Zonwering Expert Friesland, kwalitatieve zonwering tegen scherpe prijzen!

Een keuze maken is nog nooit zo eenvoudig geweest. Vraag vrijblijvend en gratis diverse offertes aan en vergelijk deze op prijs en kwaliteit.

Zonwering Friesland

Zonwering Friesland

Als u zoekt naar een manier om uw woning ’s zomers lekker koel te houden, dan is de installatie van zonwering een goede keuze. Bij specialisten uit Friesland heeft u de keuze uit vele verschillende soorten en modellen. Bent u op zoek naar kwalitatief goede zonwering? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij zijn een netwerk van specialisten, werkzaam in heel Nederland.

Door het offerteformulier in te vullen doet u eenvoudig een offerteaanvraag voor niet één, maar meerdere offertes! Vergelijk de offertes en bespaar zo flink op uw nieuwe zonneschermen.

Onze dienstverlening, uw voordeel:

 • Krijg een duidelijk inzicht in de tarieven van diverse aanbieders uit Friesland;
 • Kies een specialist uit die goed bij u past;
 • Bespaar tot ruim 40% op de kosten;
 • Dit alles is volledig kosteloos en vrijblijvend!

 

Zonwering voor binnen of buiten?

Zoals u waarschijnlijk bekend is, heeft u de keuze uit binnen- en buitenzonwering. Beide soorten hebben verschillende functies. Buitenzonwering heeft een aantal extra voordelen. Allereerst is zonwering buiten de beste optie om de warmte buiten te houden. Daarnaast levert buitenzonwering extra voordelen op, op het gebied van isolatie en inbraakveiligheid. Zonwering binnenshuis houdt de warmte maar beperkt tegen, maar houdt wel het zonlicht en inkijk van buiten tegen. Binnenzonwering wordt voornamelijk geplaatst vanwege de uitstraling die het heeft. Hierbij kunt u denken aan gordijnen, vitrage of zelfs lamellen. Natuurlijk hoeft het één het ander niet uit te sluiten, en kunt u buitenzonwering en binnenzonwering uitstekend met elkaar combineren.

Soorten zonwering

Steeds meer mensen zien het grote voordeel van zonwering in. Maar welke soort zonneschermen is nu het meest geschikt voor u? Dit is afhankelijk van de eisen die u aan de zonbescherming stelt. Zo vormen rolluiken een ideale oplossing wanneer u behoefte hebt aan een zonwering die verduistert en een prima privacy biedt. Markiezen daarentegen bieden minder privacy, maar zorgen voor een elegante uitstraling en de mogelijkheid voor ventilatie binnenshuis. Op deze pagina vindt u meer informatie over alle soorten zonneschermen, de voor- en nadelen, en de bijbehorende aankoopbedragen. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden en voordelen? Lees dan snel verder.

Gratis offertes vergelijkenWerkzaamheden (*)

Type zonwering (*)

Bediening (*)


Gewenste uitvoerdatum (*)

Zoekt u naar zonwering van hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen in Friesland? Zoek dan niet verder, bij Zonwering Expert vergelijkt u eenvoudig en snel zonneschermen van diverse leveranciers uit uw regio.

Navigeer verder op deze pagina naar:

Zonneschermen | Rolluiken | Markiezen | ScreensHoogwaardige kwaliteit

Voor welke vorm van zonwering u ook kiest, bij de specialisten in ons netwerk zit u op de juiste plek voor zonneschermen van hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke tarieven. De specialisten garanderen u dat de schermen alleen aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Ook de lange levensduur en het eenvoudige onderhoud horen bij onze standaard garantie. De producten worden bovendien door één van de bij ons aangesloten bedrijven op vakkundige wijze geïnstalleerd, waardoor u binnen afzienbare tijd van een optimaal wooncomfort geniet. Hebt u onverhoopt toch problemen met de zonbescherming of bent u niet tevreden? Geef dit dan bij de experts uit Friesland aan. Zij kijken graag samen met u naar de verbeterpunten.

