Zonwering Expert Drenthe, kwalitatieve zonwering tegen scherpe prijzen!

Een keuze maken is nog nooit zo eenvoudig geweest. Vraag vrijblijvend en gratis diverse offertes aan en vergelijk deze op prijs en kwaliteit.

Zonwering Drenthe

Zonwering Drenthe

Goede zonwering is een uitstekende aanvulling aan uw woning in Drenthe. Met zonneschermen creëert u eenvoudig een terras en voorkomt u dat het binnen in huis te warm wordt. Kiest u voor kwalitatieve rolluiken? Dan verkleint u bovendien de kans op een inbraak en vergroot u het gevoel van privacy in huis!

Bij de zonwering experts uit ons netwerk in Drenthe kunt u terecht voor verscheidene zonneschermen tegen scherpe aanbiedingen. Wij helpen u graag met het maken van een keuze tussen de vele merken markiezen, screens of rolluiken. Vul het offerteformulier in en wij sturen u zo spoedig mogelijk een aantal vrijblijvende offertes toe.

Onze dienstverlening, uw voordeel:

 • Onze service is kosteloos en volledig vrijblijvend!
 • Wij geven u inzicht in de kosten van diverse zonweringsbedrijven uit Drenthe;
 • U bespaart eenvoudig tot wel 40% op de totaalprijs;
 • U kiest het zonweringsbedrijf dat het beste bij uw situatie past en bent verzekerd van de beste prijs!

Zonwering voor binnen of buiten?

U heeft de keuze uit twee verschillende soorten zonwering: binnen- en buitenzonwering. Klanten die voor binnenzonwering kiezen, doen dat mede vanwege de uitstraling die het met zich meebrengt. Door gordijnen of shutters voor de ramen te plaatsen creëert u sfeer in uw huis in Drenthe. bBinnenzonwering dient vooral voor het buitenhouden van de zon en het beperken van de inkijk van buiten. Wilt u ook de warmte tegenhouden? Dan is buitenzonwering absoluut de beste optie. Bij buitenzonwering kunt u denken aan producten zoals een knikarmscherm, markiezen en rolluiken. Vraag een zonwering expert uit Drenthe naar de mogelijkheden en kosten!

Soorten zonwering

Tegenwoordig bestaan er diverse vormen van zonbescherming. Waar vroeger in de meeste gevallen markiezen of zonneschermen werden geplaatst, is de keus nu uitgebreid met screens, rolluiken, jaloezieën en andere binnenzonwering. Welke zonneschermen het beste bij u passen hangt af van uw wensen. Elke vorm beschikt natuurlijk over eigen kenmerken, evenals voor- en nadelen. Wilt u graag een zonnescherm dat sterk inbraakwerend is? Dan vormen rolluiken de beste oplossing. Hebt u behoefte aan een zonwering met klassieke uitstraling? Dan vormen markiezen een goede optie. Voor welke vorm van zonbescherming u echter ook kiest, deze is aan te passen op het gebied van afmeting, kleur, besturing en design. Wil u weten welke mogelijkheden er bestaan? Lees dan snel verder.

Gratis offertes vergelijkenWerkzaamheden (*)

Type zonwering (*)

Bediening (*)


Gewenste uitvoerdatum (*)

Woont u in Drenthe en bent u op zoek naar een zonweringsbedrijf, dat verschillende zonneschermen levert tegen een aantrekkelijke prijs? De bedrijven uit het netwerk van Zonwering Expert helpen u graag verder!

Navigeer verder op deze pagina naar:

Zonneschermen | Rolluiken | Markiezen | ScreensHoogwaardige kwaliteit

Klantvriendelijkheid staat bij ons hoog in het vaandel. De bedrijven uit Drenthe die bij ons netwerk zijn aangesloten, leveren daarom allen producten van zeer hoge kwaliteit. De productie van deze producten wordt gedaan met behulp van innovatieve processen en geavanceerde materialen. Het gevolg hiervan is dat de zonneschermen een hoge duurzaamheid kennen. Naast een hoog niveau van productie, streven wij er ook naar u zo spoedig en adequaat mogelijk verder te helpen. De afgelopen jaren hebben wij dan ook al vele klanten naar volle tevredenheid geholpen. Ondervindt u toch problemen met reeds aangeschafte producten? Neem dan contact met ons op. Met uw hulp schaven wij onze service steeds verder bij naar een optimaal niveau.

