Zonwering Goor


Zonwering Goor

Blokkeer de felle zonnestralen en verhoog de privacy in uw woning in Goor door zonwering te plaatsen! Plaats bijvoorbeeld een mooi groot knikarmscherm boven uw terras of kies voor zonwerende screens. Andere opties zijn buitenjaloezieën, pergola zonwering of authentieke markiezen.

Meer weten over de mogelijkheden voor het vervangen en plaatsen van zonneschermen buiten of het monteren van veilige rolluiken?

Start gratis offerteaanvraag!

U leest er alles over op deze pagina. We geven u een handig overzicht van alle soorten zonneschermen. Uiteraard vertellen we ook meer over de richtprijzen voor het plaatsen van zonwering en hoe u gemakkelijk kunt besparen op de kosten.

Besparen op de kosten van zonwering!

Op zoek naar zonweringsbedrijf voor het vervangen en de plaatsing van zonwering buiten? Zoek dan niet verder en maak gebruik van onze service! Door het offerteformulier in te vullen krijgt u namelijk een aantal offertes met scherpe prijzen.

U krijgt zo niet alleen inzicht in de exacte totaalprijs, maar weet ook zeker dat u niet te veel betaalt. Door de prijsoffertes op uw gemak thuis te vergelijken, wordt het kiezen van een zonweringsbedrijf heel eenvoudig.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van onze gratis offerteservice:

 • U ontvangt spoedig een aantal scherp geprijsde offertes (max. 5) van zonweringspecialisten uit de regio.
 • Door prijsoffertes te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt en bespaart u tot 40% op de totaalprijs.
 • U kiest eenvoudig en snel het beste zonweringsbedrijf uit Goor voor uw buitenzonwering of rolluiken.

Gratis offertes vergelijkenHoogwaardige kwaliteit zonwering in Goor voor buiten

Wanneer u buitenzonwering gaat aanschaffen, wilt u hier natuurlijk lang van genieten. Kies daarom voor hoogwaardige kwaliteit en een goede plaatsing. Een juiste installatie is zeer belangrijk voor de levensduur en het gebruiksgemak. U weet zeker dat alles perfect werkt, wanneer u een zonweringsbedrijf inschakelt. De voordelen:

 • De monteurs hebben jarenlange ervaring met het monteren.
 • U bent jarenlang verzekerd van uitstekende kwaliteit.
 • De experts geven u graag deskundig advies over de mogelijkheden.

Wat kost zonwering?

Een prachtig groot knikarmscherm van 3 bij 5 meter kost rond de €700,- tot €1.150,-. Liever screens laten monteren? Een screen van 1 bij 3 meter kost gemiddeld tussen de €200,- en de €300,-. De montagekosten zijn nog niet meegenomen in deze richtprijzen. Bekijk de prijstabel voor alle gemiddelde aanschafprijzen!

Besparen op de kosten?

<

Vergelijk dan altijd prijsoffertes van meerdere specialisten op het gebied van buitenzonwering. Laat u daarnaast goed adviseren over de zonweringmerken en materialen. Kies bijvoorbeeld voor goedkoop kunststof met een houtlook in plaats van hardhout. Of plaats zonneschermen met een doek uit een eerdere collectie. Oudere collecties worden vaak met hoge kortingen aangeboden.

Prijzen zonwering 2024

Type buitenzonwering Breedte in meters Gemiddelde prijzen* (excl. montagekosten)
Rolluiken 1m x 3m €100,- tot €450,-
Markiezen 1m x 3m €350,- tot €650,-
Screens 1m x 3m €200,- tot €300,-
Zonneschermen (knikarmscherm) 3m x 5m €700,- tot €1.150,-
Terrasoverkapping 3m x 15m €800,- tot €1.300,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar excl. montagekosten. De exacte prijs hangt af van diverse factoren zoals afmetingen, materialen en bediening. Exacte prijs weten? Vraag dan geheel kosteloos en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier.

Wat zijn de montage- en bedieningskosten?

De gemiddelde montagekosten door een zonweringexpert liggen tussen de €50,- en €200,- per zonnescherm. Het monteren van grote buitenzonwering met een elektronisch bedieningssysteem is ingewikkelder dan de installatie van een klein scherm met handmatige bediening. De kosten zijn in dat geval daarom hoger. Vraag prijsoffertes aan om inzicht te krijgen in de exacte montagekosten.

De goedkoopste oplossing voor het bedienen van buitenzonwering is een handmatige bediening. Denk hierbij aan een slingerstang of een koord. Een automatisch bedieningssysteem is natuurlijk duurder, maar geeft u meer gebruiksgemak. Bediening met afstandsbediening of via een app op uw smartphone is zelfs een optie.

Handmatige bediening heeft u al vanaf €10,- en een elektrisch bedieningssysteem begint vanaf €50,- (exclusief montage).

buitenzonwering Goor

Zelf zonwering plaatsen of uitbesteden?

