Zonwering Nederweert


Zonwering Nederweert

Houd de zon buiten en de koelte binnen met kwalitatieve zonwering in Nederweert! Zonneschermen, screens of andere soorten buitenzonwering vergroten de privacy in huis en houden de warme zonnestralen zoveel mogelijk buiten. Rolluiken zorgen daarnaast ook ’s winters voor een goede isolatie!

Start gratis offerteaanvraag!

Meer weten over de verschillende soorten buitenzonwering?

Lees dan verder, want op deze pagina vindt u alles over het plaatsen en vervangen van markiezen, screens, rolluiken, buitenjaloezieën en meer.

Op deze pagina leest u meer over zonneschermen, rolluiken, markiezen en andere soorten zonwering. U leest hoe de vakmannen een zonnescherm monteren en wat zonwering ongeveer kost. Natuurlijk leest u ook hoe u kunt besparen op de prijzen van zonwering.

Besparen op de kosten van zonwering!

Zonwering plaatsen duur? Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn! Met het vergelijken van offertes vindt u een ervaren zonwering expert tegen de laagste prijs. Bovendien bespaart u gemakkelijk tot wel 40% op de totaalprijs: dat wilt u toch ook?

Zo werkt het:

 • Vergelijk gratis de offertes van meerdere zonwering experts in Nederweert.
 • Kies het zonweringsbedrijf met het beste aanbod.
 • Bespaar tot wel 40% op de kosten van uw nieuwe zonneschermen, rolluiken of screens!

Gratis offertes vergelijken


Hoogwaardige kwaliteit zonwering in Nederweert voor buiten

Vergelijk offertes en profiteer van uitstekende kwaliteit voor de laagste prijzen. De experts werken allemaal met bekende merken; u heeft dus een breed aanbod aan buitenzonwering om uit te kiezen.

Bovendien hebben de monteurs jarenlange ervaring, zodat u zeker weet dat u geholpen wordt door een ervaren zonweringsbedrijf. Heeft u vragen, twijfelt u over een type buitenzonwering of weet u niet goed of uw gevel geschikt is voor een uitvalscherm of markies? De monteur geeft u advies op maat: zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.


Wat kost zonwering?

Zonwering buiten hoeft niet duur te zijn. U laat al kwalitatieve rolluiken plaatsen vanaf €100,- tot €450,-. Hierbij gaat het om een rolluik van 1m x 3m. Is een rolluik niet helemaal uw ding? Kies dan voor een karakteristieke markies. De kosten voor deze zonwering liggen rond de €350,- tot €650,-.

Op zoek naar een type buitenzonwering voor bij uw terras?

Zonneschermen van 3m x 5m zijn al verkrijgbaar vanaf €700,- tot €1.150,-. Voor een echte, luxe terrasoverkapping liggen de kosten voor de zonwering rond de €800,- tot €1.300,-. Een terrasoverkapping kan tot een breedte van 15 meter geplaatst worden!


Prijzen zonwering buiten 2024

Type buitenzonwering Breedte in meters Gemiddelde prijzen* (excl. montagekosten)
Rolluiken 1m x 3m €100,- tot €450,-
Markiezen 1m x 3m €350,- tot €650,-
Screens 1m x 3m €200,- tot €300,-
Zonneschermen (knikarmscherm) 3m x 5m €700,- tot €1.150,-
Terrasoverkapping 3m x 15m €800,- tot €1.300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. De exacte prijs hangt af van diverse factoren zoals afmetingen, materialen en bediening. De genoemde gemiddelde prijs is exclusief montagekosten

Wat zijn de montage- en bedieningskosten?

Naast de materiaalkosten betaalt u tussen de €50,- tot €100,- per zonnescherm aan montagekosten. De montagekosten kunnen per scherm dus enorm verschillen: hoe zit dat?

De montagekosten zijn heel erg afhankelijk van het soort rolluik of scherm dat u laat installeren.

Bovendien heeft ook de keuze voor de bediening invloed op de montagekosten. Kiest u voor elektrische of zelfs automatische buitenzonwering? Dan liggen de montagekosten hoger! Het installeren van een rolluikmotor is natuurlijk een stuk lastiger dan de installatie van een draaistang.

Houd er rekening mee dat ook de montage- en bedieningskosten flink kunnen verschillen per zonweringsbedrijf.

Vergelijk offertes en vindt het beste aanbod!

buitenzonwering Nederweert

Zelf zonwering plaatsen of uitbesteden?

Kan ik zelf mijn zonwering buiten plaatsen of moet ik hiervoor een expert uit Nederweert inschakelen?

In principe kunt u zelf uw zonnescherm monteren. Maar is dit aan te raden? Nee!

Het monteren van zonneschermen moet heel zorgvuldig gebeuren. Gaat er iets fout? Dan is de kans op schade aan de zonneschermen of uw gevel groot. Voorkom problemen en schakel daarom direct een zonwering expert uit Nederweert in. Alleen dan bent u verzekerd van de beste isolatie en, in het geval van rolluiken: de beste inbraakveiligheid!