Besparen? Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u benieuwd welke zonwering het meest geschikt is voor uw pand in Drenthe? Heeft u behoefte aan een prijsindicatie? Of wilt u meer weten over de verschillen tussen markiezen, screens en rolluiken? De specialisten uit ons netwerk staan met plezier voor u klaar en geven u graag meer informatie over de diverse mogelijkheden. Vul het offerteformulier zo nauwkeurig mogelijk in, zodat de bedrijven uit Drenthe u een offerte op maat kunnen toesturen. Zo krijgt u een volledige indicatie van de totale kosten. Vergelijk de offertes van verschillende leveranciers uit Drenthe op basis van prijs en aanbod, en kies voor de zonweringexpert die het beste aan uw wensen voldoet.Prijzen zonwering

zonwering prijzen

De kosten voor de buitenzonwering zijn te onderscheiden in twee categorieën: de materiaalkosten en de montagekosten. De materiaalkosten zijn grotendeels afhankelijk van het type buitenzonwering dat u laat installeren, evenals de afmetingen hiervan. Bent u geïnteresseerd in rolluiken? Voor een rolluik tot een breedte van 3 meter liggen de kosten gemiddeld tussen de €100,- tot €450,-. Voor de markiezen liggen deze kosten iets hoger, ongeveer tussen de €350,- en €650,-. Laat u een knikarmscherm plaatsen? Dit kost gemiddeld €650,- tot €1.250,-. Kiest u ervoor om het knikarmscherm handmatig te bedienen? Dan bent u een stuk goedkoper uit dan wanneer u kiest voor een elektrische bediening.

Prijstabel zonwering

Type zonweringBreedte in meters*Gemiddelde prijzen, exclusief montagekosten **
Rolluiken1-3€100,- tot €450,-
Markiezen1-3€350,- tot €650,-
Screens1-3€900,-
Zonneschermen (knikarmscherm)2-5€650,- tot €1.250,-
Terrasoverkapping3-12€800,- tot €1.300,-

* Maatwerk is uiteraard mogelijk
** Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijs hangt af van diverse factoren, denk bijvoorbeeld aan de exacte afmetingen, de materialen en de bediening. De genoemde gemiddelde prijs is exclusief montagekosten, maar inclusief btw.Montage- en bedieningskosten

De montagekosten bedragen een groot deel van de totale kosten. In het geval van binnenzonwering is het mogelijk om dit zelf te installeren, maar de montage van buitenzonwering vereist kennis en ervaring. De kosten van de montage worden onder meer bepaald door de manier van bediening. Heeft u een knikarmscherm met elektrische bediening aangeschaft? Dan liggen de montagekosten een stuk hoger dan wanneer u kiest voor een handmatige bediening. Gemiddeld kost de montage tussen de €50,- tot €200,- per zonnescherm. Willen uw buren ook zonneschermen aanschaffen? Of heeft u meerdere zonneschermen gekocht? Door deze in één keer te laten plaatsen krijgt u vaak een korting op de installatiekosten.

Zonwering plaatsen

Zoals gezegd is het installeren van binnenzonwering in de meeste gevallen goed te doen, ook als u weinig kluservaring heeft. Het installeren van buitenzonwering brengt echter een aantal risico’s met zich mee. Als dit niet op de juiste wijze gedaan wordt, loopt u het risico dat zowel de zonwering als uw gevel beschadigd raakt. Wij raden u daarom altijd aan om een expert uit Drenthe in te schakelen voor deze klus. Niet alleen is de kans op een beschadiging dan vele malen kleiner, maar mocht er onverhoopt toch iets beschadigd raken dan bent u als klant niet verantwoordelijk voor de onkosten. Bij het plaatsen van de zonwering doorloopt de expert de volgende stappen:

 • Stap 1: het bepalen van de plaats en het boren van de gaten;
 • Stap 2: het plaatsen van de keilbouten, beugels en de cassette;
 • Stap 3: het afstellen van de zonneschermen.Zonnescherm plaatsen

Zonneschermen

Zonneschermen vormen de meest algemene soort zonwering in Nederland. Onder het begrip zonneschermen vallen zowel markiezen, rolluiken als screens. Toch is een zonnescherm eveneens een aparte vorm van zonbescherming, deze duidt men ook wel aan met de term knikarmscherm. Een knikarmscherm beschikt meestal over een grote uitval en flauwe hoek. Dit betekent in de praktijk dat zonneschermen een geschikte oplossing bieden als terrasoverkapping, terwijl zij geen optimale verkoeling binnenshuis bieden.

