm vervangen? Dan zorgen de vakmannen dat het zonnescherm op dezelfde plek komt te hangen: zo hoeven ze geen nieuwe boorgaten te maken.

Daarna bevestigen de vakmannen de cassette en beginnen met de montage van het bedieningsmechanisme.

Kan ik zelf mijn zonnescherm plaatsen?

Het is aan te raden hiervoor een zonweringsbedrijf in te schakelen. Alleen dan weet u zeker dat er geen schade tijdens het plaatsen ontstaat.


Zonnescherm plaatsen; wat doet de vakman?

Bekijk hoe de vakman zonwering plaatst.


Wat kost een zonnescherm?

De prijs van een uitvalscherm van 1 bij 1 meter ligt rond de €350,-. Voor een uitvalscherm met een breedte van 2,5 meter liggen de kosten rond de €490,-. Liever een knikarmscherm? Voor een afmeting van 3 bij 3 meter betaalt u ongeveer €700,- tot €950,-. Wilt u een groter knikarmscherm? Voor een breedte van 5 meter betaalt u ongeveer €825,- tot €1.150,-.

Houd er rekening mee dat deze kosten exclusief montage zijn!

De hoogte van de montagekosten verschillen enorm per specialist: dat komt vooral omdat elke vakman zijn eigen tarieven bepaalt. Met het vergelijken van offertes vindt u gemakkelijk de expert met het beste aanbod.

Zonneschermen prijzen 2024

Soort zonnescherm Afmetingen (diepte x breedte) Gem. prijzen *
Uitvalscherm 1,00 m x 1,00 m €350,-
1,00 m x 2,50 m €490,-
1,00 m x 4,00 m €620,-
Knikarmscherm 3,00 m x 3,00 m €700,- tot €950,-
3,00 m x 4,00 m €750,- tot €1.000,-
3,00 m x 5,00 m €825,- tot €1.150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde aanschafkosten inclusief btw en exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Zonneschermen in Brunssum voor de laagste prijs: vergelijk offertes!

Kies de zonwering expert met het beste aanbod en bespaar!

Vergelijk gratis offertes!


rolluiken Brunssum


Rolluiken Brunssum

Naast zonneschermen heeft u ook de keuze uit rolluiken. Een rolluik is horizontale zonwering die aan de buitenkant van het huis bevestigd is. De rolluiken zitten recht voor het raam langs en kunnen zowel verduisterend als niet-verduisterend zijn.

Een groot voordeel van rolluiken, is dat deze ook inbraakwerend zijn. Een rolluik vertraagt de gelegenheidsinbreker. Hierdoor is de kans groot dat de inbrekers uw huis bij voorbaat al overslaan. Daarnaast werkt een rolluik ook brandwerend en is het verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.

U heeft de keuze uit drie verschillende soorten rolluiken:

 • Voorzetrolluiken
 • Opbouwrolluiken
 • Inbouwrolluiken

Start hier uw offerteaanvraag!

Voordelen rolluiken

 • Rolluiken verbeteren de isolatie in huis: ’s winters én ’s zomers.
 • Met een rolluik profiteert u van een hogere inbraakveiligheid!
 • Een rolluik verhoogt de privacy in huis.


Voorzet-, opbouw-, of inbouwrolluiken?

Er zijn in principe drie verschillende soorten rolluiken: voorzetrolluiken, opbouwrolluiken en inbouwrolluiken.

Hoe weet ik welk rolluik voor mij de beste keuze is?

In de meeste gevallen is het voorzetrolluik de beste optie, omdat dit bij iedere woning geplaatst kan worden.

Dit zijn de verschillen tussen de drie soorten rolluiken:

 • Voorzetrolluiken: geschikt voor praktisch elke woning. Deze worden op de gevel, tegen het kozijn aan geplaatst en vereisen dus geen grote verbouwing of renovatie.
 • Opbouwrolluiken: hierbij is de rolluikkast op het kozijn gebouwd en zit dus verwerkt in de gevel. Dit wordt vooral gedaan bij grote verbouwingen.
 • Inbouwrolluiken: een inbouwrolluik is volledig geïntegreerd in de gevel. Dit vereist vaak een hele grote verbouwing. Daarom wordt dit vooral gedaan bij nieuwbouwhuizen.Besparen op rolluiken in Brunssum? Vergelijk offertes!