Bijkomend voordeel is dat de montage met de hulp van experts een stuk sneller verloopt. U hoeft geen materialen te kopen en u loopt niet het risico dat de zonneschermen scheef gemonteerd worden. Vergelijk gratis offertes om in contact te komen met zonweringspecialisten.

zonneschermen NederweertZonneschermen Nederweert

Zonneschermen zijn een waardevolle toevoeging aan uw woning in Nederweert. De schermen zorgen voor verkoeling in huis én op het terras. Bovendien hoeft u tijdens uw barbecue niet bang te zijn dat het gaat regenen: onder uw zonnescherm zit u sowieso droog!

Er is de keuze uit verschillende soorten zonneschermen:

 • Knikarmschermen
 • Uitvalschermen

Welk model voor u de beste keuze is, is afhankelijk van uw wensen. Wilt u het zonnescherm als terrasoverkapping gebruiken of wilt u vooral de warme zon buiten uw huis houden?

Hieronder leest u meer over de verschillen tussen deze twee soorten zonneschermen.

Start hier de offerteaanvraag!

Voordelen zonneschermen

 • Zonneschermen houden de warme zonnestralen buiten, waardoor het binnen koeler blijft.
 • Zonneschermen zorgen ook voor beschutting op uw terras, zodat u hier ’s zomers heerlijk in de schaduw kunt zitten.
 • Zonneschermen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs en hebben een hele moderne uitstraling.


Knikarmscherm

Wilt u buiten graag zonwering die ook beschutting op uw terras creëert? Dan is een knikarmscherm de beste keuze! Knikarmschermen zijn zonneschermen die openen door middel van een knikarm.

Kinkarmschermen hebben twee of drie armen, afhankelijk van de breedte. Deze vouwen naar buiten open. Het grote voordeel hiervan, is dat deze zonneschermen praktisch horizontaal geplaatst kunnen worden! Zo blijft er voldoende ruimte om onderdoor te lopen. Dit maakt de zonneschermen ook erg geschikt als terrasoverkapping.

De hoek van een knikarmscherm is verstelbaar. U bepaalt dus zelf hoeveel schaduw u op uw terras wilt hebben.

Een knikarmscherm van 3 bij 5 meter kost ongeveer €700,- tot €1.150,-, excl. montage.

Uitvalscherm

Een uitvalscherm is qua uiterlijk vergelijkbaar met een knikarmscherm.

Toch zitten er belangrijke verschillen tussen knikarm- en uitvalschermen!

Een uitvalscherm valt naar buiten toe open. Hierdoor is een uitvalscherm doorgaans een stuk lager en is er geen ruimte om er onderdoor te lopen of te zitten. Ideaal als u de warme zon buiten huis wilt houden, iets minder als u zoekt naar zonneschermen die ook als overkapping gebruikt worden.

Het voordeel van een uitvalscherm ten opzichte van een knikarmscherm, is dat deze heel praktisch en effectief is. Bovendien is het een redelijk simpele constructie, waardoor de kosten voor deze zonneschermen ook een stuk aantrekkelijker zijn!

Uitvalscherm vervangen door knikarmscherm

Heeft u op dit moment een uitvalscherm, maar voldoet een knikarmscherm meer aan uw wensen? Twijfel dan niet om uw zonneschermen te vervangen door knikarmschermen!

De zonwering expert uit Nederweert verwijdert eerst uw uitvalscherm en zorgt dat het knikarmscherm op dezelfde plek komt te hangen.

Waarom?

Omdat hij dan dezelfde boorgaten kan gebruiken. Dit voorkomt schade aan uw gevel en zorgt ervoor dat de isolatiewaarde niet verloren gaat. Binnen een dag geniet u van uw nieuwe knikarmscherm.

Wilt u extra luxe?

Kies voor elektrische bediening in plaats van handmatige. De zonwering expert uit Nederweert installeert deze direct voor u.

Zonnescherm plaatsen in Nederweert

Wij raden u aan de zonneschermen te laten plaatsen door één van de zonwering experts in Nederweert. Alleen dan bent u verzekerd van de beste installatie.

Hoe gaat de expert te werk bij de montage van zonneschermen?

In de meeste gevallen werken de vakmannen met z’n tweeën. Eerst bepalen zij, in overleg met u, waar het scherm komt te hangen.

Let op: zonneschermen moeten hoog genoeg hangen om er onderdoor te rollen, ook als deze uitgevouwen is!

De volgende stap is het boren van de gaten: dit doen zij in het midden van een baksteen, omdat dit de kans op beschadigingen verkleint. De experts plaatsen de beugels en monteren de cassette van het zonnescherm tegen de muur. De laatste stap is het afstellen van de zonneschermen.


Zonnescherm plaatsen; wat doet de vakman?

Bekijk hoe de vakman zonwering plaatst.


Wat kost een zonnescherm?

De prijzen van zonneschermen zijn afhankelijk van de afmetingen van het scherm. Heeft u aan een uitvalscherm van 1 meter bij 2,5 meter voldoende? Dit kost gemiddeld €490,-. Voor een uitvalscherm van 1 meter bij 4 meter liggen de kosten rond de €620,-.

Toch liever een knikarmscherm?