Een simpel knikarmscherm is bij vrijwel elk zonweringsbedrijf in Drenthe te bestellen, of bij de lokale bouwmarkt. Hierbij bestaan er twee diverse modellen: een knikarmscherm met een draagbuis, of met zijsteun. Hierbij is een knikarmscherm met zijsteun lichter en goedkoper, de maximale breedte van het scherm is dan beperkt tot maximaal 3 meter. Schermen met een draagbuis dragen meer gewicht dragen en beslaan daardoor ook een grotere breedte.

Meer lezen over zonneschermen? Bekijk dan deze pagina.
Voordelen zonneschermen

 • Zonneschermen overdekken een groot oppervlak. Zo kunt u ook in de tuin in de schaduw zitten;
 • U houdt het binnen lekker koel;
 • U heeft voldoende ruimte om onder het knikarmscherm door te lopen, in tegenstelling tot andere soorten zonbescherming;
 • Er is de keuze uit vele verschillende kleuren en patronen.

Wanneer een geschikte oplossing?

Wij horen van diverse klanten uit Drenthe dat zij niet weten of zij moeten kiezen voor een knikarmscherm, of markiezen. Het eenvoudige antwoord hierop is dat wanneer u meer schaduw in uw tuin of terras wenst, u moet kiezen voor een knikarmscherm. Een markies is meer geschikt voor het filtreren van zonlicht, waardoor het binnenshuis lekker koel blijft. Voordeel van zonneschermen is dat deze schaduw bieden, terwijl u nog wel vrij uitzicht en een vrije doorloop behoudt. Het nadeel is dat er wel genoeg ruimte moet bestaan voor het knikarmscherm. Doordat u deze in uiterste gevallen vrijwel horizontaal ophangt, dient daarvoor een brede ruimte beschikbaar te zijn om uw huis in Drenthe. Bent u bang dat de wind een te grote invloed zal hebben op het knikarmscherm? Voeg dan windsensoren toe, wij adviseren u graag.Zonneschermen prijzen

Een knikarmscherm hoeft geen grote investering te vragen. Wanneer u kiest voor één van de merken van uw lokale zonweringsbedrijf, dan blijven de aanschafprijzen beperkt tot zo’n €500,-. Wilt u graag gegarandeerd een lange levensduur en hoge kwaliteit, dan bent u toch al snel aan hogere kosten verbonden. De minimale prijs voor een knikarmscherm met draagbuis van 2×2 meter is dan €750,-.

Wilt u het nieuwste van het nieuwste op het gebied van elektronische bediening, dan zal de prijs verder stijgen. Om kosten te besparen is het een mogelijkheid om de zonneschermen zelf op te hangen. Dit vereist wel enige kennis en tijd, maar het is goed mogelijk. Zorg er dan voor dat u goed de handleiding leest. Mocht u tijdens het ophangen van het knikarmscherm toch problemen ondervinden, dan staan de medewerkers van Zonwering-expert Drenthe altijd voor u klaar.

Wilt u nog extra besparen? Vraag dan vrijblijvend offertes aan van specialisten uit uw regio. Vergelijk deze vervolgens dan zelf op basis van prijs en aanbod. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt.

Prijstabel Zonneschermen

Breedte:Uitval:Gem. prijzen:
200 cm200 cm€650,-
300 cm200 cm€850,-
300 cm250 cm€900,-
400 cm250 cm€1.100,-
400 cm300 cm€1.200,-
500 cm300 cm€1.250,-Tot 40% besparen op uw nieuwe zonneschermen?

Vergelijk vrijblijvend offertes van verschillende specialisten uit Drenthe en bespaar!