Besparen? Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en aanschafprijzen van zonwering? Hebt u vragen over de voordelen van rolluiken ten opzichte van markiezen? Of wilt u weten wat de maximale uitvalbreedte is van een knikarmscherm? Aarzel dan niet om contact op te nemen. U ontvangt dan op basis van uw wensen een aantal offertes op maat, allen van zonweringsbedrijven uit Friesland. Vergelijk op basis van prijs en aanbod. Kiest u voor de scherpste aanschafprijs, de specialist die morgen al kan beginnen of juist voor de vakman met de meeste ervaring? Aan u de keus. Doordat wij een strenge selectieprocedure hanteren weet u zeker dat het aangesloten zonweringsbedrijf uit Friesland een uitstekende service biedt.Prijzen zonwering

zonwering prijzen in Friesland

De prijs van zonwering loopt flink uiteen en verschilt per situatie. Het is daarom niet mogelijk om een vaste prijs te noemen, maar wij kunnen u wel een indicatie geven van de gemiddelde kosten. De prijsvoorbeelden in de tabel hieronder zijn allen gemiddelde vanaf prijzen en kunnen dus per situatie en per specialist verschillen.

Wilt u alleen de scherpste prijs betalen? Vergelijk de kosten van een aantal leveranciers. Kiest u voor een volledige terrasoverkapping? Vanwege het grote oppervlak is dit een vrij kostbare investering, hiervoor betaalt u gemiddeld €800,- tot €1.300,-. Standaard buitenzonwering zoals rolluiken is echter al verkrijgbaar vanaf €100,- tot €450,-.

Prijstabel zonwering

Type zonweringBreedte in meters*Gemiddelde prijzen, exclusief montagekosten **
Rolluiken1-3€100,- tot €450,-
Markiezen1-3€350,- tot €650,-
Screens1-3€900,-
Zonneschermen (knikarmscherm)2-5€650,- tot €1.250,-
Terrasoverkapping3-12€800,- tot €1.300,-

* Maatwerk is uiteraard mogelijk
** Let op dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte prijs hangt af van diverse factoren, denk bijvoorbeeld aan de exacte afmetingen, de materialen en de bediening. De genoemde gemiddelde prijs is exclusief montagekosten, maar inclusief btw.Montage- en bedieningskosten

De montagekosten vormen een groot onderdeel van de totaalprijs. Door de montage uit te besteden houdt u tijd over om leuke activiteiten te ondernemen. Gemiddeld liggen de kosten voor de montage tussen de €50,- en €200,- per knikarmscherm. De moeilijkheidsgraad van het soort zonwering speelt zeker een rol in deze kosten. Als u bijvoorbeeld een elektrisch bediend knikarmscherm laat installeren, bent u een stuk duurder uit dan wanneer u handmatige rolluiken voor uw ramen laat plaatsen. Ook op de montagekosten bespaart u eenvoudig door de kosten van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Zonwering plaatsen

Klanten uit Friesland met enige kluservaring vragen zich geregeld af of het mogelijk is om de zonwering zelf te plaatsen. Als u dit overweegt, dan is het in ieder geval van groot belang dat u een goede handleiding gebruikt. Vraag de leverancier naar een duidelijke instructie, zodat u zeker weet dat u de nieuwe rolluiken of zonneschermen op correcte wijze plaatst. Doet u dit niet, dan loopt u het risico op beschadigingen aan zowel uw gevel als uw zonwering. Houd er rekening mee dat de zonneschermen vrij zwaar zijn.

Over het algemeen is het dus verstandig om de installatie met minimaal 2 personen uit te voeren. Ziet u zelf plaatsen niet zitten of wilt u beschadigingen voorkomen? Schakel dan altijd een specialist in. Een zonwering expert uit Friesland heeft uw nieuwe zonwering in een mum van tijd geplaatst zodat u zo snel profiteert van een optimaal wooncomfort.