Knikarmschermen zijn doorgaans iets duurder. De kosten voor de zonwering liggen rond de €700,- tot €950,-. Hierbij gaat het om een scherm van 3 bij 3 meter. Voor 3 bij 4 meter liggen de zonwering prijzen rond de €750,- tot €1.000,- en voor een knikarmscherm van 3 bij 5 meter ligt de prijs van de zonwering gemiddeld tussen de €825,- tot €1.150,-.

Zonneschermen prijzen 2024

Soort zonnescherm Afmetingen (diepte x breedte) Gem. prijzen *
Uitvalscherm 1,00 m x 1,00 m €350,-
1,00 m x 2,50 m €490,-
1,00 m x 4,00 m €620,-
Knikarmscherm 3,00 m x 3,00 m €700,- tot €950,-
3,00 m x 4,00 m €750,- tot €1.000,-
3,00 m x 5,00 m €825,- tot €1.150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde aanschafkosten inclusief btw en exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparen op uw zonneschermen in Nederweert? Vergelijk offertes!

Kies de zonweringexpert met het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken!
rolluiken Nederweert


Rolluiken Nederweert

Naast een zonnescherm is ook het rolluik in Nederweert populair. Er zijn bestaan drie verschillende soorten rolluiken:

 • Voorzetrolluiken
 • Opbouwrolluiken
 • Inbouwrolluiken

Het grote voordeel van een rolluik is dat deze, naast het verhogen van de privacy en het weren van de zon, ook de veiligheid in huis verhoogt. Kwalitatieve rolluiken zijn namelijk inbraakwerend! De kans op een geslaagde inbraak is dankzij een elektrisch rolluik een stuk kleiner!

Daarnaast biedt een rolluik ook een verhoogde isolatie: in de zomer, maar ook zeker in de winter! Door de rolluiken te sluiten blijft de warmte of juist de kou buiten, waardoor het binnen een aangename temperatuur blijft.

Start hier uw offerteaanvraag!

Voordelen rolluiken

 • Rolluiken verbeteren de isolatie in huis: ’s winters én ’s zomers.
 • Met een rolluik profiteert u van een hogere inbraakveiligheid!
 • Een rolluik verhoogt de privacy in huis.


Voorzet-, opbouw-, of inbouwrolluiken?

Als u zich oriënteert op de aankoop van een nieuw rolluik, dan valt het u op dat er drie verschillende soorten rolluiken verkrijgbaar zijn.

Welke rolluik is nu het meest geschikt voor uw situatie?

In veel gevallen zijn voorzetrolluiken de meest gemakkelijke keuze. Deze monteert tegen uw buitengevel, voor het kozijn. Er is dus geen grote verbouwing nodig om voorzetrolluiken te plaatsen.

Dat is een ander verhaal bij inbouwrolluiken. Een inbouwrolluik wordt namelijk in de gevel ingebouwd. Dit wordt eigenlijk alleen gedaan bij nieuwbouwhuizen. Bij de bouw wordt direct rekening gehouden met de inbouwrolluiken.

De laatste optie zijn opbouwrolluiken. Hierbij zit het rolluik verwerkt bovenop het kozijn. Deze optie is vooral geschikt als u al een grote verbouwing gepland hebt staan.Besparen op de kosten van uw nieuwe rolluiken in Nederweert?

Vergelijk offertes, kies uw vakman en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes ontvangen!Kunststof rolluik of aluminium rolluik?

U heeft onder andere de keuze uit kunststof of aluminium rolluiken. Maar wat is nu voor u de beste keuze? Zowel aluminium als kunststof bieden een goede isolatie. Omdat aluminium iets sterker is biedt dit een grotere bescherming dan kunststof. Daar staat weer tegenover dat kunststof goedkoper is dan aluminium.

 • Aluminium rolluiken zijn duurzaam en licht van gewicht. Aluminium biedt een goede bescherming en een uitstekende warmte- en akoestische isolatie.
 • Kunststof rolluiken zorgen voor een complete verduistering, bieden een uitstekende isolatie en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. Bovendien is kunststof een goedkope keuze.

Houten rolluiken

Voor een authentieke uitstraling, kunt u er ook voor kiezen om houten rolluiken te monteren. Een houten rolluik is enorm duurzaam én stijlvol. Een ander voordeel is dat u houten rolluiken zelf kunt schilderen.

Bent u de kleur zat? Geef het rolluik dan een andere kleur!

Houten rolluiken verhogen de privacy in huis, maar biedt minder isolatie dan bijvoorbeeld kunststof rolluiken. Een houten rolluik is doorgaans niet lichtdoorlatend. Omdat het hout reageert op verschillende weersomstandigheden, moet er ruimte tussen de lamellen zitten.

Net als bij een andere soort rolluik heeft u de keuze uit verschillende bedieningsopties: handmatig, elektrisch of zelfs volledig automatisch.Bedieningsopties van rolluiken

Bekijk in deze video welke mogelijkheden er zijn om uw rolluiken te bedienen:


Rolluiken in Nederweert monteren

Het monteren van de zonwering laat u het best over aan een ervaren zonwering expert in Nederweert. Alleen dan bent u verzekerd dat er geen schade ontstaat aan uw gevel of nieuwe rolluik.

