Zonwering Elburg


Zonwering Elburg

Met goede zonwering houdt u het ’s zomers lekker koel in huis. Daarnaast profiteert u ook van meer privacy en in sommige gevallen zelfs van een betere beveiliging van uw huis! U hebt de keuze uit stijlvolle rolluiken, screens of zonneschermen. Zo kiest u altijd zonwering dat het beste bij uw situatie past.

Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten zonwering voor buiten. Ook leest u meer over de wat zonwering kost en krijgt u informatie over verschillende bekende merken op het gebied van binnen- en buitenzonwering. Wilt u ook besparen op de investering?

Start gratis offerteaanvraag!

Vergelijk dan snel meerdere zonweringsbedrijven en kies het bedrijf met het beste aanbod! Besparen doet u snel en eenvoudig.

Besparen op de kosten van zonwering!

Op zoek naar een zonwering bedrijf uit uw eigen regio? Maak dan gratis gebruik van onze service en bespaar op uw aankoop!

De belangrijkste voordelen van de service:

 • U hoeft zelf geen bedrijven te bellen voor een prijsopgaaf. Alleen het invullen van het offerteformulier is al genoeg om meerdere offertes van verschillende specialisten te ontvangen.
 • Door prijsoffertes te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt. U bespaart zo tot wel 40% op de totaalprijs.
 • Kies eenvoudig en snel een geschikt zonewringsbedrijf uit Elburg voor de plaatsing van de buitenzonwering of rolluiken.Hoogwaardige kwaliteit zonwering in Elburg voor buiten

Met de hulp van een zonwering monteur, bent u verzekerd van de allerbeste kwaliteit voor zowel het materiaal als de montage. Dankzij jarenlange ervaring van de monteurs in Elburg is uw nieuwe zonwering buiten snel en vakkundig geplaatst. Zo zijn uw nieuwe zonneschermen of screens bijvoorbeeld altijd goed bestand tegen een voorjaarsstorm.

U heeft de keus uit een ruim aanbod aan bekende merken. Zonweringmonteurs uit Elburg geven u hierin graag professioneel advies. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

 • Het monteren gaat snel en vakkundig door de ervaring van de monteurs.
 • U geniet jarenlang van uw mooie zonwering buiten.
 • Profiteer van veel wooncomfort door een goede installatie.

Wat kost zonwering?

Zonwering buiten hoeft niet heel duur te zijn. Kiest u bijvoorbeeld voor rolluiken, dan liggen de gemiddelde kostprijzen voor een rolluik van 1 bij 3 meter tussen de €100,- tot €450,-. Voor markiezen betaalt u ongeveer €350,- tot €650,- en een screen van 1 bij 3 meter kost gemiddeld €200,- tot €300,-. Al deze kostprijzen zijn exclusief montagekosten.

Liever iets meer luxe?

Ga dan voor stijlvolle zonneschermen. Voor een zonnescherm van 3 bij 5 meter betaalt u gemiddeld €700,- tot €1.150,-. Wilt u ook op uw terras profijt hebben van de zonwering buiten, ga dan voor een luxe overkapping. De tarieven voor een model van 3 bij 15 meter liggen rond de €800,- tot €1.300,-.

Prijzen zonwering

Type buitenzonwering Breedte in meters Gemiddelde prijzen* (excl. montagekosten)
Rolluiken 1m x 3m €100,- tot €450,-
Markiezen 1m x 3m €350,- tot €650,-
Screens 1m x 3m €200,- tot €300,-
Zonneschermen (knikarmscherm) 3m x 5m €700,- tot €1.150,-
Terrasoverkapping 3m x 15m €800,- tot €1.300,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar excl. montagekosten. De exacte prijs hangt af van diverse factoren zoals afmetingen, materialen en bediening. Exacte prijs weten? Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier.

Wat zijn de montage- en bedieningskosten?

De bovenstaande kostprijzen zijn exclusief montagekosten. Hiervoor moet u rekening houden met gemiddelde tarieven tussen de €50,- tot €200,-. De montagekosten zijn uiteraard afhankelijk van het soort zonwering dat u buiten plaatst. Een automatisch zonnescherm laten monteren is natuurlijk duurder dan het plaatsen van een simpel rolluik. Wilt u zeker weten hoe hoog de montagekosten zijn, vraag dan gratis offertes aan.

Naast de montagekosten rekenen veel goedkope zonweringsbedrijven ook voorrij- en inmeetkosten. Kiest u een zonweringsbedrijf uit Elburg, dan bespaart u al op de voorrijkosten. Laat u de zonneschermen of rolluiken professioneel inmeten, dan weet u zeker dat u de juiste maat besteld. Inmeten kost ongeveer €25,- maar kan per zonweringsbedrijf verschillen.

De aanschafprijzen voor een handmatig bedieningssysteem beginnen vanaf €10,- en voor een elektronisch systeem moet u denken aan richtprijzen vanaf €50,- (exclusief plaatsing).

buitenzonwering Elburg

Zelf zonwering plaatsen of uitbesteden?

Als handige klusser vraagt u zichzelf misschien af of u zelf uw goedkope buitenzonwering kan monteren. Toch is het verstandig om de zonneschermen buiten door een vakman te laten plaatsen.

Waarom uitbesteden?

