Zonwering Expert Friesland, kwalitatieve zonwering tegen scherpe prijzen!

Een keuze maken is nog nooit zo eenvoudig geweest. Vraag vrijblijvend en gratis diverse offertes aan en vergelijk deze op prijs en kwaliteit.

Zonwering Friesland

Zonwering Friesland

Met kwalitatief goede zonwering verhoogt u uw wooncomfort enorm! De belangrijkste functie van zonneschermen is de bescherming tegen de zon. Door de zonwering in de zomer te sluiten behoudt u de koele temperatuur in huis in Friesland en heeft u geen last van de schitteringen op uw TV of computerscherm.

Bent u op zoek naar de juiste rolluiken, markiezen of screens? Bij ons bent u aan het juiste adres! Wij werken samen met leveranciers uit het hele land, ook uit Friesland! De leveranciers bieden hoogwaardige zonbescherming tegen scherpe prijzen en helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Neem contact met ons op en u ontvangt meerdere, vrijblijvende offertes: geheel kosteloos!

Onze dienstverlening, uw voordeel:

 • Onze service is kosteloos en geheel vrijblijvend dus u zit nergens aan vast;
 • U krijgt een duidelijk inzicht in de prijzen van diverse aanbieders uit uw regio;
 • Door de offertes te vergelijken bespaart u eenvoudig tot 40% op de totale kosten;
 • U kiest eenvoudig voor de expert die het beste bij u en uw situatie past.

Zonwering voor binnen of buiten?

Bent u geïnteresseerd in de installatie van zonwering in uw woning in Friesland? Dan heeft u twee keuzes: binnen- of buitenzonwering. Wilt u graag rolluiken laten plaatsen ter bescherming tegen de zon, inbraak en warmte? Dan is de installatie van buitenzonwering verreweg de beste optie. Voorbeelden hiervan zijn rolluiken, screens, markiezen en luiken. Klanten die juist voor zonbescherming binnen kiezen, doen dat omdat zij in huis ook extra sfeer willen creëren. Bij binnenzonwering heeft u de keuze uit diverse soorten, zoals gordijnen, vitrage, lamellen en shutters. Door de binnenzonwering te sluiten houdt u in ieder geval de zon buiten.

Soorten zonwering

Er bestaan vele verschillende vormen van zonwering. Zo kunt u bij menig zonweringsbedrijf uit Friesland terecht voor screens, markiezen, rolluiken, of een knikarmscherm. Elke vorm van zonwering heeft eigen voor- en nadelen. Zo bieden rolluiken bijvoorbeeld een sterke inbraakwering, maar is de vrije blik naar buiten verdwenen. Zonnescreens daarentegen bieden in de meeste gevallen nog wel een goede blik naar buiten, maar beschermen u niet tegen een inbraak. Voor welk soort zonneschermen u het beste kunt kiezen is dan ook afhankelijk van uw wensen voor model, design, en eigenschappen. Wel kunnen vrijwel alle leveranciers de zonwering aan uw eisen aanpassen. Denk hierbij aan afmetingen, kleur en ophanging. Wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden?

Gratis offertes vergelijkenWerkzaamheden (*)

Type zonwering (*)

Bediening (*)


Gewenste uitvoerdatum (*)

Op zoek naar zonwering van hoge kwaliteit in Friesland? Bij Zonwering Expert vindt u rolluiken, screens, markiezen en zonneschermen van diverse merken tegen een aantrekkelijke prijs.

Navigeer verder op deze pagina naar:

Zonneschermen | Rolluiken | Markiezen | ScreensHoogwaardige kwaliteit

De zonwering die de betrokken partijen van Zonwering Expert Friesland aanbieden, is altijd van de hoogste kwaliteit en de beste materialen gemaakt. Dit komt onder meer naar voren uit de diverse keurmerken die men aan de zonwering meegeeft. Zo is daar het Politiekeurmerk Veilig Wonen, en ook het Safety Lock and Label voor de veiligheid van bedieningssystemen. Naast een hoge klasse voor de materialen, zit u bij ons ook goed voor een uitermate betrouwbare installatiemethode en afhandeling van de aankoop. Wij hebben de afgelopen jaren al vele klanten naar tevredenheid geholpen!

