Zonwering Pekela


Zonwering Pekela

Creëer schaduw, blokkeer de felle zonnestralen en verhoog de privacy van uw woning in Pekela met zonwering! Wat denkt u bijvoorbeeld van een mooi knikarmscherm boven het terras of elegante markiezen. Of kies voor screens voor de ramen van uw huis. Dat klinkt goed toch! Wilt u ook zonwering laten plaatsen?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u alles over zonneschermen. We geven u een handig overzicht van alle soorten zonwering en de zonweringskosten. Ook vertellen we meer over het plaatsen en vervangen van zonwering en de bedieningssystemen. Kies voor automatische bediening voor het meeste gebruiksgemak.

Weten hoe u bespaart op de totaalprijs? Lees dan snel verder!

Besparen op de kosten van zonwering!

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw nieuwe zonwering. Maak daarom gebruik van onze offerteservice!

Vul het offerteformulier in. U ontvangt snel een aantal gratis offertes van zonweringspecialisten uit de regio. De offerteservice is zonder verplichtingen. U zit dus nergens aan vast. Krijg inzicht in de exacte aanschafprijzen en kies eenvoudig de beste zonweringsspecialist uit de regio Pekela.

De belangrijkste voordelen van de service:

 • U hoeft zelf geen bedrijven te bellen voor een prijsopgaaf. Alleen het invullen van het offerteformulier is al genoeg om meerdere offertes van verschillende specialisten te ontvangen.
 • Door prijsoffertes te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt. U bespaart zo tot wel 40% op de totaalprijs.
 • Kies eenvoudig en snel een geschikt zonewringsbedrijf uit Pekela voor de plaatsing van de buitenzonwering of rolluiken.Hoogwaardige kwaliteit zonwering in Pekela voor buiten

Wanneer u nieuwe buitenzonwering gaat kopen voor uw woning in Pekela, wilt u hier natuurlijk lang van genieten. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor hoogwaardige kwaliteit. Laat uw zonwering voor buiten altijd bevestigen door een ervaren monteur. Een goede installatie is namelijk niet alleen belangrijk voor het gebruiksgemak, maar ook voor de levensduur. Een verkeerde installatie kan leiden tot een beschadiging. Door een zonweringsbedrijf in te schakelen bent u verzekerd van kwaliteit. De specialisten geven u graag deskundig advies over de mogelijkheden.

Dit zijn de voordelen:

 • Het monteren gaat snel en vakkundig door de ervaring van de monteurs.
 • U geniet jarenlang van uw mooie zonwering buiten.
 • Profiteer van veel wooncomfort door een goede installatie.

Wat kost zonwering?

Een groot knikarmscherm buiten van 3 bij 5 meter kost ongeveer €700,- tot €1.150,-. Voor screens van 1 bij 3 meter moet u denken aan een gemiddelde aanschafprijs van €200,- tot €300,- per screen. De aanschafprijs voor markiezen van 1 bij 3 meter is gemiddeld €350,- tot €650,-. Deze aanschafprijzen zijn exclusief de montagekosten.

Waar zijn de zonweringskosten van afhankelijk?

De totaalprijs wordt beïnvloed door een aantal factoren. Denk hierbij aan de montagekosten, het zonweringsdoek voor buiten, het bedieningssystemen en de overige materialen.

Wilt u besparen? Vergelijk dan altijd offertes en laat u goed adviseren over de zonweringsmerken en geschikte materialen. Kunststof met houtlook is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan echt hardhout. Een zonweringsdoek voor buiten uit een oudere collectie wordt vaak aangeboden met hoge kortingen.

Prijzen zonwering 2024

Type buitenzonwering Breedte in meters Gemiddelde prijzen* (excl. montagekosten)
Rolluiken 1m x 3m €100,- tot €450,-
Markiezen 1m x 3m €350,- tot €650,-
Screens 1m x 3m €200,- tot €300,-
Zonneschermen (knikarmscherm) 3m x 5m €700,- tot €1.150,-
Terrasoverkapping 3m x 15m €800,- tot €1.300,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar excl. montagekosten. De exacte prijs hangt af van diverse factoren zoals afmetingen, materialen en bediening. Exacte prijs weten? Vraag dan gratis offertes aan via het offerteformulier.

Wat zijn de montage- en bedieningskosten?

De gemiddelde montagekosten voor zonneschermen buiten liggen tussen de €50,- en de €100,- per zonnescherm.

De montagekosten zijn afhankelijk van het type zonwering, de grootte en het bedieningssysteem. Het installeren van een elektronische bediening kost meestal meer tijd dan de plaatsing van een handmatig systeem. De plaatsing van grotere zonneschermen is meestal duurder, omdat er speciaal bevestigingsmateriaal nodig is.

Op zoek naar een budgetvriendelijk bedieningssysteem?

Kies dan voor een handmatige bediening. Handmatig bedienen via een slingerstang of koord is goedkoop en eenvoudig te monteren. Houd er rekening mee dat het soms erg zwaar is om grote schermen op te rollen.

Automatisch bedienen geeft u veel meer wooncomfort. Wat denkt u van een bediening via een app of via een wandschakelaar op de wand!

De aanschafprijzen voor een handmatig bedieningssysteem beginnen vanaf €10,- en voor een elektronisch systeem moet u denken aan richtprijzen vanaf €50,- (exclusief plaatsing).

buitenzonwering Pekela

Zelf zonwering plaatsen of uitbesteden?