Of u nu kiest voor goedkope buitenzonwering in de vorm van rolluiken, screens of zonneschermen: de zonwering moet buiten bevestigd worden tegen uw gevel. Als u zelf aan de slag gaat, is de kans op beschadigingen aan uw gevel een stuk groter dan wanneer u een ervaren expert inschakelt. Bovendien weet u zeker dat de buitenzonwering goed bestand is tegen harde windvlagen. Gelukkig bespaart u eenvoudig op de montagekosten met het vergelijken van offertes van meerdere zonweringspecialisten.

zonneschermen ElburgZonneschermen Elburg

Met het monteren van goedkope zonneschermen slaat u twee vliegen in één klap: u heeft binnen minder last van de warmte door de zon én u profiteert op uw terras van extra schaduw. U heeft in principe de keuze uit twee verschillende soorten zonneschermen:

 • Kinkarmschermen
 • Uitvalschermen

Bij een zonnescherm is het verstandig te investeren in elektrische bediening. Zonneschermen zijn vaak erg groot, waardoor handmatige bediening vrij zwaar is.

De prijs voor elektrische bediening ligt iets hoger, maar het verhoogt het gebruiksgemak enorm. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten zonneschermen.

Start hier uw gratis offerteaanvraag!

Voordelen zonneschermen

 • Creëer eenvoudig veel schaduw
 • Geen last meer van felle zonnestralen
 • Verhoog de privacy in uw woning in Elburg


Knikarmscherm

Een knikarmscherm gaat open met behulp van twee of drie balken. Bij het openen en sluiten ‘knikken’ deze als het ware open. Het grote voordeel van deze zonneschermen, is dat u het scherm bijna horizontaal kan afstellen. Dat maakt een knikarmscherm ook geschikt voor boven deuropeningen, zoals openslaande buitendeuren. U verliest dus geen extra loopruimte.

Maar er zitten nog meer voordelen aan een knikarmscherm!

Een knikarmscherm wordt geleverd tot wel 6 meter breed, waardoor u extra veel schaduw hebt op uw terras. Er is zowel handmatige bediening als elektrische bediening mogelijk en u kunt de schermen volledig op maat laten maken.

Een knikarmscherm van drie bij drie meter heeft een gemiddelde aanschafprijs van €700,- tot €950,-.

Uitvalscherm

Een ander type zonnescherm is het uitvalscherm. Deze is vergelijkbaar met een knikarmscherm. In plaats van dat de armen openvouwen, vallen deze naar voren. Een uitvalscherm is vooral geschikt op plaatsen waar de vrije doorloop niet van belang is, dicht tegen uw gevel aan bijvoorbeeld. Een uitvalscherm heeft een aantal voordelen:

 • door de simpele uitvoering is een uitvalscherm geschikt voor ieder budget;
 • een uitvalscherm vergroot de privacy in huis;
 • dankzij de stormvaste optie zijn uitvalschermen ook erg geschikt voor gebruik bij appartementen;
 • het uitvalscherm is qua uiterlijk vergelijkbaar met een knikarmscherm.

Een uitvalscherm van één bij één meter kost ongeveer €350,-.

Uitvalscherm vervangen door knikarmscherm

Heeft u op dit moment een uitvalscherm maar mist u de vrije doorloop? Laat het uitvalscherm dan vervangen door een knikarmscherm. Doordat u het knikarmscherm bijna horizontaal af kan stellen, verliest u geen loopruimte.

Bij het vervangen van het uitvalscherm verwijdert de zonwering expert eerst het oude scherm. Dit doet hij heel voorzichtig om de gevel niet te beschadigen. Kan hij de gaten niet gebruiken bij de montage van het knikarmscherm? Dan dicht hij deze eerst. Daarna plaatst hij uw nieuwe knikarmscherm.

Zonnescherm plaatsen in Elburg

Het monteren van zonneschermen is niet eenvoudig. Om beschadigingen aan uw gevel en het zonnescherm te voorkomen is het altijd verstandig hiervoor een goedkope zonwering expert uit Elburg in te schakelen.

Hoe plaatst de vakman het zonnescherm?

Zodra u akkoord gaat met de plaats, tekent de vakman de juiste plek af, zodat hij zeker weet dat het scherm waterpas hangt. Hij maakt boorgaten in de gevel en plaatst hierin het anker en de beugels van het scherm. Het monteren van de cassette gebeurt nog zonder doek, deze plaatst hij pas terug als de cassette aan de muur bevestigd is. Nadat de bediening is geïnstalleerd stelt hij het zonnescherm af.

De montagekosten liggen tussen de €50,- en de €200,- per zonnescherm. De totaalprijs is afhankelijk van de grootte van het scherm, de bediening en het type zonnescherm.


Zonnescherm plaatsen; wat doet de vakman?

Bekijk hoe de vakman zonwering plaatst.


Wat kost een zonnescherm?

Wilt u graag een zonnescherm, dan is een uitvalscherm de goedkoopste optie. De kostprijzen starten al vanaf €350,- voor een scherm van 1 bij 1 meter. Bij grotere ramen, heeft u uiteraard een groter uitvalscherm nodig. Een scherm van 1 bij 4 meter kost gemiddeld €620,-.