Besparen? Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor zonwering bij uw woning in Friesland? Heeft u behoefte aan een beter inzicht in de bijbehorende kosten en opties?

Vraag dan via het formulier geheel gratis en vrijblijvend enkele offertes aan van leveranciers uit uw regio. Deze vergelijkt u vervolgens eenvoudig en snel op prijs en kwaliteit. Waarna u zelf kiest voor de zonwering specialist die bij u past. Vul vandaag nog het formulier in en u ontvangt spoedig reactie van ons!Prijzen zonwering

zonwering prijzen in Friesland

Eén van de meest gestelde vragen van klanten is: wat kost het plaatsen van zonwering in Friesland? De precieze kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de montage- en materiaalkosten. Wel kunnen we u een indicatie van de prijs geven.

Laat u standaard rolluiken plaatsen? Rolluiken tot 3 meter breed kosten, exclusief montage, gemiddeld €100,- tot €450,-. Markiezen zijn iets kostbaarder, hiervoor betaalt u gemiddeld €350,- tot €650,-.

Een andere mogelijkheid met betrekking tot uw buitenzonwering is het plaatsen van screens. Dit is relatief voordelig, tot een breedte van drie meter betaalt u hiervoor gemiddeld €200,- tot €300,-.

Prijstabel zonwering

Type zonweringBreedte in meters*Gemiddelde prijzen, exclusief montagekosten **
Rolluiken1-3€100,- tot €450,-
Markiezen1-3€350,- tot €650,-
Screens1-3€900,-
Zonneschermen (knikarmscherm)2-5€650,- tot €1.250,-
Terrasoverkapping3-12€800,- tot €1.300,-

* Maatwerk is uiteraard mogelijk
** Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijs hangt af van diverse factoren, denk bijvoorbeeld aan de exacte afmetingen, de materialen en de bediening. De genoemde gemiddelde prijs is exclusief montagekosten, maar inclusief btw.Montage- en bedieningskosten

De prijzen in de tabel hierboven geven een duidelijke indicatie van de totaalkosten. Toch moet u hierbij niet vergeten dat u ook voor de montagekosten moet betalen. In het geval van buitenzonwering is het belangrijk om dit uit te besteden aan een erkend zonweringsbedrijf, zodat u verzekerd bent van een juiste werking. De montagekosten verschillen per situatie, gemiddeld liggen deze tussen de €50,- tot €200,-. Het spreekt voor zich dat u een stuk voordeliger uit bent als u een simpel knikarmscherm met een handmatige bediening laat plaatsen, dan wanneer u luxe, elektrische rolluiken laat plaatsen.

Zonwering plaatsen

Als u veel zonneschermen laat plaatsen, dan kunnen de installatiekosten aardig oplopen. Veel klanten uit Friesland zijn dan ook benieuwd naar de mogelijkheden omtrent de montage. Is het ook mogelijk om dit zelf uit te voeren? In de praktijk is dit zeker mogelijk. Als u enige kluservaring heeft dan zou u kunnen overwegen om de montage zelf uit te voeren. Zeker in het geval van zonbescherming binnen is het inschakelen van een specialist uit Friesland niet altijd noodzakelijk.

Wanneer het echter gaat om buitenzonwering, dan is het raadzaam om hiervoor hulp in te schakelen. Buitenzonwering is doorgaans een stuk zwaarder, wat de installatie al een stuk lastiger maakt. Daarbij heeft u vaak te maken met de montage en installatie van de elektrische bediening die op correcte wijze geïnstalleerd moet worden. Als u de installatie uitbesteedt aan een zonweringsbedrijf, heeft u de garantie dat de zonbescherming op juiste wijze wordt geïnstalleerd en dat uw gevel hierbij niet beschadigd raakt.Zonnescherm plaatsen

Zonneschermen

Wanneer u op zoek gaat naar zonwering in Friesland, dan zal u regelmatig de term ‘zonneschermen’ tegenkomen. Hoewel deze term vaak gebruikt wordt als een verzamelnaam voor alle vormen van zonwering, vormen zonneschermen wel degelijk een aparte variant. Om de eigenheid aan te geven duidt men een zonnescherm dan ook vaak aan met de benaming knikarmscherm. Dankzij de grote uitval en flauwe hoek van een knikarmscherm is deze zeer geschikt als terrasoverkapping.