Kies de zonwering expert met het beste aanbod en bespaar tot maar liefst 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes ontvangen!Kunststof rolluik of aluminium rolluik?

Kunststof en aluminium rolluiken zijn het meest populair in Brunssum. Kunststof is de goedkoopste optie. Dit is verkrijgbaar in verschillende kleuren: u bepaalt dus zelf welke kleur uw kunststof rolluik krijgt. Een kunststof rolluik is inbraakwerend en heeft een prima isolatiewaarde.

Een aluminium rolluik isoleert doorgaans net iets beter. Ook is het materiaal een stuk sterker dan kunststof, waardoor de inbraakveiligheid ook nog iets groter is. Het nadeel van aluminium rolluiken is de hogere prijs.

Twijfelt u tussen aluminium en kunststof? Schakel dan een ervaren vakman in en vraag een persoonlijk advies. Zo weet u zeker dat u de beste keuze maakt.

Houten rolluiken

Een alternatief zijn houten rolluiken. Deze zijn enorm populair bij mensen met oudere woningen. Houten rolluiken hebben namelijk een natuurlijke en klassieke uitstraling. Ze vergroten de privacy in huis en houden een groot deel van de warmte buiten.

Toch isoleren houten rolluiken iets minder dan kunststof of aluminium rolluiken.

Dat komt omdat de houten lamellen minder goed op elkaar aansluiten dan kunststof rolluiken. Het hout reageert op verschillende weersomstandigheden, waardoor het extra ruimte nodig heeft. Het voordeel hiervan is dat er wel extra lichtinval is dan bij een aluminium rolluik.Bedieningsopties van rolluiken

Bekijk in deze video welke mogelijkheden er zijn om uw rolluiken te bedienen:


Rolluiken in Brunssum monteren

Het monteren van de rolluiken is een klus die u het beste overlaat aan een vakman bij u in de buurt.

Kan ik zelf mijn rolluiken monteren?

In theorie kunt u zelf uw buitenzonwering monteren. Toch is dit niet aan te raden. Het is een flinke klus die goed gedaan moet worden, om beschadigingen aan de rolluiken en de gevel te voorkomen.

Hoe monteert een zonwering expert de rolluiken?

De vakman controleert eerst waar het rolluik komt te hangen. Daarna boort hij de gaten en hangt hij het rolluik, inclusief geleiders, op. Pas daarna installeert hij het gekozen

rolluik monteren in Brunssum

Wat kosten rolluiken?

De prijzen van voorzetrolluiken variëren. Wilt u een kunststof rolluik? Voor één vierkante meter betaalt u ongeveer €90,- tot €150,-. Een kunststof rolluik van 2 vierkante meter kost ongeveer €240,- tot €340,-.

Gaat u voor een hogere inbraakveiligheid en kiest u een aluminium rolluik? Voor één vierkante meter liggen de kosten rond de €100,- tot €250,-. Een aluminium rolluik van 2 vierkante meter kost gemiddeld €350,- tot €600,-.

Houd er rekening mee dat er nog kosten voor de montage en de bediening bijkomen!

Voor de bediening variëren de kosten tussen de €10,- en €250,- en de montagekosten liggen rond de €100,- tot €250,-.

Prijzen voorzetrolluiken 2024

Materiaal voorzetrolluiken Gem. prijzen * Opmerking
Kunststof rolluik €90,- tot €150,- Afmeting 1,00 m x 1,00 m
€240,- tot €340,- Afmeting 2,00 m x 2,00 m
Aluminium rolluik €100,- tot 250,- Afmeting 1,00 m x 1,00 m
€350,- tot €600,- Afmeting 2,00 m x 2,00 m
Bediening €10,- tot €250,- Kosten afhankelijk van keuze handmatig of elektrische bediening
Montagekosten €100,- tot €250,- Kosten afhankelijk van keuze type bediening en afmetingen

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Gemiddelde prijs kunststof rolluik

€250,- tot €840,-

Prijzen zijn gebaseerd op een kunststof rolluik van 2,00 m bij 2,00 m.