Zonnescherm plaatsen

Zonneschermen

Over het algemeen wordt de term zonneschermen gebruikt als overkoepelende term voor alle soorten zonwering. Zonneschermen vormen echter ook een geheel eigen variant van zonbescherming, die bij de meeste leveranciers wordt aangeboden onder de term ‘knikarmscherm’. Een knikarmscherm is een open systeem, waarbij verborgen armen onder het scherm (de knikarmen) zorgen voor het uit- en inrollen van het zonnescherm. Dankzij deze armen staat het knikarmscherm altijd goed gespannen. Belangrijk bij een knikarmscherm is dat u deze goed onderhoudt. Dit doet u onder andere door te voorkomen dat u het schermdoek nat inrolt (dit leidt namelijk tot schimmel).

Daarnaast dient u het knikarmscherm regelmatig met een droge borstel af te nemen. Met het juiste onderhoud en zorgvuldige behandeling kan een knikarmscherm tot wel dertig jaar meegaan. Vraag uw zonweringsbedrijf uit Friesland eventueel om extra onderhoudstips.

Meer lezen over zonneschermen? Bekijk dan deze pagina.
Voordelen zonneschermen

 • Bieden bescherming tegen de zon in zowel uw woning als op uw terras;
 • Verkrijgbaar in verschillende dessins;
 • Kunnen zowel elektrisch als handmatig bediend worden;
 • Een knikarmscherm biedt voldoende loopruimte.

Wanneer een geschikte oplossing?

Een knikarmscherm biedt vele voordelen. Zo zorgen deze zonneschermen voor een grote hoeveelheid schaduw, en blijft de vrije doorloop in de meeste gevallen behouden. Daarnaast kan een knikarmscherm tot wel zes meter breed geleverd worden, en vrijwel horizontaal ingesteld, waardoor het zorgt voor een volledige pergola- of terrasbeschaduwing. De maximale uitval van een knikarmscherm is drie meter, en het scherm is zowel handmatig als elektrisch te bedienen. Naast de vele voordelen zitten er ook enkele nadelen aan de zonneschermen verbonden. De grootste hiervan is dat u bij harde wind en regen het scherm direct moet inrollen om problemen zoals schimmel, slijtage en verkleuring te voorkomen.Zonneschermen prijzen

De kosten voor een knikarmscherm hangen af van diverse factoren. De belangrijkste hierbij is de afmeting waar u voor kiest. Hoe groter de breedte, hoe hoger de bedragen liggen. Afhankelijk van het kwaliteitslabel, zijn er al zonneschermen verkrijgbaar vanaf €100,- per breedte meter. Kiest u voor een zonnescherm van één van de bekendere merken, dan zal dit bedrag een stuk hoger liggen.

De levensduur van het product is dan echter ook veel hoger. Daarnaast is de prijs afhankelijk van de manier van bedienen waar u voor kiest. Voor een handmatige besturing rekent een leverancier uit Friesland vrijwel geen extra kosten, terwijl een elektronische bediening minimaal €200,- extra kost. Wanneer u een elektrisch bedieningssysteem combineert met wind- en warmtesensoren dan zal de aanschafprijs nog verder stijgen. Vergelijk voor het beste aanbod menig zonweringsbedrijf uit Friesland via ons webformulier.

Prijstabel Zonneschermen

Breedte:Uitval:Gem. prijzen:
200 cm200 cm€650,-
300 cm200 cm€850,-
300 cm250 cm€900,-
400 cm250 cm€1.100,-
400 cm300 cm€1.200,-
500 cm300 cm€1.250,-Ervaren zonwering expert uit Friesland gezocht?

Voor al uw zonwering bent u bij een specialist uit ons netwerk op het juiste adres!