Bij de meeste aanbieders uit Friesland kunt u een knikarmscherm verkrijgen in twee modellen: met zijsteun en met draagbuis. Een knikarmscherm met zijsteun is licht, en tegen relatief lage prijzen verkrijgbaar. Deze variant kunnen experts in maximaal zes meter breed aanleveren. Zonneschermen met een draagbuis kennen iets hogere aanschafprijzen, maar kunnen dankzij de ophanging met vier knikarmen. Hierdoor is een grotere breedte mogelijk.

Meer lezen over zonneschermen? Bekijk dan deze pagina.
Voordelen zonneschermen

 • Dankzij zonneschermen behoudt u de aangename temperatuur in huis;
 • U creëert met het knikarmscherm eenvoudig een terrasoverkapping, waardoor u ’s zomers in de schaduw in uw tuin kunt zitten;
 • Het oppervlakte en de loopruimte onder het knikarmscherm is een stuk groter dan bij andere soorten buitenzonwering;
 • Een knikarmscherm is in vele verschillende kleuren en designs.

Wanneer een geschikte oplossing?

Van meerdere klanten uit Friesland horen we dat ze het lastig vinden een keuze te maken tussen zonneschermen en markiezen. Het antwoord is dat een markies zorgt voor koelte binnenshuis en een zonnig terras, terwijl bij een zonnescherm het zonlicht de kamer juist wel bereikt en u geniet van een overdekt terras. Een ander voordeel van zonneschermen is dat ze zowel handmatig als elektrisch te bedienen zijn, eventueel in combinatie met een wind- en zonsensor. Wel moet u voordat u een knikarmscherm laat installeren rekening houden met de beschikbare ruimte buitenshuis. Wanneer u een zonnescherm aanschaft, moet u bovendien aandacht besteden aan de windhoek. Harde wind is van invloed op de spanning op het frame.Zonneschermen prijzen

Er bestaan diverse merken zonneschermen, zoals Heroal, Verosoal en Dickson. Doordat deze elk hun eigen modellen hebben, en deze tegen hoge kwaliteit beschikbaar stellen, verschillen de prijzen hiervan.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor een knikarmscherm van het huismerk van de lokale bouwmarkt. De investering is dan wel kleiner, de levensduur van het product zal dan echter vaak ook een stuk korter uitvallen. Gemiddeld beginnen de kosten voor een standaard scherm (2x2m) rond de €600,-. Per halve meter uitval komt hier €50,- bij, per halve meter breedte €100,-. Hier bovenop komen de kosten voor bediening en plaatsing. U dient dan ook te rekenen op een minimale uitgave van €750,-.

Wilt u het nieuwste van het nieuwste, zoals wind- of temperatuur sensoren? Dan komen de kosten algauw rond de €1000,- tot wel €1500,-. Maar zonneschermen kunnen ook geld besparen, omdat ze vaak een isolerende werking hebben.

Prijstabel Zonneschermen

Breedte:Uitval:Gem. prijzen:
200 cm200 cm€650,-
300 cm200 cm€850,-
300 cm250 cm€900,-
400 cm250 cm€1.100,-
400 cm300 cm€1.200,-
500 cm300 cm€1.250,-Besparen op uw nieuwe knikarmscherm?

Vul ons offerteformulier in en start snel met het vergelijken van max. 5 offertes!

Vrijblijvende offertes

Rolluiken

Eén van de best verkochte vormen van zonwering door menig zonweringsbedrijf in de regio van Friesland zijn rolluiken. Een rolluik is namelijk zowel in de wintermaanden voordelig door het isoleren van de ramen, en tijdens de zomermaanden doordat het in huis lekker koel blijft. Daarnaast hebben rolluiken een sterk verduisterend effect, werken ze geluidsisolerend, inbraakpreventief, weerbestendig en bieden ze een hoge privacy. Dit betekent dat zeker in gezinnen met kleine kinderen de rolluiken een ideale oplossing bieden voor de kinderkamer. Ook wanneer u graag bescherming wilt tegen blikken van buitenaf, dan is een rolluik een optimale keuze. Bij uw lokale zonweringsbedrijf kunt u bovendien overleggen wat betreft de variabele eigenschappen zoals kleur en design. Wil u zeker weten dat de rolluiken een hoge kwaliteit zonbescherming bieden? Kies dan voor een rolluik van één van de bekende merken, zoals Winsol of Velux. Kijk hierbij tevens naar de toegepaste keurmerken. Bijvoorbeeld het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dan is uw woning sowieso uitstekend beveiligd.