Budget variant
€250,- tot €350,-

Handmatige bediening
Zelf monteren

Luxueuze variant
€590,- tot €840,-

Elektrische bediening
Inclusief montageStart hier de offerteaanvraag

markiezen Brunssum


Markiezen Brunssum

Markiezen zijn een andere optie voor buitenzonwering. Een markies heeft een hele karakteristieke uitstraling en worden ook veel gebruikt bij winkelpanden en restaurants. Een markies herkent u aan de halfronde vorm. Vaak heeft een markies sierlijke volants (een extra strook stof aan de onderkant) , wat het een hele klassieke uitstraling geeft.

Bent u juist op zoek naar moderne zonwering? Ook dan is een markies een goede keuze!

Kies voor een markies met een effen doek zonder volants. Hierdoor krijgt de zonwering juist een hele moderne uitstraling.

Een markies is bovendien de enige zonwering die ook van opzij tegen de zon beschermen. Dit verkleint de kans op verkleuringen in het interieur!

Bespaar op de kosten door offertes te vergelijken. Start de gratis offerteaanvraag!

Voordelen markiezen

 • Markiezen beschermen niet alleen van voren, maar ook van opzij tegen de felle zon.
 • Een markies voorkomt verkleuringen in het interieur.
 • Markiezen hebben een stijlvolle en karakteristieke uitstraling.


Petmodel, klapmodel of standaardmodel?

Als u heeft gekozen voor een markies, dan heeft u nog eens de keuze uit drie verschillende modellen. Het standaardmodel, het klapmodel en het petmodel. Welk model het best geschikt is, is afhankelijk van de omstandigheden.

 • Standaardmodel: dit wordt standaard gekozen. Standaard markiezen hebben een uitval die gelijk is aan de hoogte van de markies.
 • Klapmodel: het klapmodel heeft een grotere uitval. Hierdoor is er onder een klapmodel markies voldoende ruimte om deuren en ramen te openen.
 • Petmodel: een markies met het petmodel valt een stuk hoger dan de andere modellen. Hierdoor behoudt u de vrije doorgang onder de markies.

Een markies is de énige vorm van zonwering die ook aan de zijkanten beschermen tegen de felle zonnestralen! Dit voorkomt verkleuringen in uw interieur!

Markiezen plaatsen; wat doet de vakman?

Hoe gaat de vakman te werk bij het plaatsen van markiezen? Hoewel de werkwijze per zonwering expert verschilt, doorlopen zij in principe de volgende stappen:

 • Stap 1. Het bepalen waar de markies precies komt te hangen. Dit is altijd in overleg met u! De vakman tekent af waar de boorgaten komen te zitten en zorgt ervoor dat de markiezen altijd waterpas hangen.
 • Stap 2. Als hij weet wáár de markies komt te hangen bevestigt de expert de muurbeugels.
 • Stap 3. De experts monteren daarna de kap, nog zonder het doek.
 • Stap 4. Hierna plaatsen de specialisten uit Brunssum de bediening in de kap zodat deze te openen en sluiten is.
 • Stap 5. Tot slot hangen ze de markies in de beugels.

Wat kosten markiezen?

Een markies met een uitval van 80 centimeter en een breedte van 1 meter, kosten ongeveer €360,-. Voor een breedte van 2 meter liggen de prijzen rond de €440,- en voor een 3 meter brede markies betaalt u ongeveer €520,-.

Kiest u voor een uitval van 100 of zelfs 120 centimeter, dan lopen de kosten bij een breedte van 3 meter op tot €570,- of €630,-. Dit zijn de kosten exclusief bediening.

Wat kost de bediening?

