Zonwering Huissen


Zonwering Huissen

Heeft u last van felle zon in uw woning in Huissen? Plaats dan zonwering buiten zoals knikarmschermen of strakke screens voor uw ramen. Zonneschermen hebben als bijkomend voordeel dat deze de warmte al tegenhouden voordat de zonnestralen uw woning binnenkomen. Met buitenzonwering houdt u uw woning aangenaam koel tijdens warme dagen.

Wilt u meer weten over diverse soorten zonwering, de plaatsing of andere opties? Lees dan verder, want op deze pagina vindt u alles over het plaatsen en vervangen van markiezen, screens, rolluiken, buitenjaloezieën en meer. Ook vindt u handige prijsoverzichten en bruikbare tips om gemakkelijk een goedkope zonweringsexpert te vinden!

Start gratis offerteaanvraag!

Besparen op de kosten van zonwering!

Bent u op zoek naar een vakkundig zonweringsbedrijf uit Huissen? Zoek niet verder en vul het offerteformulier in!

Met deze offerteservice profiteert u van de volgende voordelen:

 • U krijgt inzicht in de kostprijzen van zonweringsexperts uit Huissen.
 • Vergelijk prijsoffertes en kies gemakkelijk de specialist uit Huissen die het meest aan uw wensen voldoet.
 • Bespaar tot 40% op de totaalprijs van uw zonneschermen!Hoogwaardige kwaliteit zonwering in Huissen voor buiten

Bent u ook overtuigd van de voordelen van zonwering? Kies dan voor een professioneel zonweringsbedrijf uit Huissen voor hoogwaardige kwaliteit en correcte plaatsing. Een juiste plaatsing is belangrijk voor de levensduur en het gemak waarmee u de zonneschermen gebruikt. Zo weet u zeker dat u lang van uw nieuwe zonneschermen geniet.

 • Zonweringspecialisten hebben jarenlange ervaring met het monteren van buitenzonwering.
 • U bent verzekerd van uitstekende kwaliteit.
 • Een zonweringsbedrijf uit Huissen voorziet u van informatie over zonneschermen en geeft u deskundig advies.

Wat kost zonwering?

Wilt u ook zonneschermen laten monteren voor de ramen van uw woning in Huissen? Dan bent u vast benieuwd naar de kostprijs. Het is lastig om exacte kostprijzen te geven, omdat deze afhankelijk zijn van verschillende keuzes die u maakt. De grootte, het type buitenzonwering en de montagekosten zijn onder meer van invloed op de totaalprijs. Daarom vindt u in de volgende prijstabel een overzicht van gemiddelde totaalprijzen.

Wat kost zonwering buiten?

U ziet in de prijstabel dat u voor markiezen van 1 bij 3 meter rekening moet houden met een gemiddelde kostprijs tussen €350,- en €650,-. Wilt u liever screens buiten? Dan moet u uitgaan van een gemiddelde aanschafprijs tussen €200,- en €300,- per screen met spansysteem.

Prijzen zonwering 2024

Type buitenzonwering Breedte in meters Gemiddelde prijzen* (excl. montagekosten)
Rolluiken 1m x 3m €100,- tot €450,-
Markiezen 1m x 3m €350,- tot €650,-
Screens 1m x 3m €200,- tot €300,-
Zonneschermen (knikarmscherm) 3m x 5m €700,- tot €1.150,-
Terrasoverkapping 3m x 15m €800,- tot €1.300,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar excl. montagekosten. De exacte prijs hangt af van diverse factoren zoals afmetingen, materialen en bediening. Exacte prijs weten? Vraag dan geheel kosteloos en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier.

Wat zijn de montage- en bedieningskosten?

Houd bij het laten plaatsen en vervangen van zonwering ook rekening met de kostprijs voor het monteren. Meestal hanteert een zonweringsbedrijf een vast tarief voor het monteren, in plaats van een uurtarief. Zo weet u van tevoren precies waar u aan toe bent.

Wilt u elektronische bediening met een wandschakelaar, of heeft u liever een domoticasysteem dat uw zonneschermen automatisch sluit bij regen of hard wind? Wilt u de buitenzonwering in huis met een afstandsbediening besturen, of ook op afstand met een mobiele app?

Voor €10,- heeft u al handmatige bediening. Elektronische bediening begint bij €50,-.

buitenzonwering Huissen

Zelf zonwering plaatsen of uitbesteden?

Het monteren van buitenzonwering is, in tegenstelling tot binnenzonwering, over het algemeen niet eenvoudig. Buitenzonwering is meestal erg zwaar en vaak moet ook een elektronische bediening geïnstalleerd worden. Het installeren of vervangen van de bediening is niet eenvoudig. Als u de zonneschermen buiten niet goed plaatst, brengt u schade aan op uw gevel.

Waarom een specialist inschakelen voor de plaatsing?

Hoewel er natuurlijk arbeidskosten zijn verbonden aan het inschakelen van een zonweringsbedrijf, heeft u dan wel de garantie dat de zonneschermen buiten goed gemonteerd worden. Ook weet u zeker dat de elektronische bediening goed werkt. Bovendien ontvangt u van een expert garantie op de werkzaamheden. Op zoek naar een specialist? Vergelijk gratis offertes!

zonneschermen HuissenZonneschermen Huissen

Wilt u felle zonnestralen blokkeren en de privacy in uw woning in Huissen vergroten? Laat dan kwalitatieve zonneschermen monteren. U heeft keuze uit verschillende soorten. In Huissen ziet u voor ramen vaak markiezen en boven terrassen zijn knikarmschermen populair. Maar screens, een uitvalscherm of buitenjalozieën zijn ook opties.