Meer weten over de mogelijkheden van rolluiken? U leest het hier.

Voorzet-, opbouw-, of inbouwrolluiken?

Rolluiken levert men in twee vormen van ophanging. Waar beide soorten dezelfde voordelen hebben, bestaan er wel degelijk verschillen. Wanneer u kiest voor opbouwrolluiken, dan zal een vakman uit Friesland deze in het kozijn monteren. Dit betekent dat de ophanging verdwijnt in de kozijnrand, zodat het gevelaanzicht vrijwel geen wijzigingen ondergaat. Inbouwrolluiken daarentegen verwerkt men in de gevel. Hierdoor verandert het vooraanzicht wel, en is door de intensieve verandering een (kleine) verbouwing noodzakelijk. Het grote voordeel hiervan is echter dat bij inbouwrolluiken de inbraakpreventie sterk vergroot wordt. Naast inbouw- en opbouwrolluiken krijgt u ook de keus uit voorzetrolluiken. Voor bestaande panden in Friesland is dit een goede optie, omdat hiervoor geen verbouwing nodig is. Deze voorzetrolluiken plaatst men aan het kozijn, en hebben daarom wel een vervuilend effect op het gevelaanzicht. De kosten voor voorzetrolluiken liggen echter aanzienlijk lager dan voor opbouw- en inbouwrolluiken.

Prijzen rolluiken

Gekeken naar de diverse merken zoals Velux, Sunsell en Winsol dan valt op dat deze in zowel prijs als aanbod verschillen. Deze kosten hangen af van uw voorwaarden, zoals het gewenste materiaal, de afmeting of de bedieningstechniek. Zo kunt u bijvoorbeeld al €100,- besparen wanneer u kiest voor een handmatige bediening, in plaats van een automatische.

Kiest u voor een huismerk van de lokale bouwmarkt? Dan vallen de kosten tevens lager uit. Het risico hierbij is wel dat u geen garantie krijgt op het doek, en dat de isoleringswaarde van de zonwering een stuk minder hoog is. Het gevolg hiervan is dat u het verschil in kosten uiteindelijk toch betaalt door hogere stookkosten. Afhankelijk van het gekozen merk komt de prijs voor rolluiken op zo’n €75,- tot €200,- per vierkante meter uit. U betaalt dan ook minimaal €225,- voor de rolluiken, plus de prijs voor een eventuele bediening. Maar dat betaald zich zelf snel terug door de hogere isolatiewaarde. U ziet een daling in uw stookkosten waardoor u geld bespaart. Lees hier meer over de prijzen van rolluiken.

Prijstabel rolluiken

Breedte:Hoogte:Gem. prijzen:
100 cm100 cm€100,-
120 cm120 cm€120,-
160 cm140 cm€160,-
200 cm200 cm€230,-
260 cm200 cm€300,-
300 cm260 cm€450,-Markiezen

Een markies is technisch gezien een zeer ouderwetse vorm van zonwering. Desondanks worden tegenwoordig meer en meer markiezen verkocht door de nieuwe mogelijkheden voor vorm en vele kleur opties. Wanneer u kiest voor markiezen als zonwering, dan zal door de vakmannen van het betrokken zonweringsbedrijf uit Friesland deze aan de buitenkant van de woning worden gemonteerd. Het grote voordeel van markiezen is dat deze niet alleen aan de bovenkant schaduw bieden, maar ook aan de zijkant dicht zitten. Daarnaast hebben ze geen grote uitval, waardoor montage aan vrijwel elk pand een optie is. Het voordeel van markiezen is dat deze een goede vrije doorloop bieden, waardoor ze geen belemmering vormen. Doordat een markies een zeer klassieke uitstraling biedt, zeker wanneer u hebt gekozen voor een houten ophanging, worden deze voor oude panden toegepast. Het is ook mogelijk markiezen te bestellen in een aluminium variant, waardoor de zonneschermen een heel ander aanzicht krijgen. Dat zeer goed past bij moderne huizen. Meer weten? Vul dan ons offerteformulier in, en vergelijk geheel gratis en vrijblijvend de prijzen van enkele aanbieders uit Friesland.