Voor handmatige bediening betaalt u gemiddeld €35,- tot €50,-, dit is de goedkoopste optie. Wilt u liever elektrische bediening? Voor een wandschakelaar betaalt u gemiddeld €50,- tot €160,- en een afstandsbediening kost u ongeveer €200,- tot €250,-.

Prijzen markiezen 2024

Uitval Prijs 1m breed * Prijs 2m breed * Prijs 3m breed *
80 cm uitval €360,- €440,- €520,-
100 cm uitval €390,- €480,- €570,-
120 cm uitval €420,- €520,- €630,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kosten bediening markiezen

Soort bediening Gem. prijs *
Handmatige bediening (handslinger) €35,- tot €50,-
Elektrische bediening (wandschakelaar) €50,- tot €160,-
Tijd gestuurde bediening (tijdschakelklok) €50,- tot €200,-
Bediening met afstandsbediening €200,- tot €250,-
Bediening met een app (via een mobiel) €270,- tot €400,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw.


Gemiddelde prijs van een markies

€555,- tot €1.030,-

Prijzen zijn gebaseerd op een markies van 3 meter breed.

Budget variant
vanaf €555,-

Uitval van 80 cm
Inc. handmatige bediening (€35,-)
Zelf monteren (€0,-)

Luxueuze variant
tot €1.030,-

Uitval van 120 cm
Incl. elektrische bediening (€250,-)
Inclusief montage (€150,-)Start direct de gratis offerteaanvraag!screens Brunssum


Screens Brunssum

Een alternatief voor een rolluik of zonnescherm, zijn screens. Een screen is een soort zonnescherm, dat verticaal naar beneden valt. Door middel van geleiders glijden ze strak voor het raam langs. Dit maakt ze windbestendig, omdat er geen wind tussen het raam en de screen komt.

Een screen laat wel licht door. Zo heeft u voldoende licht in huis, zonder dat de temperatuur te snel stijgt. Ook behoudt u het uitzicht naar buiten, terwijl er van buiten geen inkijk meer is!

Naast het vergroten van de privacy, bieden screens ook extra isolatie. In de zomer blijft het binnen lekker koel terwijl u in de winter juist minder warmte verliest. Wilt u een screen laten plaatsen?

Start nu de gratis offerteaanvraag!

Voordelen screens

 • Screens vergroten de privacy in huis.
 • Met een screen houdt u het binnen lekker koel in de zomer.
 • In de winter houden screens de warmte juist binnen.


Standaardscreen, ritsscreen of zipscreen?

Overweegt u de aanschaf van één of meerdere screens? Daar krijgt u geen spijt van! U heeft de keuze uit twee verschillende soorten screens: standaard- en zipscreens.

U heeft de keuze uit deze twee soorten screens:

 • Het standaardscreen komt het vaakst voor. Deze screens gaan met behulp van geleiders naar beneden en is geschikt voor de meeste woningen.
 • Het zipscreen of ritsscreen gebruikt geen geleiders, maar is volledig dichtgeritst. Hierdoor blijven de screens muurvast zitten: ook bij stevige wind.

In de meeste gevallen is een standaard screen voldoende. Woont u in een winderige omgeving of bijvoorbeeld boven in een flatgebouw? Dan is een zipscreen waarschijnlijk een betere keuze.


Screens vergroten de privacy in huis én houden het huis ’s zomers heerlijk koel!


Screens; alle mogelijkheden op een rij


Hoe worden screens geplaatst?

Het monteren van het zonnescherm gebeurt vaak in tweetallen. Eerst tekenen zij af waar de screen komt te hangen. Deze moet volledig waterpas hangen, omdat er in de toekomst anders problemen ontstaan.

Als duidelijk is waar de omkasting en de screen komt te hangen, bevestigen de vakmannen de geleiders en de screen zelf.

De volgende stap is de montage van het bedieningsmechanisme. Bij handmatige bediening kost dit weinig tijd, elektrische bediening duurt iets langer om te installeren. Tot slot volgt het afstellen van de screens gevolgd door een korte instructie voor u.

Wat kost een screen?