Kies de bediening die u wilt!

Tegenwoordig wordt vaak voor elektronische bediening gekozen. Met name een domoticasysteem, waar de bediening van de zonneschermen automatisch geregeld wordt, is populair.

U bedient de zonwering eenvoudig met een app op uw smartphone. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor handmatige bediening. Daarmee bespaart u ook op de totaalprijs.

Start hier een gratis offerteaanvraag!

Voordelen zonneschermen

 • Een koele woning op warme dagen
 • Geen last van verblindende zonnestralen
 • Een verhoogde privacy
 • Naast zonwering ook raamdecoratie


Knikarmscherm

Wilt u in de zomer volop genieten van uw tuin, zonder dat u in de felle zon zit? Vooral op hete dagen is comfortabel buiten zitten door de felle zon er niet meer bij, tenzij u zorgt voor zonwering. Met een stijlvol knikarmscherm boven uw terras profiteert u van een schaduwrijke zithoek en een koele temperatuur in huis.

Hoe werkt een knikarmscherm?

Een knikarmscherm wordt met behulp van twee armen die vooruit knikken horizontaal uitgerold. Deze zonneschermen zijn verkrijgbaar met een maximale breedte van 10 meter, en kunnen maximaal 4 meter uitgerold worden. De bediening van een knikarmscherm is handmatig of elektronisch.

Een knikarmscherm van drie bij drie meter heeft een gemiddelde aanschafprijs van €700,- tot €950,-.

Uitvalscherm

Naast een knikarmscherm heeft u ook de keuze uit een uitvalscherm. Een uitvalscherm is in Huissen een van de meest toegepaste zonneschermen, ook omdat de schermen goed betaalbaar zijn. Een uitvalscherm heeft net als een knikarmscherm twee armen die bewegen bij het openen, maar bij een uitvalscherm zijn dit vaste armen. Het scherm komt daardoor diagonaal voor uw raam. Uitvalschermen zijn daardoor vooral geschikt als zonwering buiten voor ramen, omdat u er niet onder kunt zitten of onderdoor kunt lopen.

Welke opties heeft u?

Een uitvalscherm is verkrijgbaar tot een breedte van 4 meter, wat deze buitenzonwering ook voor grote raampartijen geschikt maakt. Wilt u handmatige of elektronische bediening? De keuze is aan u. Een uitvalscherm van één bij één meter kost ongeveer €350,-.

Uitvalscherm vervangen door knikarmscherm

Heeft u nu een uitvalscherm, maar wilt u liever een knikarmscherm? Laat dan uw zonwering vervangen door een knikarmscherm. Knikarmschermen zijn perfect voor het overdekken van uw terras, omdat u er gemakkelijk onderdoor loopt en er ook ruim onder kunt zitten. Daarnaast voorkomen deze zonneschermen dat zomerwarmte uw woning binnenkomt.

Laat u uw uitvalscherm vervangen door een knikarmscherm? De zonweringsexpert uit Huissen verwijdert dan eerst de oude buitenzonwering. Daarna bevestigt hij het nieuwe knikarmscherm op de juiste manier. Als laatste stelt hij de bediening in. U kiest zelf voor handmatige of elektronische bediening.

Zonnescherm plaatsen in Huissen

Een zonweringsexpert uit Huissen doorloopt een aantal stappen bij het plaatsen en vervangen van buitenzonwering. Als eerste bepaalt hij de plek en de beste hoogte voor de zonneschermen. De vakman houdt er rekening mee dat de zonwering hoog genoeg geplaatst moet worden. Als de plek bepaald is, boort de specialist gaten in uw gevel, waarin keilbouten en beugels geplaatst worden.

In de beugel wordt vervolgens de cassette met het zonweringsdoek geplaatst. Als de cassette hangt, stelt de vakman de zonneschermen goed in zodat ze waterpas hangen. Ook monteert hij de handmatige of automatische besturing.


Zonnescherm plaatsen; wat doet de vakman?

Bekijk hoe de vakman zonwering plaatst.


Wat kost een zonnescherm?

Bent u overtuigd van de voordelen van zonneschermen en wilt u buitenzonwering laten plaatsen door een specialist uit Huissen? Omdat de aanschafprijzenprijzen van zonnewering afhankelijk zijn van meerdere keuzes die u maakt, is het lastig om exacte bedragen te geven. In de volgende prijstabel vindt u daarom een overzicht van gemiddelde kostprijzen.

Wat is de kostprijs van zonneschermen?

In de tabel ziet u dat een uitvalscherm van 1 bij 1 meter gemiddeld €350,- kost. Wilt u een scherm van 1 bij 4 meter? Dan moet u rekening houden met een aanschafprijs van gemiddeld €620,- per scherm. In de prijstabel vindt u meer gemiddelde kostprijzen.