Het monteren van zonwering buiten ziet er misschien eenvoudig uit, maar dit is zeker niet het geval. Een aantal dingen zijn zeer belangrijk bij het monteren. Denk aan het gebruik van de juiste schroeven en het afstellen. Een goede plaatsing bevordert het gebruiksgemak en verlengt de levensduur van de zonwering. Door een zonweringsbedrijf in te schakelen weet u zeker dat alles op de juiste manier geplaatst is. Bovendien beschikt een zonweringsbedrijf over handige hulpmiddelen zoals een steiger voor het bevestigen van buitenzonwering op een verdieping.

Dit zijn de voordelen van het inschakelen van een zonweringspecialist:

 • De plaatsing van de zonneschermen gaat een stuk sneller dat wanneer u het zelf zou doen.
 • U hoeft niet allerlei gereedschap of andere hulpmiddelen aan te schaffen of te huren
 • U weet zeker dat de zonneschermen op de juiste manier geplaatst worden.

Benieuwd hoeveel het kost om een zonweringspecialist in te schakelen? Vergelijk gratis offertes!

zonneschermen GoorZonneschermen Goor

Wilt u meer privacy en de felle zon blokkeren? Kies dan voor de plaatsing van een zonnescherm! U hebt bij een zonweringsbedrijf de keuze uit verschillende soorten zonneschermen.

In Goor zien we veel knikarmschermen voor schaduw op een terras. Andere oplossingen zijn markiezen, screens en uitvalschermen. Wilt u ook de beveiliging van uw woning verhogen? Bekijk dan de mogelijkheden voor rolluiken.

Handmatige of elektrische bediening?

De aanschafkosten voor een zonnescherm met elektronische bediening zijn hoger, maar bieden u wel meer gebruiksgemak. U hoeft niet met een handslinger het doek uit te rollen, maar drukt simpelweg op een knop. Wilt u echter besparen op de bedieningskosten? Dan is een handmatige bediening geschikter.

Start hier de offerteaanvraag!

Voordelen zonneschermen

 • Bescherming tegen de felle zon
 • Meer privacy in uw woning in Goor
 • Warmtewering in de warme zomermaanden


Knikarmscherm

Een knikarmscherm bestaat uit een groot doek dat vast zit aan twee armen aan de zijkant. Deze klappen uit, waardoor het doek horizontaal uitrolt. Voordeel van een knikarmscherm is dat u een vrije doorloop hebt onder het scherm. Daarnaast zijn er hele grote zonneschermen mogelijk. De maximale uitval van een knikarmscherm is ongeveer vier meter en de maximale breedte is ongeveer 10 meter.

Met een knikarmscherm creëert u veel schaduw boven uw tuinterras. De hoek van het zonnescherm past u eenvoudig aan, waardoor u de gehele dag profiteert van de schaduw. Bij de keuze voor een doek heeft u de keuze uit allerlei designs en kleuren.

Een knikarmscherm van drie bij drie meter heeft een gemiddelde aanschafprijs van €700,- tot €950,-.

Uitvalscherm

Uitvalschermen worden veel geplaatst in Goor. Ze zijn voornamelijk geschikt voor buitenzonwering voor uw ramen. De luifel wordt uitgerold door middel van twee vaste armen aan de zijkant. U kunt dus niet onder het scherm door lopen. Hierdoor is een uitvalscherm minder geschikt voor het overkappen van een terras.

De maximale grootte van een uitvalscherm is rond de vier meter. Voordeel is dat u een uitvalscherm tot zeer laag uit kan rollen, waardoor u veel zonlicht blokkeert uit uw woning in Goor. Een valarmzonnescherm is een ander type uitvalscherm. Dit is een combinatie van een screen en een uitvalscherm.

Een uitvalscherm van één bij één meter kost ongeveer €350,-.

Uitvalscherm vervangen door knikarmscherm

Heeft u nu een uitvalscherm en wilt u deze graag vervangen door een knikarmscherm? Een goede keuze! Knikarmschermen zijn ideaal voor het overkappen van een terras, omdat u er onderdoor kunt blijven lopen en ze horizontaal uitgerold worden.

De specialist van een zonweringsbedrijf uit Goor verwijdert voor het vervangen eerst het oude uitvalscherm en plaatst dan uw nieuwe knikarmscherm. Hierbij gebruikt hij de juiste pluggen en schroeven, zodat de buitenzonwering goed vastzit.

Zonnescherm plaatsen in Goor

De vakman uit Goor tekent eerst precies af waar hij de luifel plaatst en kiest vervolgens de juiste bevestigingsmethode. Daarna plaatst hij de muurbeugels en hangt vervolgens de kast van de buitenzonwering op. Vervolgens zet hij het vast met een passende draad in de muurbeugels. Als laatste stelt hij alles juist in en plaatst hij de bediening.

Hoeveel kost het monteren?

De montagekosten liggen tussen de €50,- en de €200,- per zonnescherm. De totaalprijs is afhankelijk van de grootte van het scherm, de bediening en het type zonnescherm.


Zonnescherm plaatsen; wat doet de vakman?

Bekijk hoe de vakman zonwering plaatst.


Wat kost een zonnescherm?