Bekijk deze pagina voor meer informatie over markiezen.

Petmodel, klapmodel of standaardmodel?

Bij de meeste zonwering specialisten kan men drie modellen markiezen aanvragen. Elk model kent eigen kenmerken en elementen, waar u een keuze uit moet maken. Om het kiezen enigszins te vergemakkelijken hebben de specialisten van ons zonweringsbedrijf voor elk van de modellen een korte omschrijving voor u gemaakt:

 • Het petmodel. Hoewel markiezen vaak geen vrije doorloop bieden, is het petmodel zo geconstrueerd dat het hierbij wel mogelijk is. Door extra stangen bij de ophanging is de uitval van het petmodel verhoogd. Dankzij deze eigenschap wordt een markies in petvorm vaak gebruikt bij horecagelegenheden.
 • Het klapmodel. Ook het klapmodel heeft een unieke constructie. Bij het klapmodel is de uitval niet verhoogd, maar verlengd. Dit maakt het klapmodel bij uitstek geschikt voor openslaande deuren en ramen. Daarnaast biedt deze variant extra schaduw, ideaal voor het buitenterras.
 • Het standaardmodel. De belangrijkste eigenschap van het standaardmodel is dat de uitvalmaat en hoogte van gelijke grootte zijn. Hierdoor past deze het beste boven (dichte) ramen. Dit model is in diverse designs verkrijgbaar.Prijzen markiezen

Markiezen kennen verhoudingsgewijs de hoogste aanschafkosten. Zo betaalt u voor een eenvoudig petmodel van één meter breed al zo’n €400,-. Hierbij geldt dat er per extra meter in de breedte €100,- extra wordt gerekend. Daarnaast betaalt u extra voor een verlengde uitval, per uitvalmaat rekenen de meeste leveranciers uit Friesland €50,- erbij. Naast deze standaardkosten betaalt u tevens voor een aangepast design, voor de overkapping en de besturing. De omkapping van de zonneschermen kan bijvoorbeeld uit grenenhout of aluminium bestaan.

De besturing is ofwel handmatig ofwel elektronisch. Voor een elektronsiche bediening betaalt u al snel €200,-, terwijl u voor een handmatig besturingssysteem bijna niets hoeft te betalen.

Om de zonwering helemaal up to date te maken, kunt u hier wind- , zon- en temperatuursensoren aan toevoegen. Deze bestelt u tezamen voor een ruime €200,-. Voor het aanschaffen van markiezen dient u dus een volgende rekensom te maken:

Prijs = (breedte + uitval) x materiaal + (overkapping x materiaal) + besturingssysteem.

Lees hier meer over de prijzen van markiezen.

Prijstabel markiezen

1 m breed:2 m breed:3 m breed:
Uitval:
80 cm€350,-€450,-€550,-
100 cm€420,-€520,-€600,-
120 cm€450,-€550,-€650,-
Materiaalsoort:
Naaldhout:€110,-€140,-€170,-
Aluminium:€130,-€180,-€230,-
Hardhout:€220,-€270,-€320,-
Screens

Screens vormen één van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zonwering. Een screen is een vorm van zonbescherming waarbij ongeveer 85 procent van het zonlicht gefilterd blijkt, voordat het naar binnen komt. Hierbij raakt u het zicht naar buiten niet kwijt, wat voor veel mensen een reden is om voor screens te kiezen. Evenals rolluiken kunnen screens aan de buitenkant van de kozijnen worden geplaatst, een screen kan echter niet in de gevel worden verwerkt. Daarnaast kan menig zonweringsbedrijf een screen eveneens binnenshuis monteren. Eén van de andere voordelen van screens is dat deze, in tegenstelling tot zonneschermen of markiezen, geen loop- of terrasruimte innemen. Dit wordt ook wel aangeduid met de term vlakhangende zonwering. Bij onze professionals uit Friesland zit u op de goede plek voor diverse merken en modellen screens in vele kleuren, vormen en materialen.

Hier leest u meer over screens.