Zonneschermen prijzen 2024

Soort zonnescherm Afmetingen (diepte x breedte) Gem. prijzen *
Uitvalscherm 1,00 m x 1,00 m €350,-
1,00 m x 2,50 m €490,-
1,00 m x 4,00 m €620,-
Knikarmscherm 3,00 m x 3,00 m €700,- tot €950,-
3,00 m x 4,00 m €750,- tot €1.000,-
3,00 m x 5,00 m €825,- tot €1.150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde aanschafkosten inclusief btw en exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.Vind een vakman voor zonneschermen in Huissen

Vergelijk prijsopgaven en bespaar tot 40% op de totaalprijs!

Vergelijk gratis offertes!
rolluiken Huissen


Rolluiken Huissen

In Huissen worden rolluiken steeds populairder. Net als zonneschermen houden rolluiken de warmte in de zomer buiten.

Daarnaast verhogen rolluiken de privacy in uw woning, doordat inkijk van buitenaf belemmerd wordt. Wist u dat u ook de isolatiewaarde van uw woning verhoogt met rolluiken? U kiest met het juiste materiaal, de juiste kleur en dessin een rolluik dat geheel aan uw wensen voldoet.

Verhoog de veiligheid van uw woning!

Hoewel rolluiken niet inbraakbestendig zijn, werken ze wel vertragend voor inbrekers. Met een inbraakwerend rolluik voor de ramen van uw woning in Huissen, schrikt u gelegenheidsinbrekers af.

Vraag gratis offertes aan om te besparen!

Voordelen rolluiken

 • Verhoogde privacy, zonder inkijk
 • Een verbeterde isolatiewaarde van uw woning
 • Een betere bescherming door hoge inbraakveiligheid


Voorzet-, opbouw-, of inbouwrolluiken?

Laat u rolluiken plaatsen of vervangen? Dan heeft u keuze uit verschillende soorten. Inbouwrolluiken worden ingebouwd in de muur. Dat maakt deze rolluiken vooral geschikt voor nieuwbouwwoningen of bij een grote renovatie. In Huissen kiezen de meeste mensen voor voorzet- of opbouwrolluiken voor bestaande woningen. Kies een van de volgende soorten:

 • Voorzetrolluik: eenvoudig te plaatsen en geschikt voor alle woningen. Voorzetrolluiken worden aan de buitenzijde van het raam of de deur bevestigd.
 • Opbouwrolluik: geschikt voor vele woningen. Bij opbouwrolluiken vormen het raamkozijn en het rolluik één geheel. De kast is nog wel zichtbaar.
 • Inbouwrolluik: geschikt voor nieuwbouwwoningen. Bij inbouwrolluiken is de rolluikkast niet zichtbaar omdat deze in de muur wordt ingebouwd.Rolluiken in Huissen laten plaatsen?

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Ontvang gratis offerte!Kunststof rolluik of aluminium rolluik?

Rolluiken zijn met kunststof of aluminium lamellen verkrijgbaar. Kunststof is in vele kleuren en dessins verkrijgbaar, zelfs een houtlook is mogelijk! Daarnaast is kunststof goedkoper dan aluminium. Een kunststof rolluik van 1 bij 1 meter kost gemiddeld €90,- tot €150,-.

Wilt u liever een rolluik met een betere isolatiewaarde? Dan is aluminium het geschikte materiaal voor u. Aluminium is een zeer sterk materiaal, waardoor ook grote rolluiken mogelijk zijn. Bovendien zijn de rolluiken in verschillende kleuren verkrijgbaar. Bent u benieuwd naar de kostprijs? Een aluminium rolluik van 1 bij 1 meter kost gemiddeld €100,- tot €250,-.

Houten rolluiken

Wilt u liever rolluiken met een natuurlijk aanzien en een authentiek karakter? De warme en elegante uitstraling van hout is de reden dat veel mensen in Huissen nog altijd kiezen voor houten rolluiken. Het voordeel van houten rolluiken is dat u deze gemakkelijk een nieuw kleurtje geeft met een verfbeurt. Wel moet u er rekening mee houden dat hout meer onderhoud vereist dan andere materialen. Ook heeft hout een minder lange levensduur.

Liever weinig onderhoud?

Kies dan voor kunststof met een houtlook! Dan profiteert u van de voordelen van kunststof rolluiken, terwijl ze wel het natuurlijke uiterlijk van hout hebben. De houtlook is haast niet van echt hout te onderscheiden!Bedieningsopties van rolluiken

Bekijk in deze video welke mogelijkheden er zijn om uw rolluiken te bedienen:


Rolluiken in Huissen monteren

Veel mensen vergelijken het monteren van rolluiken met het plaatsen van een knikarmscherm. Bij rolluiken komt meer kijken. Om schade aan uw gevel of kozijnen te voorkomen is wordt altijd aangeraden een specialist uit Huissen in te schakelen. De montagekosten liggen tussen de €100,- tot €250,- per rolluik. U heeft keuze uit twee manieren van plaatsen:

 • Bevestiging op de muur. De specialist plaatst het rolluik om het kozijn heen op de muur. Het voordeel is dat u de rolluikkast vanuit huis niet ziet.
 • Plaatsing op het kozijn. Bij het monteren op het kozijn plaatst de monteur het frame van het rolluik op het kozijn, binnen de muren. Het verven van de kozijnen is wel lastig met rolluiken op het kozijn.

rolluik monteren in Huissen

Wat kosten rolluiken?