Een knikarmscherm biedt iets meer luxe, maar is ook duurder in aanschaf. Een klein knikarmscherm van 3 bij 3 meter koopt u vanaf €700,- tot €950,-. Heeft u een groter knikarmscherm nodig? Voor een scherm van 3 bij 5 meter liggen de tarieven rond de €825,- tot €1.150,-.

De genoemde kostprijzen zijn exclusief montagekosten. Wilt u weten wat u gaat betalen voor uw zonneschermen? Vraag dan gratis offertes aan en vergelijk meerdere goedkope zonweringsbedrijven.

Zonnescherm prijzen 2024

Soort zonnescherm Afmetingen (diepte x breedte) Gem. prijzen *
Uitvalscherm 1,00 m x 1,00 m €350,-
1,00 m x 2,50 m €490,-
1,00 m x 4,00 m €620,-
Knikarmscherm 3,00 m x 3,00 m €700,- tot €950,-
3,00 m x 4,00 m €750,- tot €1.000,-
3,00 m x 5,00 m €825,- tot €1.150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde aanschafkosten inclusief btw en exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Bespaar tot 40% op zonneschermen in Elburg!

Vergelijk gratis offertes en kies het zonweringsbedrijf met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken!

rolluiken ElburgRolluiken Elburg

Een ander soort zonwering, zijn rolluiken. Rolluiken worden in Elburg steeds populairder. Ze worden gebruikt als zonwering, maar daarnaast bieden ze extra privacy en ze zijn inbraakwerend.

Daarnaast verhogen ze de isolatie in huis, zowel ’s zomers als ’s winters. Rolluiken zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen:

 • Voorzetrolluiken
 • Opbouwrolluiken
 • Inbouwrolluiken

Een groot voordeel is dat u rolluiken kunt automatiseren. Dat betekent dat ze vanzelf naar beneden gaan zodra de zon begint te schijnen. Zo kunt u ook instellen dat ze op een bepaald tijdstip naar beneden gaan, bijvoorbeeld als u naar bed gaat.

Start hier de offerteaanvraag! Bespaar op de kosten van uw rolluiken!

Voordelen rolluiken

 • Een verhoogde isolatie
 • Verbetering van de veiligheid
 • Warmte werend
 • Betere geluidsisolatie


Voorzet-, opbouw-, of inbouwrolluiken?

Er bestaan drie verschillende soorten rolluiken. Welk rolluik de beste keuze is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

 • Voorzetrolluiken zijn geschikt voor ieder type woning. Hierbij plaatst de vakman het rolluik aan de buitenzijde van het raam, waardoor er geen grote verbouwing is. Een voorzetrolluik kan u zowel elektrisch als handmatig bedienen.
 • Opbouwrolluiken is vooral geschikt als u aan het verbouwen of renoveren bent. Het opbouwrolluik vormt namelijk één geheel met uw raamkozijn. Het voordeel hiervan is dat het rolluik heel dicht tegen uw raam aanzit, zodat er geen wind onder komt.
 • Inbouwrolluiken worden vooral geplaatst bij nieuwbouwwoningen. Het rolluik wordt weggewerkt in de gevel.Nieuwe rolluiken in Elburg nodig ? Bespaar tot 40% op de totaalprijs!

Vind snel een zonwering expert bij u in de buurt, vergelijk en bespaar.

Gratis offertes ontvangen!Kunststof rolluik of aluminium rolluik?

Er is de keuze uit verschillende materialen. Kunststof is in Elburg een erg populair materiaal. Dat komt vooral omdat pvc erg onderhoudsvriendelijk is en een goede isolatie biedt. Bovendien is kunststof verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren, zodat u gemakkelijk iets kiest dat goed bij uw woning past.

Wilt u liever een unieke uitstraling?

Kies dan voor aluminium! Het materiaal is heel licht en tegelijkertijd ontzettend sterk. Hierdoor zorgt het voor een flinke verbetering van de inbraakveiligheid in huis. Door de unieke uitstraling, is aluminium vooral geschikt voor moderne woningen. Het materiaal sluit goed aan bij de strakke uitstraling.

Een kunststof rolluik is goedkoper dan aluminium. De aanschafprijs van kunststof ligt namelijk een stuk lager dan van aluminium. Een rolluik van kunststof van 1 bij 1 meter kost gemiddeld tussen de €90,- tot €150,-. Een aluminium rolluik met dezelfde afmetingen kost rond de €100,- tot 250,-.

Houten rolluiken

Bij traditionele woningen zijn juist houten rolluiken beter geschikt. Het hout heeft een warme en authentieke uitstraling dat niet na te bootsen is. Bovendien is hout heel bewerkelijk. Dat heeft als voordeel dat u een houten rolluik gemakkelijk van kleur verandert. Daar komt nog eens bij dat een eventuele beschadiging relatief eenvoudig te repareren is.

Zitten er ook nadelen aan houten rolluiken?

Sommige mensen vinden het onderhoud aan houten rolluiken een nadeel. U moet het jaarlijks goed controleren en in ieder geval elke 7 jaar opnieuw laten schilderen. Daarnaast is hout vaak duurder dan kunststof, waardoor het niet geschikt is voor mensen met een beperkt budget.Bedieningsopties van rolluiken

Bekijk in deze video welke mogelijkheden er zijn om uw rolluiken te bedienen:


Rolluiken in Elburg monteren

Hoe de zonwering expert uw rolluik monteert is natuurlijk volledig afhankelijk van het soort rolluik. Stel dat u een voorzetrolluik op de muur plaatst. In dat geval plaatst de zonwering expert eerst de rolluikkast en de geleiders. Deze zorgen ervoor dat het rolluik moeiteloos opent en sluit, en daarom moet alles goed op elkaar aansluiten.