De montage van zonwering buiten is niet eenvoudig. Het is het beste om hiervoor een zonweringsexpert uit Pekela in te schakelen, omdat hij precies weet welk bevestigingsmateriaal nodig is en welke montagemethode geschikt. Voor het gebruiksgemak en de levensduur is een goede montage noodzakelijk. Door een zonweringsbedrijf in te schakelen, hoeft u zelf geen gereedschap of ander materiaal aan te schaffen.

De voordelen van een zonweringsspecialist:

 • De plaatsing van de zonneschermen buiten gaat snel.
 • U hoeft geen duur gereedschap of bevestigingsmateriaal te kopen.
 • Na het plaatsen werkt de vakman alles netjes af.

Op zoek naar een zonweringspecialist? Vergelijk gratis offertes!

zonneschermen PekelaZonneschermen Pekela

U hebt de keuze uit verschillende soorten zonneschermen. De keuze is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de toepassing.

Voor terrassen is een knikarmscherm bijvoorbeeld erg geschikt, vanwege de vrije doorloop. Voor ramen zien we buiten vaak een uitvalscherm, markies of een screen. Een uitvalscherm is minder geschikt voor schaduw op terrassen, omdat een vrije doorloop niet mogelijk is.

Kies een zonnescherm voor buiten en bedieningssysteem!

U moet een keuze maken uit een elektrisch- of een manueel bedieningssysteem. Een elektronische bediening is duurder, maar gemakkelijker. U hoeft dan niet aan een handslinger te draaien of aan een koord te trekken. Dit kan erg zwaar zijn. Handmatige bediening is wel een stuk goedkoper.

Wilt u ook de beveiliging van uw woning verbeteren? Bekijk dan eens de mogelijkheden voor het monteren van rolluiken buiten.

Start direct een gratis offerteaanvraag!

Voordelen zonneschermen

 • Creëer eenvoudig veel schaduw
 • Geen last meer van felle zonnestralen
 • Verhoog de privacy in uw woning in Pekela


Knikarmscherm

Eén van de populairste soorten zonwering is een knikarmscherm. Deze wordt vaak geplaatst boven een tuinterras. Eén van de voordelen van een knikarmscherm is namelijk dat u er vrij onderdoor kunt lopen. De twee armen van deze zonneschermen klappen namelijk horizontaal uit. Er zijn zelfs varianten verkrijgbaar waarbij u ook de hoek in kunt stellen.

Creëer ook schaduw in uw tuin en kies voor het monteren van een knikarmscherm. Knikarmschermen zijn in allerlei formaten verkrijgbaar, ook met zeer grote afmetingen. Ze zijn verkrijgbaar tot een breedte van wel tien meter en een uitval van ongeveer vier meter.

Een knikarmscherm van drie bij drie meter heeft een gemiddelde aanschafprijs van €700,- tot €950,-.

Uitvalscherm

Een andere variant zonnescherm is een uitvalscherm. Deze bevestigen monteurs meestal boven ramen in Pekela. Een uitvalscherm bestaat namelijk uit een zonnedoek die met twee armen wordt uitgerold. Deze armen zakken naar beneden tot ze horizontaal liggen. Er is dus geen vrije doorloop mogelijk en hierdoor zijn ze minder geschikt voor zonwering over een tuinterras.

Een uitvalscherm houdt de felle zonnestralen tegen en hierdoor blijft uw woning in de warme zomermaanden een stuk koeler. Bedien de uitvalschermen met een elektronische of een handmatige bediening. Een automatisch bedieningssysteem geeft u meer gebruiksgemak.

Een uitvalscherm van één bij één meter kost ongeveer €350,-.

Uitvalscherm vervangen door knikarmscherm

Hebt u nu een uitvalscherm boven uw terras en wilt u deze laten vervangen door een knikarmscherm? Een goede keuze! Na het vervangen hoeft u niet meer onder de armen van het zonnescherm door te lopen. Daarnaast kan een knikarmscherm hoger geplaatst worden en rolt deze horizontaal uit. U geniet dus van meer ruimte!

Bij het vervangen van het uitvalscherm en het monteren van een knikarmscherm is het belangrijk om het juiste bevestigingsmateriaal te gebruiken. Een knikarmscherm is namelijk erg zwaar en zonder goed bevestigingsmateriaal zou het zonnescherm kunnen vallen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen! Schakel daarom altijd een monteur uit Pekela in voor de plaatsing.

Zonnescherm plaatsen in Pekela

Allereerst bepaalt de monteur de hoogte van de zonneschermen en hij kiest het juiste bevestigingsmateriaal. Buitenzonwering is namelijk zwaar, dus dit vereist speciale schroeven en pluggen. De monteur maakt eerst het gat voor de bediening. Het gat voor een elektronische bediening is kleiner dan voor een handmatige bediening.

Daarna plaatst de monteur uit Pekela de cassette met hierin het opgerolde zonweringsdoek. Hij installeert de bediening en stelt alles goed in. Goed instellen is belangrijk voor het gebruiksgemak van uw zonwering.

De montagekosten liggen tussen de €50,- en de €200,- per zonnescherm. De totaalprijs is afhankelijk van de grootte van het scherm, de bediening en het type zonnescherm.


Zonnescherm plaatsen; wat doet de vakman?

Bekijk hoe de vakman zonwering plaatst.


Wat kost een zonnescherm?