Wilt u ook rolluiken laten installeren op uw woning in Huissen? Een goed idee! U bent dan vast ook benieuwd naar wat u voor rolluiken moet betalen. Het is lastig om exacte kostprijzen te geven, omdat deze door veel factoren beïnvloed worden. U moet hierbij denken aan het materiaal, de grootte, de soort bediening en de montagekosten. U leest hier meer over de prijzen van rolluiken.

Kijk in de prijstabel!

In de volgende prijstabel vindt u daarom gemiddelde aanschafprijzen, zodat u weet met welke bedragen u ongeveer rekening moet houden. Een kunststof rolluik bijvoorbeeld kost gemiddeld tussen €90,- en €150,- euro en voor bediening moet u rekening houden met kostprijzen tussen €10,- en €250,- euro. Benieuwd naar de exacte aanschafprijs? Vraag gratis en vrijblijvende prijsoffertes aan.

Prijzen voorzetrolluiken 2024

Materiaal voorzetrolluiken Gem. prijzen * Opmerking
Kunststof rolluik €90,- tot €150,- Afmeting 1,00 m x 1,00 m
€240,- tot €340,- Afmeting 2,00 m x 2,00 m
Aluminium rolluik €100,- tot 250,- Afmeting 1,00 m x 1,00 m
€350,- tot €600,- Afmeting 2,00 m x 2,00 m
Bediening €10,- tot €250,- Kosten afhankelijk van keuze handmatig of elektrische bediening
Montagekosten €100,- tot €250,- Kosten afhankelijk van keuze type bediening en afmetingen

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Gemiddelde prijs kunststof rolluik

€250,- tot €840,-

Prijzen zijn gebaseerd op een kunststof rolluik van 2,00 m bij 2,00 m.

Budget variant
€250,- tot €350,-

Handmatige bediening
Zelf monteren

Luxueuze variant
€590,- tot €840,-

Elektrische bediening
Inclusief montageStart hier de offerteaanvraagmarkiezen Huissen


Markiezen Huissen

In Huissen zijn klassieke markiezen al lange tijd erg populair. De ronde vorm en dichte zijkanten zijn kenmerkend voor deze zonneschermen. De dichte zijkanten zorgen ervoor dat de zon van drie kanten geblokkeerd wordt, wat markiezen zeer effectieve zonneschermen maakt. De fraaie zonwering maakt iedere woning mooier.

U vindt altijd een passend markies!

Het voordeel van een markies is dat deze verkrijgbaar is in vele kleuren en dessins. Vaak ziet u een streepmotief met verschillende kleuren, maar effen gekleurde zonneschermen zijn ook mogelijk.

Met het juiste motief en de juiste kleuren kiest u echt een eigen stijl voor uw buitenzonwering.

Bespaar op de kosten! Start hier de offerteaanvraag!

Voordelen markiezen

 • Effectieve blokkering van felle zonnestralen
 • Ook met harde wind zonwering
 • Vele kleuren en dessins


Petmodel, klapmodel of standaardmodel?

U heeft keuze uit verschillende types markiezen. Bij de keuze van het type markiezen is het vooral belangrijk of u onder de rolluiken door wilt kunnen lopen en hoe groot de uitval moet zijn.

 • Standaardmodel: Dit populaire model ziet u het meest in Huissen. De uitval is gelijk aan de hoogte, waardoor deze markiezen geschikt zijn wanneer er geen doorloop nodig is.
 • Petmodel: Bij petmodellen is de uitval groter dan de hoogte, waardoor doorloop wel mogelijk is.
 • Klapmodel: Dit model lijkt op het pet model, maar heeft een verlengde uitval. Hierdoor ontstaat ruimte om deuren en ramen onder de zonneschermen te openen.

Voordeel van een petmodel is dat u er vrij onderdoor kunt lopen. Dit model zien we vaak bij winkels in Huissen. De lattenconstructie is trapsgewijs, waardoor er geen horizontale latten nodig zijn.

Markiezen plaatsen; wat doet de vakman?

De rolluikexpert monteert bij het plaatsen van een markies als eerste de geleiders en de basisconstructie. Hij zorgt ervoor dat deze met de juiste schroeven in de muur verankerd zijn, zodat de zonwering goed vast zit. Daarna plaatst hij de kast met het doek en stel hij de zonneschermen goed in.

Als het markies goed hangt, sluit de vakman de bediening aan. Bij handmatige bediening sluit hij een handslinger op een kabel aan. Het installeren van elektronische bediening is lastiger. Er moet dan elektriciteit gelegd worden om de motor aan te drijven. De motor bestuur u vanuit huis met een schakelaar of met een app op uw smartphone.

Wat kosten markiezen?

De aanschafprijs van een markies is vooral afhankelijk van de breedte en de uitval van de zonneschermen. Over het algemeen geldt: hoe groter de uitval, hoe hoger de aanschafprijs. Daarnaast kiest u de juiste breedte van de zonneschermen. In de volgende prijstabel ziet u dat een markies van 1 meter breed met een uitval van 100 centimeter gemiddeld €390,- per zonnescherm kost.