Vrijblijvende offertes

Rolluiken

Rolluiken worden in Drenthe zeer vaak verkocht. Dit komt doordat rolluiken vele voordelen hebben. De grootste hiervan is de hoge inbraakpreventie die de luiken met zich mee brengen. Andere voordelen zijn een grote warmte- en geluidsisolerende werking, een goede verduistering, privacy bescherming en weerbestendigheid. Rolluiken zorgen in de winter voor een vermindering van de stookkosten en in de zomer voor een heerlijke verkoeling. Dankzij het verduisterende effect plaatsen de specialisten rolluiken voornamelijk veel bij gezinnen met kleine kinderen.

Het nadeel van rolluiken is het gebrek aan vrij uitzicht, naar buiten kijken is niet meer mogelijk. Daarentegen staat dat u bij vrijwel elk zonweringsbedrijf uit Drenthe zelf de dikte van de lamellen kan bepalen, evenals de afmeting, kleur en besturing.

Meer weten over de mogelijkheden van rolluiken? U leest het hier.

Voorzet-, opbouw-, of inbouwrolluiken?

Vormen rolluiken de beste zonweringoplossing voor uw woonhuis? Dan moet u nu nog de keuze maken uit inbouwrolluiken, opbouwrolluiken en voorzetrolluiken. Deze keus is grotendeels afhankelijk van de staat van uw woning, en de vorm van ophanging die u prefereert. Inbouwrolluiken vormen met name een geschikte optie voor nieuwbouwwoningen. Hierbij maakt de specialist een gat in de gevel, plaatst hij de inbouwrolluiken en zet hij daarna de steen er weer in. Het grote voordeel hiervan is dat u de inbouwrolluiken niet ziet wanneer u deze inrolt. Onze medewerkers plaatsen ook opbouwrolluiken voor u. Deze zijn met name geschikt als inbouwrolluiken bouwtechnisch geen oplossing vormen. Met opbouwrolluiken blijft het gevelaanzicht vrijwel gelijk, al zal er een kleine verstoring optreden. Tot slot zijn ook voorzetrolluiken een optie. Deze kunt u eenvoudig zelf plaatsen, wat een beperking van de kosten inhoudt. Voorzetrolluiken bestelt u bij vrijwel elk zonweringsbedrijf, tegen relatief lage kosten.

Prijzen rolluiken

In vergelijking met andere soorten zonwering kennen rolluiken lage aanschafprijzen. Toch bent u ook voor een rolluik van één van de A-merken minimaal €125,- per vierkante meter kwijt. De uiteindelijk uitgaven hangen onder meer af van de afmeting, ophanging, kleur en het besturingssysteem. U begrijpt dat een volledig geautomatiseerde bediening hogere aanschafprijzen met zich meebrengt dan een handmatige besturing. Hierdoor ontstaan prijsverschillen van zo’n €100,-.

Om de prijzen van rolluiken enigszins te minimaliseren adviseren de specialisten van ons zonweringsbedrijf rolluiken aan te schaffen van een huismerk. Daarmee levert u wel in op de levensduur van de luiken evenals op de isolerende werking. U profiteert echter nog steeds van een goede verduistering en geluidsisolatie. De besparing op de initiële investering zult u door de verminderde isolerende werking wel deels kwijtraken aan stookkosten. Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs uit Drenthe middels het formulier op deze site.

Prijstabel rolluiken

Breedte:Hoogte:Gem. prijzen:
100 cm100 cm€100,-
120 cm120 cm€120,-
160 cm140 cm€160,-
200 cm200 cm€230,-
260 cm200 cm€300,-
300 cm260 cm€450,-Markiezen

Dankzij de klassieke uitstraling geven markiezen een nostalgisch gevoel. Dankzij de overkapping aan zowel boven- als zijkanten, levert een markies zeer veel schaduw. Markiezen zijn daarom bij uitstek geschikt voor het behouden van de koelte in uw bedrijfspand of woning. Een markies geeft men met behulp van een houten of aluminium lattenconstructie vorm, meestal in een ronde stijl. Dankzij deze vormgeving passen zij zowel bij traditionele als moderne panden.