Een klein uitvalscherm van 1 bij 1 meter heeft u al voor een gemiddelde richtprijs van €350,-. Wilt u een groter scherm laten bevestigen? Kies dan voor een knikarmscherm. De prijzen beginnen vanaf €700,-. Hoe groter het scherm, hoe hoger de totaalprijs zal zijn.

Welke factoren beïnvloeden de aanschafprijzen?

Het soort zonnescherm waar u voor kiest is voornamelijk van invloed op de totaalprijs. Een uitvalscherm is bijvoorbeeld goedkoper dan een knikarmscherm. Daarnaast is de grootte van het zonnescherm van invloed en de bediening. Een automatische bediening is duurder, maar vergroot uw gebruiksgemak. Tot slot wordt de totaalprijs beïnvloed door het design van het doek.

Zonneschermen prijzen 2024

Soort zonnescherm Afmetingen (diepte x breedte) Gem. prijzen *
Uitvalscherm 1,00 m x 1,00 m €350,-
1,00 m x 2,50 m €490,-
1,00 m x 4,00 m €620,-
Knikarmscherm 3,00 m x 3,00 m €700,- tot €950,-
3,00 m x 4,00 m €750,- tot €1.000,-
3,00 m x 5,00 m €825,- tot €1.150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde aanschafkosten inclusief btw en exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Besparen op zonneschermen in Goor?

Vergelijk dan altijd prijsopgaven van meerdere specialisten!

Gratis offertes vergelijken!

rolluiken GoorRolluiken Goor

Rolluiken worden in Goor steeds populairder. Ze worden gemaakt van hout, kunststof en van aluminium en zijn verkrijgbaar in meerdere modellen en kleuren.

Plaats bijvoorbeeld een elektrisch rolluik dat u bedient met uw smartphone of wandschakelaar. Of kies voor voorzetrolluiken die u handmatig opent en sluit.

Verhoog de veiligheid in uw woning!

Wist u dat een inbreker maar 30 seconden nodig heeft om in te breken in een slecht beveiligde woning? Rolluiken zijn inbraakwerend en verkleinen de kans op eenn succesvolle inbraak.

Bijkomend voordeel is dat de luiken isoleren, waardoor in de zomer uw woning minder snel opwarmt. Ook zorgen rolluiken voor een betere gelsuidsisolatiie. Geluiden an een drukke weg of spelende kinderen worden gedempt.

Besparen op de kosten? Start hier de offerteaanvraag!

Voordelen rolluiken

 • Verbeterde inbraakveiligheid
 • Warmtewerende werking
 • Verhoging van uw privacy
 • Verbetering van de geluidsisolatie


Voorzet-, opbouw-, of inbouwrolluiken?

Wanneer u oude rolluiken laat vervangen of nieuwe laat plaatsen, hebt u de keuze uit drie verschillende soorten. Voor bestaande woningen in Goor kiezen mensen meestal voor voorzet- of opbouwrolluiken. Inbouwrolluiken zijn eigenlijk alleen geschikt voor nieuwbouwwoningen of bij een grote gevelrenovatie. Dit type rolluik wordt namelijk in de muur ingebouwd. Bij bestaande woningen zou er dan te veel gesloopt moeten worden.

Kies uit één van de volgende soorten rolluiken:

 • Voorzetrolluiken: geschikt voor alle woningen en eenvoudig te vervangen en te plaatsen. De voorzetrolluiken worden aan de buitenzijde van het raam geplaatst.
 • Opbouwrolluiken: deze rolluiken vormen één geheel met het raamkozijn. De rolluikkast blijft zichtbaar, maar dit rolluiktype is geschikt voor vele woningen.
 • Inbouwrolluiken: voornamelijk geschikt voor nieuwbouwwoningen, deze rolluiken worden in de muur ingebouwd en de rolluikkast is niet zichtbaar.Tot 40% besparen op rolluiken in Goor?

Vul het offerteformulier in en kies het beste zonweringsbedrijf tegen de beste prijs!

Gratis offertes ontvangen!Kunststof rolluik of aluminium rolluik?

Zowel kunststof als aluminium rolluiken gaan zeer lang mee. Voordeel van kunststof is dat het verkrijgbaar in vele kleuren en designs, ook met een houtstructuur! Aluminium is te koop in effen kleuren. Doordat aluminium een zeer sterk materiaal is, is het zeer geschikt voor de plaatsing van grote goedkope voorzetrolluiken. We zien deze luiken voornamelijk bij bedrijven in Goor.

Hoeveel kost het?

Een kunststof rolluik is goedkoper dan aluminium. De aanschafprijs van kunststof ligt namelijk een stuk lager dan van aluminium. Een rolluik van kunststof van 1 bij 1 meter kost gemiddeld tussen de €90,- tot €150,-. Een aluminium rolluik met dezelfde afmetingen kost rond de €100,- tot 250,-.

Houten rolluiken

Rolluiken van hout hebben een chique uitstraling door het authentieke karakter van het materiaal. Houten voorzetrolluiken moet u regelmatig onderhouden om de conditie in goede staat te houden en de levensduur te verlengen.