Prijzen van markiezen 2024

Uitval Prijs 1m breed * Prijs 2m breed * Prijs 3m breed *
80 cm uitval €360,- €440,- €520,-
100 cm uitval €390,- €480,- €570,-
120 cm uitval €420,- €520,- €630,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, maar exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kosten bediening markiezen

Naast de aanschafprijs van de markies moet u ook rekening houden met kostprijs van de bediening. Handmatige bediening begint bij €35,- en voor elektronische bediening met afstandsbediening bent u tussen €200,- en €250,- kwijt.

Prijsoverzicht bediening markiezen 2024

Soort bediening Gem. prijs *
Handmatige bediening (handslinger) €35,- tot €50,-
Elektrische bediening (wandschakelaar) €50,- tot €160,-
Tijd gestuurde bediening (tijdschakelklok) €50,- tot €200,-
Bediening met afstandsbediening €200,- tot €250,-
Bediening met een app (via een mobiel) €270,- tot €400,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Gemiddelde prijs van een markies

€555,- tot €1.030,-

Prijzen zijn gebaseerd op een markies van 3 meter breed.

Budget variant
vanaf €555,-

Uitval van 80 cm
Inc. handmatige bediening (€35,-)
Zelf monteren (€0,-)

Luxueuze variant
tot €1.030,-

Uitval van 120 cm
Incl. elektrische bediening (€250,-)
Inclusief montage (€150,-)Start direct de gratis offerteaanvraag!


screens HuissenScreens Huissen

Screens zijn vergelijkbaar met rolluiken. Een screen is een zonwerend doek dat in geleiders strak langs uw raam open en dicht gaat. Screen houden niet alleen felle zonnestralen tegen, maar vergroten daarnaast ook uw privacy.

Inkijk van buitenaf wordt is namelijk niet meer mogelijk. Het grote voordeel van screens ten opzichte van rolluiken is dat u zelf wel naar buiten kunt kijken.

Screens of rolluiken?

Rolluiken worden van harde materialen gemaakt, waar screens uit een (half)transparant doek bestaat. Meestal bestaat het doek uit polyester of glasvezel. Screens zijn daarnaast niet inbraakwerend, rolluiken wel.

Screens laten plaatsen? Start hier de offerteaanvraag!

Voordelen screens

 • Verhoogde privacy én uitzicht naar buiten
 • Zonwering met een strak uiterlijk
 • Ook een isolerende functie


Standaardscreen, ritsscreen of zipscreen?

Bent u overtuigd van de voordelen van screens en wilt u ze laten plaatsen op uw woning in Huissen? U heeft dan keuze uit verschillende soorten screens. Doorslaggevend voor uw keuze is de benodigde windbestendigheid van de screens. De verschillende soorten screens:

 • Standaardscreen: zonbescherming bij hoge en lage zon. Bij een standaardscreen zit het doek los in de geleiders. De bediening doet u handmatig of elektronisch.
 • Ritsscreen of zipscreen: een volledig windvaste zonnewering. Het doek zit over de gehele lengte vast geritst aan de zijkanten, waardoor een ritsscreen niet klappert bij harde wind. Bij een screen met spansysteem is enkel elektronische bediening is mogelijk.

Voordeel is dat een screen met spansysteem zeer strak bevestigd wordt en dat er geen ruimte zit tussen het doek en de geleiders. Hierdoor heeft u geen last van een klapperend scherm wanneer het hard waait.


Screens; alle mogelijkheden op een rij


Hoe worden screens geplaatst?

De vakman plaatst screens op de muur of op het kozijn. Hij plaatst als eerste de kast met het doek. Daarbij gebruikt hij de juiste materialen zodat de screens goed vastzitten. Als de kast geplaatst is, monteert de specialist de twee geleiders. Als de screens geplaatst zijn, gaat de vakman verder met het installeren van de bediening. De installatie van elektrische bediening is ingewikkelder, en duurt daarom ook langer.

Het monteren van screens vraag om kennis en voorzichtigheid. Als u de screens niet goed monteert, veroorzaakt u schade aan uw muren of ramen. Wilt u zeker zijn van een stevige plaatsing? Vraag een zonweringsbedrijf om uw screens te plaatsen of te vervangen.

Wat kost een screen?

De kostprijs van het laten installeren van screens is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type en de afmetingen. In de volgende prijstabel ziet u dat u voor een screen met een breedte van 2 meter gemiddeld €190,- tot €250,- per meter lengte kwijt bent. Een screen van 3 meter breed kost gemiddeld €210,- tot €270,- per meter lengte.

Houd ook rekening met bijkomende kosten!

Bij bijkomende bedragen moet u onder andere denken aan de kostprijs voor bediening en de montagekosten. Handmatige bediening begint bij €35,- en voor de installatie moet u rekening houden met kostprijzen tussen €210,- en €270,-.

Overzicht prijzen zonnescreens 2024

Breedte Gem. prijs per 1 meter lengte *
1,0 meter €150,- tot €190,-
2,0 meter €190,- tot €250,-
3,0 meter €210,- tot €270,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Bijkomende kosten bij screens 2024

Omschrijving Gem. prijs per screen * Opmerking
Bediening Van €35,- tot €360,- Keuze uit handmatig, elektrisch op afstand of via app.
Bovenkap €0,- tot 40,- Standaard of speciaal model
Montagekosten €210,- tot €270,- Bij meerdere screens dalen de montagekosten per screen.