Benieuwd hoeveel zonneschermen kosten? Bekijk dan onderstaande prijstabel! Een uitvalscherm van 1 bij 1 meter hebt u al voor een gemiddelde aanschafprijs van €350,-. De aanschafprijzen van de luifel zijn onder andere afhankelijk van de grootte van de zonneschermen. Een uitvalscherm van 1 bij 2,5 meter kost namelijk ongeveer €490,-.

Hoeveel kost een knikarmscherm?

De totaalprijzen voor een knikarmscherm zijn meestal iets hoger, maar deze zonneschermen zijn vaak ook een stuk groter. Een knikarmscherm van 3 bij 3 meter kost bijvoorbeeld gemiddeld €700,- tot €950,-. Een luifel met een breedte van 4 meter en een uitval van 3 meter kost ongeveer €750,- tot €1.000,-.

Zonneschermen prijzen 2024

Soort zonnescherm Afmetingen (diepte x breedte) Gem. prijzen *
Uitvalscherm 1,00 m x 1,00 m €350,-
1,00 m x 2,50 m €490,-
1,00 m x 4,00 m €620,-
Knikarmscherm 3,00 m x 3,00 m €700,- tot €950,-
3,00 m x 4,00 m €750,- tot €1.000,-
3,00 m x 5,00 m €825,- tot €1.150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde aanschafkosten inclusief btw en exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparen op de totaalprijs van zonneschermen?

Vergelijk gratis offertes met scherpe totaalprijzen!

Gratis offertes ontvangen

rolluiken PekelaRolluiken Pekela

Rolluiken hebben een aantal voordelen. Ze zijn uitstekend voor zonwering, maar voor nog veel meer. Zo zorgen ze voor meer veiligheid, want het is erg lastig om in te breken via een raam met een rolluik ervoor.

Er zijn verschillende soorten rolluiken. Eén van de meest geplaatste is een voorzetrolluik.

Deze past namelijk op elke woning, omdat rolluiken op de muur geplaatst worden. Andere rolluiksoorten zijn een opbouw- en een inbouwrolluik.

U leest hieronder alles over de voordelen, de verschillende soorten en materialen, de bevestiging en de richtprijzen.

Vergelijk offertes om te besparen op de kosten! Start een gratis offerteaanvraag!

Voordelen rolluiken

 • Inbraakwerend
 • Zonwerend
 • Privacy
 • Isolerend


Voorzet-, opbouw-, of inbouwrolluiken?

Voorzetrolluiken zijn voor elke woning geschikt. Een monteur plaatst de voorzetrolluiken namelijk op de muur. Enige nadeel aan een voorzetrolluik is dat de kast zichtbaar blijft. Het bevestigen duurt niet lang en hierdoor zijn de montagekosten een stuk lager.

Opbouwrolluiken worden voornamelijk geplaatst bij nieuwbouwwoningen of bij een grote renovatie. Ze vormen namelijk één geheel met het raam. Wilt u opbouwrolluiken? Dan moet u ook uw ramen laten vervangen. De opbouwrolluiken worden meestal in de fabriek al geplaatst op het raam. De rolluikkast is niet zichtbaar bij dit type.

De laatste variant zijn inbouwrolluiken. Een inbouwrolluik wordt in de muur geplaatst en is daarom alleen geschikt voor nieuwbouwwoningen. De aanschafprijzen voor een inbouwrolluik zijn lager dan de andere rolluiksoorten. Er is namelijk geen rolluikkast nodig, omdat de lamellen in de muur oprollen.Bespaar direct op de totaalprijs voor uw rolluik in Pekela!

Vergelijk altijd gratis offertes van meerdere rolluikspecialisten uit de regio

Gratis offertesKunststof rolluik of aluminium rolluik?

Rolluiken worden meestal gemaakt van kunststof of van aluminium. Beide materialen zijn onderhoudsarm en gaan lang mee. Aluminium is echter sterker dan kunststof en is daarom niet alleen geschikt voor woningen in Pekela, maar ook voor bedrijven. Aluminium is een sterk materiaal, maar de rolluiken zijn ook zwaarder. Het omhoog trekken van een rolluik met dit materiaal kan hierdoor erg zwaar zijn.

Vaak denken mensen dat er weinig kleurkeuzes zijn bij aluminium, maar dit is zeker niet het geval. U hebt de keuze uit allerlei kleuren. Hetzelfde geldt voor kunststof.

Een kunststof rolluik is goedkoper dan aluminium. De aanschafprijs van kunststof ligt namelijk een stuk lager dan van aluminium. Een rolluik van kunststof van 1 bij 1 meter kost gemiddeld tussen de €90,- tot €150,-. Een aluminium rolluik met dezelfde afmetingen kost rond de €100,- tot 250,-.

Houten rolluiken

Of kies voor houten rolluiken. Rolluiken van hout worden niet veel meer in Pekela geplaatst. Het materiaal heeft namelijk onderhoud nodig om houtrot te voorkomen. U moet het materiaal eens in de zoveel tijd schoonmaken en eens per vijf jaar schuren en schilderen.