Standaardscreen, ritsscreen of zipscreen?

Wanneer u overweegt screens te gebruiken als zonneschermen, dan dient u rekening te houden met enkele opties. Ten eerste maakt men een onderscheid tussen standaardscreens en ritsscreens. Beide zakken door middel van een verzwaring in de onderlijst, en worden boven het raam aan kozijn of gevel gemonteerd. Het voordeel van ritsscreens ten opzicht van de standaard variant is dat deze met een uniek ritssysteem een grotere afmeting (breedte) kunnen omvatten. Zo is het mogelijk om tot wel vijf meter aan één stuk te overlappen. Ritsscreens dienen bovendien tevens als insectenwering, en kennen een goede weersbestendigheid.

Dankzij deze extra voordelen komen de kosten voor zipscreens hoger uit dan voor het gewone model. Tot slot heeft u ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor een spansysteem. Screens met een spansysteem zijn goed bestand tegen de wind.

Overzicht prijzen zonnescreens

Net als bij de andere vormen van zonwering hangen ook de kosten voor screens af van diverse eigenschappen. Denk hierbij onder andere aan de variant, de afmeting, de kleur, en de bediening. Een screen is bovendien niet de meest goedkope variant van zonneschermen. Een eenvoudig model voor een enkel raam kost algauw €200,- tot 400,-. Hierbij komen nog de kosten voor het besturingssysteem en de omkasting.

 

Is uw budget beperkt?

Wilt u meerdere zonneschermen aanschaffen en heeft u een beperkt budget? Dan raden onze experts uit Friesland aan om niet te kiezen voor één van de bekende merken als Heroal, Somfy of Verosoal. Ook een huismerk zal uw woning goed van schaduw voorzien. De prijzen tussen huismerk en bekendere merken kunnen makkelijk honderden euro’s verschillen. Natuurlijk is wel de kwaliteit van de zonneschermen minder wanneer u kiest voor een huismerk.

Prijstabel screens

Hoogte:Breedte:Gem. prijzen:
80 cm60 cm€200,-
150 cm75 cm€230,-
200 cm150 cm€300,-
Bedieningsoort:Gem. prijzen:
Oogwindwerk€30,-
Elektrisch€160,-
Elektrisch met afstandsbediening€230,-
Zonwering merken

Diverse merken

U krijgt bij aanschaf van de zonneschermen de keus uit diverse bekende merken. Zo is daar bijvoorbeeld het algemene merk Somfy. Bij Somfy creëert men elektronische bedieningssystemen voor onder meer markiezen, rolluiken en screens. Een tweede merk dat veel aanzien kent is Heroal. Dit familibedrijf is gespecialiseerd in rolluiken en terrasoverkappingen, waarbij met name innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Het knikarmscherm wordt veel geproduceerd door Weinor. Bij dit merk verzekert men u van een goede klasse en veiligheid. Ander merken die bekend staan om hun zonwering zijn: Dickson, Velux, Unilux en Luxaflex. Hebt u vragen over de mogelijke prijsverschillen of bent u benieuwd welk van deze merken het best uit de bus komt? Vergelijk het zelf via onze website!Keurmerken

Eén van de bekendste keurmerken voor een knikarmscherm van Zonwering Expert komt van TÜV, een Duits keurbedrijf, dat producten test op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Het GS (Geprüfte Sicherheit) label dat door hen wordt uitgegeven wordt op menig knikarmscherm toegepast. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt daarnaast vaak op zonwering geplakt. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen is gericht op de vraag hoe inbraakwerend producten uitvallen. Door een zonnescherm te kiezen dat sterk inbraakwerend is, kan u de kans op gelegenheidsinbraak met wel vijftig procent verminderen. Voor meer informatie over keurmerken bent u bij één van onze medewerkers van harte welkom.Kwalitatieve zonwering tegen lage tarieven!

Vergelijk de offertes van diverse experts en bespaar tot 40% op de kosten.