Liever niet veel onderhoud?

Kies dan voor kunststof met een houtstructuur! De structuurfolie is bijna niet te onderscheiden van echt hout. Houtrot is niet mogelijk, het materiaal is waterbestendig en u hoeft het niet om de paar jaar te schilderen of te oliën.Bedieningsopties van rolluiken

Bekijk in deze video welke mogelijkheden er zijn om uw rolluiken te bedienen:


Rolluiken in Goor monteren

De plaatsing van rolluiken is voornamelijk afhankelijk van het rolluiktype. De vakman van een zonweringsbedrijf uit Goor bekijkt eerst wat voor bevestigingsmateriaal hij nodig heeft en of het rolluik op het kozijn of de muur geplaatst wordt.

Een handmatige bediening wordt via de muur of het kozijn naar binnen geleid, zodat u de luiken binnenshuis kunt bedienen. Voor het aansluiten van elektronisch bediening is het nodig om elektriciteitsdraden te trekken.

De montagekosten liggen tussen de €100,- tot €250,- per rolluik.

rolluik monteren in Goor

Wat kosten rolluiken?

Een kunststof rolluik heeft u al vanaf €90,-. Afhankelijk van de grootte, het design van de lamellen en het bedieningssysteem. De aanschafprijs van een aluminium rolluik is hoger. Aluminium is namelijk een duurder materiaal dan kunststof. De aanschafprijs ligt rond de €100,- tot €250,- voor een rolluik van 1 bij 1 meter.

Een bedieningssysteem kost tussen de €10,- en €250,-. Goedkope voorzetrolluiken die u op afstand bedient, bijvoorbeeld met een afstandsbediening of een app op uw mobiele telefoon, is het duurste. Een handmatig bedieningssysteem, meestal een koord, is goedkoper. Lees hier meer over de prijzen van rolluiken.

Prijzen voorzetrolluiken 2024

Materiaal voorzetrolluiken Gem. prijzen * Opmerking
Kunststof rolluik €90,- tot €150,- Afmeting 1,00 m x 1,00 m
€240,- tot €340,- Afmeting 2,00 m x 2,00 m
Aluminium rolluik €100,- tot 250,- Afmeting 1,00 m x 1,00 m
€350,- tot €600,- Afmeting 2,00 m x 2,00 m
Bediening €10,- tot €250,- Kosten afhankelijk van keuze handmatig of elektrische bediening
Montagekosten €100,- tot €250,- Kosten afhankelijk van keuze type bediening en afmetingen

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Gemiddelde prijs kunststof rolluik

€250,- tot €840,-

Prijzen zijn gebaseerd op een kunststof rolluik van 2,00 m bij 2,00 m.

Budget variant
€250,- tot €350,-

Handmatige bediening
Zelf monteren

Luxueuze variant
€590,- tot €840,-

Elektrische bediening
Inclusief montageStart hier de offerteaanvraag


markiezen GoorMarkiezen Goor

Op zoek naar elegante buitenzonwering? Bekijk dan de mogelijkheden voor de plaatsing van markiezen. Kies bijvoorbeeld voor markiezen met een traditioneel doek met strepen, of voor een modern antraciet doek. De basisconstructie wordt gemaakt van hout of van aluminium. Hardhout is het meest gangbaar, want deze houtsoort is zeer sterk en gaat jaren mee.

U vindt altijd een passend markies!

Het voordeel van een markies is dat deze verkrijgbaar is in vele kleuren en dessins. Vaak ziet u een streepmotief met verschillende kleuren, maar effen gekleurde zonneschermen zijn ook mogelijk.

Met het juiste motief en de juiste kleuren kiest u echt een eigen stijl voor uw buitenzonwering.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Voordelen markiezen

 • Blokkering van zonlicht
 • Mooie uitstraling
 • Niet windgevoelig


Petmodel, klapmodel of standaardmodel?

Een standaardmodel is het meest bekend om de nostalgische uitstraling. Meestal heeft een doek een strepenpatroon. Voordeel van markiezen is dat de zonnestralen die binnenkomen via de zijkant van het raam ook geblokkeerd worden.

Een klapmodel heeft een grotere uitval dan een standaardmodel. Dit model wordt overigens ook wel eens een uitslagmodel markies genoemd. Het mechanisme zorgt ervoor dat de markies verder naar boven klapt. Dit model is ook geschikt voor de plaatsing boven deuren of openslaande ramen.


Voordeel van een petmodel is dat u er vrij onderdoor kunt lopen. Dit model zien we vaak bij winkels in Goor. De lattenconstructie is trapsgewijs, waardoor er geen horizontale latten nodig zijn.

Markiezen plaatsen; wat doet de vakman?

De vakman plaatst als eerste de basisconstructie en de geleiders. Hiervoor gebruikt hij speciaal bevestigingsmateriaal dat geschikt is voor het type muur. Vervolgens plaatst hij de kast met het doek en stelt hij de zonwering goed in.

Hoe wordt het bedieningssysteem geplaatst?