Eén van de voordelen van hout is dat het materiaal een natuurlijke en authentieke uitstraling heeft. Door de houtnerf is elk rolluik uniek. Daarnaast kunt u het in elke gewenste kleur verven! Wilt u wel de warme uitstraling van hout, maar niet te veel onderhoud? Kies dan voor kunststof met een houtlook.Bedieningsopties van rolluiken

Bekijk in deze video welke mogelijkheden er zijn om uw rolluiken te bedienen:


Rolluiken in Pekela monteren

De werkwijze voor het monteren van een rolluik door een monteur uit Pekela is afhankelijk van het rolluiktype waar u voor kiest. Inbouwrolluiken worden in de muur gemonteerd, hiervoor is een uitsparing nodig in de muur. Opbouwrolluiken worden in de fabriek op de ramen gemonteerd.

Wanneer u nieuwe rolluiken op uw bestaande woning wilt laten monteren, gaat het waarschijnlijk om voorzetrolluiken. Allereerst bepaalt de vakman de hoogte van de rolluikkast. Hij maakt een klein gat voor de bediening in de muur. Vervolgens plaatst hij de kast met de lamellen en de geleiders. De laatste stap van de montage is de installatie van het bedieningssysteem en het juist afstellen van het rolluik.

De montagekosten liggen tussen de €100,- tot €250,- per rolluik.

rolluik monteren in Pekela

Wat kosten rolluiken?

Een nieuwe kunststof rolluik van 1 bij 1 meter hebt u al vanaf €90,-. Wilt u een groter rolluik van 2 bij 2 meter laten monteren. Houd dan rekening met een gemiddelde richtprijs tussen de €240,- tot €340,-. Aluminium rolluiken zijn meestal iets duurder. Een rolluik van 1 bij 1 meter kost dan ongeveer €100,- tot 250,-.

Welke factoren zijn van invloed op de totaalprijs?

Niet alleen het type en het materiaal is van invloed op de totaalprijs, maar ook de bediening en de montagekosten. De montagekosten liggen tussen de €100,- tot €250,-. Een bedieningssysteem kost gemiddeld tussen de €10,- tot €250,-. Een manueel systeem is goedkoper dan een elektronisch systeem. Meer weten over de prijzen van rolluiken? Bekijk dan deze pagina.

Prijzen voorzetrolluiken 2024

Materiaal voorzetrolluiken Gem. prijzen * Opmerking
Kunststof rolluik €90,- tot €150,- Afmeting 1,00 m x 1,00 m
€240,- tot €340,- Afmeting 2,00 m x 2,00 m
Aluminium rolluik €100,- tot 250,- Afmeting 1,00 m x 1,00 m
€350,- tot €600,- Afmeting 2,00 m x 2,00 m
Bediening €10,- tot €250,- Kosten afhankelijk van keuze handmatig of elektrische bediening
Montagekosten €100,- tot €250,- Kosten afhankelijk van keuze type bediening en afmetingen

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Gemiddelde prijs kunststof rolluik

€250,- tot €840,-

Prijzen zijn gebaseerd op een kunststof rolluik van 2,00 m bij 2,00 m.

Budget variant
€250,- tot €350,-

Handmatige bediening
Zelf monteren

Luxueuze variant
€590,- tot €840,-

Elektrische bediening
Inclusief montageStart hier de offerteaanvraag


markiezen PekelaMarkiezen Pekela

Op zoek naar elegante zonneschermen? Bekijk dan de mogelijkheden voor markiezen! Markiezen worden zowel geplaatst op woningen als op bedrijven in Pekela. Ze zijn bijvoorbeeld zeer geschikt voor winkelpanden.

Markiezen zijn halfronde zonneschermen die ideaal zijn voor het weren van felle zonnestralen uit uw woning of bedrijfspand.

Er zijn diverse modellen verkrijgbaar in allerlei stijlen. De meest bekende stijl voor het zonweringsdoek is een gestreept design, bijvoorbeeld groen/wit.

Meer weten over markiezen? Lees dan verder.

Wilt u besparen op de kosten van uw markiezen? Vergelijk dan altijd meerdere offertes! Start hier de offerteaanvraag!

Voordelen markiezen

 • Elegante zonwering
 • Verkrijgbaar in allerlei dessins
 • Weert veel zon uit uw woning


Petmodel, klapmodel of standaardmodel?

Er zijn drie verschillende soorten markiezen. Het meest bekende model is het standaardmodel. Deze bestaat uit een doek met strepenpatroon. Doordat er ook zonweringsdoek aan de zijkant zit, worden ook de zonnestralen vanaf de zijkant geblokkeerd.

Een ander model is het petmodel. Dit model heeft als grootste voordeel dat er een vrije doorloop is. Er zijn namelijk geen horizontale latten nodig om de markies uit te rollen. Een ander voordeel is dat u het petmodel in verschillende standen kunt vastzetten.

Of kies voor het klapmodel. Ideaal als u grote markiezen wilt laten plaatsen. De uitval van het klapmodel is namelijk een stuk groter dan bij het standaardmodel. Doordat de uitval groter is, is deze variant ook geschikt boven openslaande ramen en deuren.


Voordeel van een petmodel is dat u er vrij onderdoor kunt lopen. Dit model zien we vaak bij winkels in Pekela. De lattenconstructie is trapsgewijs, waardoor er geen horizontale latten nodig zijn.

Markiezen plaatsen; wat doet de vakman?

Het monteren van markiezen is hetzelfde als voor andere zonwering. De vakman boort eerst een klein gat voor het bedieningssysteem en plaatst vervolgens de zonweringskast met het doek erin. Daarna installeert hij de bediening en stelt hij de zonwering goed in.