Als het rolluik hangt, verwijdert de vakman het beschermingsmateriaal. Hierna monteert hij de bediening en stelt hij het rolluik voor u af. Het afstellen zorgt ervoor dat het rolluik goed via de geleiders naar boven en naar beneden rolt.

De montagekosten liggen tussen de €100,- tot €250,- per rolluik.

rolluik in Elburg monteren

Wat kost rolluiken?

Laat u een voorzetrolluik monteren? Voor een rolluik van 1 bij 1 meter liggen de startprijzen rond de €90,- tot €150,- voor een kunststof model. Kiest u liever voor aluminium, dan liggen de kostprijzen iets hoger. Gemiddeld rond de €100,- tot €250,-. Hoe groter het rolluik, hoe hoger de prijs. Voor 2 x 2 meter betaalt u voor kunststof ongeveer €240,- tot €340,- en voor aluminium rond de €350,- tot €600,-.

Daarnaast moet u rekening houden met extra kosten voor de bediening en de montage. Handmatige bediening is de meest voordelige keuze. De tarieven variëren van €10,- tot €250,-. Houd voor de montagekosten rekening met gemiddeld €100,- tot €250,- per rolluik. Lees hier meer over de prijzen van rolluiken.

Prijzen voorzetrolluiken 2024

Materiaal voorzetrolluiken Gem. prijzen * Opmerking
Kunststof rolluik €90,- tot €150,- Afmeting 1,00 m x 1,00 m
€240,- tot €340,- Afmeting 2,00 m x 2,00 m
Aluminium rolluik €100,- tot 250,- Afmeting 1,00 m x 1,00 m
€350,- tot €600,- Afmeting 2,00 m x 2,00 m
Bediening €10,- tot €250,- Kosten afhankelijk van keuze handmatig of elektrische bediening
Montagekosten €100,- tot €250,- Kosten afhankelijk van keuze type bediening en afmetingen

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Gemiddelde prijs kunststof rolluik

€250,- tot €840,-

Prijzen zijn gebaseerd op een kunststof rolluik van 2,00 m bij 2,00 m.

Budget variant
€250,- tot €350,-

Handmatige bediening
Zelf monteren

Luxueuze variant
€590,- tot €840,-

Elektrische bediening
Inclusief montageStart hier de offerteaanvraag


markiezen ElburgMarkiezen Elburg

Markiezen ziet u in Elburg steeds vaker. Ze worden vaak gebruikt bij winkels en restaurants, maar komen ook steeds vaker bij woningen voor.

De ronde, bolle vorm van markiezen geeft het een erg karakteristieke uitstraling. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar: het petmodel, het klapmodel of het standaardmodel.

Een voordeel van markiezen is dat ze niet alleen van boven tegen de zon beschermen, maar ook van de zijkanten. Dat komt omdat de luifel aan beide kanten dicht is. Daarnaast behoudt u met markiezen uw uitzicht, het raam wordt namelijk niet volledig geblokkeerd.

Meer weten over markiezen? Vraag dan advies aan een zonwering expert in Elburg. Start nu de offerteaanvraag!

Voordelen markiezen

 • Unieke, karakteristieke uitstraling
 • Beschermt ook tegen de zon van de zijkanten
 • Dankzij de verschillende modellen geschikt voor alle woningen
 • Markiezen zijn niet windgevoelig


Petmodel, klapmodel of standaardmodel?

Er zijn verschillende modellen markiezen verkrijgbaar. Zo kiest u gemakkelijk een model dat bij u past.

 • De standaard markies komt in Elburg het vaakst voor. Hierbij is de hoogte en de uitval hetzelfde formaat. Deze is geschikt voor ramen waarbij geen vrije doorgang noodzakelijk is.
 • Een klapmodel komt van pas bij openslaande deuren of ramen. De uitval is groter dan de hoogte, hierdoor is er onder de luifel nog voldoende ruimte om ramen en deuren te openen.
 • Het petmodel is de beste keuze als u de vrije doorloop belangrijk vindt. Doordat het doek een stuk minder laag uitvalt behoudt u het uitzicht naar buiten en kunt u makkelijk voor het raam langs blijven lopen.

Een groot voordeel van een klapmodel is de grotere uitval. Hierdoor is een klapmodel erg geschikt om boven ramen en deuren te plaatsen.

Markiezen plaatsen; wat doet de vakman?

Om problemen te voorkomen, moeten de markiezen correct geplaatst zijn. Dit laat u dus het beste doen door een zonwering expert. Deze houdt er rekening mee dat de markies volledig waterpas hangt.

De montage bestaat uit drie stappen. Als eerste plaatst hij de basisconstructie van de markies. Daarna bevestigt hij het doek en stelt hij de zonwering goed af.

Als dit gedaan is volgt de installatie van de bediening. Kiest u voor handmatige bediening, dan sluit de vakman de handslinger aan op de kabel. In het geval van elektrische bediening installeert de zonwering expert een schakelaar in huis.