Met een handslinger bedient u de buitenzonwering buiten. Deze slinger wordt aangesloten op een kabel. De installatie van een wandschakelaar of andere elektronische bediening is iets ingewikkelder. Hiervoor moet er namelijk een motor en elektriciteit aangelegd worden. Voordeel is dat de schakelaar binnenshuis komt en dat u dus niet naar buiten hoeft om de markiezen te openen of te sluiten.

Wat kosten markiezen?

De aanschafprijzen voor een markies voor buiten is voornamelijk afhankelijk van de mate van uitval en de lengte. Hoe groter de uitval, hoe hoger de aanschafprijs. Een markies met een uitval van 80 centimeter heeft u al vanaf €360,-. Over het algemeen wordt geadviseerd om een markies te kopen die rond de 15 tot 30 centimeter breder is dan het raam.

Prijzen van merkiezen 2024

Uitval Prijs 1m breed * Prijs 2m breed * Prijs 3m breed *
80 cm uitval €360,- €440,- €520,-
100 cm uitval €390,- €480,- €570,-
120 cm uitval €420,- €520,- €630,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kosten bediening markiezen

Handmatige bediening is het goedkoopst. Dit kost gemiddeld €35,- tot €50,-. Voor elektrische bediening met een wandschakelaar betaalt u ongeveer €50,- tot €160,-. Automatische bediening kost ongeveer €50,- tot €250,-. Wilt u extra luxe en de markiezen met een app op uw telefoon willen bedienen? Houd dan rekening met een meerprijs van gemiddeld €270,- tot €400,-.

Prijsoverzicht bediening markiezen 2024

Soort bediening Gem. prijs *
Handmatige bediening (handslinger) €35,- tot €50,-
Elektrische bediening (wandschakelaar) €50,- tot €160,-
Tijd gestuurde bediening (tijdschakelklok) €50,- tot €200,-
Bediening met afstandsbediening €200,- tot €250,-
Bediening met een app (via een mobiel) €270,- tot €400,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Gemiddelde prijs van een markies

€555,- tot €1.030,-

Prijzen zijn gebaseerd op een markies van 3 meter breed.

Budget variant
vanaf €555,-

Uitval van 80 cm
Inc. handmatige bediening (€35,-)
Zelf monteren (€0,-)

Luxueuze variant
tot €1.030,-

Uitval van 120 cm
Incl. elektrische bediening (€250,-)
Inclusief montage (€150,-)Start direct de gratis offerteaanvraag!


screens GoorScreens Goor

Een screen is een zonwerend doek dat strak tegen het raam aan de buitenzijde zit. Screens houden het zonlicht tegen en bieden meer privacy. Het is namelijk niet mogelijk om van buiten in uw woning te kijken.

Wel kunt u van binnen naar buiten kijken. De doeken van screens voor buiten bestaan uit polyester of glasvezel en zijn eenvoudig te onderhouden.

Screens of rolluiken?

Screens en rolluiken lijken veel op elkaar. Beide bieden ze zonwering, meer privacy en houden ze warmte tegen. Er zijn echter twee verschillen.

Met screens kunt u altijd nog naar buiten kijken, dit is niet het geval bij rolluiken. Wel kunt u een rolluik met hor laten plaatsen. Daarnaast verhoogt een screen niet de veiligheid van uw woning en een rolluik wel.

Bespaar op de kosten! Start nu uw offerteaanvraag!

Voordelen screens

 • Optimale zonwering
 • Meer privacy
 • Warmte werend


Standaardscreen, ritsscreen of zipscreen?

Een standaard screen zit vast aan een onderlijst en beweegt tussen twee geleiders. Deze geleiders worden aan de zijkant van het kozijn gemonteerd. Standaard screens zijn zeer betaalbaar en u heeft de keuze uit verschillende soorten zonweringsdoeken.

Een zipscreen wordt ook wel een ritsscreen of solid-screen genoemd. Een zipscreen zit vast met een rits in de geleiders.


Voordeel is dat een screen met spansysteem zeer strak bevestigd wordt en dat er geen ruimte zit tussen het doek en de geleiders. Hierdoor heeft u geen last van een klapperend scherm wanneer het hard waait.


Screens; alle mogelijkheden op een rij


Hoe worden screens geplaatst?

Screens worden op de muur of op het kozijn geplaatst. De vakman uit Goor plaatst eerst de kast met daarin het opgerolde doek en daarna de begeleiders. Ook monteert de vakman de bediening. Een bedieningssysteem met motor is ingewikkelder te installeren, daarom duurt de installatie iets langer. Daarna stelt hij de screens goed in, zodat de onderlijst goed aansluit aan de onderkant.

De montagekosten voor screens liggen tussen de €210,- tot €270,-. Lees ook meer over het plaatsen van screens.

Wat kost een screen?

De aanschafprijzen van zonnescreens zijn afhankelijk van het type dat u laat installeren en de grootte. Voor een screen van 1 meter moet u denken aan een gemiddelde aanschafprijs van €150,- tot €190,-. Een screen met een breedte van 2 meter kost rond de €190,- tot €250,-.