Wilt u ook omkasting laten bevestigen? Omkasting is een kast dat om het doek van de markies geplaatst wordt. Met een speciale kast beschermt u het doek en verlengt u de levensduur.

Wat kosten markiezen?

Een markies van 1 meter breed met 80 centimeter uitval kost ongeveer €360,-. De aanschafprijzen zijn onder andere afhankelijk van de afmetingen. Hoe breder de markies is, hoe hoger de aanschafprijs. Hetzelfde geldt voor de grootte van de uitval. Een scherm van twee meter breed met een uitval van 100 centimeter kost gemiddeld €480,-. Lees hier meer over de prijzen van markiezen.

Prijzen van markiezen 2024

Uitval Prijs 1m breed * Prijs 2m breed * Prijs 3m breed *
80 cm uitval €360,- €440,- €520,-
100 cm uitval €390,- €480,- €570,-
120 cm uitval €420,- €520,- €630,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kosten bediening markiezen

Een handslinger kost ongeveer €35,- tot €50,-. Automatisch bedienen met een wandschakelaar is iets duurder, maar geeft u veel meer gebruiksgemak. De aanschafprijzen liggen tussen de €50,- tot €160,-. Voor ultiem wooncomfort bedient u de markiezen met uw smartphone. Dit kost gemiddeld €270,- tot €400,-. Bekijk de prijstabel voor meer informatie.

Prijsoverzicht bediening markiezen 2024

Soort bediening Gem. prijs *
Handmatige bediening (handslinger) €35,- tot €50,-
Elektrische bediening (wandschakelaar) €50,- tot €160,-
Tijd gestuurde bediening (tijdschakelklok) €50,- tot €200,-
Bediening met afstandsbediening €200,- tot €250,-
Bediening met een app (via een mobiel) €270,- tot €400,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Gemiddelde prijs van een markies

€555,- tot €1.030,-

Prijzen zijn gebaseerd op een markies van 3 meter breed.

Budget variant
vanaf €555,-

Uitval van 80 cm
Inc. handmatige bediening (€35,-)
Zelf monteren (€0,-)

Luxueuze variant
tot €1.030,-

Uitval van 120 cm
Incl. elektrische bediening (€250,-)
Inclusief montage (€150,-)Start direct de gratis offerteaanvraag!


screens PekelaScreens Pekela

Screens zijn zonweringsdoeken die straks tegen het raam geplaatst worden. Ze worden via een geleidingssysteem naar beneden gerold.

Bent u op zoek naar zonwering die ook privacy verhogend is? Dan zijn screens zeer geschikt.

Er is namelijk geen sprake meer van vrij zicht vanuit buiten, maar u kunt nog wel altijd van binnen naar buiten kijken.

Er zijn verschillende soorten screens. Hieronder leest u hier meer over! Uiteraard geven we u ook informatie over de gemiddelde aanschafprijzen.

Start hier de offerteaanvraag!

Voordelen screens

 • Optimale zonwering
 • Meer privacy
 • Warmte werend


Standaardscreen, ritsscreen of zipscreen?

U hebt de keuze uit twee verschillende soorten screens. De meest bekende is de standaardscreen. Deze bestaat uit een zonweringsdoek en twee geleiders. Eén van de nadelen van dit type is dat het niet windvast is. Hierdoor kan het doek gaan klapperen als het gaat waaien.

Met een ritsscreen hebt u hier geen last van. Dit type wordt ook wel eens een zipscreen of screen met spansysteem genoemd. Het doek van een ritsscreen wordt ook uitgerold tussen twee geleiders, maar deze wordt ook nog vast geritst. Hierdoor zit er geen ruimte tussen geleider en screendoek. Het doek kan dus niet gaan klapperen en u houdt ook direct die vervelende insecten tegen.


Meer privacy in uw woning? Met screens voor uw ramen, geniet u van meer privacy en warmt uw woning minder snel op.


Screens; alle mogelijkheden op een rij


Hoe worden screens geplaatst?

Screens worden strak tegen het kozijn aan geplaatst. De vakman maakt eerst een klein gat voor de bediening. Een handmatige bediening heeft een gat van ongeveer twee centimeter nodig en een automatische bediening een gat van één centimeter. Uiteraard zorgt de vakman uit Pekela ervoor dat alles netjes afgewerkt wordt.

Vervolgens gaat hij verder met de plaatsing van de cassette met hierin het opgerolde screendoek. De geleiders worden geplaatst en de vakman stelt de zonwering goed in. Het juist afstellen is erg belangrijk voor de werking.

De montagekosten voor screens liggen tussen de €210,- tot €270,-. Lees meer over het plaatsen van een screen.

Wat kost een screen?

De totaalprijzen van een zonnescreen zijn voornamelijk afhankelijk van de grootte van het zonnescreen. Een screen van 1 meter kost bijvoorbeeld gemiddeld €150,- tot €190,- per 1 meter lengte. Een bredere screen van 2 meter is iets duurder, namelijk per meter lengte ongeveer €190,- tot €250,-.

Naast de aanschafprijs voor uw screen, hebt u ook nog te maken met een aantal additionele kostenposten. Denk hierbij aan de arbeidskosten voor de montage en de installatie van het bedieningssysteem, de aanschafkosten voor de bediening en eventueel een bovenkap. Meer weten over de richtprijzen van zonnescreens? Bekijk dan onderstaande tabellen of vul het offerteformulier in.