Over de lattenconstructie ligt gekleurd doek. Dit doek is gemaakt van polyacrylaat. Deze stof is goed bestand tegen UV-straling, en is (door een chemische bewerking) ook goed bestand tegen vuil en water. In de meeste gevallen rolt het scherm zich door een elektronische of automatische bediening op om de eigen as. De afmeting van de as is afhankelijk van uw keuze, hoe kleiner de diameter, hoe groter de kans is op doorbuiging. Vraag één van de adviseurs van ons zonweringsbedrijf te Drenthe eventueel om hulp.

Bekijk deze pagina voor meer informatie over markiezen.

Petmodel, klapmodel of standaardmodel?

Markiezen worden geleverd in drie verschillende varianten. Deze hebben elk hun eigen kenmerken en toepassing. Hieronder vindt u een klein overzicht van de verschillen:

 • Petmodel: het petmodel bevat een unieke lattenconstructie, waardoor de standaard bolvorm verandert in een petvorm. Dit betekent dat u bij een markies met petmodel meer vrij uitzicht krijgt, en dat ook een vrije doorloop mogelijk is. Dit is met name geschikt bij hotels die wel een klassieke uitstraling willen behouden, maar hun gasten van al het comfort willen voorzien.
 • Standaardmodel: Markiezen met een standaardmodel lijken het meest op de markiezen die in de jaren vijftig ook al werden geplaatst. Door bij het standaardmodel te kiezen voor de traditionele groen/witte banen, zult u een klassieke sfeer creëren. Wenst u een modernere uitstraling? Maak dan de keuze voor antraciet of zwart.
 • Klapmodel: Ook het klapmodel kent een aangepaste lattenconstructie. Deze maakt het mogelijk dat de uitval bij het klapmodel veel groter is. Dankzij deze grote uitval kunnen markiezen met het standaardmodel makkelijk boven openslaande deuren en ramen worden geplaatst. Zo behoudt u schaduw in huis, terwijl ook frisse lucht binnenkomt.Prijzen markiezen

Markiezen brengen relatief hoge installatiekosten met zich mee. Door de unieke opbouw en de speciale componenten van het schermdoek is de prijs voor één vierkante meter minimaal €350,- voor het standaardmodel. Per extra meter uitval betaalt u €50,- en per extra meter breedte €100,- aan toegevoegde kosten. Dan komen er nog de kosten voor de overkapping, besturing en eventuele sensoren bij. U zult dus rekening moeten houden minimale tarieven van €550,- voor het eenvoudigste model. Dit is dan wel de kostprijs voor een markies van één van de bekendste merken.

Stelt u minder hoge eisen aan de kwaliteit van het markiesdoek, en hoeft u geen elektronische bediening? Dan is een huismerk van uw lokale zonweringsbedrijf ook een optie. Dit scheelt algauw een goede €100,- of meer. Gekeken naar de mogelijke besturingssystemen, dan is het natuurlijk mogelijk om te kiezen voor een handmatige besturing. Daarnaast is een elektronische bediening mogelijk. U krijgt de keuze uit een wandschakelaar of zelfs een draadloze afstandsbediening. Door sensoren toe te voegen hebt u hier helemaal geen omkijken meer naar. De prijs voor een dergelijk technisch hoogstandje is zo’n €400,-.

Prijs = (breedte + uitval) x materiaal + (overkapping x materiaal) + besturingssysteem.

Prijstabel markiezen

1 m breed:2 m breed:3 m breed:
Uitval:
80 cm€350,-€450,-€550,-
100 cm€420,-€520,-€600,-
120 cm€450,-€550,-€650,-
Materiaalsoort:
Naaldhout:€110,-€140,-€170,-
Aluminium:€130,-€180,-€230,-
Hardhout:€220,-€270,-€320,-
Screens

In de laatste jaren is aan het assortiment zonwering een nieuwe vorm toegevoegd. Deze zonneschermen, dikwijls aangeduid als screens, vallen onder vlakhangende zonbescherming. Desalniettemin bestaan er tegenwoordig ook bedrijven in Drenthe die zipscreens als terrasoverkapping leveren. Het grote voordeel van zonnescreens is dat deze – evenals rolluiken – een goede privacy bieden. In tegenstelling tot de luiken is bij een screen naar buiten kijken nog steeds een optie. Deze combinatie van eigenschappen maakt dat screens veel geplaatst worden bij bedrijven. Hoewel een screen redelijk gevoelig is voor de wind, kan met een uniek ritssysteem deze spanning worden ondervangen. Dit maakt dat screens zowel stevig als functioneel uitvallen. Ondanks deze hoge functionaliteit hoeft een screen geen lelijke blikvanger te zijn. Bij de meeste leveranciers bestelt u de doeken in vele kleuren en designs.