Met welke extra kosten moet ik rekening houden?

De totaalprijs wordt ook nog beïnvloed door de arbeidskosten en overige materiaalkosten. De montagekosten voor screens liggen tussen de €210,- tot €270,-. Voor de bediening moet u denken aan een richtprijs tussen de €35,- tot €360,-. Handmatige bediening is het goedkoopste.

Overzicht prijzen zonnescreens 2024

Breedte Gem. prijs per 1 meter lengte *
1,0 meter €150,- tot €190,-
2,0 meter €190,- tot €250,-
3,0 meter €210,- tot €270,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Bijkomende kosten bij screens 2024

Omschrijving Gem. prijs per screen * Opmerking
Bediening Van €35,- tot €360,- Keuze uit handmatig, elektrisch op afstand of via app.
Bovenkap €0,- tot 40,- Standaard of speciaal model
Montagekosten €210,- tot €270,- Bij meerdere screens dalen de montagekosten per screen.

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Bespaartips bij het plaatsen van screens

Niemand wil te veel betalen voor screens. U toch ook niet? Daarom hebben wij nog een aantal handige tips voor u om te besparen op de totaalprijs.

Dit zijn onze belangrijkste bespaartips!

 • Laat u goed adviseren over de materialen, merken en betaalbare opties.
 • Kies voor een handmatige bediening in plaats van een elektrisch bedieningssysteem.
 • Profiteer van kwantumkorting en laat meerdere ramen voorzien van screens.
 • Schakel een zonweringsbedrijf in de buurt en bespaar op de voorrijkosten.
 • Vergelijk prijsoffertes om zeker te zijn dat u niet te veel betaalt.

Verhoog uw privacy met screens!

Bespaar tot wel 40% op de kosten door prijsoffertes te vergelijken!

Gratis offertes aanvragen!


Buitenzonwering Goor; zonwering voor elke situatie!

Naast de genoemde zonneschermen en rolluiken, zijn er nog meer zonweringen geschikt voor buiten. Bijvoorbeeld een terrasoverkapping met pergola zonwering of een lamellendak.

Of wat denkt u van buitenjaloezieën of zonneschermen voor de serre voor het blokkeren van de zonnestralen.

Lees meer over deze buitenzonwering op deze pagina!

Besparen op de kosten? Vergelijk dan altijd offertes met scherpe prijzen. Vraag hier gratis offertes aan!


Pergola zonwering

Pergola zonwering wordt ook wel een pergolino genoemd en is ideaal voor het overkappen van terrassen. Het bestaat uit een constructie van een aantal palen en een schaduwdoek. Het schaduwdoek beweegt u tussen de palen. Rol het schaduwdoek van de pergola eenvoudig uit op een zonnige dag of laat het opgerold op een bewolkte dag.

Met pergola zonwering zit u elke dag heerlijk in de schaduw. Bovendien is het doek van de pergola waterbestendig, dus zelfs als het regent kunt u buiten blijven zitten bij warm weer. De palen van de pergola zonwering worden van hout of van metaal gemaakt.

Buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën plaatst u aan de buitenzijde van de ramen van uw huis in Goor. Dit innovatieve product biedt een optimale buitenzonwering en weert bovendien warmte. Geen last meer van de felle zonnestralen op uw computer- of televisiescherm!

C-lamel of Z-lamel?

Bij buitenjaloezieën heeft u de keuze uit C- of Z-lamellen. Voordeel van een Z-vormige lamel is dat deze uw woning volledig verduisteren. Deze lamellen hebben namelijk een extra rubberen strip die de lamellen compleet sluit.

Lamellendak bij een terrasoverkapping

Naast pergola zonwering is het ook mogelijk op een lamellendak te plaatsen als terrasoverkapping. De lamellen draait u open en dicht bij zonlicht, maar het is ook mogelijk om de lamellen volledig opzij te schuiven. Een zonnedak met lamellen wordt meestal gemaakt van aluminium, maar hout of kunststof is ook een optie. Er is wel een ingebouwde regengoot nodig voor de afwatering.

De belangrijkste voordelen:

 • Eenvoudig te openen en te sluiten
 • Bescherming tegen de zon en regen
 • Gemakkelijk te monteren

Serrezonwering

Heeft u een mooie serre, maar vaak last van de felle zonnestralen? Door speciale serrezonwering te monteren geniet u altijd van de ruimte. Er zijn zowel vlakke schermen, gebogen schermen als meerdelige schermen verkrijgbaar. Laat u daarom goed adviseren door een specialist uit Goor over de mogelijkheden voor uw serre.

Er zijn twee soorten:

 • Bovenliggende serrezonwering: de zonwering is met dragende liggers boven het dak van de serre geplaatst.
 • Onderliggende serrezonwering: deze zonwering is onder het glas van de serre geplaatst met draagbalken.

Verandazonwering

Ook op uw veranda wilt u genieten van schaduw en privacy. Schakel daarom een zonweringexpert in voor het monteren van een overkapping. U hebt de keuze uit vele soorten zonweringsdoeken in allerlei stijlen.