Vrijblijvende offertes

Rolluiken

Rolluiken voor veel van onze klanten in Friesland de meest ideale vorm van zonwering. Het grote voordeel van rolluiken is dat deze zelfs op de meest zonnige dagen nog een uitstekende verduistering bieden. Daarnaast vormen rolluiken onder meer een geschikte oplossing voor het beperken van geluidsoverlast, het voorkomen van ongewenste blikken binnenshuis en een prima warmte-isolatie. Daarnaast biedt een rolluik een extra laag als inbraakwering. De meeste rolluiken krijgen dan ook een Politiekeurmerk Veilig Wonen, wat betekent dat zij de kans op een gelegenheidsinbraak met vijftig procent verminderen. Het meest gehoorde nadeel van een rolluik is dat deze geen uitzicht naar buiten bieden. Dankzij nieuwe ontwikkelingen op het gebied van zonwering is het echter tegenwoordig een optie om voorzetrolluiken aan te schaffen waarbij de lamellen deels gedraaid kunnen worden. Dankzij een geïntegreerde hor behoudt u op deze wijze het huis vliegvrij, blijft ventilatie mogelijk en krijgt u uitzicht naar buiten. Wilt u de kamer verduisteren, dan is dit met één handbeweging gedaan.

Meer weten over de mogelijkheden van rolluiken? U leest het hier.

Voorzet-, opbouw-, of inbouwrolluiken?

Bij vrijwel elk zonweringsbedrijf uit Friesland is het een mogelijkheid om zowel voorzetrolluiken als inbouw- en opbouwrolluiken aan te schaffen. Welke variant de goedkoopste oplossing voor u vormt is afhankelijk van uw pand. Inbouwrolluiken plaatst men in de meeste gevallen alleen bij nieuwbouwwoningen, vanwege de grote verbouwing die hiervoor nodig is. Positief aan inbouwrolluiken is dat u deze alleen ziet wanneer u de luiken sluit. De omkasting en zelfs een eventuele motorbesturing verwerkt men in de gevel. Voor opbouwrolluiken is tevens enige verbouwing vereist. Deze zijn echter bij de meeste panden goed te plaatsen. Opbouwrolluiken worden tegen een kozijn, gevel of tussen twee muren geplaatst. U zult de omkasting blijven zien, maar levert geen storend beeld. Is het geen optie om inbouw- dan wel opbouwrolluiken te plaatsen, of mag dit niet wegens de monumentstatus van uw pand in Friesland? Kies dan voor voorzetrolluiken. Deze worden tegen het raam geplaatst, en bieden een goede zonwering. De kosten hiervoor zijn relatief laag en daardoor vormen voorzetrolluiken een zeer aantrekkelijke keus.
Prijzen rolluiken

De prijs voor rolluiken verschillen per leverancier uit Friesland. De belangrijkste factor die voor deze prijsverschillen zorgt zijn de merken die men aanbiedt. Kiest u voor één van de meest bekende merken voor rolluiken zoals Heroal of Roma, dan zullen de prijzen een stuk hoger zijn dan wanneer u de keuze maakt voor rolluiken van het thuismerk van uw lokale aanbieder. Deze prijsverschillen leiden ook tot een verschil in duurzaamheid, isolatie en levensduur. Hoe beter het merk bekend staat, hoe langer de zonwering mee zal gaan.

Over het algemeen moet u voor rolluiken, afhankelijk van het merk, rekening houden met prijzen rond de €75,- tot €200,- per vierkante meter. De hogere bedragen van een merk rolluik verdient u op de lange termijn weer terug door de hogere isolatiewaarde. Hiermee bespaart u op de stookkosten, wat leidt tot een verlaging van de energierekening. Vraag via ons webformulier om een prijsindicatie van een zonweringsbedrijf uit Friesland voor een overzicht van de kosten voor een rolluik naar uw wensen.

Prijstabel rolluiken

Breedte:Hoogte:Gem. prijzen:
100 cm100 cm€100,-
120 cm120 cm€120,-
160 cm140 cm€160,-
200 cm200 cm€230,-
260 cm200 cm€300,-
300 cm260 cm€450,-Markiezen

Markiezen zijn de meest traditionele vorm van zonwering die wij in Nederland kennen. Met de unieke vormgeving en kleurstelling kunt u met markiezen dan ook een zeer authentieke uitstraling bij uw pand bewerkstelligen. Zeker voor monumentale panden zijn markiezen een grote aanrader. Daarnaast is het echter tegenwoordig ook een optie om met markiezen juist een elegante en moderne look te creëren. Dit doet u onder andere door te kiezen voor een markies met een een kleurig markiesdoek in aardekleuren, wit, zwart of grijs. Deze vorm van markiesgebruik zien wij vandaag de dag steeds vaker binnen de horeca in [var1 ]verschijnen.