De prijs van zonwering is volledig afhankelijk van de afmetingen. Voor een screen met een breedte van 1 meter liggen de zonwering prijzen rond de €150,- tot €190,-. Voor een breedte van 2 meter moet u rekening houden met een zonwering prijs van gemiddeld €190,- tot €250,- en voor 3 meter ligt de prijs van de zonwering rond de €210,- tot €270,-.

Zijn er nog andere kosten om rekening mee te houden?

Ja! Deze prijzen zijn exclusief montage. Voor het monteren van het zonnescherm betaalt u gemiddeld €210,- tot €270,- per scherm. Deze prijs daalt bij de montage van meerdere zonneschermen.

Lees hier meer over de prijzen van screens.

Besparen? Start dan direct uw gratis offerteaanvraag!

Overzicht prijzen zonnescreens 2024

Breedte Gem. prijs per 1 meter lengte *
1,0 meter €150,- tot €190,-
2,0 meter €190,- tot €250,-
3,0 meter €210,- tot €270,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Bijkomende kosten bij screens 2024

Bespaartips bij plaatsen van screens

Weer niet bang dat het plaatsen van screens te veel geld gaat kosten: er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten. Kies bijvoorbeeld voor een handmatige bediening en zoek naar een zonwering expert uit Brunssum om te besparen op de voorrijkosten!

Zo bespaart u op het plaatsen van screens:

 • Bespaar door te kiezen voor goedkope materialen en een handmatige bediening. Dit is een stuk goedkoper dan elektrische of zelfs automatische screens.
 • Kies een zonweringsbedrijf bij u in de buurt om te besparen op de voorrijkosten.
 • Laat één raam uitrusten met een screen. Zo profiteert u van een koelere woning zonder dat u extra screens laat installeren.
 • Vergelijk de kosten van verschillende vakmannen in uw regio. Zo bespaart u tot wel 40%!

Screens laten plaatsen tegen de laagste kosten? Vergelijk offertes!

Kies de offerte met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen!Buitenzonwering Brunssum; zonwering voor elke situatie!

Naast zonneschermen, rolluiken en screens zijn er nog veel meer verschillende soorten zonwering voor buiten. Denk aan buitenzonwering als buitenjaloezieën, pergola zonwering of een terrasoverkapping met lamellendak. Door de verschillende soorten zonwering buiten, kunt u iets kiezen dat voldoet aan al uw wensen!

Hieronder leest u meer over verschillende soorten buitenzonwering, waarmee u in sommige gevallen ook extra beschutting op uw terras creëert.

Start nu een gratis offerteaanvraag!


Pergola zonwering

Creëer extra beschutting in uw tuin met pergola zonwering. Pergola’s zijn losstaande constructies en bestaan vaak uit vier poten met een dak. Sommige mensen kiezen ervoor hun pergola dicht te laten groeien met klimplanten, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor pergola zonwering als dak.

Waarom is pergola zonwering een goed idee?

Dit geeft de mogelijkheid om zelf te bepalen hoeveel licht er doorgelaten wordt. ’s Winters is extra lichtinval in huis geen straf. Maar als de pergola is dichtgegroeid met plantjes, dan wordt het al snel donkerder. Pergola zonwering kunt u weer openen op het moment dat u meer licht wilt hebben.

Buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën zijn precies hetzelfde als normale jaloezieën, alleen worden ze aan de buitenkant van het raam geplaatst.

Wat is het voordeel van buitenjaloezieën?

De buitenjaloezieën zijn een stuk efficiënter dan binnenjaloezieën. Dat heeft vooral te maken met het feit dat de buitenjaloezieën de warme zonnestralen al tegenhouden voordat zij het glas raken.

Buitenjaloezieën houden tot wel 90% van alle warmte buiten!

U bepaalt zelf hoeveel licht u in huis wilt, door de jaloezieën gedeeltelijk of juist volledig te sluiten. De buitenjaloezieën zijn verkrijgbaar in tal van kleuren, zodat er altijd een geschikte kleur voor u bij zit.