Voor verandazonwering worden er twee geleiders geplaatst. Het doek wordt via de geleiders geopend of gesloten over de veranda. Dit kan handmatig, maar uiteraard ook elektronisch voor meer gebruiksgemak.

uitvalscherm op balkon in Goor

Zonwering voor uw balkon

Het type buitenzonwering voor een balkon is voornamelijk afhankelijk van de bevestigingsmogelijkheden, de grootte en uw persoonlijke voorkeur. Vaak kiest men voor een knikarmscherm, maar ook een overkapping op palen is een optie.

Heb ik een vergunning nodig?

Voor het plaatsen van balkonzonwering heeft u waarschijnlijk geen vergunning nodig. Wel is het verstandig om te controleren of het is toegestaan volgens het reglement van de Vereniging van Eigenaren of de huurcorporatie om zonneschermen buiten te monteren op het balkon bij een appartement.

Plaats pergola zonwering of buitenjaloezieën!

Creëer meer schaduw en verhoog de privacy in uw woning in Goor.

Gratis offertes ontvangen!


Diverse zonwering merken

Wanneer u zonwering gaat kopen, zult u zien dat er vele merken zijn waar u een keuze uit moet maken.

Elk merk heeft zijn eigen voor- en nadelen en assortiment. Op deze pagina leest u meer over een aantal bekende zonweringmerken en de mogelijkheden.

Weet u niet welk merk of product geschikt is voor uw woning? Vraag een zonweringexpert dan om hulp. De expert geeft u graag waardevol advies.
Somfy zonwering Goor

Somfy

Somfy levert uitstekende elektrische bedieningssystemen voor zonwering en rolluiken. De motorsystemen kunnen gebruikt worden in combinatie met zonwering van andere zonweringmerken.

Het assortiment is zeer uitgebreid en bestaat uit allerlei verschillende producten voor elektronische bediening. Zelfs een smart homesysteem of automatische bediening met sensoren is een optie. Wat denkt u van buitenzonwering dat automatisch sluit wanneer er zonlicht of een stijging van temperatuur gedetecteerd wordt.


Heroal zonwering Goor

Heroal

Heroal is een Duits merk, maar is ook zeer bekend in Nederland. Ze leveren zowel rolluiken, als roldeuren en zonwering. Binnen het assortiment heeft Heroal ook uitstekende insectenhorren om te voorkomen dat er insecten in uw woning in Goor vliegen.

De kenmerken van zonwering van dit merk is dat het zeer efficiënt is door het gebruik van uitstekende zonwerende doeken en dat het weersbestendig is.


Verosol zonwering Goor

Verosol

Op zoek naar binnenzonwering voor uw huis in Goor? Dan moet u bij Verosol zijn. Dit merk heeft prachtige plissé-gordijnen, rolgordijnen en jaloezieën in het assortiment. U heeft de keuze uit verschillende soorten plissé-gordijnen. Bijvoorbeeld speciaal voor serres of licht verduisterende gordijnen.

Eén van de speciale producten van dit merk is het QS rolgordijn. De rolgordijnen hebben een lichte bediening, een kleine casette en zijn compleet geruisloos bij openen of sluiten.


Dickson zonwering Goor

Dickson

De zonweringsdoeken van Dickson staan bekend om de hoogwaardige kwaliteit, de mooie designs en de kleurbestendigheid. Dickson heeft een aantal verschillende collecties, denk aan de grafische designs of effen kleuren.

De kleur wordt tot diep in de vezels van de draden aangebracht. Hierdoor blijft de kleur zeer lang mooi en verkleuren ze niet snel door het zonlicht. Laat u adviseren over de mogelijkheden!


Swela zonwering Goor

Swela

Ook bij Swela kunt u prachtige zonweringsstoffen kopen. Het assortiment van Swela is zeer uitgebreid met doeken in effen kleuren en met designs. Er is altijd een stijl die bij uw woning in Goor en uw persoonlijke wensen past.

Dit merk heeft eigen designers in dienst die alle modellen ontwerpt volgens de nieuwste trends. Bovendien testen ze alle grondstoffen, zodat u zeker bent van een hoogwaardige kwaliteit.


Unilux zonwering Goor

Unilux

Het laatste merk waar wij u meer over willen vertellen is Unilux. Dit Nederlandse merk produceert al binnenzonwering vanaf 1990. Alle zonwering wordt in hun eigen fabriek gemaakt en ze staan bekend om de uitstekende kwaliteit.

Unilux heeft horren (zowel hordeuren als raamhorren), plissé-gordijnen en shutters in het assortiment. Een innovatief systeem van dit merk is Topspin-zonwering voor bedrijven en utiliteitsbouw.
Keurmerken voor zonwering

Wanneer u het offerteformulier invult, ontvangt u spoedig een aantal prijsoffertes. Vergelijk deze op uw gemak thuis op basis van aanbod, totaalprijs en voorwaarden. Let ook op eventuele keurmerken of certificaten. Bijvoorbeeld het FSC-keurmerk voor hout. Dan weet u zeker dat het hout op verantwoorde wijze is gekapt. Lees hier meer over op fsc.nl.