Het grote voordeel van markiezen is dat deze een goede ventilatie binnenshuis mogelijk maken, terwijl tevens de zon geen kans krijt naar binnen te stralen. Bij sommige modellen blijft de vrije doorloop hierbij bovendien beschikbaar. Voor vragen over de mogelijkheden voor design, materiaal en kleur en mogelijke kosten verwijzen wij u graag naar ons offerteformulier. Wees bij tijden van het invullen zo duidelijk mogelijk in uw wensvraag zodat wij u zo goed mogelijk verder kunnen helpen. Wij zien uw aanvraag graag tegemoet.

Bekijk deze pagina voor meer informatie over markiezen.

Petmodel, klapmodel of standaardmodel?

Bij menig zonweringsbedrijf uit Friesland is het een optie markiezen in drie verschillende modellen te bestellen. Het gaat dan om het standaardmodel, petmodel en klapmodel. Voor welk van deze varianten u moet kiezen, hangt af van de eisen die u aan de zonneschermen stelt. Denk hierbij onder meer aan de bijbehorende prijzen, de mogelijkheid tot vrije doorloop en het openen van ramen en deuren. Heeft u geen idee? Laat u adviseren door onze vakman!

 • Het standaardmodel is het meest gebruikelijke model. Markiezen in het standaardmodel hebben een gelijke uitvalmaat en hoogte, wat leidt tot het traditionele beeld. Deze variant past goed boven gesloten ramen en deuren, en is verkrijgbaar in vele soorten en maten.
 • Het klapmodel heeft een andere lattenconstructie, waardoor de uitvalmaat verlengd wordt. Hierdoor kunt u markiezen in het klapmodel plaatsen boven openslaande ramen en verkrijgt u hiermee extra schaduw.
 • Het petmodel heeft eveneens een unieke lattenconstructie. In dit geval wordt de uitval verhoogd in plaats van verlengd. Zo blijft het mogelijk om onder de zonneschermen door te blijven lopen.Prijzen markiezen

Het aankoopbedrag voor een markies bestaat uit een optelsom van de volgende elementen: de prijs voor het markiesdoek, prijs voor omkapping, en de installatiekosten voor een eventuele elektronisch besturingssysteem. De prijs voor het doek is afhankelijk van de breedte en de uitval. Zo betaalt u voor een markiesdoek van één meter breed met 80 centimeter uitval zo’n €325,-, terwijl een doek van 3 meter breed en 120 centimeter uitval neerkomt op zo’n €600,-.

De bedragen voor een omkapping variëren naar gelang de breedte en het materiaal. U hebt onder meer de keuze uit naaldhout, aluminium, kunststof en hardhout (€100,- tot €200,- bij 1 meter breedte). Deze bedragen gelden voor markiezen binnen het standaardmodel.

Voor het klapmodel dient u te rekenen op een verhoging van de bedragen met 20%, bij het petmodel een verhoging van 15%. Daarnaast betaalt u eveneens voor de installatie van de zonneschermen. Kiest u liever een zonwering met lagere prijzen, kies dan voor een knikarmscherm.

Prijs = (breedte + uitval) x materiaal + (overkapping x materiaal) + besturingssysteem.

Prijstabel markiezen

1 m breed:2 m breed:3 m breed:
Uitval:
80 cm€350,-€450,-€550,-
100 cm€420,-€520,-€600,-
120 cm€450,-€550,-€650,-
Materiaalsoort:
Naaldhout:€110,-€140,-€170,-
Aluminium:€130,-€180,-€230,-
Hardhout:€220,-€270,-€320,-
Screens