Hoe monteert een expert de rolluiken?

In het geval van voorzetrolluiken controleert de vakman eerst hoe u de kozijnen gemonteerd wilt hebben: op de muur, op het kozijn of tussen twee muren. De vakman houdt eerst de rolluikkast op zijn plek en tekent af waar hij moet boren.

Als de gaten in de muur zitten monteert de expert uit Nederweert de rolluikkast en de geleiders voor de lamellen. Hierna volgt de installatie van het bedieningsmechanisme.

rolluik monteren in Nederweert

Wat kosten rolluiken?

Hoeveel rolluiken kosten, is afhankelijk van de afmetingen van de zonwering. Kiest u een kunststof rolluik? Voor een afmeting van 1 bij 1 meter betaalt u ongeveer €90,- tot €150,-. Een kunststof rolluik van 2 bij 2 meter kost gemiddeld €240,- tot €340,-.

Een aluminium rolluik is iets duurder. Voor één vierkante meter betaalt u ongeveer €100,- tot €250,-. Voor een aluminium rolluik van 2 bij 2 meter liggen de kosten rond de €350,- tot €600,-.

Houd er rekening mee dat de kosten voor de bediening daar nog bijkomen. Afhankelijk van het soort bediening, ligt de prijs hiervoor tussen de €10,- tot €250,-. De montagekosten variëren ook van €100,- tot €250,-.

Prijzen voorzetrolluiken 2024

Materiaal voorzetrolluiken Gem. prijzen * Opmerking
Kunststof rolluik €90,- tot €150,- Afmeting 1,00 m x 1,00 m
€240,- tot €340,- Afmeting 2,00 m x 2,00 m
Aluminium rolluik €100,- tot 250,- Afmeting 1,00 m x 1,00 m
€350,- tot €600,- Afmeting 2,00 m x 2,00 m
Bediening €10,- tot €250,- Kosten afhankelijk van keuze handmatig of elektrische bediening
Montagekosten €100,- tot €250,- Kosten afhankelijk van keuze type bediening en afmetingen

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Gemiddelde prijs kunststof rolluik

€250,- tot €840,-

Prijzen zijn gebaseerd op een kunststof rolluik van 2,00 m bij 2,00 m.

Budget variant
€250,- tot €350,-

Handmatige bediening
Zelf monteren

Luxueuze variant
€590,- tot €840,-

Elektrische bediening
Inclusief montageStart hier de offerteaanvraag

markiezen Nederweert


Markiezen Nederweert

Een ander soort buitenzonwering dat u door één van de experts in Nederweert kunt laten monteren, zijn markiezen. Een markies heeft een karakteristieke uitstraling en wordt veel gebruikt bij restaurants en winkels. Dit Deze uitstraling past heel goed bij traditionele of klassieke woningen.

Er zijn drie verschillende soorten markiezen:

 • Het petmodel
 • Het klapmodel
 • Het standaardmodel

Het grote voordeel van een markies als zonwering, is dat een markies ook de zon vanaf de zijkant tegenhoudt. Dit vergroot de privacy en verkleint de kans op verkleuringen in het interieur! Bovendien blijft de temperatuur in huis, dankzij markiezen, aangenaam op de warme zomerdagen.

Besparen? Start de gratis offerteaanvraag!

Voordelen markiezen

 • Markiezen beschermen ook tegen de zon van opzij, in plaats van alleen van voren.
 • De markies heeft een hele karakteristieke uitstraling.
 • Markiezen zijn verkrijgbaar in veel verschillende designs en kleuren.


Petmodel, klapmodel of standaardmodel?

U heeft de keuze uit drie verschillende modellen: het petmodel, het klapmodel en het standaardmodel. Maar welke markies is voor u de beste optie?

 • Het standaardmodel komt het vaakst voor. Hiervan is de afmeting van de hoogte en de uitval hetzelfde.
 • Het petmodel valt minder laag dan bij de standaard markies. Hierdoor behoudt u het uitzicht naar buiten en is het makkelijker onder het doek door te lopen.
 • Het klapmodel heeft een grotere uitval dan de standaard markies. Hierdoor is het mogelijk om deuren of ramen te openen, ook als de markies uitgeklapt is!

Met een petmodel markies behoudt u het uitzicht naar boven en profiteert u toch van uitstekende zonwering!

Markiezen plaatsen; wat doet de vakman?

Bij het monteren van de zonwering bepaalt de vakman eerst de plaats van de markies. Het is belangrijk dat deze volledig waterpas hangt. Hij tekent af waar de boorgaten komen te zitten en begint daarna met boren.

De volgende stap is het plaatsen van de zonwering. Zij doen dit, afhankelijk van de breedte van de markies, over het algemeen met twee personen. Pas als de markies op z’n plaats hangt volgt de installatie van het bedieningsmechanisme. Voordat de experts weer vertrekken stellen ze de markies goed af en geven ze u een instructie hoe u de markies moet gebruiken.

Wat kosten markiezen?