Gratis offertesZonwering schoonmaken

Wanneer u zonneschermen installeert, dan is het tevens van groot belang dat u deze goed onderhoudt. Zo gaat een goed onderhouden knikarmscherm bijvoorbeeld gemakkelijk vijf jaar langer mee. Het schoonmaken van zonwering vereist wel enige kennis en ervaring. U moet onder andere rekening houden met de weersomstandigheden en de beschikbare reinigingsmiddelen. Voor rolluiken en markiezen geldt bijvoorbeeld dat deze alleen met water moeten worden afgenomen. Andere zonwering moet met een speciaal middel gereinigd worden, en daarna in de zon opdrogen. Voor de precieze methode kan u het beste contact opnemen met de leverancier uit Friesland of de handleiding bestuderen. Bovendien is bij menig zonweringsbedrijf allerlei schoonmaak materiaal leverbaar, waardoor u verzekerd bent van een hoge kwaliteit en goede werking. Er is ook een verschil in het reinigen van binnen- en buitenzonwering.

Buitenzonwering

Na verloop van tijd wordt de buitenzonwering vies. De weerelementen, vogelpoep, schimmels en andere viezigheid kan op het doek komen en het uiterlijk van de zonwering aantasten. Buitenzonwering dat vies is tast direct de aanblik van uw huis aan. Het is daarom belangrijk dat u regelmatig uw zonwering schoonmaakt. Het schoonmaken verlengt de levensduur zodat u langer van uw zonwering in Friesland kan genieten. Onder buitenzonwering vallen markiezen, zonneschermen zoals een knikarmscherm en zonnezeilen. Als u de buitenzonwering wilt gaan reinigen is het van belang dat u een goed schoonmaakmiddel gebruikt dat niet agressief is. Informeer bij een zonweringsbedrijf welk schoonmaakmiddel u moet hebben om uw zonwering te reinigen. Wanneer u met het juiste middel werkt, maakt u met een zachte borstel en warm water het doek aan beide kanten eenvoudig schoon. Krijgt u vlekken er niet uit? Laat het reinigen door een vakman.

zonwering dakkapel Friesland

Zonwering voor dakkapel

Naast zonneschermen voor ramen en deuren, bestaat er ook een speciale zonnewering voor dakramen en dakkapellen. Bij een dakkapel is een goede zonbescherming van groot belang, omdat de meeste warmte boven in een woning blijft hangen. Voor dakkapellen krijgt u bij menig zonweringsbedrijf de keus uit schermen voor de binnen- en buitenzijde van de ruiten. Voor welke oplossing u moet kiezen, hangt af van de eisen die u aan de bescherming stelt. Een rolluik aan de buitenzijde zorgt voor een betere wering van de zon, maar vraagt ook een grotere investering. Tegenwoordig is ook een buitenscherm gemakkelijk te bedienen dankzij de nieuwste innovaties.


verandazonwering

Verandazonwering

Op het moment dat u niet hebt gekozen voor een overdekte veranda, of op het moment dat er toch nog teveel zonnestralen onder de overkapping doorkomen, dan is het verstandig te kiezen voor een verandazonwering. Bij een verandazonwering kunt u denken aan een baleinzonwering: dit is een zonwering voor onderlangs. Daarnaast is het ook een optie te kiezen voor een verandazonwering met een cassette, deze worden in vele kleuren en designs geleverd. Dankzij het monteren van een doek profiteert u zowel in de zomer als in de winter van een heerlijk buitengevoel, en bepaalt u zelf de warmte en lichtinval.


Pergola zonwering

Hebt u het afgelopen jaar een pergola in de tuin laten zetten, maar zit u hier vrijwel nooit in verband met de warmte? Dan is het hoog tijd om de pergola te overdekken met een zonnescherm. Een knikarmscherm, maar ook een eenvoudige doek die u aan een houten frame bevestigt zullen al een groot verschil maken. De pergola zonbescherming is bovendien te koppelen aan een volledig glazen opbouw, waarmee u de pergola in de wintermaanden omtovert in een heerlijke serre. Een dergelijke oplossing brengt extra kosten met zich mee, maar ook vele voordelen, waaronder de stijging van de prijswaarde van uw pand in Friesland.