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Bespaartips bij plaatsen van screens

Als u een vakman inschakelt voor het plaatsen of vervangen van screens, wilt u natuurlijk niet te veel betalen. Met de volgende tips bespaart u op de kostprijs van een zonweringsexpert:

 • Bespaar op de voorrijkosten door een vakman uit Huissen of omgeving in te schakelen. Hoe dichterbij, hoe minder voorrijkosten u hoeft te betalen.
 • Kies voor handmatige bediening om te besparen op de totaalprijs van uw screens.
 • Profiteer van kwantumkorting als u meerdere ramen tegelijkertijd van zonwering laat voorzien.
 • Laat u door een specialist adviseren over de materialen en besparende mogelijkheden.
 • Vergelijk prijsoffertes van zonweringsexperts uit Huissen en vindt gemakkelijk de vakman met de beste deal.

Met screens kiest u voor zonwering en verhoogde privacy!

Laat ze monteren door een betaalbare en vakkundige specialist uit Huissen.

Gratis offertes vergelijken!

Buitenzonwering Huissen; zonwering voor elke situatie!

Wilt u graag zonwering, maar zijn rolluiken en zonneschermen niet helemaal wat u zoekt? Er zijn nog veel andere soorten buitenzonwering verkrijgbaar.

Hieronder leest u meer over de verschillende soorten, zoals verandazonwering, buitenjaloezieën of opbouwrolluiken.

U vindt zo altijd de juiste zonwering die bij uw situatie past.

Start hier de offerteaanvraag! Bespaar op de kosten van uw buitenzonwering.


Pergola zonwering

Wilt u uw terras of balkon van een luifel voorzien? Pergola zonwering wordt ook wel een Pergolino genoemd. In Huissen is de Pergolino de afgelopen jaren een ware trend geworden. Pergola zonwering bestaat uit een vaste constructie van een aantal palen en daarbij een schaduwdoek. Het doel rolt u gemakkelijk uit als de zon schijnt. Vaak kiezen mensen voor een automatisch systeem voor het in- en uitrollen van het doek.

Niet alleen bescherming tegen de zon!

De Pergolino beschermt u niet alleen tegen warme zonnestralen, maar ook tegen regen. Ook met harde wind het pergola zonwering geen probleem, de overkapping is windbestendig.

Buitenjaloezieën

In Huissen zijn buitenjaloezieën de nieuwste trend op het gebied van zonwering. Buitenjaloezieën zijn, zoals de naam al zegt, jaloezieën die aan de buitenkant van ramen gemonteerd worden. Met deze zonwering heeft u niet langer last van hinderlijke lichtinval op uw tv of andere beeldschermen. Bovendien houden buitenjaloezieën de warmte buiten, waardoor het binnen aangenaam koel blijft.

C-lamellen of Z-lamellen?

De Z-lamel heeft een extra verduisterende functie door een rubber strip aan de zijkant van de lamellen. Buitenjaloezieën zijn daarnaast in verschillende RAL-kleuren verkrijgbaar, waardoor ze altijd bij uw woning passen.

Lamellendak bij een terrasoverkapping

Een lamellendak is als terrasoverkapping een alternatief voor pergola zonwering. Maar in plaats van een zonnedoek, gebruikt deze zonwering lamellen die u open en dicht draait. Ook is het mogelijk om de lamellen volledig opzij te schuiven. Met de lamellen overdekt u terrassen bij regen en felle zon, maar tovert u met een afstandsbediening ook gemakkelijk de blauwe lucht tevoorschijn. De grootste voordelen van een lamellendak zijn:

 • U opent en sluit de lamellen eenvoudig.
 • De lamellen bieden bescherming tegen zon én regen.
 • Draai de lamellen zover open als u wilt.

Serrezonwering

Zit u graag in de serre, maar heeft u vaak last van de zon? Door serrezonwering te laten plaatsen, blokkeert u felle zonnestralen en geniet u ook op zonnige dagen van de ruimte. U heeft keuze uit verschillende kleuren en patronen voor het doek. Wilt u uw zonwering met uw smartphone bedienen? Met Somfy is dit mogelijk. Stel direct in dat uw zonwering in de serre automatisch opent bij felle zon! Er zijn twee soorten serrezonwering:

 • Onderliggende zonwering: Het doek wordt onder het glasdak geplaatst. Met deze zonwering heeft u nooit meer last van regen of wind in uw serre.
 • Bovenliggende zonwering: Deze zonwering wordt op korte pootjes boven het glasdak gemonteerd. Een automatische besturing bij zon en wind is aan te raden.

Verandazonwering

Heeft u een veranda met glazen dak en zou u in de zomer graag in de schaduw willen zitten? Verandazonwering is een doek dat onder of boven het dak uitgerold wordt, zodat u comfortabel in de schaduw zit. Een zonweringsexpert uit Huissen vertelt u graag meer over de mogelijkheden en geeft u deskundig advies. De voordelen van buitenzonwering boven uw veranda zijn:

 • U opent en sluit het doek van de buitenzonwering eenvoudig.
 • Kies het doek met de juiste kleur en patroon.
 • Op warme dagen zit u comfortabel buiten in de schaduw.

uitvalscherm op balkon in Huissen

Zonwering voor uw balkon

U heeft verschillende opties om uw balkon of dakterras van een luifel te voorzien. De juiste keuze hangt vooral af van de vorm van uw dakterras. Vaak wordt in Huissen gekozen voor zonneschermen, die onder een plafond geplaatst wordt. Het zonnescherm heeft geen extra steunen nodig. Ook is de balkonzonwering netjes afgewerkt aan de voor- en achterkant, zodat u ook vanuit de woonkamer tegen een fraai zonnescherm aankijkt.