Wat kosten markiezen?

Hoeveel een markies kost, is afhankelijk van de afmetingen. Stel dat u kiest voor een markies met 1 meter uitval, van 2 meter breed. In dat geval liggen de kostprijzen rond de €480,-. Een markies van 3 meter breed met een uitval van 1 meter kost ongeveer €570,-. Voor de bediening en montage betaalt u extra. Lees hier meer over de prijzen van markiezen.

Prijzen van markiezen 2024

Uitval Prijs 1m breed * Prijs 2m breed * Prijs 3m breed *
80 cm uitval €360,- €440,- €520,-
100 cm uitval €390,- €480,- €570,-
120 cm uitval €420,- €520,- €630,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kosten bediening markiezen

Handmatige bediening is het goedkoopst. Dit kost gemiddeld €35,- tot €50,-. Voor elektrische bediening met een wandschakelaar betaalt u ongeveer €50,- tot €160,-. Automatische bediening kost ongeveer €50,- tot €250,-. Wilt u extra luxe en de markiezen met een app op uw telefoon willen bedienen? Houd dan rekening met een meerprijs van gemiddeld €270,- tot €400,-.

Prijsoverzicht bediening markiezen 2024

Soort bediening Gem. prijs *
Handmatige bediening (handslinger) €35,- tot €50,-
Elektrische bediening (wandschakelaar) €50,- tot €160,-
Tijd gestuurde bediening (tijdschakelklok) €50,- tot €200,-
Bediening met afstandsbediening €200,- tot €250,-
Bediening met een app (via een mobiel) €270,- tot €400,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Gemiddelde prijs van een markies

€555,- tot €1.030,-

Prijzen zijn gebaseerd op een markies van 3 meter breed.

Budget variant
vanaf €555,-

Uitval van 80 cm
Inc. handmatige bediening (€35,-)
Zelf monteren (€0,-)

Luxueuze variant
tot €1.030,-

Uitval van 120 cm
Incl. elektrische bediening (€250,-)
Inclusief montage (€150,-)Start direct de gratis offerteaanvraag!


screens ElburgScreens Elburg

Een alternatief is screens. Screens worden tegen uw raam geplaatst. Hierdoor vergroot het de privacy in huis en houdt het de warmte uit huis. Er is de keuze uit drie verschillende soorten screens:

 • Standaardscreens
 • Ritsscreen of zipscreen

Een ritsscreen of zipscreen is een screen met spansysteem. Dit maakt het model windvast. Screens hebben een aantal voordelen. Zo is deze zonwering erg gemakkelijk en stijlvol te verbergen. Er is geen grote kast nodig om het screen in op te rollen.

Daarnaast zijn screens heel gemakkelijk in gebruik. Handmatig zijn screens eenvoudig te openen en sluiten en met een handschakelaar al helemaal.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Voordelen screens

 • Stijlvol weg te werken op uw gevel;
 • Gemakkelijk te bedienen (elektrisch of handmatig);
 • Keuze uit vele kleuren en patronen;


Standaardscreen, ritsscreen of zipscreen?

Naast een standaardscreen, heeft u ook de keuze uit een ritsscreen. Het verschil zit hem vooral in de bevestiging, waardoor een zipscreen extra windvast is. Dit is het verschil tussen een standaard- en een zipscreen:

 • Een standaardscreen komt in Elburg veel voor. Dit screen zakt naar beneden door een verzwaring onderaan het scherm. Omdat dit de meest standaardmethode is, is de prijs het laagst.
 • Een zipscreen, ook wel een ritsscreen genoemd, wordt met een rits tussen de geleiders vastgeritst. Samen met de zware onderlijst, is dit screen volledig windvast. Een zipscreen wordt daarom ook veel gebruikt bij flatgebouwen waar veel wind langs waait.

Door de rits in de geleiders is een zipscreen extra stevig. Hierdoor is een zipscreen geschikt voor een gevel waar veel wind op staat, zoals bij een flatgebouw.


Screens; alle mogelijkheden op een rij


Hoe worden screens geplaatst?

Het plaatsen van een screen wordt op verschillende manieren gedaan:

 • voorbouw; hierbij zit de lijst op het kozijn, net voor het raam;
 • opbouw; de lijst wordt op de muur geplaatst;
 • inbouw; de lijst zit in de muur verwerkt.

De laatste optie wordt eigenlijk alleen gekozen door mensen die al aan het verbouwen zijn. Het plaatsen van een inbouw screen is namelijk een flinke klus die veel tijd en geld kost.

De zonwering expert uit Elburg monteert als eerste de kast met daarin het screen. Daarna bevestigt hij de begeleiders en installeert hij de gekozen methode van bediening. Tot slot stelt hij de screens af.

De montagekosten voor screens liggen tussen de €210,- tot €270,-.

Wat kost een screen?

Een standaard screen van 1 meter breed en 1 meter lang kost ongeveer €150,- tot €190,-. Houd er rekening mee dat de prijs, hoe langer het screen, verder oploopt. Voor een breedte van 2 meter starten de kostprijzen rond de €190,- tot €250,- en bij een breedte van 3 meter moet u rekening houden met een vanaf-prijs van €210,- tot €270,-.

Daarnaast zijn er nog bijkomende kosten.