Voor inbraakveilige producten is het handig om te kijken naar het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Producten met dit keurmerk voldoen aan de strenge eisen op het gebied van inbraakveiligheid. Hierover staat meer informatie op politiekeurmerk.nl. Of een CE-markering om er zeker van te zijn dat de producten voldoen aan de richtlijnen van de Europese Commissie. Op tuv.nl leest u meer betrouwbare producten.

Buitenzonwering in Goor schoonmaken

Zonwering moet u regelmatig schoonmaken en onderhouden. Met onderhoud verlengt u de levensduur van de zonneschermen en bovendien zien ze er dan netjes en verzorgd uit. Daarnaast voorkomt u dat u onderdelen moet vervangen. Denk aan het vervangen van het doek omdat de vlekken er niet meer uitgaan. Wij hebben nog een aantal tips voor u voor het schoonmaken van de zonwering:

 • Gebruik water en een zachte doek voor het reinigen van vlekken op de zonwering.
 • Laat het zonweringsdoek goed drogen na het reinigen voordat u het weer gaat inrollen.
 • Maak de geleiders van de zonneschermen of de rolluiken schoon van vuil en stof.
 • Pas op met het gebruik van (agressieve) schoonmaakmiddelen, deze kunnen het doek of het materiaal aantasten.

Veelvoorkomende zonwering reparaties

Een veelvoorkomende reparatie is het vervangen van het zonweringsdoek wanneer deze kapot is gegaan. Ook een reparatie van beschadigde lamellen of een kapot bedieningssysteem komt vaak voor. Naast deze reparaties zorgt een vakman er ook voor dat de zonwering opnieuw afgesteld wordt.


Bij het bedieningssysteem van de zonwering komen voornamelijk reparaties aan de motor of de bandopwinder voor. Denk aan de reparatie van een gebroken koord, het verhelpen van een storing of het vervangen van een kapot onderdeel.


Recente opdrachten:

Knikarmscherm plaatsen in Enschede
Rolluik monteren in Zwolle
Buitenzonwering in Hengelo
Screens in Deventer plaatsen
Markiezen in Almelo plaatsen
Uitvalscherm in Kampen vervangen
Plaatsen serrezonwering in Rijssen
Pergolazonwering in Oldenzaal
Zonnescherm monteren in Nijverdal
Knikarmschermen in Borne monteren

4 tips om te besparen op de kosten van zonwering

Om op de kosten te besparen, geven we u hieronder 4 handige tips. Door te kiezen voor goedkope materialen houdt u de kosten zo laag mogelijk. Bovendien bieden veel vakmannen een kwantumkorting aan als u een grote opdracht heeft. Informeer dus altijd even bij uw buren of zij toevallig ook toe zijn aan nieuwe zonwering!

 • Tip 1. Regel een kwantumkorting door samen met uw buren nieuwe zonwering te laten plaatsen.
 • Tip 2. Kies voor één zonnescherm of rolluik in plaats van zonwering voor uw gehele woning.
 • Tip 3. Ga voor de goedkope materialen, zoals kunststof.
 • Tip 4. Vergelijk de verschillende prijzen van zonwering specialisten in Goor en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs.

Waarom een zonweringsbedrijf inschakelen?

Met een zonweringsexpert uit Goor weet u zeker dat de zonwering op de juiste manier geplaatst wordt. Dit is belangrijk voor de levensduur van de zonwering, maar ook voor de werking. Een zonnescherm dat niet goed geplaatst is, werkt niet goed en kan hierdoor beschadigen. Zo voorkomt u dus een onnodige reparatie aan de zonwering. Bovendien hoeft u geen gereedschap of ander speciaal bevestigingsmateriaal aan te schaffen. Het zonweringsbedrijf beschikt zelf al over de juiste gereedschappen en materialen.

De voordelen van het inschakelen van een zonweringsbedrijf:

 • U weet zeker dat de zonwering op de juiste manier gemonteerd wordt.
 • U hoeft geen speciaal gereedschap aan te schaffen voor het vervangen en de plaatsing.
 • Een juiste installatie is belangrijk voor het gebruiksgemak en voor het voorkomen van beschadigingen.
 • De vakman zorgt voor een snelle en vakkundige reparatie.

zonweringsbedrijf Goor

Zonwering Goor: gratis offertes vergelijken

Wilt u nieuwe goedkope zonwering laten monteren? Een goede keuze! Met zonwering geniet u van schaduw en meer privacy. Daarnaast warmt in de warme zomermaanden door zonneschermen uw woning minder snel op. U hebt de keuze uit allerlei verschillende zonweringsoorten. Een specialist uit Goor geeft u hier graag meer advies over!

Start de gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in en ontvang een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk de prijsoffertes op uw gemak thuis en kies eenvoudig en snel het beste zonweringsbedrijf. U bent verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en deskundige montage. Door te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de kosten!