Hier leest u meer over screens.

Standaardscreen, ritsscreen of zipscreen?

Zoekt u op internet naar screens, dan merkt u algauw dat er twee verschillende modellen aangeboden worden: standaard screens en ritsscreens. Het verschil tussen beide varianten is dat dankzij De mogelijkheden van screens ontwikkelen zich steeds verder door. Zo wordt bijvoorbeeld het productieproces steeds duurzamer. Wanneer u zoekt naar een screen als zonwering, dan hebt u de keus uit twee verschillende modellen: een standaardscreen, of een ritsscreen (zipscreen).

Standaardscreens zijn eenvoudige vlakhangende screens, die een relatief lage weersbestendigheid kennen. Het is dan ook van groot belang dat op tijd in- en uitgerold wordt. De standaardscreens beslaan maximaal 3 meter in breedte, en beschikken over een opbouwkast van ongeveer 75mm. Standaardscreens zakken door middel van een verzwaarde onderlijst. Ritsscreens hebben extra ritsen aan de zomen, waardoor zij een grotere breedte kunnen bedragen. Dit leidt ertoe dat zij voor bedrijven uitkomst bieden. Ritsscreens werken tevens uitermate goed als insectenwering.
Overzicht prijzen zonnescreens

Globaal gezien kunnen de prijzen voor screens opgedeeld worden in drie categorieën. De eerste omvat standaardscreens van een eenvoudig design en zonder toegevoegde elementen zoals een spansysteem of elektronische besturing. De kosten hiervoor komen op maximaal €550,- ( afhankelijk van de gekozen afmeting). De tweede categorie omvat screens met meer opties in kleur, design, besturing en materiaal. Ook de maximale afmeting is hierbij mogelijk.

De kosten voor dergelijke zonneschermen komt tussen de €550,- en €900,- te liggen. Tot slot is er de hoogste categorie, hierbij moet u denken aan screens met een spansysteem en een volledige draadloze besturing inclusief wind- en zonsensoren. Hiervoor kunnen de uitgaven oplopen tot wel €1700,-.

Huismerk

De prijzen hangen tot slot af van de vraag of u voor een huismerk of één van de bekendere merken als Verosol of Heroal kiest. Wilt u screens die zeer goed bestand zijn tegen de invloed van de wind? Kies dan voor een additioneel spansysteem.

Prijstabel screens

Hoogte:Breedte:Gem. prijzen:
80 cm60 cm€200,-
150 cm75 cm€230,-
200 cm150 cm€300,-
Bedieningsoort:Gem. prijzen:
Oogwindwerk€30,-
Elektrisch€160,-
Elektrisch met afstandsbediening€230,-
zonwering merken in Drenthe

Diverse merken

Voor de verschillende soorten zonwering bestaan er meerdere merken. Hoewel wij ze hier niet allemaal voor u op een rijtje kunnen zetten, lichten wij een aantal merken voor u uit, zodat u een idee krijgt van de mogelijkheden. Hebt u behoefte aan uitgebreidere informatie over de merken? Neem dan contact op met ons zonweringsbedrijf via het offeretformulier. Eén van de medewerkers helpt u graag verder. Eén van de bekendere zonnescherm merken is Weinor. Dit bedrijf produceert diverse soorten buitenzonwering tegen aantrekkelijke prijzen. Vergelijkbaar met Weinor zijn de producten van Stobag. Voornamelijk de diverse terrasoverkappingen van dit merk vinden gretig aftrek. Bent u specifiek geïnteresseerd in markiezen? Kijk dan eens naar de aanbiedingen van Schappi. Zij leveren al jaar en dag markiezen door het gehele land.Keurmerken