De prijs van de bediening varieert van €35,- bij handmatige bediening tot €360,- bij bediening via een app op uw telefoon. Wilt u de screens afwerken met een stijlvolle bovenkap? Kiest u voor een niet standaard bovenkap, dan betaalt u hier tot €40,- per rolluik extra voor. Daarnaast liggen de montagekosten rond de €210,- tot €270,- per screen.

Overzicht prijzen zonnescreens 2024

Breedte Gem. prijs per 1 meter lengte *
1,0 meter €150,- tot €190,-
2,0 meter €190,- tot €250,-
3,0 meter €210,- tot €270,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Bijkomende kosten bij screens 2024

Omschrijving Gem. prijs per screen * Opmerking
Bediening Van €35,- tot €360,- Keuze uit handmatig, elektrisch op afstand of via app.
Bovenkap €0,- tot 40,- Standaard of speciaal model
Montagekosten €210,- tot €270,- Bij meerdere screens dalen de montagekosten per screen.

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Bespaartips bij het plaatsen van screens

Als u screens voor uw ramen wilt, dan zijn er gelukkig verschillende manieren waarop u de prijs zo laag mogelijk houdt. Zo is het natuurlijk mogelijk om te kiezen voor de goedkoopste uitvoering. Dat is een simpel screen met een handmatige bediening. Doordat het materiaal erg licht is, is het gebruikersgemak met handmatige bediening nog steeds groot.

Kiest u voor een zonwering expert uit Elburg, dan bespaart u bovendien op de voorrijkosten. Vaak betaalt u voorrijkosten als de vakman een groot aantal kilometers moet rijden. Heeft u een beperkt budget? Kies er dan voor om één screen te plaatsen in plaats van meerdere screens. Kies dan het raam waar u het meest last heeft van de felle zon.

Besparen op uw screens in Elburg? Vergelijk gratis offertes!

Kies de zonwering expert met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes aanvragen!


Buitenzonwering Elburg; zonwering voor elke situatie!

Steeds meer mensen kiezen voor buitenzonwering. Zijn zonneschermen niet helemaal uw ding? Dan zijn er uiteraard ook nog andere soorten buitenzonwering om uw terras te beschermen tegen de zon. Denk bijvoorbeeld aan een pergola of een lamellendak! Hieronder leest u meer over verschillende soorten buitenzonwering.

Wilt u meer informatie, dan staat een expert uit Elburg u graag te woord.

Start hier de offerteaanvraag!


Pergola zonwering

In Elburg wordt een pergola veel gebruikt voor het overkappen van een terras. Pergola zonwering bestaat uit een aantal palen en vaak een schaduwdoek. Een pergola is losstaand en zit dus niet vast aan de gevel. Daardoor weet u zeker dat uw buitenmuur niet beschadigd raakt bij de montage.

Kiest u voor een pergola met een kunststof dak, dan kunt u het hele jaar door buiten zitten, zonder dat u nat wordt van de regen.

Een groot voordeel is dat u de pergola volledig op maat kan laten maken. Wilt u een houten constructie of juist kunststof? Een glazen dak of liever een schaduwdoek? Zo past u de pergola gemakkelijk aan, aan de stijl van uw tuin.

Buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën treft u steeds vaker. Dit zijn stijlvolle jaloezieën die u aan de buitenkant van uw woning plaatst. Dit zorgt voor een uitstekende warmte-isolatie. Omdat buitenjaloezieën natuurlijk blootgesteld worden aan neerslag, is het belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat hier goed tegen bestand is. Pvc is daarom een veel gekozen materiaal.

De buitenjaloezieën zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Net als andere soorten buitenzonwering, zijn de jaloezieën te bedienen met de hand of met een afstandsbediening. Standaard bestaan buitenjaloezieën uit C-lamellen. Wilt u liever meer verduistering? Kies dan voor een Z-lamel.

Lamellendak bij een terrasoverkapping

Heeft u een terrasoverkapping? Met een lamellendak bepaalt u zelf of u in de zon of in de schaduw zit! De lamellen in een lamellendak zijn namelijk zelf te regelen: schuif de lamellen open of dicht voor veel of weinig zonlicht. Liever niet in de schaduw zitten? Dan is het mogelijk om het lamellendak volledig opzij te schuiven.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een lamellendak:

 • het is gemakkelijk te monteren;
 • de lammellen zijn eenvoudig te openen en sluiten;
 • het lamellendak biedt bescherming tegen regen én zon.

Serrezonwering

Een serre is een heerlijke ruimte om binnen van uw tuin te genieten, maar als de zon schijnt wordt het al snel erg warm in de serre. Met behulp van serrezonwering blijft de temperatuur binnen een stuk koeler.

Hoe werkt serrezonwering?

Door zonneschermen direct over de serre heen te monteren dringen de warme zonnestralen niet naar binnen. Dit noemen we ook wel bovenliggende serrezonwering. Daarnaast is er nog onderliggende serrezonwering. Hierbij plaatst de vakman de zonneschermen met behulp van draagbalken onder het glas van het dak.

Verandazonwering

Wilt u ’s zomers in de schaduw op uw veranda kunnen zitten? Laat dan verandazonwering monteren. Als we het hebben over verandazonwering, dan gaat het over zonneschermen die boven de veranda hangen. Door middel van geleiders op het dak van de veranda opent u de zonneschermen gemakkelijk met een draaistang of schakelaar.