Woont u in een appartement?

U heeft waarschijnlijk geen vergunning nodig voor het monteren van zonneschermen op uw balkonruimte, maar het wel verstandig om te controleren of het is toegestaan volgens het reglement van uw huurdersvereniging of Vereniging van Eigenaren.

Pergola zonwering of buitenjaloezieën?

Via het offerteformulier vindt u gemakkelijk een betaalbaar zonweringsbedrijf uit Huissen.

Gratis offertes ontvangen!


Diverse zonwering merken

Wanneer u zonneschermen laat monteren, zult u zien dat er verschillende merken zijn waar u een keuze uit moet maken. Ieder merk heeft voor- en nadelen en een eigen assortiment. Op deze pagina leest u meer over verschillende fabrikanten en hun expertises.

Twijfelt u tussen twee merken, of weet u niet waar u moet beginnen met het kiezen van de juiste zonneschermen? Een expert van een zonweringsbedrijf uit Huissen geeft u met alle plezier informatie. Ook voor deskundig advies bent u bij een zonweringsbedrijf aan het goede adres.
Somfy zonwering Huissen

Somfy

Wilt u uw zonneschermen op afstand bedienen? En zoekt u een systeem om uw zonneschermen volledig te automatiseren? Somfy is gespecialiseerd in elektronische bedieningssystemen van hoogwaardige kwaliteit. Rolluiken en andere zonwering bestuurt u gemakkelijk vanaf uw smartphone of automatisch met sensoren.

Wil u uw uitvalschermen automatisch laten sluiten bij harde wind? Of wilt u voorkomen dat uw knikarmscherm nat wordt wanneer het regent? Met wind-, regen- en lichtsensoren maakt deze fabrikant uw zonnewering geheel automatisch.


Heroal zonwering Huissen

Heroal

Hoewel Heroal een Duitse fabrikant is, is het bedrijf ook in Nederland zeer bekend. De fabrikant levert zowel rolluiken, als allerlei soorten zonneschermen van uitstekende kwaliteit. Of u een mooi knikarmscherm, strakke zonnescreens of moderne buitenjaloezieën zoekt, bij Heroal is alles verkrijgbaar.

Horeal-zonwering is voor alle stijlen verkrijgbaar, van klassiek tot ultramodern. U kiest uit meer dan 300 RAL-kleuren en diverse structuurlakken, zodat de zonneschermen altijd bij de rest van uw woning passen.


Verosol zonwering Huissen

Verosol

Verosol is de expert op het gebied van zon- en warmtewering met behulp van binnenzonwering. Rolgordijnen, plisségordijnen en jaloezieën zijn een aantal van de producten die deze fabrikant maakt. Ook voor binnenzonwering op maat bent u bij dit merk aan het juiste adres.

Eén van de unieke producten van Verosol is het QS rolgordijn. Deze rolgordijnen kenmerken zich door een zeer lichte bediening en een mooi design. Daarnaast is de bediening geheel geruisloos, zowel met de hand als elektronisch.


Dickson zonwering Huissen

Dickson

Dickson is specialist in knikarmschermen, zonnezeilen en veranda zonwering. Bij deze fabrikant vindt u altijd het doek dat u zoekt, u heeft namelijk keuze uit 400 verschillende stoffen! Effen, met streep of een ander design, u vindt het allemaal bij deze zonweringfabrikant.

Wilt u van tevoren graag weten hoe uw zonneschermen eruit gaan zien? Met de speciale Dickson designer stelt u uw zonwering in minder dan 3 minuten samen, en ziet u meteen hoe het resultaat eruit komt te zien!


Swela zonwering Huissen

Swela

Swela is een stoffenfabrikant die niet alleen zonweringstoffen maakt, maar ook andere buitenstoffen en maritieme stoffen. De zonweringstoffen die deze fabrikant maakt zijn geschikt voor raamzonwering, zonwering boven uw terras of als zonnezeil. Ook zijn er speciale doeken voor screens.

Swela gebruikt alleen de beste kwaliteitsgarens. Daarnaast zijn naden bijna onzichtbaar door een speciale afwerkingstechniek. De doeken zijn gemakkelijk te onderhouden en gaan lang mee zonder uit te rekken. U heeft keuze uit een breed scala aan kleuren, maar ook aan individuele kleurwensen kan de fabrikant voldoen.


Unilux zonwering Huissen

Unilux

Het Nederlandse merk Unilux is al jarenlang de expert in horren op maat. Een volledig assortiment en jarenlange ervaring hebben ervoor gezorgd dat Unilux zeer bekend is. Hordeuren maakt deze fabrikant van recyclebaar aluminium in verschillende vormen. Zo kiest u bijvoorbeeld voor een draaideurhor, een plissé hordeur of een rolhordeur.