Screens vormen een nieuwe ontwikkeling binnen de zonweringbranche. Het grote voordeel van screens is dat deze zorgen voor een goede zonbescherming, terwijl de vrije doorloop en een vrij uitzicht behouden blijven. Daarnaast kennen screens relatief lage aanschafprijzen, waardoor ze een geschikte oplossing vormen voor zowel particuliere panden als bedrijfspanden. Dankzij een uniek windvast systeem kunnen bepaalde modellen zelfs tot zes meter breed worden uitgevoerd, waardoor u een egale en uniforme uitstraling meegeeft aan een bedrijf. Het nadeel van een screen is dat deze geen extra inbraakwering biedt, en evenmin van invloed is op brandvertraging. Wilt u weten of een screen een goede optie is voor uw bedrijf of woning in Friesland? Stel u dan in verbinding met een erkend zonweringspecialist via ons webformulier. Eén van onze medewerkers helpt u graag met het maken van een keuze.

Hier leest u meer over screens.

Standaardscreen, ritsscreen of zipscreen?

 • Standaard screens zakken door middel van een verzwaring in de onderlijst. Dit is de variant die het meest bij particuliere woningen is toegepast. Een standaard screen is maximaal drie meter breed, en zal door de monteur aan de bovenzijde van het kozijn worden geplaatst.
 • Ritsscreens (zipscreen) hebben een speciale rits geleiding. Dit betekent dat de afmetingen van het scherm tot wel 4 meter wijdte oplopen. Deze variant is tevens stormvast, en kan ook als insectenwering bij deuren worden toegepast. Tot slot bestaan er ook screens met een spansysteem.
 • Het spansysteem zorgt ervoor dat de schermen een extra windvlaag bestendigheid krijgen. Voor welke variant u ook kiest, wij raden aan om altijd rekening te houden met wind, als deze boven een gemiddelde kracht uitkomt is het verstandig om de screens met spansysteem in te rollen.
Overzicht prijzen zonnescreens

Voor zonnescreens geldt dat – evenals voor de andere vormen van zonwering – de prijzen afhangen van diverse factoren. Het gaat dan bijvoorbeeld om de afmeting van het oppervlak, het gekozen materiaal en het besturingssysteem. Voor screens geldt dat de gemiddelde aanschafkosten relatief laag liggen. U betaalt ongeveer €200,- tot €400,- voor het standaardmodel, exclusief de kosten voor omkasting en bediening.

 

Beperkt budget?

Kiest u definitief voor zonnescreens als zonnewering, maar beschikt u over een beperkt budget, kies dan niet voor screens van één van de bekendere merken, maar koop zonneschermen bij het huismerk van een zonweringsbedrijf of bouwmarkt uit Friesland. Zo bespaart u algauw tot wel 40% op de uiteindelijke investering. U kunt tevens besparen door verscheidene aanbieders met elkaar te vergelijken, vul hiervoor het formulier op deze pagina in. Wij sturen u dan spoedig offertes van leveranciers uit uw regio. De offertes vraagt u kosteloos en vrijblijvend aan.

Prijstabel screens

Hoogte:Breedte:Gem. prijzen:
80 cm60 cm€200,-
150 cm75 cm€230,-
200 cm150 cm€300,-
Bedieningsoort:Gem. prijzen:
Oogwindwerk€30,-
Elektrisch€160,-
Elektrisch met afstandsbediening€230,-
zonwering merken

Diverse merken

Gaat u op zoek naar zonneschermen dan zult u zien dat alle leveranciers diverse merken aanbieden. Wij denken dan onder andere aan merken zoals Heroal, Unilux, Dickson en Verosol. Deze merken bieden zonwering aan van hoge kwaliteit met een groot gebruiksgemak. De investering in deze zonneschermen ligt echter wel een stuk hoger dan die van een huismerk. Het voordeel van de merken is naast het hoge kwaliteitslabel, tevens de goede isolering die zij bieden: u zult in de winter op de stookkosten kunnen besparen. Wilt u graag een elektronische bediening? Eén van de beste merken op dit gebied is Somfy. Bij dit bedrijf creëert men bedieningssystemen voor onder meer markiezen, rolluiken en screens. Wilt u graag een nieuw zonnescherm? Swela biedt een ruim assortiment van hoogwaardige zonnedoeken.Keurmerken

Om verzekerd te zijn van de hoogwaardige klasse van een product, kunt u een zonweringsbedrijf naar de keurmerken vragen die op een zonnescherm van toepassing zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen, dat de mate van inbraakpreventie aangeeft, of het SKG merk, wat van toepassing is op de diverse artikelen voor gevelbouw. Een laatste keurmerk waar wij uw aandacht op willen vestigen is het GS (Geprüfte Sicherheit) label dat uitgegeven wordt door het Duitse testbedrijf TÜV. Zij testen verscheidene zonneschermen op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.Besparen op uw nieuwe zonwering?