Overzicht prijzen zonnescreens

Breedte Gem. prijs per 1 meter lengte *
1,0 meter €150,- tot €190,-
2,0 meter €190,- tot €250,-
3,0 meter €210,- tot €270,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Bijkomende kosten bij screens 2024

Omschrijving Gem. prijs per screen * Opmerking
Bediening Van €35,- tot €360,- Keuze uit handmatig, elektrisch op afstand of via app.
Bovenkap €0,- tot 40,- Standaard of speciaal model
Montagekosten €210,- tot €270,- Bij meerdere screens dalen de montagekosten per screen.

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Bespaartips bij het plaatsen van screens

Niemand wil te veel betalen voor het aanschaffen van zonwering. U toch ook niet? Daarom hebben wij een aantal handige bespaartips voor u! Onze beste tip die wij hebben voor u is het vergelijken van aanbiedingen. Door prijsoffertes via het offerteformulier aan te vragen krijgt u niet alleen inzicht in de exacte aanschafprijzen, maar weet u ook zeker niet u de beste totaalprijs betaalt.

Onze bespaartips:

 • Laat meerdere zonneschermen, rolluiken, screens of markiezen monteren. De montagekosten zijn vaak lager wanneer u meerdere laat installeren.
 • Kies voor een handmatig bedieningssysteem, een dergelijk systeem is vaak stukken goedkoper.
 • Koop niet uit de nieuwste collectie, maar bekijk eens de aanbiedingen van oudere collecties.
 • Vergelijk altijd diverse prijsoffertes van zonweringsspecialistenuit de omgeving.

Verhoog de privacy in uw woning door screens te plaatsen!

Bespaar op de totaalprijs door scherp geprijsde offertes te vergelijken.

Gratis offertes vergelijken


Buitenzonwering Pekela; zonwering voor elke situatie!

Naast markiezen, knikarmschermen, screens en uitvalschermen zijn er nog meer soorten buitenzonwering. Denk hierbij aan pergola zonwering, buitenjaloezieën, zonwering voor uw serre en nog meer.

Hieronder leest u meer over de buitenzonwering en de mogelijkheden voor uw woning in Pekela.

Start hier de offerteaanvraag! Door offertes te vergelijken bespaart u aanzienlijk op de kosten.


Pergola zonwering

Pergola zonwering bestaat uit vier palen met een frame. Het zonweringsdoek wordt tussen dit frame uitgerold. U beslist zelf wanneer u wel en niet het zonweringsdoek wilt uitrollen. Op een bewolkte dag laat u het doek gewoon open en profiteert u van meer lichtinval. Een zonnige dag? Rol het doek dan uit en geniet van de schaduw dat het creëert in uw tuin.

Deze buitenzonwering bestaat meestal uit een vrijstaande overkapping. Het hoeft dus niet per se tegen uw woning aangezet te worden.

Buitenjaloezieën

Veel mensen in Pekela hebben nog nooit gehoord van buitenjaloezieën. Toch zien we ze steeds vaker geplaatst worden. Buitenjaloezieën zijn bijna hetzelfde als binnen jaloezieën, maar ze zijn vaak groter en sterker. Het materiaal moet natuurlijk wel bestand zijn tegen de weersomstandigheden.

Buitenjaloezieën worden geplaatst tegen het raam aan. U hebt de keuze uit allerlei soorten materialen en kleurtinten. Dit type buitenzonwering wordt voornamelijk geplaatst bij moderne woningen, maar buitenjaloezieën passen ook uitstekend in klassieke woningen.

Lamellendak bij een terrasoverkapping

Wilt u meer schaduw creëren over uw terras? Eén van de mogelijkheden is dan om een lamellendak te plaatsen. De lamellen worden in een frame geplaatst. Dit frame staat, net als bij pergola buitenzonwering, op vier palen. U beweegt de lamellen heen en weer, het zijn eigenlijk horizontale jaloezieën, en bepaalt zo de hoeveelheid zonlicht dat u wilt doorlaten.

De lamellen worden meestal van kunststof gemaakt en zijn nog een beetje doorzichtig. Hierdoor verliest u niet veel lichtinval. Met hele donkere lamellen zou het snel erg donker worden.

Serrezonwering

Een serre bestaat uit veel glasplaten en hierdoor kan het snel erg warm worden in deze ruimte. Daarnaast is het niet fijn zitten in een serre wanneer de zon erg fel schijnt. Plaats daarom serrezonwering. Een serrezonnescherm wordt onder of op het dak geplaatst. Wanneer u kiest voor zonneschermen op het dak van uw serre, hebt u een elektronisch bedieningssysteem nodig voor het openen en sluiten.

Met serrezonnewering geniet u in elk seizoen van uw mooie serre in Pekela. Het is verstandig om te kiezen voor een zonweringsdoek met uv-bescherming. U wordt niet alleen beschermd tegen uv-straling, maar het doek blijft ook langer mooi.

Verandazonwering

Net als in een serre, kan het in een veranda ook snel warm worden door alle raampartijen. Meestal worden de zonneschermen voor een veranda bovenop het dak gemonteerd. Deze buitenzonwering bestaat uit een cassette met het zonweringsdoek. Deze cassette is op de muur gemonteerd. Het doek wordt uitgerold tussen twee geleiders.