De prijs van een markies is afhankelijk van de afmetingen. Voor een uitval van 80 centimeter bij een breedte van 1 meter, ligt de prijs van de zonwering rond de €360,-. Voor twee meter breed en een uitval van 100 centimeter, betaalt u ongeveer €480,-. Toch een grotere markies nodig? Bij een breedte van 3 meter en een uitval van 120 centimeter liggen de zonwering kosten rond de €630,-.

Wat kost de bediening van de markies?

Handmatige bediening laat u al installeren vanaf €35,- tot €50,-. Elektrische bediening kost ongeveer €50,- tot €160,-. Voor bediening met een afstandsbediening betaalt u gemiddeld €200,- tot €250,-.

Prijzen van markiezen 2024

Uitval Prijs 1m breed * Prijs 2m breed * Prijs 3m breed *
80 cm uitval €360,- €440,- €520,-
100 cm uitval €390,- €480,- €570,-
120 cm uitval €420,- €520,- €630,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kosten bediening markiezen 2024

Soort bediening Gem. prijs *
Handmatige bediening (handslinger) €35,- tot €50,-
Elektrische bediening (wandschakelaar) €50,- tot €160,-
Tijd gestuurde bediening (tijdschakelklok) €50,- tot €200,-
Bediening met afstandsbediening €200,- tot €250,-
Bediening met een app (via een mobiel) €270,- tot €400,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw.


Gemiddelde prijs van een markies

€555,- tot €1.030,-

Prijzen zijn gebaseerd op een markies van 3 meter breed.

Budget variant
vanaf €555,-

Uitval van 80 cm
Inc. handmatige bediening (€35,-)
Zelf monteren (€0,-)

Luxueuze variant
tot €1.030,-

Uitval van 120 cm
Incl. elektrische bediening (€250,-)
Inclusief montage (€150,-)Start direct de gratis offerteaanvraag!screens Nederweert


Screens Nederweert

Screens zijn zonneschermen die vlak voor uw raam naar beneden vallen. Met deze zonwering behoudt u uw uitzicht naar buiten, maar andersom is het niet meer mogelijk om van buiten naar binnen te kijken. Doordat de screens bijna recht tegen het raam aanzitten, zijn de heel geschikt voor het buitenhouden van de warmte. Zelfs ’s winters zorgen ze voor een betere isolatie.

Bent u geïnteresseerd in screens? Er is de keuze uit twee verschillende soorten screens:

 • Het standaardscreen
 • Een ritsscreen of zipscreen

Hieronder leest u meer over de verschillende soorten screens, de voordelen en u krijgt een indicatie van de kosten van dit type zonwering.

Start nu de offerteaanvraag!

Voordelen screens

 • Screens verhogen de privacy in huis
 • Een screen is niet volledig verduisterend, waardoor u altijd licht in huis hebt.
 • Doordat screens strak tegen het raam aanzitten, is dit het ideale type zonwering.


Standaardscreen, ritsscreen of zipscreen?

Een standaardscreen is de meest standaard en voordelige optie. Hierbij gaat het om een screen dat met behulp van twee geleiders naar beneden valt.

Een andere mogelijkheid is de ritsscreen of zipscreen.

Bij een ritsscreen zit het scherm niet los in de geleiders, maar zit volledig dichtgeritst. Dit heeft een aantal belangrijke voordelen:

 • Een ritsscreen is volledig windvast.
 • Zipscreens zijn insectenwerend.
 • Een zipscreenis lichtafsluitend.

Een zipscreen zit over de gehele lengte vast geritst: perfect voor gebieden met veel wind!


Screens; alle mogelijkheden op een rij


Hoe worden screens geplaatst?

Voor de beste kwaliteit is het belangrijk dat de screens goed bevestigd zitten. De vakman meet eerst waar de screen komt te zitten. Hierbij houdt hij er rekening mee dat het volledig waterpas zit. Is dit niet het geval, dan ontstaan er problemen bij het openen en sluiten van de screens. Daarna stelt hij het screen juist af en monteert hij tot slot het bedieningsmechanisme.

Kan ik zelf mijn screens plaatsen?

In theorie is dat mogelijk. Toch raden we u aan om hiervoor een zonwering expert uit Nederweert voor in te schakelen. Dan weet u zeker dat er niet onverhoopt beschadigingen ontstaan aan uw gevel.

Wat kost een screen?

Een zonneschreen van 1 meter breed kost gemiddeld €150,- tot €190,-. Voor screens van 2 meter breed liggen de kosten rond de €190,- tot €250,- en voor een breedte van 3 meter liggen de zonwering prijzen rond de €210,- tot €270,-. Hierbij gaat het om de aanschafkosten, exclusief montage.

Met welke kosten moet ik nog meer rekening houden?

Afhankelijk van het soort gekozen bedieningsmechanisme, liggen de kosten hiervoor tussen de €35,- en €360,-. Wilt u de screens afwerken met een stijlvolle bovenkap? De kosten hiervan lopen dan op tot gemiddeld €40,- per stuk.

Tot slot moet u rekening houden met gemiddeld €210,- tot €270,- aan montagekosten. Op deze pagina leest u meer over de prijzen van screens.