Lamellendak bij een terrasoverkapping

Steeds vaker kiezen mensen in Brunssum voor een terrasoverkapping met een lamellendak.

Wat is een lamellendak?

Een lamellendak zijn lamellen die in de terrasoverkapping geplaatst zijn. Door deze te openen zit u in het zonnetje en geniet u van een mooie zomerdag. Door het lamellendak te sluiten creëert u schaduw voor de extra warme dagen én zit u droog op het moment dat het gaat regenen.

Dat wilt u toch ook?

Een lamellendak hoeft niet eens heel duur te zijn. Kies voor een kunststof exemplaar en laat deze plaatsen door een ervaren zonwering expert in Brunssum.

Serrezonwering

Een serre aan huis? Dan heeft u ongetwijfeld gemerkt dat de temperatuur in de zomer flink oploopt. Dit lost u op met de installatie van serrezonwering. Serre zonwering plaatst u doorgaans op het glazen dak. Doordat de zonnestralen het glas niet raken, blijft de temperatuur in de serre aanzienlijk lager. Door de zonwering op donkere dagen weer op te rollen behoudt u wel voldoende lichtinval in de serre.

Serrezonwering is verkrijgbaar in tal van verschillende kleuren. Dit heeft als voordeel dat u gemakkelijk iets kiest dat bij uw woning én uw inrichting past.

Verandazonwering

Een veranda is een heerlijke plek om buiten toch droog te zitten. Dat komt goed van pas in dit regenachtige land. Het nadeel is dat de temperatuur onder de veranda bij mooi weer snel stijgt. Met verandazonwering lost u dit probleem op!

Verandazonwering wordt rechtstreeks tegen de veranda aangebracht, boven of op het glazen dak. Hierdoor heeft u voldoende schaduw en hoeft u niet bang te zijn om te verbranden in de zon. Laat de zonwering automatiseren, zodat de zonneschermen openen zodra de zon begint te schijnen. Op die manier hoeft u zelf nergens meer over na te denken.

uitvalscherm op balkon in Brunssum

Zonwering voor uw balkon

Met een balkon op het zuiden is het ’s zomers buiten bijna niet uit te houden. Heeft u ook veel last van de felle zon maar wilt u toch genieten van uw balkon? Laat dan zonwering voor uw balkon plaatsen!

Welke zonwering is geschikt voor op het balkon?

Veel mensen kiezen voor een uitvalscherm of knikarmscherm. Het nadeel van een uitvalscherm is dat dit de ruimte op het balkon gedeeltelijk blokkeert. Een alternatief is de montage van een screen. Deze komt niet tegen het raam, zoals gebruikelijk, maar is bevestigd tussen uw balkon en het bovenliggende balkon. Zo behoudt u voldoende loopruimte.
Diverse zonwering merken

Bij zowel binnen- als buitenzonwering is er ruim de keuze uit verschillende merken. Elk merk levert een uniek product: welk product het beste bij uw situatie past is afhankelijk van uw wensen. Start daarom direct uw offerteaanvraag en vraag advies aan één van de ervaren zonwering specialisten in Brunssum. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.
Somfy zonwering Brunssum

Somfy

Somfy is leverancier van kwalitatieve zonwering motoren. Wilt u uw zonwering automatiseren of is uw rolluikmotor aan vervanging toe? Kies dan voor de producten van Somfy. Somfy is te combineren met zonwering van elk ander merk. Het maakt het gebruiksgemak van de zonneschermen een stuk groter.

Bovendien valt er veel te besparen met automatische zonwering. Hiermee voorkomt u dat u ’s winters de kachel aan moet zetten of ’s zomers de airconditioning. Met de producten van Somfy verlaagt u dus uw energierekening!


Heroal zonwering Brunssum

Heroal

De producten van Heroal hebben een stijlvolle uitstraling en zijn geschikt voor ieder type huis. De moderne zonneschermen en screens zijn zelf in te stellen, zodat u altijd voldoende lichtinval in huis hebt.