Wilt u ook verandazonwering?

Door de tarieven van meerdere zonweringsbedrijven te vergelijken weet u zeker dat u niets betaalt. Vraag gratis prijsopgaven aan en start vandaag nog met vergelijken! Zo bespaart u bovendien tot wel 40% op de totaalprijs.

uitvalscherm op balkon in Elburg

Zonwering voor uw balkon

Een balkon op het zuiden klinkt heel fijn, maar een balkon in de felle zon heeft ook zo z’n nadelen. Wilt u ’s zomers toch graag van de buitenlucht genieten? Kies dan voor zonwering op uw balkon. De meeste mensen kiezen voor speciale zonneschermen, geschikt voor op het balkon.

Waar u moet letten is dat de zonneschermen geschikt zijn voor het gebruik op een flatgebouw. Hoe hoger u woont, des te sterker de windkracht. De zonneschermen moeten hier goed bestand tegen zijn.

Stijlvolle buitenzonwering? Kies voor buitenjaloezieën

Vergelijk zonweringsbedrijven en bespaar tot wel 40% op uw investering.

Gratis offertes ontvangen!


Diverse zonwering merken

Bij een zonweringsbedrijf bij u in de buurt heeft u uiteraard de keuze uit veel verschillende merken. Bekende merken in Nederland zijn onder andere Somfy, Verosol en Swela. Elk merk heeft z’n eigen voor- en nadelen.

Welk merk voor u de beste keuze is, is uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Bij een zonweringsbedrijf krijgt u uiteraard volop informatie over producten van de verschillende merken. Meer weten? Hieronder leest u meer over de bekendste merken in Nederland.
Somfy zonwering Elburg

Somfy

Somfy zonwering biedt verschillende producten aan. Hier bent u onder andere aan het juiste adres voor rolluiken en screens. Daarnaast biedt Somfy nog verschillende producten voor binnenzonwering aan, zoals raamdecoratie en gordijnen.

Op zoek naar zonwering voor uw terras? Ook dan zit u bij Somfy goed. Somfy levert kwalitatieve zonneschermen en andere terrasoverkappingen. Meer weten? Een expert vertelt u graag meer over de voordelen van Somfy.


Heroal zonwering Elburg

Heroal

Heroal is, zoals de naam doet vermoeden, een van oorsprong Duits bedrijf. Inmiddels is het in Nederland één van de populairste merken op het gebied van zonwering. Heroal biedt onder andere rolluiken en screens aan, met name de zipscreens van Heroal zijn erg populair.

Daarnaast biedt Heroal een breed assortiment aan terrasoverkappingen aan. Denk hierbij aan een luifel of een pergola. Bij Heroal heeft u de kans om de producten volledig op maat te laten maken. Zo heeft u inspraak in de materialen, de kleuren en de afmetingen.


Verosol zonwering Elburg

Verosol

Op zoek naar zonwering met een stijlvol uiterlijk? Kies dan binnenzonwering van Verosol! Verosol biedt prachtige producten aan, zoals plisségordijnen, (rol)gordijnen, jaloezieën en paneelgordijnen. Stuk voor stuk prachtige producten, geschikt voor iedere woning.

De producten van Verosol worden gemaakt van kwalitatief textiel, afgewerkt met een laagje aluminium. Dit zorgt voor een optimale energiebesparing. In tegenstelling tot standaard gordijnen, houden de gordijnen van Verosol de warmte van de zon daardoor nog beter buiten!


Dickson zonwering Elburg

Dickson

De zonneschermen van Dickson staan vooral bekend om de hoogstaande kwaliteit en de prachtige designs. Dickson streeft naar stijlvolle zonnewering en garandeert kleurvaste zonneschermen. Bij Dickson kunt u terecht voor zonneschermen in verschillende kleuren, designs en patronen.

De doeken van Dickson worden gebruikt voor knikarm- en uitvalschermen, zonnezeilen, markiezen en veranda zonwering. Door de unieke productiemethode beschermen de doeken u optimaal tegen UV-straling en warmte.


Swela zonwering Elburg

Swela

Een ander merk waar u terecht kunt voor prachtige doeken voor zonneschermen, is Swela. De stoffen van Swela trotseren niet alleen de zon, maar ook regen en wind. Zonnescherm per ongeluk open laten staan tijdens een regenbui? Daar zijn de producten van Swela goed tegen bestand.

U heeft de keuze uit verschillende kleuren en designs, zo is er voor ieder een geschikte keuze. De stoffen zijn te gebruiken voor verschillende doeleinden, zoals zonneschermen, pergola’s, serrezonwering en screens.


Unilux zonwering Elburg

Unilux

Unilux is een Nederlands merk dat al zich al sinds de jaren ’90 bezighoudt met de productie van binnenzonwering. Doordat Unilux alles produceert in haar eigen fabriek, bent u verzekerd van de allerbeste kwaliteit.

Bij Unilux kunt u onder andere terecht voor plisségordijnen, shutters en horren. Wilt u liever buitenzonwering? In dat geval kunt u bij Unilux ook kwalitatieve zonnescreens krijgen. Deze zijn horizontaal en verticaal te plaatsen, maar ook gebogen of diagonaal.
Keurmerken voor zonwering

Twijfelt u tussen verschillende merken of producten? Bij de keuze voor zonwering kunt u rekening houden met eventuele keurmerken. Keurmerken geven aan of een product of zonweringsbedrijf voldoet aan kwalitatieve eisen.