Overzicht prijzen zonnescreens 2024

Breedte Gem. prijs per 1 meter lengte *
1,0 meter €150,- tot €190,-
2,0 meter €190,- tot €250,-
3,0 meter €210,- tot €270,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw en exclusief montage. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Bijkomende kosten bij screens

Omschrijving Gem. prijs per screen * Opmerking
Bediening Van €35,- tot €360,- Keuze uit handmatig, elektrisch op afstand of via app.
Bovenkap €0,- tot 40,- Standaard of speciaal model
Montagekosten €210,- tot €270,- Bij meerdere screens dalen de montagekosten per screen.

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Bespaartips bij plaatsen van screens

Besparen op uw screens? Dat kan! Een makkelijke manier om te besparen is door te kiezen voor goedkope opties: neem een standaard bovenkap en kies voor handmatige bediening. Tot slot is het vergelijken van offertes een hele goede manier om tot wel 40% op de totaalprijs te besparen!

Bespaar op de aankoop van screens met deze tips:

 • Kies voor handmatig bediende buitenzonwering. Dit is de goedkoopste optie.
 • Beperkt budget? Laat dan één screen plaatsen op de plek waar u het meest last heeft van de zon of inkijk van buitenaf.
 • Kies voor een zonwering expert bij u in de buurt. Zo bespaart u op de voorrijkosten.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten uit Nederweert en kies de voordeligste vakman.

Kwalitatieve screens tegen de laagste prijzen!

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes aanvragen!Buitenzonwering Nederweert; zonwering voor elke situatie!

Buiten zonwering nodig? Misschien wilt u bij mooi weer graag in uw pergola of veranda zitten maar loopt de temperatuur door de warme zon te hoog op. Of wilt u graag op uw balkon in de schaduw kunnen zitten.

Met buitenzonwering maakt u met veel plezier gebruik van uw tuin, balkon of veranda. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten buitenzonwering.

Bespaar op de kosten! Start nu een gratis offerteaanvraag!


Pergola zonwering

Een pergola is een constructie van 4 of 6 palen, waarbij vaak planten omhoog groeien. Pergola’s worden veel gebruikt als overkapping boven een terras of looppad. Voor extra schaduw is het mogelijk om in de pergola zonwering aan te brengen.

Vaak gaat het hierbij om een doek dat u tussen de palen spant. Het grote voordeel hiervan, is dat u het doek ook weg kunt halen. Zo heeft u op de donkere dagen in de winter toch voldoende lichtinval. Daarbij is een pergola een vrijstaande constructie en zit het niet aan uw gevel vast: u hoeft dus ook niet in de gevel te boren!

Buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën zijn, zoals de naam al doet vermoeden, jaloezieën die u aan de buitenkant van het raam plaatst. Deze zijn een stuk effectiever dan standaard jaloezieën: met buitenjaloezieën houdt u tot 90% van de warmte buiten!

Met buitenjaloezieën zijn de spreiding en inval van daglicht perfect af te stemmen op uw wensen. Bovendien kunt u de ruimte compleet verduisteren door de buitenjaloezieën volledig te sluiten. Door een speciale koof van aluminium blijven de buitenjaloezieën beschermd tegen regen.

Voor veel mensen is de stijlvolle uitstraling van buitenjaloezieën het grootste voordeel. Ze passen goed bij zowel moderne als klassieke woningen en zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren!

Lamellendak bij een terrasoverkapping

Met een terrasoverkapping zit u ’s zomers heerlijk in de schaduw. Maar in de nazomer, als het wat frisser is, zit u natuurlijk liever in de zon. In dit geval is een overkapping met lamellendak een goed alternatief. Wilt u in de schaduw zitten? Dan sluit u de lamellen. Liever in de warme zon? Open de lamellen dan.

Een lamellendak heeft een stijlvolle uitstraling en biedt bovendien een praktisch waterdichte beschutting. Dat betekent dat u nog steeds droog zit als het gaat regenen.

Een ander voordeel van een terrasoverkapping met lamellendak, is dat deze een hele minimalistische uitstraling heeft. Hierdoor is het geschikt voor ieder type tuin: klein of groot.

Serrezonwering

De serre is de ideale plek om binnen van uw tuin te genieten. Als het regent zit u lekker droog en in de winter blijft het in de serre warm.

Maar hoe zit het met de zomer?

Omdat een serre grotendeels bestaat uit glas, stijgt de temperatuur op warme dagen heel snel. Wilt u toch gebruik maken van uw serre? Dan is serrezonwering een goed idee. Serrezonwering wordt rechtstreeks op het dak van uw serre geplaatst: een horizontaal screen. Door deze bij mooi weer te sluiten houdt u de serre koel en heeft u geen last van de felle zon.

Verandazonwering

Net als bij een serre, stijgt de temperatuur onder een veranda in de zomer flink. Met verandazonwering heeft u in de zomer extra schaduw! U bepaalt zelf wanneer u de verandazonwering opent en sluit.

Donkere winterdag? Open de zonwering dan voor extra lichtinval in huis. Bij een zomerse dag sluit u de zonwering juist voor extra beschutting.