Kies voor geleiders van aluminium. Dit materiaal is namelijk erg sterk en vereist geen onderhoud. Doordat het materiaal erg sterk is, is het ook geschikt voor grote overspanningen.

uitvalscherm op balkon in Pekela

Zonwering voor uw balkon

Ook op uw balkon in Pekela wilt u kunnen zitten, zonder dat u veel last hebt van de zon of dat het te warm wordt. Er zijn daarom verschillende mogelijkheden voor speciale buitenzonwering voor een balkon. Er is vaak maar een beperkte ruimte, hierdoor zijn er praktische oplossingen nodig. Denk bijvoorbeeld aan een handig scherm dat u uitrolt naar beneden.

Mag ik elk soort buitenzonwering bevestigen?

Welke zonwering geschikt is, is afhankelijk van de beschikbare ruimte en uw wensen. U moet er daarnaast ook rekening mee houden dat er mogelijk regels gelden vanuit uw huurcorporatie of de Vereniging van Eigenaren. Vraag daarom altijd naar de regels omtrent het monteren van zonwering.

Plaats pergola zonwering of buitenjaloezieën!

Creëer meer schaduw en verhoog de privacy in uw woning in Pekela.

Offertes ontvangen

Diverse zonwering merken

Wanneer u nieuwe zonwering gaat kopen, zult u merken dat er vele zonweringsmerken zijn waaruit u moet kiezen.

Wij hebben een handig overzicht voor u gemaakt van de meest verkochte zonweringsmerken en de eigenschappen om u een beetje te helpen in uw keuze.

Uiteraard geven de zonweringsspecialisten uit de regio Pekela u ook graag deskundig advies.
Somfy zonwering Pekela

Somfy

Somfy maakt geen zonwering, maar is een leverancier van motors. De motors van dit merk kunnen gebruikt worden alle soorten zonwering en in combinatie met andere merken. Naast motoren kunt u hier ook terecht voor binnenzonwering.

De producten van dit merk staan bekend om de hoogwaardige kwaliteit en de lange levensduur. Somfy heeft een aantal innovatieve producten op het gebied van elektronische bediening. De elektrische motoren bedient u eenvoudig met de eigen app.


Heroal zonwering Pekela

Heroal

Een ander merk is Heroal. Van oorsprong een Duits merk, maar al enige jaren een bekende naam voor zonwering in Nederland. Heroal levert uitstekende rolluiken en screens. Eén van de populairste producten is de ritsscreen.

Op zoek naar een terrasoverkapping van hoogstaande kwaliteit? Bekijk dan eens het assortiment van Heroal. Eén van de voordelen is dat u uw zonwering helemaal op maat kunt laten maken.


Verosol zonwering Pekela

Verosol

Verosol is een specialist op het gebied van zonwering voor binnen. De zonweringsdoeken van dit merk zijn van uitstekende kwaliteit en blijven zeer lang mooi. U hebt de keuze uit allerlei kleuren en designs.

Op zoek naar mooie plisségordijnen, rolgordijnen, jaloezieën of paneelgordijnen? Bekijk dan het assortiment van Verosol. Eén van hun innovatieve producten is binnenzonwering dat is afgewerkt met een laagje aluminium. Hierdoor wordt zon geweerd en blijft uw woning koeler.


Dickson zonwering Pekela

Dickson

Dickson levert allerlei soorten goedkope buitenzonwering. Denk hierbij aan een lamellendak, terrasoverkapping, zonnescherm en een screen. Andere producten van dit merk zijn rolluiken, markiezen en serre- en verandazonneschermen.

De zonweringsdoeken van Dickson worden gemaakt van hoogwaardige materialen en blijven zeer lang mee. U hebt de keuze uit allerlei dessins. De kleuren blijven mooi door een kleurvaste technologie.


Swela zonwering Pekela

Swela

Swela heeft jarenlange ervaring met het maken van zonweringsproducten. Ze bieden innovatieve producten voor meer schaduw en het weren van de zon uit uw woning in Pekela. Ze zonweringsstoffen behouden hun vorm en kleur. Ze bieden altijd een perfecte bescherming tegen de zon.

Doordat het assortiment van Swela zeer ruim is, is er altijd een kleur of design die goed bij uw wensen past. De zonweringsstoffen zijn geschikt voor zonneschermen, screens, pergola’s en serrezonwering.


Unilux zonwering Pekela

Unilux

Unilux is een Nederlands merk dat al jaren uitstekende zonwering levert met hoge kwaliteit. U hebt de keuze uit allerlei soorten zonwering en -doeken en deze worden snel geleverd. Unilux heeft namelijk een eigen fabriek. Hierdoor blijft de kwaliteit zeer hoog en constant.

Eén van de voordelen van Unilux is dat u bij dit merk goedkope zonwering op maat kunt bestellen. Voor ieder raam of terras zijn er een geschikte zonneschermen of overkappingen. U krijgt bovendien tot vijf jaar garantie op de aluminium producten.
Keurmerken voor zonwering

Wanneer u nieuwe goedkope zonnewering gaat aanschaffen, is het verstandig om te kijken naar keurmerken. Eén van deze keurmerken is het Politie Keurmerk Veilig Wonen. De producten die het politiekeurmerk krijgen voldoen aan de strenge eisen op het gebied van inbraakveiligheid. Bij een knikarmscherm is dit keurmerk natuurlijk niet belangrijk, maar wanneer u rolluiken gaat kopen wel. Lees op politiekeurmerk.nl hier meer over.

Een ander keurmerk is de CE-markering. De CE-markering wordt uitgegeven door de Europese Unie aan producten die voldoen aan de richtlijnen. Wilt u weten of uw zonneschermen een CE-markering hebben? Controleer het via tuv.nl.