Liever een hor voor een raam? Voor alle soorten ramen is een hor verkrijgbaar. Of u nu een dakraam, een draaikiepraam of een schuifraam van een hor wilt voorzien, bij deze Nederlandse fabrikant is het mogelijk.
Keurmerken voor zonwering

Als u het offerteformulier invult, ontvangt u spoedig meerdere prijsopgaven van zonweringsexperts uit Huissen en omstreken. Bij het vergelijken is het ook verstandig om op keurmerken te letten. Overigens is het niet zo dat bedrijven zonder keurmerk geen goede service en kwaliteitsproducenten leveren.

Het Politiekeurmerk Veilig wonen staat voor producten die voldoen aan strenge eisen op het gebied van inbraakbeveiliging. Op politiekeurmerk.nl leest u meer over die veiligheidskeurmerk. Wilt u zeker weten dat uw zonneschermen voldoen aan de richtlijnen van de Europese Commissie? Kijk dan op tuv.nl voor meer informatie over de CE-markering.

Buitenzonwering in Huissen schoonmaken

Zit er groene aanslag, vogelpoep of schimmel op het doek van uw buitenzonwering? Dan is het tijd om de schermen grondig te reinigen. In het onderstaande stappenplan leest u hoe u het schoonmaken het beste aanpakt.

 • Borstel met een zachte borstel al het vuil van het doek.
 • Maak de bak van het zonnescherm schoon met een vochtige doek.
 • Gebruik lauwwarm water en een zachte borstel om het doek te reinigen.
 • Laat het doek volledig opdrogen voordat u het inrolt.
 • Gebruik speciale reinigingsmiddelen om het doek te impregneren en te beschermen.
 • Maak tenslotte de armen schoon.

Veelvoorkomende zonwering reparaties

Heeft u een beschadiging aan uw zonnescherm? Of wil één van uw rolluiken niet meer uitrollen? Bij een defect in uw zonneschermen, maakt u niet langer optimaal gebruik van uw zonwering. Het is daarom belangrijk dat u zo snel mogelijk een vakman inschakelt om beschadigingen met een reparatie te herstellen.

Welke reparatie komt veel voor?


In Huissen is harde wind vaak de reden dat een reparatie van zonneschermen nodig is. Een expert voert vaak een reparatie uit aan de zijgeleiders, een kapot doek of ander kapotte onderdelen. Bij de bediening komt voornamelijk een reparatie aan de motor of het koord voor.


Recente opdrachten:

Knikarmscherm plaatsen in Nijmegen
Rolluik monteren in Arnhem
Buitenzonwering in Apeldoorn
Screens in Ede plaatsen
Markiezen in Doetinchem plaatsen
Uitvalscherm in Harderwijk vervangen
Plaatsen serrezonwering in Tiel
Pergolazonwering in Wageningen
Zonnescherm monteren in Zutphen
Knikarmschermen in Wijchen monteren

4 tips om te besparen op de kosten van zonwering

Heeft u een beperkt budget? Er zijn verschillende manieren om op de kosten van kwalitatieve zonwering te besparen! Laat niet voor ieder raam zonwering plaatsen, maar kies één raam waar u het meest last heeft van de warme zon. Kies bovendien voor goedkope materialen om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Zo bespaart u op de prijs van zonwering:

 • Tip 1. Laat één rolluik of screen plaatsen op de plek waar u het meest last heeft van de zon.
 • Tip 2. Kies voor goedkope materialen en een standaard uitvoering.
 • Tip 3. Regel kwantumkorting door samen met uw buren een zonweringsbedrijf in te schakelen.
 • Tip 4. Vergelijk de kosten van verschillende bedrijven en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs!

Waarom een zonweringsbedrijf inschakelen?

Wilt u profiteren van alle voordelen van zonnewering? Schakel dan voor het monteren een zonweringsbedrijf in. Met een vakman bent u verzekerd van een juiste plaatsing. Dit is belangrijk voor een lange levensduur en het gebruiksgemak. De jarenlange ervaring van zonweringexperts uit Huissen zorgt voor een kwalitatief eindresultaat waar u lange tijd van geniet.

De voordelen van een erkend zonweringsbedrijf uit Huissen:

 • Een specialist monteert uw zonneschermen op de juiste manier.
 • Een juiste plaatsing verbetert de kwaliteit en levensduur van uw zonwering.
 • U hoeft zelf geen speciaal gereedschap voor het monteren aan te schaffen.
 • Beschadiging? Deze repareert een specialist snel en vakkundig.

zonweringsbedrijf Huissen

Zonwering Huissen: gratis offertes vergelijken

Wilt u nieuwe zonwering laten monteren, of wilt u uw zonneschermen laten vervangen? Met zonwering profiteert u van vele voordelen, zoals schaduw en verhoogde privacy. Schakel voor een juiste plaatsing altijd een vakkundig zonweringsbedrijf uit Huissen in voor het monteren van uw zonnewering.

Start de gratis offerteaanvraag!

Vul uw gegevens in op het offerteformulier en u ontvangt spoedig meerdere prijsoffertes. Vergelijk de prijsopgaven met elkaar en kies zo het bedrijf dat het meest aan uw wensen voldoet. Kies bijvoorbeeld voor het bedrijf dat het snelst kan komen of voor een goedkope vakman met de laagste kostprijs. Door te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!Gratis offertes