Verandazonwering is op verschillende manieren te bedienen. Het makkelijkste is automatische bediening. Zo opent u met één druk op de knop de zonwering en hoeft u niet eens van uw plaats te komen!

uitvalscherm op balkon in Nederweert

Zonwering voor uw balkon

Heeft u een balkon op het zuiden? Op zomerse dagen kunt u hier vaak niet zitten omdat het gewoon té warm is. Met zonwering voor uw balkon creëert u beschutting op uw terras, zodat u toch van de buitenlucht kunt genieten.

Geschikte soorten zonwering voor het balkon zijn uitvalschermen of knikarmschermen. Het is ook mogelijk een screen te monteren. Deze zonwering plaatst u tegen het bovenliggende balkon aan, zodat uw balkon vrij van obstakels blijft. Het enige nadeel is dat het uitzicht naar buiten iets minder wordt.
Diverse zonwering merken

Er zijn veel verschillende merken op het gebied van zonwering. Welk merk is voor u de beste keuze? Hieronder vindt u een overzicht van een aantal populaire merken in Nederweert. U leest meer over de eigenschappen en voordelen van elk merk, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Komt u er niet uit? Vertrouw dan op de kennis en ervaring van zonwering experts in Nederweert. Start direct uw offerteaanvraag.
Somfy zonwering Nederweert

Somfy

Op zoek naar elektrische of zelfs automatische zonwering? Dan is Somfy een belangrijk merk. Somfy levert niet de zonwering, maar wel de motor. Combineer Somfy producten met uw eigen zonwering voor het hoogste gebruikersgemak.

Kiest u voor Somfy, dan kiest u voor kwaliteit. Het merk is innovatief en is continu bezig om het motoriseren van zonwering gemakkelijker te maken. Een leuk voordeel van Somfy is dat u uw zonneschermen gemakkelijk bediend met een app op uw eigen telefoon!


Heroal zonwering Nederweert

Heroal

Heroal is een Duits merk en levert verschillende soorten zonwering in Nederweert en de rest van Nederland. Heroal staat vooral bekend om hun kwalitatieve ritsscreen: deze is wind- en stormvast waardoor het extra geschikt is voor winderige omgevingen.

Ook Heroal staat voor kwaliteit. De zonneschermen laat u volledig op maat maken zodat alles precies aansluit. Weet u niet welke afmetingen u moet doorgeven? Dan komt een zonwering-expert bij u langs om alles goed in te meten.


Verosol zonwering Nederweert

Verosol

Op zoek naar binnenzonwering? Dan is Verosol een goede keuze. Verosol levert prachtige binnenzonwering van goede kwaliteit: denk aan plisségordijnen, jaloezieën en paneelgordijnen. Ook rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een breed assortiment aan kleuren en formaten. Heeft u een afwijkend raam? Laat de binnenzonwering dan op maat maken.

Op zoek naar een nieuw zonweringsdoek voor uw zonneschermen? De doeken van Verosol zijn van goede kwaliteit en verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, patronen en designs. Er is zelfs de mogelijkheid om de doeken te personaliseren met uw eigen logo.


Dickson zonwering Nederweert

Dickson

Voor goedkope én kwalitatieve zonwering is Dickson een uitstekend merk. Dickson levert een breed assortiment aan zonwering voor buiten. Voorbeelden zijn zonneschermen en screens, maar ook voor zonwering als een lamellendak of terrasoverkapping bent u bij Dickson aan het juiste adres.

Het voordeel van Dickson is dat alle producten tegen een zonwering gunstige prijs verkocht worden. Zo profiteert u van hoogwaardige kwaliteit tegen een scherpe prijs. De zonwering is verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn volledig kleurvast.


Swela zonwering Nederweert

Swela

Swela is een populair merk in Nederweert. Swela levert kwalitatieve zonweringsdoeken. Deze kunt u gebruiken voor zonneschermen, screens, serrezonwering en pergola’s. Het merk biedt, dankzij jarenlange ervaring, kwalitatieve én innovatieve producten.

Bij Swela bent u aan het juiste adres voor zonweringsproducten én producten voor meer schaduw in de tuin. De zonwering van Swela is ook erg geschikt voor bedrijven en restaurants. Hiermee creëert u een sfeervolle omgeving voor uw klanten.


Unilux zonwering Nederweert

Unilux

Unilux is een kwalitatief merk van eigen bodem. Het merk heeft zich de afgelopen jaren bewezen als één van de populairste zonwering merken in Nederweert. Een groot voordeel van de producten van Unilux, is dat ze geproduceerd worden in een eigen fabriek. Door de controle op kwaliteit bent u verzekerd van sterke, kwalitatieve zonwering.

Bij Unilux kunt u terecht voor zonneschermen of overkappingen. Ook andere zonwering, als rolluiken en screens worden door Unilux aangeboden.
Besparen op uw pergola zonwering? Vergelijk offertes!

Kies de zonwering expert met het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken!

Keurmerken voor zonwering

Zonwering kopen is niet iets dat u zomaar doet: hier gaat waarschijnlijk flink wat onderzoek aan vooraf. Om u te helpen met uw keuze, is het slim rekening te houden met eventuele keurmerken. Deze geven aan of een product voldoet aan verschillende kwaliteitseisen. Voor zonwering zijn er twee belangrijke keurmerken.