De buitenzonwering van Heroal is weerbestendig en kan goed tegen verschillende weersomstandigheden. Heroal staat vooral bekend om het kwalitatieve zipscreen. Deze is storm vast en dus erg geschikt voor huizen in omgevingen met veel wind. Hiernaast biedt Heroal ook rolgordijnen en zonwerende lamellen aan.


Verosol zonwering Brunssum

Verosol

Verosol is al jarenlang een populair leverancier van binnenzonwering. U kunt bij Verosol terecht voor onder andere plisségordijnen, rolgordijnen en jaloezieën. Verosol streeft ernaar om innovatieve producten te leveren. De binnenzonwering van Verosol biedt daarom net zoveel privacy en isolatie als de standaard zonwering voor buiten.

De producten van Verosol passen naadloos in elk interieur: er is namelijk de keuze uit verschillende stijlen, kleuren en designs. Meer informatie over de producten van Verosol? Start dan direct uw gratis offerteaanvraag en vind een zonwering expert uit Brunssum.


Dickson zonwering Brunssum

Dickson

Het merk Dickson levert zowel binnen als buitenzonwering van hoge kwaliteit. U kunt bij Dickson terecht voor zonweringsdoeken evenals zonwering voor pergola’s en gordijnen.

De doeken van Dickson hebben een stijlvolle en luxueuze uitstraling zonder dat u hiervoor de hoofdprijs betaalt. Bovendien zijn de producten volledig op maat te maken: in welke mate wilt u dat het doek de zon doorlaat? Hoeveel bescherming tegen uv-straling? Bij Dickson voldoet het doek écht aan al uw wensen.


Swela zonwering Brunssum

Swela

Swela is een populair merk als het gaat om zonweringsdoeken. Wilt u het doek in uw zonnescherm vervangen? Neem dan eens een kijkje bij de producten van Swela. De doeken zijn allemaal perfect beschermd tegen zon, regen en wind.

De doeken van Swela zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Dankzij een unieke coating, is het doek water-, vet- en olie-afstotend. Dit maakt het onderhoud aan uw zonwering een stuk gemakkelijker!


Unilux zonwering Brunssum

Unilux

Unilox is een betrouwbaar merk met aluminium zonwering voor binnen én buiten. U bent bij Unilox aan het juiste adres voor stijlvolle shutters en screens. De screens van Unilux zijn horizontaal en verticaal te plaatsen: maar ook gebogen of diagonaal. Dit maakt Unilux een merk geschikt voor zonwering voor serre’s, koepels en lichtstraten!

Overweegt u zonwering van Unilux? Vraag een zonwering expert uit Brunssum dan om een persoonlijk advies. Zo weet u zeker dat het product aan al uw wensen voldoet.
Pergola zonwering in uw tuin? Bespaar op de kosten!

Vergelijk offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken!Keurmerken voor zonwering

Gaat u zonwering kopen? Om uw keuze voor een product iets makkelijker te maken, kunt u rekening houden met keurmerken. Deze geven aan dat producten voldoen aan kwaliteitseisen.

Deze twee keurmerken zijn van belang op het gebied van zonwering:

 • CE-certificering: dit is een certificaat dat wordt uitgegeven als een product voldoet aan Europese richtlijnen. Deze CE-markering is zelfs verplicht voor alle producten! Wilt u hier meer over weten? Lees dan verder op tuv.nl.
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen: dit keurmerk wordt uitgegeven aan producten dat voldoet aan veiligheidseisen van de politie. Producten met dit keurmerk zijn inbraakwerend. Meer weten? Lees dan verder op politiekeurmerk.nl.

Buitenzonwering in Brunssum schoonmaken

Bij het gebruik van de zonneschermen raken deze na verloop van tijd vervuild. Geen zorgen: dit is gemakkelijk te reinigen. Door de buitenzonwering goed te onderhouden verlengt u bovendien de levensduur. Het is aan te raden het onderhoud eens per jaar uit te voeren. Bij extreme vervuiling kunt u er ook voor kiezen om de zonwering al eerder schoon te maken.

Kan ik het onderhoud aan mijn zonwering zelf uitvoeren?