Zonwering reparatie

Hoewel de meeste zonneschermen minimaal 15 jaar mee zullen gaan, is het mogelijk dat er op een gegeven moment een beschadiging ontstaat waarvoor een reparatie nodig is. Met name bij een elektronische bediening is het risico op problemen met het uitrollen van het doek aanwezig. Een hapering in de motor of een probleem met een tandrad zullen ervoor zorgen dat u tijdelijk het scher niet mag gebruiken. De inzet van een erkend vakman voor de reparatie van de motor zorgt ervoor dat u in afzienbare tijd weer profiteert van de verkoeling van de zonnewering. Houd er wel rekening mee dat het in sommige gevallen noodzakelijk is een nieuw motoronderdeel te bestellen. Dit kan dan enkele dagen duren. Naast de reparatie van de motor, komt ook de reparatie van het schermdoek zelf regelmatig voor. Harde windvlagen terwijl het zonnescherm uitstaat, scheuren het materiaal soms, waarna alleen een professionele reparatie uitkomst biedt. Om een reparatie te voorkomen raden de experts uit ons netwerk aan om altijd het juiste onderhoud te plegen. Maak de rolluiken, markiezen en screens regelmatig schoon en houd rekening met de omgevingsfactoren. De kostprijs voor een reparatie hangt af van de duur van de klus en de materialen die de vakman hiervoor nodig heeft.De zonweringsbedrijven uit Friesland bieden u zonwering in verschillende afmetingen, modellen en kleuren. Vraag via het offerteformulier enkele offertes aan en vergelijk deze op prijs en kwaliteit. Uw tevredenheid staat voorop!Waarom een zonwering expert in Friesland inschakelen?

Bent u overtuigd van de voordelen van zonneschermen? Dan raden wij u zeker aan om deze te laten plaatsen door een zonwering expert uit Friesland. Dit biedt u namelijk een aantal belangrijke voordelen:

 • U heeft vaak garantie op het geleverde werk;
 • Met de hulp van een zonwering specialist uit Friesland weet u zeker dat uw gevel en zonwering niet beschadigd raken tijdens de installatie;
 • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie;
 • U bent verzekerd van een optimale werking van uw rolluiken, markiezen of knikarmscherm.

Zonwering offertes vergelijken

De kosten voor het inhuren van een zonweringsbedrijf uit Friesland voor het monteren van zonneschermen bij uw pergola, serre of terrasoverkapping hangen af van een groot aantal factoren. Daarom is het verstandig de aanbiedingen van verschillende experts uit de regio met elkaar te vergelijken. Kijk hierbij niet alleen naar de eindprijs, maar tevens naar de materiaalkosten, leveringskosten en overige zaken. Op deze manier komt u niet voor verrassingen te staan, en kiest u altijd voor de vakman die bij u past. Wij garanderen een snelle en vakkundige hulp door alle specialisten uit ons netwerk in Friesland, en verzekeren u van aantrekkelijk tarieven.
Bij u in de regio

Sinds onze uitbreiding werken wij met meer dan 200 bedrijven over heel Nederland samen. Dit betekent dat er zich altijd meerdere bedrijven bij u in de omgeving bevinden. Het is bijvoorbeeld heel goed mogelijk dat u in Friesland al verscheidene keren markiezen, rolluiken of een knikarmscherm van ons bent tegengekomen. In onderstaande lijst vindt u een overzicht van de plaatsen uit uw regio van waaruit wij de meeste opdrachten krijgen.

Vestigingen

Knikarmscherm plaatsen in Sneek
Rolluik monteren in Leeuwarden
Buitenzonwering in Dokkum
Screens in Franeker plaatsen
Markiezen in Drachten plaatsen
Uitvalscherm in Heerenveen vervangen
Plaatsen serrezonwering in Oosterwolde
Pergolazonwering in Harlingen
Zonnescherm monteren in Bolsward
Knikarmschermen in Burgum monteren

Landelijk netwerk

In 1998 is Zonwering Expert als project gestart in de omgeving van Utrecht. Dankzij onze succesvolle formule en aandacht voor de specifieke wensen van onze cliënten, is ons netwerk de afgelopen jaren uitgebreid. Zo leveren wij sinds 2002 producten aan de gehele Randstad, en bestaan wij nu al enkele jaren als landelijk opererend netwerk. Bent u benieuwd naar de vestigingen bij u in de buurt? Hebt u behoefte aan meer informatie over de betrokken vakmannen uit uw regio? Wij brengen u graag met hen in verbinding!


Gratis offertes

Gratis zonwering offertes vergelijken?