Buitenzonwering in Pekela schoonmaken

Door uw buitenzonwering af en toe schoon te maken, verlengt u de levensduur. U moet niet alleen het zonweringsdoek schoonmaken, maar ook de geleiders. Vuil in de geleiders kan namelijk zorgen voor een storing of beschadiging. Dit wilt u natuurlijk voorkomen.

Wij hebben nog een aantal tips voor het reinigen van uw buitenzonwering:

 • Maak het zonweringsdoek schoon met wat water en een zachte doek. Gebruik geen schurende middelen (bijvoorbeeld een schuursponsje) of agressieve schoonmaakmiddelen, want deze beschadigen het materiaal.
 • Rol altijd het gehele zonweringsdoek uit en maak niet alleen de vlekken schoon. Zo blijft het doek egaal en krijgt u niet grotere vlekken.
 • Maak de buitenzonwering niet schoon in de felle zon. Hierdoor droogt het zonweringsdoek te snel op en kan het verkleuren.
 • Wacht met het oprollen van het zonweringsdoek na het reinigen tot het helemaal droog is.

Veelvoorkomende zonwering reparaties

Wanneer u buitenzonwering heeft laten installeren, kan het een keer voorkomen dat er een storing of andere beschadiging optreedt. Gelukkig voert een vakman uit Pekela graag een reparatie uit op uw zonwering, zodat alles weer perfect werkt.

Een aantal veelvoorkomende reparaties door een zonweringsbedrijf zijn het vervangen van het doek, een storing in de elektronische bediening en het opnieuw afstellen van de zonwering. Een reparatie kost meestal maximaal een paar uur, afhankelijk van het probleem. Zijn de kosten voor reparatie erg hoog? Overweeg dan om nieuwe zonnewering te bevestigen.


Bij het bedieningssysteem van de zonwering komen voornamelijk reparaties aan de motor of de bandopwinder voor. Denk aan de reparatie van een gebroken koord, het verhelpen van een storing of het vervangen van een kapot onderdeel.


Recente opdrachten:

Knikarmscherm plaatsen in Sneek
Rolluik monteren in Leeuwarden
Buitenzonwering in Dokkum
Screens in Franeker plaatsen
Markiezen in Drachten plaatsen
Uitvalscherm in Heerenveen vervangen
Plaatsen serrezonwering in Oosterwolde
Pergolazonwering in Harlingen
Zonnescherm monteren in Bolsward
Knikarmschermen in Burgum monteren

4 tips om te besparen op de kosten van zonwering

Besparen op de zonwering? Dat kan! Hieronder geven we u 4 handige tips waarmee u de kosten zo laag mogelijk houdt. Zo kunt u met elk budget nieuwe zonwering laten monteren!

 • 1. Laat geen zonwering voor élk raam plaatsen, maar alleen voor het raam waarbij u het meest last heeft van de zon.
 • 2. Vraag uw buren of ze ook geïnteresseerd zijn in zonwering en regel een kwantumkorting.
 • 3. Bespaar door te kiezen voor goedkope materialen: kunststof rolluiken in plaats van aluminium, bijvoorbeeld.
 • 4. Vergelijk de prijzen van zonwering specialisten in Pekela en kies de vakman met het beste aanbod.

Waarom een zonweringsbedrijf inschakelen?

Wilt u nieuwe zonwering laten plaatsen, oude laten vervangen of een reparatie laten uitvoeren? Schakel dan een zonweringsbedrijf uit Pekela in! De monteurs weten precies welk bevestigingsmateriaal nodig is en zorgen ervoor dat uw zonneschermen perfect opgehangen worden. Dit is belangrijk voor de levensduur, maar ook voor uw gebruiksgemak. Verkeerd geplaatst zonneschermen buiten werken namelijk niet goed en zouden zelfs kunnen vallen als er verkeerde schroeven gebruikt worden.

Dit zijn de voordelen van het inschakelen van een zonweringsbedrijf:

 • U weet zeker dat uw zonwering goed geplaatst wordt, omdat de vakmannen veel ervaring en kennis hebben.
 • U krijgt deskundig advies over de mogelijkheden en geschikte goedkope buitenzonwering voor uw woning in Pekela.
 • De plaatsing van de zonwering neemt niet veel tijd in beslag, want de specialisten werken snel en vakkundig.
 • De monteur zorgt voor een snelle vakkundige reparatie bij storingen of beschadigingen.

zonweringsbedrijf Pekela

Zonwering Pekela: gratis offertes vergelijken

Wilt u zonwering laten plaatsen op uw woning in Pekela? Een goede keuze! Zonneschermen creëren veel schaduw, blokkeren de felle zonnestralen en zorgen voor meer privacy. U hebt de keuze uit allerlei soorten buitenzonwering. Denk aan goedkope screens, markiezen of een mooi knikarmscherm of uitvalscherm. Wilt u de inbraakveiligheid van uw woning vergroten? Kies dan voor de montage van rolluiken.

Laat u goed adviseren door een zonweringsbedrijf uit Pekela. Besparen op de totaalprijs? Dat doet u zo!

Start de gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis en vrijblijvende aanbiedingen. U zit nergens aan vast! Vergelijk de scherpe aanbiedingen en kies eenvoudig het beste zonweringsbedrijf uit uw regio.Gratis offertes