Net als voor elk ander product, zijn er tevens op zonwering diverse keurmerken van toepassing. Het bekendst van de Nederlandse keurmerken is het SKG-IKOB keurmerk voor zonbescherming. SKG staat voor de Stichting Kwaliteit Gevelbouw, de kwaliteitseisen voor de zonwering werden in samenwerking met Romazo (één van de zonnescherm merken) opgesteld. De schermen worden uiteindelijk geklasseerd op basis van de energetische eigenschappen, en ingedeeld in ofwel de HR ofwel HR+ klasse. Eén van de andere bekende keurmerken is het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Deze wordt met name toegepast op rolluiken, inzake de mate van inbraakwerendheid.Vraag vrijblijvend offertes aan!

Zonwering Expert voegt de daad bij het woord. Wij zorgen voor een snelle afhandeling van uw aanvraag, de leveranciers overtuigen u met een scherp aanbod.

Gratis offertesZonwering schoonmaken

Als u de zonbescherming in optimale staat wil houden, en de levensduur wil vergroten, dan moet u deze regelmatig goed schoonmaken. Dit is geen lastige klus, mits het op tijd en op de juiste manier gebeurt. Daarom geven wij hier enige informatie die u ondersteuning biedt bij het reinigen van de zonneschermen. Voor deze klus moet u in ieder geval een emmer lauw water, droge doeken, afwasmiddel en een borstel klaarleggen. De meeste schermen neemt men af met een vochtig doekje en een heel klein beetje afwasmiddel. Tip! Doe dit niet in de volle zon, zo ontstaan juist vlekken. Voor het reinigen van de aluminium of houten delen geldt hetzelfde. Zitten er hardnekkige vlekken, of wilt u zeker weten dat u een optimaal resultaat behaalt? Koop dan een speciale schoonmaak set bij uw lokale zonweringsbedrijf.

Verandazonwering

Naast zonbescherming voor pergola’s, serres en dakkapellen is het natuurlijk ook een optie om de veranda tegen de zonnestralen te beschermen. Hoewel de meeste veranda’s overdekt geleverd worden, is met behulp van een zonnedoek nog beter de temperatuur te reguleren. Een verandazonwering plaatst u over het algemeen aan de buitenkant van het dak, waardoor de warmte al vroeg wordt geblokkeerd.

Daarnaast ontstaat er een extra laag tussen de overkapping en het scherm: dit verbetert de luchtcirculatie en zorgt daarmee voor extra verkoeling. Bij vrijwel elke specialist uit Drenthe bestelt u de verandazonwering in verschillende kleuren en designs, tegen aantrekkelijke tarieven.

zonwering dakkapel

Zonwering voor dakkapel

Wilt u de woonruimte uitbreiden met een dakkapel? Dan is het verstandig om bij de aanschaf van de kapel direct te kijken naar de mogelijkheden voor zonwering. Omdat de dakkapel zich in het bovenste gedeelte van de woning bevindt, is het hier al snel warm, en is een goede ventilatie en zonwering dan ook aan te raden.

Over het algemeen raden zonweringprofessionals aan om bij de dakkapellen te kiezen voor een rolluik als zonnewering. Deze plaatst men eenvoudig aan de buitenzijde, maar zijn van binnenuit te bedienen. Op het moment dat u maar weinig kunt investering vormen dikke gordijnen ook een voldoende alternatief.


verandazonwering Drenthe

Pergola zonwering

Wenst u meer schaduw in de achtertuin of over een tuinpad, en hebt u maar een beperkt budget ter beschikking? Overweeg dan de plaatsing van een pergola. Pergola’s bestaan uit een aantal houten palen, waarlangs planten kunnen opgroeien, of waarover u een zonnedek kunt aanbrengen. Het grote voordeel van een zonwering bovenop de pergola is niet alleen dat u meer schaduw creëert, maar dat u tevens ervoor zorgt dat bepaalde fragiele planten de warme zomerdagen doorkomen. De eerste oplossing voor een zonnescherm bij pergola’s is de baleinzonwering. Deze plaatst u aan de onderzijde van het schermdoek, voor een snel maar doeltreffend resultaat.