Door offertes te vergelijken bespaart u eenvoudig tot ruim 40% op de kosten!

Gratis offertesZonwering schoonmaken

Hoewel u de zonneschermen van één van de bekendere merken niet vaak hoeft te reinigen, blijft een goed onderhoud wel van belang. Zo is het aan te raden om minimaal eens per jaar het doek van een zonnescherm volledig af te spoelen en te drogen in de zon, zonder gebruik te maken van speciaal schoonmaak middel. Hebt u zonwering met lamellen, gebruik dan een droge borstel om deze vuil- en stofvrij te maken. Het schoonmaken van de zonwering heeft als voordeel dat u onnodige reparaties voorkomt. Vogelpoep op uw zonwering? Probeer dit zo snel mogelijk te reinigen met een vochtig doekje anders kan het een blijvende vlek worden. Wilt u uw schermen optimaal verzorgen? Vraag dan eens bij een zonweringspecialist uit Friesland naar de mogelijkheden voor specifiek schoonmaakmateriaal of extra tips.

Verandazonwering

De meeste veranda’s hebben van zichzelf al een redelijke overkapping, maar in sommige gevallen biedt deze te weinig schaduw om tijdens de zomermaanden lekker op de veranda te kunnen zitten. Door over de veranda een zonnescherm te plaatsen profiteert u van verschillende voordelen. Het grootste voordeel is dat verandazonwering aan de buitenkant de warmte al voor de veranda tegenhoudt.

Daarnaast ontstaat er tussen het schermdoek en het verandadak een nieuwe ruimte, waardoor de luchtcirculatie verbetert, en er extra verkoeling optreedt. Voor de veranda krijgt u de bij elk zonweringsbedrijf de keuze uit schermdoeken van verscheidene materialen en in meerdere kleuren en designs.

zonwering dakkapel in Friesland

Zonwering voor dakkapel

Op het moment dat u een dakkapel laat installeren bij uw huis in Friesland, dan is het verstandig om direct te kijken naar de opties voor zonbescherming van dakkapellen. Omdat een dakkapel zich aan de bovenkant van het pand bevindt, is dit automatisch één van de warmste plekken. De professionals uit ons netwerk raden daarom aan om te kiezen voor een zonwering die zich aan de buitenzijde van de dakkapel bevindt. Dit levert de meeste verkoeling en minste directe zonlicht op. Eén van de opties is de installatie van rolluiken, die men aan de buitenkant plaatst, maar welke u van binnenuit bedient.


verandazonwering Friesland

Pergola zonwering

Voor menig tuinierster vormt de pergola een onmisbaar onderdeel voor in de tuin. Een pergola is een lattenconstructie op hoge palen, die zeer geschikt is voor het laten groeien van klimplanten. De pergola is tevens tegen de gevel te zetten, om zo als overkapping voor een terras of tuinpad te dienen. Om het comfort en gebruiksgemak van pergola’s nog verder te verbeteren is het een optie deze van een zonwering te voorzien. De meest gebruikelijke zonbescherming van een pergola is de baleinzonwering. Deze plaatst u aan de onderzijde van de overkapping. De baleinen creëren telkens een kleine ruimte waardoor de luchtcirculatie verbetert.