Welke keurmerken zijn er?

Een belangrijk keurmerk is het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Wilt u uw woning beter beveiligen met rolluiken? Controleer dan of de producten voldoen aan het politiekeurmerk. Meer hierover leest u op politiekeurmerk.nl. Daarnaast controleert u op tuv.nl of een product beschikt over een CE-markering. Deze CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan alle Europees gestelde eisen.

Buitenzonwering in Elburg schoonmaken

Goed onderhoud verlengt de levensduur. Daarom is het verstandig om uw buitenzonwering met enige regelmatig goed schoon te maken. Gebruik hiervoor geen agressieve middelen of schuursponsjes. Dit kan het materiaal onherstelbaar beschadigen. Wilt u binnenkort de buitenzonwering reinigen? Wij geven u hier graag een aantal tips voor:

 • Maak het hele doek schoon en niet alleen de vlekken: zo voorkomt u kleurverschil.
 • Reinig de buitenzonwering in de ochtend of op het einde van de dag. Zo weet u zeker dat de schoonmaakmiddelen niet te snel opdrogen door de felle zon.
 • Houd de weersverwachting in de gaten en reinig het doek alleen met mooi weer. Zo krijgt het de tijd om weer op te drogen voordat u het doek weer oprolt.

Veelvoorkomende zonwering reparaties

Het kan voorkomen dat er een beschadiging aan de zonwering ontstaat. Een veel voorkomende reparatie is het vervangen van het doek. Deze raakt vervuild of beschadigd. Gelukkig heeft een vakman deze reparatie vaak al binnen een paar uurtjes uitgevoerd en hoeft u niet zelf het doek te vervangen.

Een andere reparatie die regelmatig plaatsvindt, is een reparatie aan de elektrische bediening of het vervangen van de motor. Voer deze reparatie niet zelf uit als u geen verstand van elektriciteit heeft! Een vakman komt snel bij u langs voor een vlotte reparatie en heeft uw kapotte rolluikmotor snel vervangen!

Tot slot is het mogelijk dat uw zonwering niet meer goed opent en sluit. Als dit het geval is, dan kan u een vakman inschakelen om uw zonneschermen opnieuw af te stellen.


Bij het bedieningssysteem van de zonwering komen voornamelijk reparaties aan de motor of de bandopwinder voor. Denk aan de reparatie van een gebroken koord, het verhelpen van een storing of het vervangen van een kapot onderdeel.


Recente opdrachten:

Knikarmscherm plaatsen in Nijmegen
Rolluik monteren in Arnhem
Buitenzonwering in Apeldoorn
Screens in Ede plaatsen
Markiezen in Doetinchem plaatsen
Uitvalscherm in Harderwijk vervangen
Plaatsen serrezonwering in Tiel
Pergolazonwering in Wageningen
Zonnescherm monteren in Zutphen
Knikarmschermen in Wijchen monteren

4 tips om te besparen op de kosten van zonwering

Er zijn een aantal manieren om op de prijs van zonwering te besparen. Door te kiezen voor goedkope materialen houdt u de kosten laag. Bovendien kunt u tot wel 40% op de totaalprijs besparen, door de prijzen van meerdere zonweringsbedrijven met elkaar te vergelijken.

Zo bespaart u op de kosten van zonwering:

 • 1. Kies voor goedkope materialen, zo houdt u de kosten zo laag mogelijk.
 • 2. Schakel samen met uw buren één zonweringsbedrijf in om te profiteren van een kwantumkorting.
 • 3. Kies voor één rolluik, screen of zonnescherm in plaats van meerdere.
 • 4. Vergelijk de prijzen van meerdere zonweringsbedrijven in Elburg.

Waarom een zonweringsbedrijf inschakelen?

Als u nieuwe zonwering overweegt, dan is de hulp van een zonweringsbedrijf onmisbaar. Waarom? Omdat een professionele installatie beschadigingen voorkomt en zorgt voor een optimale isolatie en beveiliging. Twijfelt u nog? Hieronder staan de belangrijkste voordelen van het inschakelen van een zonweringsbedrijf uit Elburg.

 • U weet zeker dat de zonneschermen op de juiste wijze geplaatst zijn.
 • U hoeft zelf geen gereedschap aan te schaffen voor de montage.
 • U voorkomt beschadigingen aan de zonneschermen én uw gevel.
 • U profiteert van de beste isolatie.

zonweringsbedrijf Elburg

Zonwering Elburg: gratis offertes vergelijken

Wordt het in huis veel te warm ’s zomers? Of zoekt u naar een manier om schaduw op uw terras te creëren? Kies dan voor kwalitatieve buitenzonwering. Een zonweringsbedrijf adviseert en informeert u graag over verschillende soorten zonwering. Zo weet u zeker welke soort zonwering het beste bij u past.

Start de gratis offerteaanvraag!

Vergelijk dan snel gratis offertes van meerdere zonweringsbedrijven en kies voor het bedrijf met het beste aanbod. Op deze manier bespaart u gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs! Dat wilt u toch ook? Het vergelijken van bedrijven is helemaal gratis én vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast!Gratis offertes