Zonwering reparatie

Hoewel de meeste zonneschermen zo’n 20 jaar meegaan, voordat u deze dient te vervangen, is er tussendoor vaak wel een reparatie nodig, om deze levensduur te behouden. Met name zonneschermen met een elektronische bediening vereisen op een gegeven moment een reparatie, omdat er een tandwiel in het motortje niet meer naar behoren werkt. Hierdoor stokt het in- en uitrollen van het scherm, of ontstaat er zelfs een klein brandje doordat de motor te warm wordt. Wij raden daarom aan om direct een erkend vakman uit Drenthe in te schakelen voor een controle en reparatie op het moment dat uw zonnescherm niet naar behoren werkt.

Een ander soort reparatie die regelmatig voorkomt is het herstel van het schermdoek. Door achterstallig onderhoud of door slijtage ontstaan er soms scheuren in het doek. Ook deze kunt u het beste laten herstellen door de vakman. Tot slot ontstaat er in sommige gevallen een beschadiging aan de knikarm. Met name de wind is hier de veroorzaker van. Wij adviseren om voor een reparatie altijd de ondersteuning van een specialist te vragen. Op deze manier weet u zeker dat de reparatie snel achter de rug is, en profiteert u in korte tijd weer van een optimaal wooncomfort.Goedkope zonneschermen van topkwaliteit! Vergelijk offertes van vakmannen uit Drenthe en bespaar tot 40% op de totale kosten.Waarom een zonwering expert in Drenthe inschakelen?

Het inschakelen van een expert uit Drenthe voor uw buitenzonwering biedt vele voordelen. De belangrijkste hiervan hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet:

 • De klus is een stuk sneller geklaard dan wanneer u zelf aan de slag gaat;
 • De vakman uit Drenthe is verzekerd tegen eventuele schade die ontstaat zodat u niet zelf opdraait voor de kosten;
 • U profiteert van een optimale werking van de zonneschermen;
 • U bespaart uzelf tijd en energie die u ergens anders in kunt steken.

Zonwering offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar het verschil in aanschafprijs tussen markiezen en screens? Wil u meer weten over de merken waar wij mee samenwerken, en het effect van een merkproduct op de levensduur? Of bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden binnen uw budget? Aarzel dan niet om vandaag nog ons offerteformulier in te vullen. Geef hierop aan wat u zoekt, en wij sturen u spoedig een aantal vrijblijvende prijsopgaven toe van zonweringspecialisten uit de buurt van Drenthe. Leg deze naast elkaar, en kies zo de specialist die het beste bij uw wensen aansluit.
Bij u in de regio

Onze uitbreiding naar een landelijke dekking bracht tevens een vergroting van het aantal betrokken bedrijven met zich mee. Wij werken momenteel samen met meer dan 200 bedrijven, en het aantal groeit gestaag door! Ook in Drenthe is menig zonweringsbedrijf aangesloten bij ons netwerk. De kans is dus groot dat u al vaker een knikarmscherm, markies of rolluik van onze hand heeft gezien. Hebt u behoefte aan een overzicht van de grootste vestigingen uit uw regio? Kijk dan in onderstaand overzicht.

Vestigingen

Knikarmscherm plaatsen in Eelde
Rolluik monteren in Hoogeveen
Buitenzonwering in Emmen
Screens in Roden plaatsen
Markiezen in Beilen plaatsen
Uitvalscherm in Noordenveld vervangen
Plaatsen serrezonwering in Meppel
Pergolazonwering in Westenbork
Zonnescherm monteren in Smilde
Knikarmschermen in Gieten monteren

Landelijk netwerk

In de voorbije jaren is Zonwering Expert steeds verder uitgegroeid. Waar wij begonnen als lokaal project, breidden onze diensten zich in 2002 al uit tot de gehele Randstad. In 2010 hebben wij tot slot de stap gemaakt naar een volledig landelijke dekking. Bij ons zonweringsbedrijf profiteert u dan ook niet alleen van de hoge kwaliteit in producten en de sterke klantvriendelijkheid, maar eveneens van de kunde en kennis van experts over heel Nederland. Selecteer in onderstaande lijst uw provincie, of vul het offerteformulier in. Wij zorgen voor de rest.


Gratis offertes

Gratis zonwering offertes vergelijken?