 • Politiekeurmerk Veilig Wonen: als producten voldoen aan de eisen die het Politiekeurmerk Veilig Wonen stelt, dan weet u zeker dat de producten uw huis extra beveiligen. Dit is bijvoorbeeld belangrijk als u rolluiken laat monteren. Meer weten? Lees dan verder op politiekeurmerk.nl.
 • CE-markering: de CE-markering is een keurmerk uitgegeven door de Europese Unie. Producten met dit keurmerk voldoen aan alle gestelde eisen. Via tuv.nl controleert u of uw producten ook een CE-markering hebben.

Buitenzonwering in Nederweert schoonmaken

Met goed onderhoud verlengt u de levensduur van uw zonwering buiten. De meeste zonwering heeft niet veel onderhoud nodig: een goede schoonmaakbeurt eens per jaar is vaak voldoende.

Let op: maak niet alleen het doek schoon, maar ook de geleiders!

Na verloop van tijd raken de geleiders ook vervuild. Deze vervuiling zorgt ervoor dat de rolluiken of screens niet goed meer openen en sluiten. Dit vergroot het risico op schade aan uw buitenzonwering.

Om uw zonwering schoon te maken is een water en een zachte doek voldoende. Gebruik in ieder geval geen agressieve schoonmaakmiddelen omdat die het doek kunnen beschadigen. Wacht na het reinigen met oprollen tot het doek helemaal droog is.

Veelvoorkomende zonwering reparaties

Het kan voorkomen dat er na verloop van tijd een storing of beschadiging aan uw zonwering buiten ontstaat. De kans is het kleinst als u de zonwering laat monteren door een expert. Toch kan er door onvoorziene omstandigheden toch nog een beschadiging ontstaan.

Moet ik mijn zonnescherm vervangen als deze kapot is?

Nee hoor: laat een zonwering reparatie uitvoeren door een zonweringsbedrijf uit Nederweert. Een aantal veelvoorkomende reparaties zijn:

 • Het doek van het zonnescherm vervangen bij beschadiging
 • Herstel van de motor bij een storing.
 • De zonwering opnieuw afstellen.

Alleen als de kosten voor een zonwering reparatie heel hoog uitvallen is het verstandig te kijken naar de kosten van nieuwe zonwering buiten.


Recente opdrachten:

Knikarmscherm plaatsen in Beek
Rolluik monteren in Brunssum
Buitenzonwering in Geleen
Screens in Heerlen plaatsen
Markiezen in Kerkrade plaatsen
Uitvalscherm in Weert vervangen
Plaatsen serrezonwering in Maastricht
Pergolazonwering in Valkenburg
Zonnescherm monteren in Roermond
Knikarmschermen in Landgraaf monteren

4 tips om te besparen op de kosten van zonwering

Vindt u zonwering te duur? Er zijn verschillende manieren om op de kosten van zonneschermen te besparen. Kies voor voordelige materialen en kijk of u een kwantumkorting kunt regelen. Daarnaast bespaart u tot wel 40% met het vergelijken van offertes!

4 Handige tips om te besparen op de kosten:

 • Kies voor goedkope materialen. Denk bijvoorbeeld aan kunststof rolluiken, in plaats van aluminium.
 • Vraag of uw buren toe zijn aan zonwering. Door samen een expert uit Nederweert in te schakelen, krijgt u vaak een kwantumkorting.
 • Beperkt budget? Kies dan voor één screen of rolluik op de plek waar u het meeste last heeft van de zon.
 • Vergelijk de prijzen van verschillende zonwering experts en bespaar tot 40% op de totaalprijs!

Waarom een zonweringsbedrijf inschakelen?

Twijfelt u of u de hulp van een zonweringsbedrijf in moet schakelen? Dat is altijd een goed idee! Een specialist uit Nederweert helpt u met het maken van de juiste keuze, heeft uw zonwering in een handomdraai gemonteerd en bespaart u dus een heleboel tijd en energie. Daar komt nog bij dat de hulp van een vakman beschadigingen voorkomt.

 • Een zonweringsbedrijf geeft u een persoonlijk en professioneel advies met betrekking tot de verschillende soorten zonneschermen en rolluiken.
 • Laat de zonwering monteren door medewerkers van het zonweringsbedrijf en voorkom beschadigingen aan de gevel of uw zonwering.
 • Uw nieuwe screens, rolluiken of zonneschermen zijn in een handomdraai gemonteerd.
 • U bespaart uzelf veel tijd en energie.

zonweringsbedrijf Nederweert

Zonwering Nederweert: gratis offertes vergelijken

Last van de zon in huis en wilt het ’s zomers graag koeler hebben? Dan is zonwering buiten de beste oplossing! Kies voor een zonwering luifel, een knikarmscherm of uitvalscherm, of ga voor rolluiken om de inbraakveiligheid in huis te vergroten. Schade aan uw zonwering? Laat een reparatie uitvoeren! Besparen op de kosten van zonwering? Vergelijk offertes!

Start de gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk tot 5 vrijblijvende offertes van specialisten bij u in de buurt. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Het vergelijken van offertes is gratis en volledig vrijblijvend: u zit nergens aan vast.Gratis offertes