Ja: dat kan. Let er wel op dat u niet alleen het doek reinigt, maar ook de geleiders. Deze raken na verloop van tijd ook vervuild. Gebruik een natte doek en vermijd agressieve middelen: deze beschadigen het zonweringsdoek.

Veelvoorkomende zonwering reparaties

Laat u de zonwering monteren door een zonweringsbedrijf in Brunssum? Dan is de kans op beschadigingen of problemen heel klein. Toch kan het na verloop van tijd voorkomen dat er problemen ontstaan. Dit kunnen kleine dingen zijn: een rolluik dat scheef naar beneden rolt, een beschadiging in het doek of een rolluik motor die het niet meer doet.

Wat moet ik doen als mijn zonwering het niet meer doet?

Een zonwering reparatie is gelukkig snel uitgevoerd. In de meeste gevallen is een zonwering reparatie niet duur en kost het weinig tijd. Denk bij een zonwering reparatie aan het vervangen van het doek van het zonnescherm, het afstellen van het rolluik of een reparatie aan de motor van de zonwering.


Recente opdrachten:

Knikarmscherm plaatsen in Beek
Rolluik monteren in Brunssum
Buitenzonwering in Geleen
Screens in Heerlen plaatsen
Markiezen in Kerkrade plaatsen
Uitvalscherm in Weert vervangen
Plaatsen serrezonwering in Maastricht
Pergolazonwering in Valkenburg
Zonnescherm monteren in Roermond
Knikarmschermen in Landgraaf monteren

4 tips om te besparen op de kosten van zonwering

Vindt u zonwering te duur? Hieronder geven we u 4 tips waarmee u de kosten zo laag mogelijk houdt! Kies bijvoorbeeld voor goedkope materialen en een standaard uitvoering, in plaats van een luxe uitvoering. Bovendien bieden veel bedrijven een kwantumkorting aan bij grote opdrachten.

 • Tip 1. Regel een kwantumkorting door samen met de buren een zonweringsbedrijf in te schakelen.
 • Tip 2. Kies voor één rolluik of screen in plaats van meerdere, om zo de kosten van zonwering zo laag mogelijk te houden.
 • Tip 3. Bespaar op de materialen en kies voor de goedkoopste opties. Een standaard omkapping, in plaats van een luxe omkapping bijvoorbeeld.
 • Tip 4. Bespaar tot wel 40% op de totaalprijs met het vergelijken van offertes!

Waarom een zonweringsbedrijf inschakelen?

Twijfels over het inschakelen van een zonweringsbedrijf? De hulp van een ervaren zonwering expert uit Brunssum biedt zeker belangrijke voordelen! Zo krijgt u een persoonlijk én professioneel advies, zodat u zeker weet dat u zonwering kiest dat bij u past. Daarnaast gaat het monteren van de zonwering een stuk sneller én voorkomt u beschadigingen aan de gevel.

Hieronder staan de belangrijkste voordelen van het inschakelen van een zonweringsbedrijf.

 • Een zonweringsbedrijf zal uw zonwering snel en efficiënt monteren.
 • Door de zonwering door een zonweringsbedrijf te laten monteren, voorkomt u beschadigingen aan de gevel of zonneschermen.
 • U bespaart uzelf waardevolle tijd en energie.

zonweringsbedrijf Brunssum

Zonwering Brunssum: gratis offertes vergelijken

Klaar met felle zonnestralen in uw gezicht of wilt u het ’s zomers lekker koel houden in huis? Dan is zonwering een hele waardevolle toevoeging aan uw woning! Bovendien verhoogt u de privacy in huis en vergroot u met een rolluik zelfs de inbraakveiligheid.

Dat wilt u toch ook?

Dan hebben we goed nieuws: u bespaart gemakkelijk tot wel 40% op de kosten van zonwering. Hoe? Door meerdere offertes van zonweringsbedrijven te vergelijken.

Start de gratis offerteaanvraag!

Kies het zonweringsbedrijf met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs! Geen zorgen, want het vergelijken van offertes is gratis én geheel vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast!Gratis offertes