Zonwering reparatie

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Friesland de vraag of het een mogelijkheid is te kiezen voor een reparatie van het zonnescherm, en welke kosten men hiervoor moet rekenen. Het antwoord hierop is niet eenvoudig. De opties voor een reparatie hangen af van de mate van beschadiging, de reparatiekosten en het verschil tussen de reparatiekosten en de aanschafprijs van een nieuw scherm. De meest voorkomende reparatie bij zonwering is het herstel van de motor bij een elektronische bediening. Door oververhitting, maar ook door een beschadigd tandwieltje is het mogelijk dat het systeem blokkeert, waardoor er zelfs een klein brandje kan ontstaan. Het is dan ook van belang om bij een haperende motor direct een vakman te bellen voor een reparatie of vervanging van de motor. Een ander veelvoorkomende reparatie is die van het schermdoek. Veelvuldig gebruik, slecht onderhoud of een onverwachte storm kunnen het scherm beschadigen, waardoor de zonwering niet meer optimaal is. De reparatie van zonneschermen is niet eenvoudig, waardoor het verstandig is hiervoor een vakman in te zetten. De kosten voor een reparatie hangen met name af van de tijd die de vakman hieraan kwijt is. Ook de materiaalkosten zullen het uiteindelijke tarief beïnvloeden, evenals de voorrijkosten van de specialist.Goedkope zonneschermen van topkwaliteit! Vergelijk offertes van vakmannen uit Friesland en bespaar tot 40% op de totale kosten.Waarom een zonwering expert in Friesland inschakelen?

Bent u overtuigd van de voordelen van kwalitatieve buitenzonwering? Maar twijfelt u over het inschakelen van een zonweringexpert? Hier zitten een aantal belangrijke voordelen aan verbonden:

 • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie en kunt uw vrije tijd op een andere, leukere manier besteden;
 • U voorkomt beschadigingen aan uw nieuwe zonnescherm of gevel;
 • U bent niet verantwoordelijk als er onverhoopt toch beschadigingen ontstaan;
 • U bent verzekerd van vakmanschap.

Zonwering offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar het verschil in aanschafprijzen tussen markiezen en rolluiken? Hebt u een vraag over het effect van screens ten opzichte van zonneschermen? Of wil u meer weten over de mogelijkheden voor reparatie en onderhoud? Aarzel dan niet om u vandaag nog met ons in verbinding te stellen. Geef op het offerteformulier aan wat uw wensen zijn, en wij zorgen ervoor dat u spoedig een aantal vrijblijvende prijsopgaven van experts uit de regio Friesland krijgt. Het is aan u om deze met elkaar te vergelijken en te kiezen voor de specialist die bij u past.
Bij u in de regio

Het uitbreiden van ons netwerk heeft ertoe geleid dat wij intussen samenwerken met meer dan 200 zonweringspecialisten over het hele land. Met elk additioneel zonweringsbedrijf vergroten wij voor u de mogelijkheden en profiteert u van de ervaring en kennis van vele aanbieders. Deze grote verspreiding betekent tevens dat u waarschijnlijk al meermaals een knikarmscherm, zonneschermen, rolluiken of screens van ons bent tegengekomen. In onderstaand overzicht bieden wij een overzicht van de plaatsen waarin wij in uw regio voornamelijk actief zijn.

Vestigingen

Knikarmscherm plaatsen in Sneek
Rolluik monteren in Leeuwarden
Buitenzonwering in Dokkum
Screens in Franeker plaatsen
Markiezen in Drachten plaatsen
Uitvalscherm in Heerenveen vervangen
Plaatsen serrezonwering in Oosterwolde
Pergolazonwering in Harlingen
Zonnescherm monteren in Bolsward
Knikarmschermen in Burgum monteren

Landelijk netwerk

Waar Zonwering Expert oorspronkelijk begon als lokaal bedrijf, heeft ons netwerk zich de afgelopen jaren uitgebreid over heel Nederland. Dankzij onze hoge klantvriendelijkheid en de scherpe prijs waartegen wij onze artikelen aanleveren, is ons bedrijf snel gegroeid. Bent u benieuwd naar welk zonweringsbedrijf bij u in de buurt onze zonneschermen levert? Kijk dan in onderstaande lijst. Wij beantwoorden graag al uw vragen, en staan in het hele land voor u klaar.


Gratis offertes

Gratis zonwering offertes vergelijken?